Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Radno, socijalno i obiteljsko pravo
Korisničko ime
Lozinka

Radno, socijalno i obiteljsko pravo Ugovori o radu i radni odnos, mirovinsko, zdravstveno, alimentacija, brak i razvod, posvojenje, skrbništvo, roditeljska skrb i dr.

Tematski alati Opcije prikaza
Prev Prethodni post   Sljedeći post Next
Old 12.05.2012., 18:33   #11
Mentor77
Registrirani korisnik

Mentor77 Avatar

Registracija: Apr 2005.
Unhappy

i tako dolazimo do riješenja zagonetke da je zakonodavac propustio staviti u obvezne doprinose za obrtnike stavku:

4. 1,70% za zapošljavanje

Postovana gospoda iz HOK-a su još od 2002 god. mogli nešto poduzeti po tom pitanju ili ovi koji su bili na vlasti a i ovi sada ali bojim se da ce to jos dugo tako ostati u zakonu.

Neznam po cemu je obrtnik drukciji od nekog drugog koji je u radnom odnosu,novac koji sam uplacivao za doprinose je ocito razlicit od novca koje uplacuju oni koji su u radnom odnosu.

Zar osnovica za doprinose i uplate istog nije dokaz da sam radio i placao kao i drugi a sada kad sam ostao bez posla nemam pravo na nikakvu pomoc bar ovu sa biroa za rad.

Hvala HOK-u i Vladi RH sta misli na mene obrtnika

NIKAD VIŠE OBRTNIK

Naredne godine su lokalni izbori na kojima će nam politički “moćnici” objašnjavati što su sve napravili kako bi im (nam) bilo bolje. Bilo bi dobro da se prisjetite i što su sve mogli napraviti, a nisu, da bi nam zaista bilo bolje
Mentor77 is offline  
Odgovori s citatom

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja