Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.06.2012., 17:50   #781
Quote:
maestral5747 kaže: Pogledaj post
Danas stigli nalazi, radio i tumorske markere, oni su u granicama referentnih vrijednosti (CEA 1.50 i CA 7.13). Što se tiče KKS izgleda da sam anemičan, željezo mi je 9.5, a referentno je 11-32.
Za dijagnozu anemije potrebno je pogledati i vrijednost hemoglobina i hematokrita.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2012., 23:17   #782
A, takooo
Pa evo:
Hemoglobin 130 rf.vr. 138-175 L
Hematokrit 0,392 rf.vr. 0,415-0,530 L
MCV 73,5 rf.vr. 83,0-97,2 L
MCH 24,4 rf.vr. 27,4-33,9 L
MCHC 332 rf.vr. 320-345
RDW 15,8 rf.vr. 9,0-15,0 H

Trombociti, leukociti, granulociti segmentirani, limfociti i monociti su u normalnim vrijednostima
maestral5747 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2012., 00:19   #783
Quote:
maestral5747 kaže: Pogledaj post
A, takooo
Pa evo:
Hemoglobin 130 rf.vr. 138-175 L
Hematokrit 0,392 rf.vr. 0,415-0,530 L
MCV 73,5 rf.vr. 83,0-97,2 L
MCH 24,4 rf.vr. 27,4-33,9 L
MCHC 332 rf.vr. 320-345
RDW 15,8 rf.vr. 9,0-15,0 H

Trombociti, leukociti, granulociti segmentirani, limfociti i monociti su u normalnim vrijednostima
Oznaka L ti znaci da su ti vrijednosti snizene. Kako sam i mislila, hemoglobin i hematokrit su ti ispod referentne vrijednosti. To je znak slabokrvnosti, sto znaci da moras naknaditi manjak zeljeza. Kupi Ferrum sirup u ljekarni jedna zlicica sirupa uzimaj sa sokom od narance.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2012., 00:23   #784
Quote:
Protected kaže: Pogledaj post
Pisao sam sad ko manijak i poslao odgovor ali nije se upload napravio

Da ponovim ....smijete tekućinu piti i slatku i ne slatku ,samo da nije od "živog voća " i recimo da sok gusti nije kao jogurt..
Najbolja pretraga debelog crijeva je kolonoskopija ,nikakve kapsule .
Kapsula je dobra za samo 50 % tankog crijeva ,u najboljem slučaju 70 %.
Enteroskopija je dobra ako se može ući duboko ali u svakom slučaju bolja od kapsule bar za početni dio tankog crijeva .Radi se i u anesteziji ali ako nikako drugačije ne može ,a ima i bolnica koje to rade pri svakoj ,ja nisam za to jer anestezija koliko je dobra toliko je i loša .
Inače ,dobijete "boce" da se smirite i opuste vam crijeva .
Uvijek vam mogu ostati pregledi kao što su irigografija ,dvostruki kontrast ,CT ,MR enterografija .
nisam skontala ovu boldanu rečenicu pa ako možete ponovit?
ali ako nikako druagčije ne može, što? ima bolnica koje to rade pri svakoj?

saznala sam danas rezultate kapsule stavljam jer je infiltiriran i jejunum.. nije još služben nalaz, kolega me je samo nazvao da mi kaže da je pregledao snimku, ali da će se morat konzultirat sa prof, ali da misli da ću najvjerovatnije morat na enteroskopiju.. rekao je da će me uspavat..

e sad, pišem najvjerovatnije jer... kad su napravili prvu gastroskopiju moji u OS nisu bili sigurni jel limfom ili upala pa su sllali u ZG, ali ni oni nisu bili sigurni pa su savjetovali da ponovim gastroskopiju..
pri prvom nalazu nađeni su CD 20 limfociti B, BCL 2 translokacija, mali zarezani limfociti itd itd ugl da ne duljim, ako je limfom, onda je folikularni malih stanica.. i dok je taj nalaz došao prošlo je 7 tjedana pa sam sam onda odmah išla ponovno na gastroskopiju, krajem 4-og mj i prošli tjedan sam dobila nalaz i poludila jer naši divno patolozi nisu poslali u ZG uzorak iako su trebali, tako im je i rečeno, uprkos tome što su pri toj drugoj gastroskopiji nađeni i CD 3 limfociti T i ugl kad je ovaj tjedan moj dr vidio nalaz i on je poludio jer nalaz nije slan u ZG (odmah mi je bilo lakše jer sam se bojala da možda pretjerujem, jer valjda ljudi znaju svoj posao, ali očito ne znaju) i onda mi je rekao da slijedeći četvrtak moram ponovno na gastroskopiju zbog tih CD 3 limfocita T i da će zbog toga radit dublju gastroskopiju..
e sad mene zanima zašto je on odmah posumnjao da je proces smješten još dublje na konto tih CD 3 limfocita T, iako tada još nisam išla na kaspulu tako da nije mogao znat da je "proces" smješten još dublje i da je i jejunum zahvaćen.. ugl jel znate možda na što on sumnja? jer tehnički baš i nije moguće da imam i B- limfom i T- limfom (osim ako stvarno jakooo nemam sreće, a ne vjerum da sam baš toliki baksuz, to je preeerijetko, našla sam samo jedan slučaj)
e sad.. zašto sam napisala najvjerovatnije ću trebat na enteroskopiju, a ne sigurno.. zato što mi je kolega danas rekao s obzirom da mi je moj dr rekao da će sada ići dublje, da postoji šansa da će to biti dovoljno...
a ja sad provjeravam jel bolje da ipak inzistiram na enteroskopiji ili da pustim da ide ovim tokom? jer dok dočekam nalaz ove gastroskopije proći će mjesec i pol pa dok dođem kod dr, dok se rezervira sala itd itd bit će 100% već 9-i mj, ako ne i 10 mj, a to je sve najranije..

i odmah da se objasnim zašto toliko sumnjam u sve za početak, nije riječ samo o tome da mislim da ne znaju radit svoj posao, nego je i riječ o tome što ja već 8 mj imam temperaturu, temp za koju znam, jer mislim da je to počelo i ranije, zbog toga kako se osjećam, ugl ja jedva funkcioniram..
a razlog zašto sumnjam u sve njih. pa za početak jer su moji problemi počeli prije 5 godina pa mi dr obiteljske 3 godine nije htjela dati uputnicu pa sam onda uspjela prije 2 godine, nakon što sam položila internu namolit jednog prof da mi napravi gastroskopiju koju je na koncu jedva napravio tj jedini razlog zbog kojeg ju je napravio je bio: ajde dobro kolegice, kolege smo pa eto napravit ću, ali znate, nije vam dobro biti toliko hipohondar, osobito oko takvih pretraga itd itd, ugl s tom gastroskopijom je ustanovljeno da imam nespecifični duodenitis i to je to... dao mi je da izvadim protutijela na celijakiju, briseve stolice na parazite, kad je to sve ispalo u redu, dao mi da pijem antibiotik i to je to.. ali ja sam bila uporna pa je rekao da je eto kod mene možda riječ o intoleranciji na neku hranu, da ćemo počet sa izbacivanjem mlijeka i to je to.. ja sam na to više poludila jer nisam mogla vjerovat da mi on ne planira napravit ponovnu gastroskopiju iako je prošlo godinu dana od prve i jer mi je totalno nelogično da idem izbacivat mlijeko na 2 godine, a da mi nije napravljena gastroskopija neposredno prije izbacivanja mlijeka, onda sam promjenila dr, ali on je bio još gori, rekao je da imam upalu duodenuma jer imam velike obroke, i onda sam odlučila u 10-om mj otić kod trećeg gastroenterologa, ali sam otišla tek u 12-om jer je u 10 krenula temp i bolovi u donjem desnom kvadrantu pa se je mislilo da je riječ o nečem ginekološkom što je također eliminirano tako što sam morala sve vuć za rukav i dolazit 10 puta i istraživati učit ih poslu, nakon toga sam se uputila kod trećeg gastroeneterologa, u 12-om mj koji me je prvo uputio na sve druge odjele, a da nije napravio svoje, gastroskopiju, pa dok sam ja to sve obavila i dobila nalaze već je bio kraj 2-og mj (s time da bi nekom drugom bez tog mog preko reda za to sve trebalo 100% barem pola godine, minimalno) pa kad sam došla kod njega on me je htio poslat na kolonoskopiju pa sam ja sva iznenađena komentirala jel ne bi trebala na gastroskopiju pa je rekao da idem onda na oboje, no međutim kolonoskopija nije napravljena jer se ja nisam uspjela očistit jer sam povraćala i povraćala od rasola i onda je na toj gastroskopiji ustanovljeno da je to sve meni zbog upale duodenuma koja se je toliko razvila da od one nespecifične upale gradusa 1 sada sumnjaju na limfom...
a na kapsulu sam poslana sasvim slučajno.. jer prof je bio raspoložen pa kad je rekao da trebam ić na kolonskopiju ja sam ga išla pitat jel ima neka drugačija metoda čišćenja osim tog rasola, ali on je to shvatio da me je strah kolonoskopije pa je rekao, a tebe strah, ma znaš što ćemo mi sad, dat ćemo mi tebi kapsulu..
a onda sam ja, isto na svoju ruku, otišla kod dermatologa, koji mi je dao da vadim RIST i RAST na sve nutritivne alergene i na celijakiju ponovno, u nadi da je riječ samo o "celijakiji" ili alergiji na hranu jer sam čitala da je moguće da nalazi ispadnu i negativni ko što su meni ispali prije 2 godine, a nakon toga, cca prije mjesec dana, sam saznala da i moj bratić prvo koljeno ima celijakiju, ali mi je to moja divna rodbina krila jer ih je bila sramota iako znaju da se već 5 godina patim sa gastro tegobama i da sam već 2 godine kod gastroenterologa... ugl te nalaze još uvijek čekam, iako je prošlo skoro 3 mjeseca..

nadam se da sam uspjela dočarat problem i da ne mislite da pretjerum , nego sam u pravu da je u mom slučaju učinjeno puno propusta pa vas stoga molim, ako vam nije problem, da mi kažete jel trebam inzsitrat na enteroskopiji ili da čekam nalaze ove gastroskopije na koju idem u četvrtak još 2 mj? i ako imate neki prijedlog na koju biste me vi još pretragu poslali..
moje mišljenje je da ne bi uopće trebala ić na tu gastroskopiju, nego odmah na enteroksopiju jer su po meni jako malo šanse da se ovom gastroskopijom ode dovoljno duboko, ali nisam ja gastroenterolog tako da možda sam u krivu..

hvala puno!!! najviše na svijetu!!!
xena01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2012., 00:36   #785
Quote:
Angry Bird kaže: Pogledaj post
gorku sol možeš popiti i u dva deci vode.
ma znam to ali se mora zalit sa 2 litre vode unutar 30 min, tako bar piše, a i skontala sam da su u pravu jer sve što sam popila van tih 30 min, nije otišlo u crijeva...
Quote:
Magdalena FP kaže: Pogledaj post
Xena01
Napisala sam odgovor pa me izbacilo ahh
Ali evo -što se tiče MOVIPREPA – to je savršeno!
Okus mu je ajme – ali nema grčeva, groznih bolova, padanja u nesvjest i svih ostalih posljedica koje sam imala nakon drugih sred. za čišćenje!
A bila sam očišćena!!
Znači okus mu je blagi užas ali može se piti, užasno je slatko i slano istovremno, kao s blagim okusom limuna, smrdi na one umjetne praške i tako.
Pila sam ga od 14h-15h prvu litru, a onda od 19h-20h drugu litru.
Kako je tako ne baš dobro ukusa popila bi nakon svakog većeg gutljaja (uz začepljen nos!) i vode tako da uz tu litru popiješ još sigurno pola litre ali nije naporno.
Prema uputama bolnice treba popiti uz ove dvije litre još litru u razdoblju od 14h-21h ali sam popila kad se zbroji i više, a i hodala sam puno nakon ove druge litre moviprepa jer je sve tako bilo bezbolno da sam se bojala da se neću dobro očistiti.
Ali bila sam očišćena!
Tako da tko je to smislio svaka mu čast! Svakako preporučujem!!
Uzmi to svakako ako možeš.
Meni je to pravo otkriće!
Jedino što sam poslije shvatila ( a i našla na webu – ima neki tip koji je na blogu opisao svoje čišćenje sa moviprepom i to na duhoviti način ) je da bi trebalo namazati čmar nakon svakog pražnjenja jer nakon one druge litre počne poprilično peči
Ali sve je to meni neusporedivo sa onim groznim grčevima i bolovima inače
grozan okus? grozan ko gorka sol ili ipak bolji? ili pak grozan ko ona rasol?
ako je bljutav, lakše mi onda pit gorku sol, rastopljenu u 2 dc, nego 2 litre ovoga
npr purisan granule su mi ukusne, ali nisam se uspjela dobro očisti od njih iako sam dan ranije napravila isto pravo čišćenje sa gorkom soli...
a onaj X-prep sirup? jel to ukusno, a djelotvorno?
sve mi se više čini da ću slijedeći put napravit čišćenje sa gorkom soli, 2 dana ili možda čak i 3... s obzirom da je to sve izgleda bljutavo i zahtjeva puno vode
xena01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2012., 00:58   #786
Quote:
xena01 kaže: Pogledaj post
ma znam to ali se mora zalit sa 2 litre vode unutar 30 min, tako bar piše, a i skontala sam da su u pravu jer sve što sam popila van tih 30 min, nije otišlo u crijeva...
ne mora.
gdje piše?
Angry Bird is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2012., 22:46   #787
Quote:
Daisy28 kaže: Pogledaj post
Oznaka L ti znaci da su ti vrijednosti snizene. Kako sam i mislila, hemoglobin i hematokrit su ti ispod referentne vrijednosti. To je znak slabokrvnosti, sto znaci da moras naknaditi manjak zeljeza. Kupi Ferrum sirup u ljekarni jedna zlicica sirupa uzimaj sa sokom od narance.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Hvala na savjetu. Doktorica mi je prepisala heferol tvrde kapsule od 350 mg 2x1, a ako budem imao problema sa želucem kaže da pređem na sirup.
Za sada mi ne smetaju, osim što mi je stolica tamne boje.
maestral5747 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2012., 00:27   #788
Quote:
Angry Bird kaže: Pogledaj post
ne mora.
gdje piše?
u uputama koje sam dobila, za čišćenje sa gorkom soli..
a i skontala sam da su u pravu jer u tih 30 min uspjela sam popit litru- litru i pol i onda sam išla na wc ubrzo i nakon toga, recimo nakon sat- sat i pol kako sam se oporavila sam popila još jednu litru i nisam išla uopće na wc na veliku nuždu nego samo mokrit...
a tako mi je bilo i sa purisan granulama iako tamo to ne piše.. morala sam popit što više mogu unutar pola h jer sve iza toga nije imalo nikakvog efekta, osim mokrenja...

a kad sam se išla čistit prije 3 i nešto mj, ugl, ono što je prošlo bezuspješno, ubog povraćanja od rasola na jutro kad sam imala pretragu, ugl u tim uputama je išla gorka sol dan ranije podijeljena na 2 puta i ugl onda sam uspjela oba puta popit sa 2 litre i tada sam bila čišća, nego sad kad sam se čistila 2 dana, jedan dan sa gorkom soli i 1 sa purisan granula i 5 dana bila na tekućoj dijeti, a onda nisam imala nikakve pripreme pa sam se bolje očistila jer sam uspjela zalit sa toliko vode.. to mi je jedino objašnjenje.. jer onda me je još patio i zatvor, a sada kako sam prije mj i pol izbacila gluten napokon imam stolicu svaki dan tako da nije da sam sada bila punija, nego onda.. tako si bar ja kontam
xena01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2012., 20:03   #789
Quote:
xena01 kaže: Pogledaj post
,.......
Što se tiče enteroskopije ,ako ste išli već na gastroskopije ,odmah možete na enteroskopiju ,preskčite gastroskopiju jer nema nekog efekta ako ste je već radili a ništa nije baš previše postignuto

A što se tiče uzimanja tekućine pri čiščenju ,što više to bolje i mokrenje je samo nus pojava reakcije organizma i sva tekućina ide u crijeva a drugačiije su fiziološke reakcije vas samih ,prođe to kroz crijeva i "ne preskaču se mokrenjem" !

Što se tiče nalaza gastroskopijom da se radi o nekom procesu dublje .....uglavnom kad je nešto tako sumnjivo sa limfocitima u nalazu uvijek se savjetuje "dublji pregled " to jednostavno spada u algoritam gastroenterologa ,a sam nalaz kapsule ...hmmm ...to mora biti dobra sličica /e da se takvo što dijagnostički kaže ,ali daljnja procedura jest entreoskpija i pregled limfocitne loze što se tiče Vas .
Anestezije voli raditi KBC Rebro ,da li sve ,to ne znam sa sigurnošču ali oni prednjače u tome .
Naravno ,pošto imate u anamnezi celijakliju u rodbini ,treba je obvezatno testovima isključiti bez obzira na kliničku sliku ,moj savjet

Zadnje uređivanje Protected : 13.06.2012. at 20:18.
Protected is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2012., 23:19   #790
Quote:
Protected kaže: Pogledaj post
Što se tiče enteroskopije ,ako ste išli već na gastroskopije ,odmah možete na enteroskopiju ,preskčite gastroskopiju jer nema nekog efekta ako ste je već radili a ništa nije baš previše postignuto

A što se tiče uzimanja tekućine pri čiščenju ,što više to bolje i mokrenje je samo nus pojava reakcije organizma i sva tekućina ide u crijeva a drugačiije su fiziološke reakcije vas samih ,prođe to kroz crijeva i "ne preskaču se mokrenjem" !

Što se tiče nalaza gastroskopijom da se radi o nekom procesu dublje .....uglavnom kad je nešto tako sumnjivo sa limfocitima u nalazu uvijek se savjetuje "dublji pregled " to jednostavno spada u algoritam gastroenterologa ,a sam nalaz kapsule ...hmmm ...to mora biti dobra sličica /e da se takvo što dijagnostički kaže ,ali daljnja procedura jest entreoskpija i pregled limfocitne loze što se tiče Vas .
Anestezije voli raditi KBC Rebro ,da li sve ,to ne znam sa sigurnošču ali oni prednjače u tome .
Naravno ,pošto imate u anamnezi celijakliju u rodbini ,treba je obvezatno testovima isključiti bez obzira na kliničku sliku ,moj savjet
hvala VAm na odgovoru! uistinu!
drago mi je čuti da razmišljam u dobrom smjeru, samo još da i moji gastroenterolozi tako razmišljaju
ne idem još na enteroskopiju, kao što sam i mislila, odlučili su pokušat sa još jednom gastroskopijom, dubljom, iako meni nije uopće jasno što su radili zadnja 3 puta jer po nekoj mojoj logici se je trebalo ić dublje ćim se je vidjela upala duodenuma, a osobito nakon što je nalaz došao nespecifičan duodenitis.. takav je barem bio prvi nalaz, ali jel, kako me nitko nije doživljavao pa mi 2 godine nisu napravili ponovno gastroskopiju, dogodilo se što se je dogodilo, upala je napredovala do ovih mjera.. tj više se ni ne zna jel upala ili nije..

recite mi samo još molim Vas, ugl ja sam od 27.4 na bezglutenskoj dijeti, jer mi je tada rađena gastroskopija, a krv, za protutijela sam vadila 16.3 i ugl ja sam bila odlučila otić na bezglutensku dijetu jer sam računala da će sa tom gastroskopijom biti određeno što mi je i nije mi bilo ni na kraju pameti da će ovako zbrljavit pa da ću morat ponovno, i ugl mene je sad strah, ako je celijakija, jesam li mogla s ovih mj i pol dana bez glutena do te mjere utjecat na PHD da se ne dobije nalaz celijakije?
proučavajući sve živo i ne živo, dobila sam utisak da se u mj i pol stanje ne može niti približno toliko popravit, ali opet me je strah da sam zeznula nešto...
a bila sam se odlučila na to jer sam znala dok ja dočekam nalaz pa dođem ponovno kod dr da će proć još 2 mj sigurno, a ja ću si možda nastavit uništavat sluznicu... i jel, nisam razmišljala, nije mi bilo ni u peti da se ovo može dogodit..
a meni je temp prije 11 dana počela padat tj od onda bilježim pad.. ne prelazi 37,1 i često je 36,9 što više nije temperatura i imam stolicu svaki dan (inaće sam ajme patila od opstipacije) i sad ne znam jel to zato što sam izbacila gluten ili zato što sam počela pit kurkumin i đumbir (čitala sam svašta nešto pa sam se onda okrenula i u tom smjeru u nadi da tko zna, možsda pomogne, štetit neće ) i ugl zato me je strah da s tim što sam na bezglutenskoj dijeti, ako mi je zato počela padat temperatura da ću zeznut nalaz biopsije..
bolje da se nisam toliko pravila pametna
ma vadili sam protutijela prije 2 godine, ali su bila negativna i IgA i IgG stavljam tužan smaj jer mi je draže imat celijakiju, nego limfom ili nešto ne razjašnjeno.. dr obiteljske mi kaže da su mi protutijela mogla bit negativna, ako sam nesvjesno bila na bezglutenskoj dijeti, pogotovo ako mi je dr rekao na što sumnja.. ne znam, vidjet ćemo.. dobit ću nalaze u narednih mj dana.. ako i sad budu negativna, to onda nije to.. jedino intolerancija na gluten.. vjerujem u to, ali opet s druge strane sam poprilično skeptična da može napravit toliko nered, ali sa druge strane ima mi smisla jer se za gluten i zna da to radi, tako da..
i uzorak biopsije, osim što se može testirat na CD markere, jel se može testirat i na TCR alfabeta i TCR gamadelta receptore za koje sam čitala da su prisutni kod celijakije? jel se to radi u RH? i negdje sam također našla da se biopsijom može ustvrdit i prisutnost Antiendomizijum antitijela (AMA), Antiretikulin antitijela (ARA), tkivna transglutaminaza (TGA), ali kako sam to pronašla samo na jednom mjestu, nisam sigurna da li je to točno i da li se to radi kod nas i gdje?
xena01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2012., 13:02   #791
evo mene sa "malo" dublje gastroskopije.. ušao mi je u cijeli duodenum..
ugl, htjela sam samo reć.. svaka vam čast, vama svima koji idete na kolonoskopiju bez anestezije!

ja sam mislila da ću umrijet danas.. bilo je odvratno i grozno!!! toliko je bolilo! ne mogu zamislit koliko tek boli kolonoskopija s obzirom na to koliko je debelo criejvo dugačko.. ovaj glupi duodenum je dugačak samo 25-30 cm pa mi je bilo užasno
to napuhavanje zraka i rastezanje crijeva, uf.. i to su mi je radili 20 min a već nakon 10 min sam počela imat odvratne grčeve u crijevima, vjerovatno tj sigurno od tog zraka.. mislila sam da ću tamo obavit nuždu u gaće a tek onda poslije... sat i pol vremena stomak me je otkidao, bila sam napuhana ko lopta, nisam znala dal da podrigujem ili puštam vjetrove.. premda me i dalje boli duodenum ajme (pretpostavljam da me on boli jer je tamo uzimao biopsiju) i jednjak.. i onda sam nekih pola sata osjećala krv u ustima..
ukratko, iskustvo mi je grozno! i nema šanse da me više natjeraju na to, a jednog dana ako budem morala na kolonoskopiju, a svi bi mi trebali iza 50-e, ugl samo uz anesteziju....

jer ne mogu zamislit koliko tek boli kolonoksopija, ona garant i duže traje, a meni je ovih 20 min bio pakao...

toliko mi je bilo grozno da sam bez obzira na crijevo u ustima počela pričat tj stalno sam pitala jel gotovo, jel gotovo i gunđala ko stara baka i govorila Isuse, Isuse, (dobro da nisam psovala) i mahala nogama i isuštala neke zvukove bijesa! još mi mama bila kod nogu i imala je zadatak da mi trlja noge kako mi je sestra radila prvi put kad sam išla, ali ona to uopće nije dobro radila, trebala je na nekih 20 cm radit jedne te iste pokrete, jer onda mi to makne pažnju, a ona je umjesto toga mazila me cijelim nogama i to mi je toliko smetalo i onda sam joj bezuspješno micala mogu..
a osim toga, sad nije bila jedna sestra koja mi je inaće uvijek i nju obožavam jer me uvijek uspije smirit jer me mazi po licu i nekako ju slušam... ne znam zašto.. ovu danas baš i nisam čula.. možda jer i bilo 3-oje doktora koji su gledali pa sam pokušavala čut nešto i uporno sam pokušavala maknut mamu
ugl, totalno mi je neugodno jer sam bila takva premda mislim da nisam bila strašna tj nadam se.. nisam si mogla pomoć
bila sam jako ljuta jer mi to rade jer su rekli da to uopće neće bolit više nego zadnjih par, kao to je jednako ko i samo pregled želuca i ko i onda kad su mi malo ušli u duodenum.. moš si mislit zato sam stalno ispuštala neke grrr zvukove jer sam bila ljuta jer tako boli i totalno sam samu sebe iznenadila da mogu biti toliko ljuta, nisam se nikad vidjela u takvom izdanju.. jedina sreća je što nisu mogli čut što sve mislim u sebi..
ma ne bi ja ni pitala jel gotovo, nego dr mi je stalno govorio, evo samo još malo, samo to i gotovi smo i onda ode dublje i kaže još samo to, a ja ludim... moram mu slijedeći put reć da mi to ne govori jer ja sam malo čudna po tom pitanju pa meni ne pomaže tj odmaži mi to "laganje".. uvijek je bolje prošlo, vezano uz bilo što, kad bi mi netko rekao brutalnu istinu.. ovako sam stalno skupljala zadnje atome snage jer kao sad će bit gotovo, a na kraju ništa.. bolje da je rekao strpi se još 10 min, onda bi na dulje skupila snage, a ovako mi je svaki put bilo katastrofa kad bi nastavio, a ja mislila da će bit gotovo...

ja stvarno ne znam tko može bez anestezije progurat cijelu enteroksopiju...
i ugl, svaka vam čast na kolonoskopijama bez anestezije! ali stvarno! samo sam to i htjela reć! dobro lažem, nije samo to.. nadala sam se da će me netko utješit i reć da je normalno što sam gunđala i govorila ISuse, Isuse, jel gotovo, jel gotovo, i svaki put kad nastavi čuješ me samo kako ispuštam neke grr zvukove...
xena01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2012., 00:10   #792
Ja sam početkom ovog mjeseca napokon uspio obaviti kolonoskopiju, s anestezijom, u Poliklinici Medikol. Prvi put sam išao bez anestezije u državnoj bolnici, i bilo je užasno bolno + doktorica koja je to radila se očito žurila na praznike stoga je odustala 3 minute nakon početka jer više nije mogla slušati moje jauke.

U Medikolu je osoblje zbilja ljubazno i stručno, zbilja ih treba pohvaliti, doduše usluge se naravno plaćaju. Kada je anestezija počela djelovati, lagano sam utonuo u san. Kasnije su me probudili, nije me ništa boljelo. Doduše, pregledana mi je samo trećina debelog crijeva, jer je ustanovljeno da imam ulcerozni kolitis, i bilo bi opasno (moguća ruptura) da su nastavili dalje s endoskopom. Već 2 sata nakon kolonoskopije sam se osjećao sasvim normalno, bez ikakvih smetnji.

I zadnje što bih rekao je:

JE'L MOGUĆE DA MI JE NAKON 7 MJESECI POSJEĆIVANJA MNOGIH NESPOSOBNIH DOKTORA UTVRĐENA BOLEST?? NAPOKON MOGU PRIMATI LIJEKOVE... šteta što ću ih morati piti oko godinu dana.
Kame Sennin is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2012., 23:52   #793
Quote:
Kame Sennin kaže: Pogledaj post
Ja sam početkom ovog mjeseca napokon uspio obaviti kolonoskopiju, s anestezijom, u Poliklinici Medikol. Prvi put sam išao bez anestezije u državnoj bolnici, i bilo je užasno bolno + doktorica koja je to radila se očito žurila na praznike stoga je odustala 3 minute nakon početka jer više nije mogla slušati moje jauke.

U Medikolu je osoblje zbilja ljubazno i stručno, zbilja ih treba pohvaliti, doduše usluge se naravno plaćaju. Kada je anestezija počela djelovati, lagano sam utonuo u san. Kasnije su me probudili, nije me ništa boljelo. Doduše, pregledana mi je samo trećina debelog crijeva, jer je ustanovljeno da imam ulcerozni kolitis, i bilo bi opasno (moguća ruptura) da su nastavili dalje s endoskopom. Već 2 sata nakon kolonoskopije sam se osjećao sasvim normalno, bez ikakvih smetnji.

I zadnje što bih rekao je:

JE'L MOGUĆE DA MI JE NAKON 7 MJESECI POSJEĆIVANJA MNOGIH NESPOSOBNIH DOKTORA UTVRĐENA BOLEST?? NAPOKON MOGU PRIMATI LIJEKOVE... šteta što ću ih morati piti oko godinu dana.
....boldano...većina ih radi iu državnoj ustanovi ili je radila....i naravno veseli su jer su dobro plaćeni....a što se tiče samog pregleda hm...ne znam u kojoj državnoj bolnici ste bili ali ako je upala toliko izražena i pri samo desetak do dvadeset cm se jasno vidi o čemu se radi ...pogotovo ako je U_C.
Protected is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.08.2012., 01:46   #794
kame, i meni su kod postavljanja dijagnoze rekli da ću tablete piti godinu dana iako će se bolest i prije povući. sad sam već četvrtu godinu na tabletama, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja da se s njih skinem.
nadam se da će tebi biti baš tako kako su rekli
Angry Bird is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2012., 11:08   #795
kolonoskopija je pravilno napravljena ako se kompletno pregleda debelo crijevo i uđe u tanko
pregled neugodan,,izdrživ,samo treba biti dobro ociscen i slušati doktora i sestru koja mu asistira,,možda prije pregleda popiti neku tabletu protiv bolova
stipka is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2012., 22:33   #796
Quote:
stipka kaže: Pogledaj post
kolonoskopija je pravilno napravljena ako se kompletno pregleda debelo crijevo i uđe u tanko
pregled neugodan,,izdrživ,samo treba biti dobro ociscen i slušati doktora i sestru koja mu asistira,,možda prije pregleda popiti neku tabletu protiv bolova
Svakako bi trebalo uzeti prije (kod kuće ujutro) 1tbl. Spasmex i 1 tbl. Normabela od 2-5 mg.
Neki to napišu ,neki ne,ali ja obavezno.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2013., 19:00   #797
Eto dosla i treca kolonoskopija na red, sutra u 10 narucen, ovaj put s nekom ileoskopijom, moze pojasnjenje?
Dosad sam uvijek radio samo kolonoskopiju i bilo je dosta gadno, prvi put je bilo najgore i trajalo je sat vremena. Prvi put sam radio u Osijeku, drugi put u Šibeniku.
Sad ju opet radim u Osijeku, gorka sol prije i prasak za lavazu na dan pretrage. Gorka sol je mila majka naspram tog praska za lavazu, ko da more pijem.
Nadam se da ce sve proc ok i da ce rezultati bit dobri. Inace, dijagnoza je ulcus recti. Ako ne bude nikakvih poboljsanja (uzimao sam neku prirodnu terapiju od Calivite), idem na operaciju, vjerojatno u Zg, puko sam, 5 godina se patim s tim.
castor8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2013., 19:03   #798
Quote:
stipka kaže: Pogledaj post
kolonoskopija je pravilno napravljena ako se kompletno pregleda debelo crijevo i uđe u tanko
pregled neugodan,,izdrživ,samo treba biti dobro ociscen i slušati doktora i sestru koja mu asistira,,možda prije pregleda popiti neku tabletu protiv bolova
Ja ne bih preporucio tablete protiv bolova, jer bolovi navode doktora na pravi put, ja da sam sutio na prvom pregledu probio bi mi crijevo koliko se ufuro.
Doktor i sam kaze, ako boli, recite, to znaci da moramo skretat i trazit put dalje kroz crijevo.
castor8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2013., 19:58   #799
Quote:
castor8 kaže: Pogledaj post
Eto dosla i treca kolonoskopija na red, sutra u 10 narucen, ovaj put s nekom ileoskopijom, moze pojasnjenje?
Dosad sam uvijek radio samo kolonoskopiju i bilo je dosta gadno, prvi put je bilo najgore i trajalo je sat vremena. Prvi put sam radio u Osijeku, drugi put u Šibeniku.
Sad ju opet radim u Osijeku, gorka sol prije i prasak za lavazu na dan pretrage. Gorka sol je mila majka naspram tog praska za lavazu, ko da more pijem.
Nadam se da ce sve proc ok i da ce rezultati bit dobri. Inace, dijagnoza je ulcus recti. Ako ne bude nikakvih poboljsanja (uzimao sam neku prirodnu terapiju od Calivite), idem na operaciju, vjerojatno u Zg, puko sam, 5 godina se patim s tim.
Ništa drugo nego kad se dođe do cekuma ulazi se kroz valvulu u tanko crijevo (ileum) i odatle naziv ileoskopija ...znači samo malo dulja "kolonoskopija " ali to vas ne treba zabrinjavati jer smo već na "kraju" Ne znam vašu povijest bolesti osim što ste naveli (kolitis?) ali očito se žele i uvjeriti da je sa tankim crijevom sve ok ili ne ,a mogli su to napraviti i u prve dvije ,možda i jesu ali vi to ne znate ,zato pogledajte malo bolje u nalaze koje ste dobili (one prve dvije ) možda piše neto kao "pregledom segmenta tankog crijeva dostupno kolonoskopom sluznica je takva i takva ...možda piše a tad je to bila i ileoskopija .
Protected is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2013., 14:49   #800
Ništa bolje, ali bolje pričekat nalaze biopsije. Ovaj put osim čira koji je i dalje prisutan veličine 20mmx20mm nađen i polip koji je uklonjen kliještima. Na analizu je poslan polip i 3 uzorka sa čira.
castor8 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:50.