Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo
Korisničko ime
Lozinka

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.05.2012., 18:11   #39821
tc1968
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Quote:
krcmije kaže: Pogledaj post
I dakle tvoj zaključak je da i danas treba prodati sve nekretnine i uložiti u PM? I za 10 godina? I za 20 godina? Sa PM će se prije ili kasnije desiti isto što i sa nekretninama/dionicama itd.

Btw, koliko tvoje bogatstvo danas u 2012. vrijedi više nego prije točno godinu dana?

Osoba koja je tamo 2002. kupila neku dobru dionicu zaradila je i po 500% u slijedeće 4-5 god., pa čak i nekretnine su porasle 100% na rok od 5 godina tamo kad su bile na vrhu. Meni sve govori da je razdoblje rasta cijene PM-a pri kraju (ili ćemo eventualno imati još jedan oštri bull market prije smirivanja situacije).

Sugerirati ljudima da prodaju nekretnine i kupuju zlato i srebro u ovom trenutku je prilično pokvareno po mom mišljenju. Naravno, netko tko ima puno plemenitih metala bi mogao mnogo profitirati od jedne oštre pomame za plemenitim metalima.
oprosti, ali ako si dobro pročitao moje postove jasno ti je da ja nikome ne sugeriram ništa. samo sam napisao što sam učinio. ništa drugo.
bull market PM će sigurno trajati još neko vrijeme, možda i puno dulje. moje je mišljenje da će cijene PM-a narasti još barem nekoliko puta. a cijene nekretnina će padati još jako jako dugo. tek su počele padati. još uvijek smo u fazi negacije.
jer ovo što se događa nije samo "kriza", ovo je destrukcija svjetskog monetarnog sustava u kojoj će način života kakvog poznajemo uskoro zamijeniti nešto puno ružnije.
tc1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 18:28   #39822
mkovac67
Registrirani korisnik

mkovac67 Avatar

Registracija: May 2008.
Quote:
I dakle tvoj zaključak je da i danas treba prodati sve nekretnine i uložiti u PM? I za 10 godina? I za 20 godina? Sa PM će se prije ili kasnije desiti isto što i sa nekretninama/dionicama itd.

Btw, koliko tvoje bogatstvo danas u 2012. vrijedi više nego prije točno godinu dana?

Osoba koja je tamo 2002. kupila neku dobru dionicu zaradila je i po 500% u slijedeće 4-5 god., pa čak i nekretnine su porasle 100% na rok od 5 godina tamo kad su bile na vrhu. Meni sve govori da je razdoblje rasta cijene PM-a pri kraju (ili ćemo eventualno imati još jedan oštri bull market prije smirivanja situacije).

Sugerirati ljudima da prodaju nekretnine i kupuju zlato i srebro u ovom trenutku je prilično pokvareno po mom mišljenju. Naravno, netko tko ima puno plemenitih metala bi mogao mnogo profitirati od jedne oštre pomame za plemenitim metalima.
Potrebno se educirati prije ulaganja u bilo što. Dionice, PM, nekretnine.
Što misliš koliko je ljudi znalo što je to LIBOR 2006,2007 godine?

Jeli znaš neku dionicu koja je zaradila 500% od 2002-2007?

Slažem se s tobom da će se s PM desit išto što i sa nekretninama i dionicama. Samo treba prepoznati trenutak prije kraja. Mene fasciniraju neki ovdje na forumu koji su još u denial fazi vezano za nekretnine
mkovac67 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 19:13   #39823
zabotinski
Moderator

zabotinski Avatar

Registracija: Nov 2006.
Pošalji poruku preko Skype korisniku zabotinski
Ako imate potrebu diskutirati o investiranju 'nekretnine vs zlato' imamo za to posebnu temu,
http://forum.hr/showthread.php?t=686831
Old 07.05.2012., 21:07   #39824
krcmije
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2011.
Quote:
tc1968 kaže: Pogledaj post
oprosti, ali ako si dobro pročitao moje postove jasno ti je da ja nikome ne sugeriram ništa. samo sam napisao što sam učinio. ništa drugo.
bull market PM će sigurno trajati još neko vrijeme, možda i puno dulje. moje je mišljenje da će cijene PM-a narasti još barem nekoliko puta. a cijene nekretnina će padati još jako jako dugo. tek su počele padati. još uvijek smo u fazi negacije.
jer ovo što se događa nije samo "kriza", ovo je destrukcija svjetskog monetarnog sustava u kojoj će način života kakvog poznajemo uskoro zamijeniti nešto puno ružnije.
Neću se osvrtati na doomsday teorije, jer ih slušam već 10-ak godina, a koliko znam postoje otkad je i svijeta, pa se ipak ništa toliko dramatičnog ne dešava.

Također, što se PM-a tiče, ovo očito nije tema za to.

Što se nekretnina tiče, mislim da nema više puno mjesta za ispuhivanje nekretninskog balona. Mislim da ćemo još koju godinu gledati ovaj trend gdje cijene blago padaju, a onda slijedi rast cijena koji će pratiti inflaciju, nakon čega slijedi novi nekretninski boom. Rekao bih da oko 2014/2015 možemo očekivati po prvi put stagnaciju cijena korigiranu za inflaciju, nakon toga vjerojatno dug period stagnacije i tamo oko 2020 novi snažan uzlet cijena nekretnina. To je sve onak odokativno doduše
krcmije is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 21:34   #39825
_Mystical_
Registrirani korisnik

_Mystical_ Avatar

Registracija: Jul 2007.
stvarno si ekspert za makroekonomiju i područje nekretnina, stvarno si me oduševio ovom analizom.
_Mystical_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 21:43   #39826
Noach
Registrirani korisnik

Je, cijeli ovaj PDF vrvi ekspertima za makroekonomiju i trziste nekretnina...

krcmar , drz se
Noach is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 22:56   #39827
zabotinski
Moderator

zabotinski Avatar

Registracija: Nov 2006.
Pošalji poruku preko Skype korisniku zabotinski
Quote:
ocijene nekretnina će padati još jako jako dugo. tek su počele padati. još uvijek smo u fazi negacije.
A ti ostajes kod ovih svoji prognoza?
http://forum.hr/showpost.php?p=25889081&postcount=20404
Old 07.05.2012., 23:06   #39828
Noach
Registrirani korisnik

Quote:
zabotinski kaže: Pogledaj post
Dobra! Da vidimo kako ce se majstor sada izvuci.
Noach is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 23:59   #39829
sick.am
Otpisani

sick.am Avatar

Registracija: Feb 2004.
Quote:
osobno sam u zadnje 4 godine prodao sve svoje nekretnine te sav novac od prodaje uložio u zlato i srebro. danas, moje zlato vrijedi 103% više, moje srebro vrijedi (u prosjeku) 81% više. da sam zadržao nekretnine, one bi vrijedile najmanje 35% manje.
mislim, ja ovo ne kontam sad se isprđavate ovim developerima nekretnina a sami ste developeri zlata i srebra. PA digli ste to zlato u nebesa ali realno, što mogu s njim osim trgovati.
Što pobogu sa zlatom možeš raditi osim gledati u njega i definirati ka kao ograničenu količinu resursa? Srebro je još i iskoristivo ali zlato...

U slučaju te kataklizme koju zazivaš više će ti pomoći nešto energije i hrane a i nešto željeza bi dobro došlo.
al da, energiju i hranu treba stvarati i raditi na njima a eto, zlato može ležati negdje zakopano i "uvećavati vrijednost" dok gazda ispod palminog lišća pije koktele. e da.
sick.am is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 07:17   #39830
tc1968
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Quote:
kasnimo koju godinu ali i dalje ostajem kod te prognoze.
tc1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 07:56   #39831
Noach
Registrirani korisnik

Quote:
kasnimo koju godinu ali i dalje ostajem kod te prognoze.
Istu pricu ces pricati i za tri ili pet godina.
Noach is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 08:09   #39832
Metallic Crnac
crn kao pušačka pluća

Metallic Crnac Avatar

Registracija: Mar 2009.
Quote:
Kad bi se ove cijene ostvarile, stan u Zagrebu bi koštao manje nego Golf 6-ica.

Ne treba pretjerivati.

[ sent from HTC smartphone using Tapatalk ]
Metallic Crnac is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 08:23   #39833
cubo
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
Krasno... Napali ste čovjeka iz čije su perspektive cijene nekretnina pojefitinile preko 60% u zadnje 4 godine .
cubo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 08:43   #39834
Noach
Registrirani korisnik

Quote:
cubo kaže: Pogledaj post
Krasno... Napali ste čovjeka iz čije su perspektive cijene nekretnina pojefitinile preko 60% u zadnje 4 godine .
Imas osobe cija vrijednost imovine je narasla u istom razdoblju gotovo 4 puta. Jako dobro se zna na sto je on mislio. Mislio je na pad vrijednosti nekretnina i to ne gledajuci kroz njegovo ulaganje u zlato i srebro.

Nema potrebe da bjezimo od njegove pocetne teze posti svi znamo koja je bila. To sto ti unutra sada bacas zlato samo dokazuje da zelis zakamuflirati totalno promasene prognoze.

Onaj tko misli da se ovakve cijene mogu realizirati taj ili sanja III svjetski rat ili pokusava manipulirati na nacin da "krezubom" puku govori...prodajte nekretnine posto nista nece vrijediti i kupite zlato koje je buducnost.

Noach is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 08:46   #39835
Marica Carica
Lost & not found

Marica Carica Avatar

Registracija: Apr 2008.
Quote:
sick.am kaže: Pogledaj post
mislim, ja ovo ne kontam sad se isprđavate ovim developerima nekretnina a sami ste developeri zlata i srebra. PA digli ste to zlato u nebesa ali realno, što mogu s njim osim trgovati.
Što pobogu sa zlatom možeš raditi osim gledati u njega i definirati ka kao ograničenu količinu resursa? Srebro je još i iskoristivo ali zlato...
Nije zlato nikakva sveta krava. Podlozno je istim trzisnim mehanizmima kao i sve ostalo.

Povecana potraznja za PM nije zbog realnog povecanja potrebe za istima (industrija itd), vec cisto zbog okolnosti. Sto znaci da ce iste te okolnosti odluciti kada bull postaje bubble.

At the bottom line:
kao i sve ostalo, bitan je samo moment kad si usao i kad si izasao.

Quote:
U slučaju te kataklizme koju zazivaš više će ti pomoći nešto energije i hrane a i nešto željeza bi dobro došlo.
Istina metal se (jos za sada ) ne da jesti.
Jako puno ljudi u RH imaju nekakvu djedovinu, ovakvu ili onakvu, naslijedje koje ukljucuje i zemlju. DO something with it!
Old 08.05.2012., 10:58   #39836
krcmije
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2011.
Quote:
Noach kaže: Pogledaj post
Je, cijeli ovaj PDF vrvi ekspertima za makroekonomiju i trziste nekretnina...

krcmar , drz se
Pa napisao sam da je to 'just a hunch ' ali okladio bih se da će Jarun 2015. biti bliže rangu 1500-2000€ nego 600-900€.
krcmije is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 11:23   #39837
grubzon
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Quote:
sick.am kaže: Pogledaj post
... U slučaju te kataklizme koju zazivaš više će ti pomoći nešto energije i hrane a i nešto željeza bi dobro došlo.
al da, energiju i hranu treba stvarati i raditi na njima a eto, zlato može ležati negdje zakopano i "uvećavati vrijednost" dok gazda ispod palminog lišća pije koktele. e da.
dodao bi... Najbitnija komponenta za preživljavanje doom scenarija je (osim naravno sreće) sama vještina preživljavanja i prilagođavanaj novim uvjetima - što uključuje širok pojama od prehrane "nejestivih" manirnicama, samoobrana (uključuje baratanja raznim oružjima) samolječenje, snalaženje u prostoru u raznim uvjetima itd... e sad ako netko misli da mu zakopano zlato može to sve kompenzirati živi u debeloj iluziji (osim ako ima mjesto u nekom oh hi-tech skloništa i stigne do njega kad dođe d-day). Toliko od mene o doom sceniju :-)
Old 08.05.2012., 11:36   #39838
Noach
Registrirani korisnik

Quote:
Pa napisao sam da je to 'just a hunch ' ali okladio bih se da će Jarun 2015. biti bliže rangu 1500-2000€ nego 600-900€.
Ma nista se ti ne sekiraj...samo pisi.
Noach is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 11:48   #39839
grubzon
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Quote:
Kako se ne spominje? ... Kolaps duga/kredita vodi ka deflaciji nekretninskog sektora, dok ce se inflacija manifestirati u drugim sektorima.
Drugim rječima... predviđa se uglavnom rast cijena (energenti, hrana,..) što bi trebalo (donekle) pratiti i rast plaća što bi s vremenom za posljedicu imalo lakše odplaćivanje kredita (kao u zlatno vrijeme socijalizma)? A cijena kvadrata ne bi rasle (ne bi pratile inflaciju)? Nisam siguran da sam potpuno razumio
Old 08.05.2012., 11:58   #39840
MMachéte
Moderator

Registracija: Oct 2010.
Quote:
Marica Carica kaže: Pogledaj post
Nije zlato nikakva sveta krava. Podlozno je istim trzisnim mehanizmima kao i sve ostalo.

Povecana potraznja za PM nije zbog realnog povecanja potrebe za istima (industrija itd), vec cisto zbog okolnosti. Sto znaci da ce iste te okolnosti odluciti kada bull postaje bubble.

At the bottom line:
kao i sve ostalo, bitan je samo moment kad si usao i kad si izasao.

Istina metal se (jos za sada ) ne da jesti.
Jako puno ljudi u RH imaju nekakvu djedovinu, ovakvu ili onakvu, naslijedje koje ukljucuje i zemlju. DO something with it
!
Dobro receno, Marica .. ne postoji realna potreba za PM pa da zato rastu nego cisto spekulativno..a svaki balon ima pocetak i kraj jel..

sto se boldanog tice.. whaaaat??2.5 ha poljiprivrednog pokraj Zagreba, mjesecimau oglasu, zovu uzgajivaci pasa ? i sl., ugl. nesvrsishodno.
Ja nemam postene motike, kamoli kaj vise da pocnem nesto raditi, volju jedino imam.
No kakogod, imam iskoristiviji asset od metala .
MMachéte is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja