Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Turizam
Korisničko ime
Lozinka

Turizam Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.04.2012., 17:45   #721
wob
Banned

Registracija: May 2005.
Pošalji poruku preko Skype korisniku wob
Pa sigurno da mozes . Stavi obicne kucne antene pokraj svake tv , spoji ih sa dvbt prijemnikom i to je to . Uzmi Hamu od 45 db , kosta ti 125 kn
Old 18.04.2012., 23:31   #722
blebletalo
Registrirani korisnik

blebletalo Avatar

Registracija: Jan 2010.
Javim ti se na pp da ne zlostavljam forumaše s mojom mukom
blebletalo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2012., 12:58   #723
parachutes
Vjekoslavina susida

Registracija: May 2006.
Quote:
sumskavila kaže: Pogledaj post
Moja pretpostavka je da je gostima najmanja provizija ako plačaju iz banke koja je partner tvojoj ili neka plačaju u istoj banki ko sto je tvoja (Volks-Volks), ne vidim drugi razlog, jednom sam na šalteru banke pitala zašto mi je došlo 90 eura ako je gost uplatio 100 gospođa je rekla da banka od gosta vjerovatno nije njihov partner pa je uplata išla preko posredničke banke koja je naplatila svoje usluge posredovanja između ove dvi banke.
nama isto nedavno stiglo 25 eura manje akontacije, mislin nije me briga za 25 eura al ako se ponovi više puta nervira me. zato se sad vraćan western unionu, dobijen točno koliko triba, provizija im nije velika i adio.

ekipica, pliz savjet - tribamo uvest bežični net u kuću za sve apartmane, al pošto tu budemo samo liti, tili bi imat net samo par miseci liti radi gostiju a ostatak godine ne. navodno u tcoma dođe 170kn misečno i može se po godine imat a pola ne, jel imate prijedlog di je takva opcija najbolja, možda bnet il?
pozdrav
parachutes is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2012., 23:14   #724
medo256
Registrirani korisnik

Registracija: May 2011.
Pozdrav ekipa ,evo moji se apartmani blize kraju ,e sad ono sta mene zanima je u vezi PDV-a ...zva san danas poreznu i pita ih koja je shema sa ovim novim pragom za ulaz u sustav pdv-a . Ljubazna teta iz porezne mi je rekla da ako ovu godinu imam zaradu manju od 230 tisuca da dogodine ne ulazim u sustav pdv-a ,jer iako taj prag od 230 tisuca stupa na snagu 1.1.2013 da se gleda zarada u prethodnoj godini,tj ovoj sad...

Kako vi stojite s informacijama u vezi tog pdv-a ?
medo256 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2012., 23:08   #725
tovareća mužika
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Pozdrav ljudi, pitanje u vezi liječničke potvrde - ako se oće registrirati apartman a vlasnik je ćaća, dica se brinu o svemu, da li u potvrdi triba navesti i imena dice ili...? Inače nisu svi kod istog doktora.
tovareća mužika is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2012., 22:12   #726
os24a
Registrirani korisnik

os24a Avatar

Registracija: Oct 2007.
samo tate
os24a is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2012., 00:03   #727
medo256
Registrirani korisnik

evo malo dobrih vijesti.. http://liderpress.hr/tvrtke_i_trzist...-sustav-pdv-a/
medo256 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2012., 13:56   #728
os24a
Registrirani korisnik

os24a Avatar

Pozdrav.. zanima me dimenzije za studio propisane zakonom ?
os24a is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2012., 16:17   #729
fluffeh
Registrirani korisnik

fluffeh Avatar

Molim pomoc - apartmani i kategorizacija

Dragi iskusni iznajmljivaci!

Ubrzo se spremam predati zahtjev za kategorizaciju apartmana, a u nedoumici sam oko nekih detalja pa bi vas molila za savjet

Dakle, vidim da treba imati kutiju prve pomoci, koliko shvacam trebao bi to biti bas onaj ormaric sa kljucicem, ne dolazi u obzir kit prve pomoci za auto? Cula sam da ti ormarici dodju cca 100 eura, sad me zanima postoji li nacin da se jeftinije prode, jer sam vec toliko novaca ulozila da ne znam odakle bi vise izmislila kune. I gdje uopce ima tih ormarica za kupiti?

Zanima me jos- kako se izracunava boravisna pristojba? I vidim da apartman treba imati ime, dakle- trebam li ja negdje to prijaviti prije nego sto upisem to ime apartmana u papire? Je li potrebno registrirati se negdje, otvoriti obrt?

Moram li imati tablu sa zvjezdicama prije dolaska inspekcije, ili ju nabavljam nakon njihove posjete?

Gleda li inspekcija bas svaki detalj, npr - pise da treba imati djecji krevetic, i ako ga sad ja nemam, sto onda? Progledaju li kroz prste, traze li nekakav mito..? Cula sam razlicitih prica pa vise ni sama ne znam koliko si strogi / pravedni.

Zahvaljujem puno na pomoci!
fluffeh is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 17:38   #730
Dubravka13
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2010.
Pozdrav,
mi može netko reći šta je ako soba je manja od 15m2 inkl. kupaonice? Se može svejedno dobiti nekako dozvolu za iznajmljivanje?

Hvala unaprijed
Dubravka13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2012., 20:54   #731
MillionMan
FANFREAKINGTASTIC!!

MillionMan Avatar

prvu pomoc ne trebas imat kad ti dode na uvidaj... to kad krenes inamljivat... nece ti doc inspekcija odma. ja imam samo kutijicu... ako ti je dosla s namjerom da ti opali 1000kn naci ce ti gresaka i bez te kutije.. tako da se ne opterecuj previse

apartman i ime nikad cuo...

za boravisnu otides u TZ i prilozis joj rjesenje i uplatnicu i kazi joj da ti ispuni koliko si duzna za cjelu godinu. reci joj da si nova. ide ti koliko lezajeva x 600kn i na njihov ziro racun. ako ces biti u domacinstvu ne treba ti nista vise od ovog sto sam ti naveo. ako ces poslje tog otvorit obrt onda sa knjigovodom to razradi

joj koja pitanja... kako ces imat tablu prije rjesenja? tablu za sto... tablu narucis po rjesenju. ne napamet

mito ti vise ne prolazi. nitko ne zeli izgubit posao radi malih para.

oko detalja. idi u knjizaru i uzmi formular za apartane, sobe sto vec zelis... na tom listu imas dimenzije.. i urednje... pa se po tom ravnaj. imas i na netu pravilnik.. uzasan je ali dat ce ti otprilike viziju sto
Old 13.05.2012., 19:02   #732
Cloud Dancing
Registrirani korisnik

Cloud Dancing Avatar

kako vi naplacujete koristenje klime? dali to posebno naplacujete ili kako? cuo sam da mnogi to naplacuju oko 5€ dnevno. dali je to ok? koliko srednja klima moze struje potrosit da je upaljena citav dan i noc?
Cloud Dancing is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2012., 19:29   #733
jedrilicar
Registrirani korisnik

jedrilicar Avatar

Quote:
Cloud Dancing kaže: Pogledaj post
kako vi naplacujete koristenje klime? dali to posebno naplacujete ili kako? cuo sam da mnogi to naplacuju oko 5€ dnevno. dali je to ok? koliko srednja klima moze struje potrosit da je upaljena citav dan i noc?
ma to ti danas sve manje i manje domaćina naplaćuje...
ja nisam nikada naplaćivao. ..

ako baš hoćeš uštedjeti postoje dva kulturna načina za to..

prvi je da klimu povežeš sa senzorima na vratima i prozorima, a drugi je da klimu pale putem umetanja čip kartice koja je programirana na neku normalnu količinu KwH..
pa ako izađu cili dan vanka i ostave upaljenu klimu i rastvorene prozore, ostatak boravka nemaju, ali barem znaju zašto nemaju..

ja se ograničavam na ljubaznu zamolbu da gase klimu kad ih nema doma i kad su im rastvoreni prozori i uglavnom nemam nikakvih problema...
Old 13.05.2012., 21:59   #734
GIGE
Registrirani korisnik

GIGE Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
Ja to nisam naplaćivala nikada, a grozim se kad čujem da netko to radi...ma da ti radi dan i noć sve to pokrije jedno, jedino noćenje...
GIGE is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2012., 03:46   #735
fluffeh
Registrirani korisnik

fluffeh Avatar

zahvaljujem, idem sutra predat zahtjev
fluffeh is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2012., 18:03   #736
gogaa
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2008.
Quote:
8 euro/dan upotreba klime, ako gost ne želi klimu, uzmeš daljinski, ali ovo vrijedi za klime koje se pale isključivo putem daljinskog
gogaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2012., 18:15   #737
anamarija00
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2009.
ja ne mogu vjerovat da netko naplaćuje korištenje klime
pa nije to ne znam kakav luksuz danas, a pogotovo nije toliki luksuz da se naplaćuje 8eura na dan
anamarija00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2012., 19:52   #738
Cloud Dancing
Registrirani korisnik

Cloud Dancing Avatar

Quote:
anamarija00 kaže: Pogledaj post
pa nije to ne znam kakav luksuz danas, a pogotovo nije toliki luksuz da se naplaćuje 8eura na dan
a kako ne boze moj, meni je cudno da ne naplatim. neznam vi to vjerovatno vec onda uracunate u cijenu pa je plate vise nego i triba a ovako gosti mogu kad hoce na odredene dane samo koristit i platit triba uzet klimu, triba je montirat. PDV isa gore, struja 20% skuplja, mislim da je to sasvim ok 5€ uzet dodatno za klimu.
Cloud Dancing is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2012., 22:00   #739
anamarija00
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2009.
Quote:
a kako ne boze moj, meni je cudno da ne naplatim. neznam vi to vjerovatno vec onda uracunate u cijenu pa je plate vise nego i triba a ovako gosti mogu kad hoce na odredene dane samo koristit i platit triba uzet klimu, triba je montirat. PDV isa gore, struja 20% skuplja, mislim da je to sasvim ok 5€ uzet dodatno za klimu.
sorry, ali ja se ne slažem s tim. to znači da i korištenje mašine za rublje naplaćuješ po danu? to je isto investicija koja nije toliko jeftina.
cijene mojih apartmana su realne, i po meni, i po gostima, koji se uvijek pozitivno iznenade koliko su apartmani opremljeni. čak mi gosti kažu da bi trebala iznajmljivati skuplje ali ja cijene za sada ne bih dizala, mislim da je bolje imati realne cijene i biti pun, nego nabiti cijene i kukati zašto sam prazna..

Al iskreno, znam puno iznajmljivača, i prvi put čujem za plaćanje klime
anamarija00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2012., 22:03   #740
profaizkorenice
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2011.
Quote:
anamarija00 kaže: Pogledaj post
sa druge strane je recimo meni cudno da netko naplacje klimu nekom kome klima ne treba i ne misli je koristit. tko je tu posteniji?

moj gost koji ne misli koristit klimu, je nece ni platit, a tvoj hoce.

Quote:
pa danas je vise nego ikad bas ta klima skupa, jer je cijena struja visa nego ikad
profaizkorenice is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja