Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam
Korisničko ime
Lozinka

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.10.2011., 04:24   #121
nvn
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
ako imas 8spd kazetu 99.999% je da nemas kranz, tako da ces moci staviti na tu nabu 9spd kazetu..
http://www.sheldonbrown.com/images/freewheel-vs-k7.jpg

razlika između 8 i 9 spd kazete je u razmaku lancanika, sveukupna "sirina" obje kazete je ista..
nvn is offline  
Old 05.10.2011., 22:42   #122
rizoc
Registrirani korisnik

Registracija: May 2011.
Skužajte ako sam falio mjesto za pitanje ali mi se ova tema čini nekako ok za moju dilemu. Uglavnom radi se o fullsuspension biciklu koji imam več par mjeseci i uzeo sam ga polovnog i sada za razliku od hardtali-a ovaj mi kad se vozim življe po bjeloj cesti/šumi zamaže cijelu nogu od lanca pa se pitam da li se može kako skužiti da nije lanac "rastegnut" ?
rizoc is offline  
Old 06.10.2011., 07:55   #123
alifish
k r k a n

alifish Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:
rizoc kaže: Pogledaj post
Skužajte ako sam falio mjesto za pitanje ali mi se ova tema čini nekako ok za moju dilemu. Uglavnom radi se o fullsuspension biciklu koji imam več par mjeseci i uzeo sam ga polovnog i sada za razliku od hardtali-a ovaj mi kad se vozim življe po bjeloj cesti/šumi zamaže cijelu nogu od lanca pa se pitam da li se može kako skužiti da nije lanac "rastegnut" ?
Možeš ga izmjeriti i tako utvrditi da se/nije rastegnuo. A možeš to utvrditi i na brži način, brzine se ne šaltaju precizno, preskoče pokoji zub pri jačem opterećenju. Ukoliko je to slučaj treba promjeniti lanac ali i kazetu, jedno bez drugog nema smisla jer ćeš se brzo vratiti na sadašnje stanje. Trošak od 350-450 kn za neku srednju klasu.
Old 26.03.2012., 08:57   #124
dmati44
Registrirani korisnik

dmati44 Avatar

Registracija: Dec 2006.
Shimano Hidraulika

Jel paše ručica kočnice M665 na čeljust M486 ?
dmati44 is offline  
Old 26.03.2012., 12:22   #125
mazgov
bannaned

mazgov Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
dmati44 kaže: Pogledaj post
Jel paše ručica kočnice M665 na čeljust M486 ?
pritiskom na ručicu pokušavaš tlačiti ulje , tekućina nije stlačiva i ista kroz cijev vrši tlačenje nečega dolje , s toga bilo koja ispravna ručica i to bilo kojeg proizvođača će bez ikakvih problema izvršiti svoju radnju
jedino bitno da je spoj crijeva moguć i da jekvalitetno izvediv
Old 26.03.2012., 13:01   #126
dmati44
Registrirani korisnik

dmati44 Avatar

Registracija: Dec 2006.
Mislio sam jel se da zamjeniti ručica a da prihvat lajtunga paše. Jel to nekakav standard ili svaki model ručica/čeljusti ima svoj prihvat lajtunga
dmati44 is offline  
Old 31.03.2012., 21:53   #127
rizoc
Registrirani korisnik

Pozdrav stručnijim osobama. Znam da je pitanje malo mutavo ali čisto da znam je li moguće riješiti problem. Uglavnom kod mene je pitanje o FS bacikljiću i naravno riječ je o lancu koji malo-malo preskoči na pogonu. Dao sam ga mjeriti kod majstora i kaže da je na granici za promjeniti (uglavnom još je dobar) i pričekat će plaću pa dolazi novi. Nego ima li smisla kratit koju kariku? Pošto ću kupit novi pa da mi to odmah riješi kad bude stavljao ili nije baš pametno? Vjerujem da funkciju ima i zadnji mjenjač koji je lx ali bi išao xt ipak je malo jača šušta na njemu pa bi manje lamatao? Ili da se prepustim još jednom trošku i uzmem onaj downhill (ja ga zovem klizać) pa da on drži našpanan taj lanac?
rizoc is offline  
Old 31.03.2012., 23:06   #128
hazzarder
rock and roll baby

hazzarder Avatar

Registracija: Jan 2011.
teško da ti se produžio toliko da možeš izvaditi jednu kariku.
možeš zategnuti mjenjač, ali riskiraš ulazak mjenjača u žbice na najnižim brzinama i ne znam koliko mjenjač može nategnuti lanac. tako da kupi novi i pročitaj temu na forumu o lancu. mijenjače nećeš trebati mijenjati, ali neki sa lancem ili kilomtražom usput promjene i lančanik.
Old 02.04.2012., 00:10   #129
rizoc
Registrirani korisnik

Pregledao mi je zupčanike i još su pa savršeni. Niš budem samo kupil lanac za sada i to promjenio pa ču vidjet kako se ponaša. Hvala na odgovoru Hazzarder
rizoc is offline  
Old 08.04.2012., 17:18   #130
.keskin.
Registrirani korisnik

.keskin. Avatar

Registracija: Aug 2004.
pitance - jeli moguće kupit disk obruč i stavit ga na v brake mtb i da pritom kočnice imaju funkciju jer gledam neke disk obruče, imaju bočnice ravne ko stvorene da pakne gule po njima...pa me zanima jel moguće kakva možda obrada/prerada disk obruča na v brake mtb ili to nitko ne radi?
.keskin. is offline  
Old 10.04.2012., 09:33   #131
Veleuceni
Ajron Nejdem

Veleuceni Avatar

Registracija: Feb 2010.
Quote:
.keskin. kaže: Pogledaj post
pitance - jeli moguće kupit disk obruč i stavit ga na v brake mtb i da pritom kočnice imaju funkciju jer gledam neke disk obruče, imaju bočnice ravne ko stvorene da pakne gule po njima...pa me zanima jel moguće kakva možda obrada/prerada disk obruča na v brake mtb ili to nitko ne radi?
Ako je obruč disc only onda AFAIK ne, jer disc only obruči nemaju dovoljno debelu/čvrstu/nešto-treće stijenku na koju tare pakna pa bi ih v-brakeovi brzo uništili. Postoje i obruči koji su sposobni prihvatiti i v-brake i disk kočnice.
Old 21.04.2012., 14:35   #132
dUG1
Čorbast pasulj volem

dUG1 Avatar

Registracija: Apr 2010.
Lokacija: Serbus dragi Zabreg moj, kaj se skrivaš v megli toj
Zbog velikog broja pitanja koja bi trebala ici u ovaj topic, a zavrse ovdje, ide (privremeni) lock.

Posaljite PP ako mislite da ga treba otvoriti.
dUG1 is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja