Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Stvaranje glazbe
Korisničko ime
Lozinka

Stvaranje glazbe Glazbena oprema, note, tablature, poduka, bendovi forumaša...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.06.2012., 05:49   #41
Strepite
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2011.
Quote:
Makaveli7 kaže: Pogledaj post
shorty,general woo,tram 11(znam da je u tramu woo), i ako si možda čuo ( makar nevjerujem) za pulskog repera jedini koji mi se onako od prve svidio Kasko...
http://www.youtube.com/watch?v=U_p8EvQRmQI

slušaj ovu stvar jednom dnevno i možda nešta bude od tebe... Rap scene ti kod danas više nema, zlatno doba je prošlo odavno i teško da će ikad doći novo tako da na tvom mjestu ne bi baš gajio nade na probijanju u sceni koje više praktički ni nema...
Strepite is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 19:35   #42
Chansomps
Moderatroll

Chansomps Avatar

Registracija: Sep 2009.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Chansomps
Rap is 75% Crap
Chansomps is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 19:44   #43
deda moroz
Registrirani korisnik

deda moroz Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:
molio bih bez suvišnih komentara
tražio sam pomoć a ne da slušam sranja od budala
ako nemaš nešto pametno za reći,prošeći
idi se brate lijeći
praviš se pametan kad muziku treba slušat
pitam te da repaš nemožeš niti pokušat
bacaš neke smajliće treba te ispljuskat
praviš se fin kao pravi mamin sin koji fakin
ja odoh neda mi se na tebe vrijeme trošit
za koju godinu ćeš na moje albume sve pare potrošit
no hard feelings brate ali nevolim kad mi se ljudi kurće
živac mi puće
možeš mi se nasrat reći šta god hoćeš boli me briga
za mene ovo sve je samo igra
sad ćeš poludit,nisko sam te spustio htjet ćeš me ubit
šta da ti kažem samo bog mi može sudit...

najjači replej na vorumu legendo!

kralju, ako zelis biti pravi gengsta reper moras počet dilat drogu. s obzirom da si iz pulo to ti nebi trebao biti problem...

nadalje odmah baci dva tri tattooa da peoples skuze da mislis briju.. i prestani slusat staru pa makar ti dobre svjete davala. kuiš.

rispekt.

Godot
deda moroz is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2012., 22:31   #44
Zizy18
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
Smile

Uzmite slobodno kafu jer je ovo malo duži post.

Ehh ovako... za autora teme.

Hmmm ovaj komentar u obliku versa, lirički gledano je nula. Vjerovatno ne znaš al' postoje neke tehnike pisanja tekstova u rep muzici. Tehnike nisu pretjerano teške al' da bi ih mog'o koristiti u tekstovima treba ti veliki fond riječi. Znači moraš biti potkovan znanjem da bi im'o veliki fond riječi. Po najbolji primjer kvalitetne lirike ti je Marčelo, ja ti preporučujem i Krang-a. Jaakooo dobar liričar.

Osim lirički kvalitetnih tekstova moraš imati svoj stil, svoj flow. Flow zavisi od matrice (beat-a). Ne možeš nabrajat samo na matrici kako se tebi ćejfne. Moraš sve to uobličit u jednu kvalitetnu, iskrenu, istinitu i običnu priču. Flow zavisi od glasa tvoj. Da li je on baršunast, agresivan, piskav itd. Izvođači koji imaju svoj stil, svoj prepoznatljiv flow su Edo Maajka, Marčelo, BS, El Bahattee itd.

A da budeš reper ne moraš biti klošar (k'o što neki spominju), ne moraš ubiti nikog, ne moraš imati pantole (tole) spuštene do koljena. Ne moraš dilati. Budi normalan. Najsvejtliji primjer normalnih repera je Shorty iz Vinkovaca. Tu imaš i akademske repere Marčela, Kranga itd. Samo kad bi nešto nekom isprič'o lijepo/ružno ti uzmi papir i olovku i piši. Slikaj slike iz života riječima na matrici.

Da ideš se ganjat s diskografskim kućama . . . ne preporučujem ti. Jer si lirički "zelen" i uopćeno si zelen na ovom području. Mnogo kvalitetnih repera u Bosni (odakle sam ja) ne izdaje diskove već stavlja na "free download". Jer neće niko da im da ugovor, zato što od ovog zanata nema pretjerano hljeba. Od repanja na Balkanu mogu živjeti Edo Maajka, Frenkie, General Woo, Beogradski sindikat, Tony Zen i još možda 2-3 izvođača.

Ja ti PREPORUČUJEM da NIŠTA ne kačaš na Internet joooooššššš neko vrijeme. Jer ćeš se pokajati kroz 2-3 mjeseca.

Da promentarišem i ovo tvoje natezanje oko primanja kritike. Htio il' ne kritika će biti. Neke će biti pozitivne, neke negativne, neke će bit' korektne i iskrene dok će neke bit' hejterske. A glavna i najteža kritika koju možeš dobiti je od sebe.

Ove zamjerke oko miješanja Č i Ć. Hmm to bi bilo dobro da ne miješaš zbog sebe, niko ne voli da "ćita" umjesto da "čita".

A to da slušaš rep, slušaj SVE. Ne možeš znat' šta je dobro a šta ne dok ne vidiš, poslušaš. U rep možeš miješati sve muzičke pravce od folka i harmonike o motala i elek. gitara.

Et toliko od mene. Sorry za malo duži post.

Zadnje uređivanje Zizy18 : 30.06.2012. at 22:44.
Zizy18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 00:12   #45
Makaveli7
Registrirani korisnik

Makaveli7 Avatar

Registracija: Nov 2011.
Quote:
Zizy18 kaže: Pogledaj post
Uzmite slobodno kafu jer je ovo malo duži post.

Ehh ovako... za autora teme.

Hmmm ovaj komentar u obliku versa, lirički gledano je nula. Vjerovatno ne znaš al' postoje neke tehnike pisanja tekstova u rep muzici. Tehnike nisu pretjerano teške al' da bi ih mog'o koristiti u tekstovima treba ti veliki fond riječi. Znači moraš biti potkovan znanjem da bi im'o veliki fond riječi. Po najbolji primjer kvalitetne lirike ti je Marčelo, ja ti preporučujem i Krang-a. Jaakooo dobar liričar.

Osim lirički kvalitetnih tekstova moraš imati svoj stil, svoj flow. Flow zavisi od matrice (beat-a). Ne možeš nabrajat samo na matrici kako se tebi ćejfne. Moraš sve to uobličit u jednu kvalitetnu, iskrenu, istinitu i običnu priču. Flow zavisi od glasa tvoj. Da li je on baršunast, agresivan, piskav itd. Izvođači koji imaju svoj stil, svoj prepoznatljiv flow su Edo Maajka, Marčelo, BS, El Bahattee itd.

A da budeš reper ne moraš biti klošar (k'o što neki spominju), ne moraš ubiti nikog, ne moraš imati pantole (tole) spuštene do koljena. Ne moraš dilati. Budi normalan. Najsvejtliji primjer normalnih repera je Shorty iz Vinkovaca. Tu imaš i akademske repere Marčela, Kranga itd. Samo kad bi nešto nekom isprič'o lijepo/ružno ti uzmi papir i olovku i piši. Slikaj slike iz života riječima na matrici.

Da ideš se ganjat s diskografskim kućama . . . ne preporučujem ti. Jer si lirički "zelen" i uopćeno si zelen na ovom području. Mnogo kvalitetnih repera u Bosni (odakle sam ja) ne izdaje diskove već stavlja na "free download". Jer neće niko da im da ugovor, zato što od ovog zanata nema pretjerano hljeba. Od repanja na Balkanu mogu živjeti Edo Maajka, Frenkie, General Woo, Beogradski sindikat, Tony Zen i još možda 2-3 izvođača.

Ja ti PREPORUČUJEM da NIŠTA ne kačaš na Internet joooooššššš neko vrijeme. Jer ćeš se pokajati kroz 2-3 mjeseca.

Da promentarišem i ovo tvoje natezanje oko primanja kritike. Htio il' ne kritika će biti. Neke će biti pozitivne, neke negativne, neke će bit' korektne i iskrene dok će neke bit' hejterske. A glavna i najteža kritika koju možeš dobiti je od sebe.

Ove zamjerke oko miješanja Č i Ć. Hmm to bi bilo dobro da ne miješaš zbog sebe, niko ne voli da "ćita" umjesto da "čita".

A to da slušaš rep, slušaj SVE. Ne možeš znat' šta je dobro a šta ne dok ne vidiš, poslušaš. U rep možeš miješati sve muzičke pravce od folka i harmonike o motala i elek. gitara.

Et toliko od mene. Sorry za malo duži post.
Da znm.. ja sam svjestan da moji tekstovi nisu ništa pretjerani i svjestan sam da si moram povecati rjecnik tim ajmo reci velikim rijecima.Da bi ja dosao do tih velikih rijeci ja bi trebao citati knjige, e tu nastaje problem ja si nemogu naci knjigu koja mi se svida. jedna i jedina knjiga koja mi se je ikad svidjela je bila Paulo Coelho - Alkemicar ( btw preporucujem knjigu ako nisi procitao knjiga je jako dobra,malo teska i jako poucna i vrijedi ju procitat svakih godinu dana jer ju svaki put shvatis drugacije)... ja ti nisam ni mislio zaradivat na rapu nego objavljivat na netu, radit to iz ljubavi i po mogucnosti prenjeti neku poruku...a to što sam rekao da cu pjesme objavljivati to sam nedavno odlucio da ipak necu da bi rade sacekao jos neko vrijeme...sad se malo raspitujem,pisem tekstove svako malo,pokusavam se upoznat sa tim nekim reperima da mi daju neke savjete i tako...pravopisne greske, uff to i sam znam i svjestan sam da spadam u tu generaciju 21.st di se nikom neda gledat pravopis sto je zalosno, ali to cu ja vec nekako srediti... ne smeta mi sto si napisao dugi post dapace samo si mi jos vise pomogao jer si jos vise rekao hvala
Makaveli7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 10:14   #46
Kompleks
Alter ego svom alter egu

Kompleks Avatar

Registracija: Mar 2012.
Hej, poeto, ukrao si linije Kasku.

Čim kradeš linije od loših repera, znaš da nisi spreman.

Nemoj repat.
Kompleks is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 14:07   #47
Makaveli7
Registrirani korisnik

Makaveli7 Avatar

Quote:
Kompleks kaže: Pogledaj post
Hej, poeto, ukrao si linije Kasku.

Čim kradeš linije od loših repera, znaš da nisi spreman.

Nemoj repat.
kao prvo ukrao sam 2 linije kao drugo...kasko nije veliki reper i nije najbolji ali ja mislim da je po rangu pule odradio najbolji posao od svih ( u puli ) i kao treće zašto toliki hejt dećko radi ono što voli ako ti se nesviša nemoj ga slušat ali nemoj ni srat po njemu ako ga ne poznaš što želim reći (citiram) "Blame me, for the outcome, ban my records - check it
Don't have to bump this but please respect it" osim toga vidio sam tvoj fristajl na onoj mojoj drugoj temi i tamo te nisam toliko htio obrkuat ali ti moram reći da si jadan i da se trebaš pokrit ušima
Makaveli7 is offline  
Odgovori s citatom Received Warning
Old 25.07.2012., 14:55   #48
old-soul80
Registrirani korisnik

Bolje krepat
Nego repat

Ne želim ti ubiti san, ali osobno mrzim rap i sve ovo skupa mi je smiješno. Ako zbilja nešto voliš i želiš postić u životu daj si tada truda. Najveći kritičar tebe ćeš si biti ti sam, no i za to ti je potrebna pamet jer da bi netko npr. samo znao koliko je glup ili koliko griješi ili koliko je ili nije za nešto, i za to mora biti bar malo pametan. Kritike mogu biti negativne s razlogom ili bez razloga, no dobro ih je uvijek sve poslušati da vidiš kako bagra diše.

Tko sam ja ili tko je ovdje itko da ti govori što bi ti trebao ili što ne bi ili koliko si (ne)sposoban da budeš kvalitetan u jednom takvom kvazi glazbenom stilu!?
Nije mi nakraj pameti ubijati snove jednom 14-godišnjem djetetu.
Imam samo jednu preporuku- radi ono što voliš i probaj s time nešto ostvariti. Ako ne krene to, bude nešto drugo, treće, četvrto...
old-soul80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 15:09   #49
Kompleks
Alter ego svom alter egu

Kompleks Avatar

@Makaveli7

Jesi li ti zbilja toliko neupućen u sarkazam ili si samo mlad i neiskusan?

Ajde, probat ćemo ovako: Sudeći po načinu pisanja i stavovima, pretpostavljam da si tek nedavno otkrio gengsta rep, nisi baš najuspješniji učenik u školi i čilaš sa svojim adolescentnim prijateljima u kvartu misleći da si opasan. Voliš pjesme sa socijalnom tematikom a koristiš fejsbuk na svom novom smartfonu. 2Pac ti je najdraži reper i svršavaš kad čuješ Tram 11 ili Bahatija.

Možda sam to samo ja, ali imam dojam da sa tako osebujnim životopisom nećeš nikoga impresionirati. Mene ponajmanje, jer sam slušao rep dok si ti gurao vlakić po imaginarnim tračnicama u vrtiću.

Znaš li ti koliko takve nadobudne djece ima po forumima i jutubu? Jel ti shvaćaš koliko su reperi danas općenito inkompetentni i smiješni? Sa tim svojim spotićima i promocijama i najavama singlova. Ne propovjedaj o nečemu u što se očito nimalo ne razumiješ.

I da, super mi je ono gdje kažeš kako si ukrao "samo" dvije linije.

Ukrao si. Točka. Ne znaš samostalno pisati versove.

To što si ukrao dvije iznimno glupe linije od poprilično lošeg repera i sam sebe uvjeravaš kako je to sasvim u redu samo govori o tvojem nedostatku razumijevanja za ovaj glazbeni pravac.

I prestani se slijepo konformirati sa mišljenjem većine. To što se oni međusobno tapšaju po ramenu i govore si da su odlični (skupa sa svojih 70 000 neupućenih fanova) ne znači apsolutno ništa. Osim da imaju ogroman ego.

Prestani se spoticati.

Što se "fristajlova" tiče, skroz smo ozbiljni.
Kompleks is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 21:49   #50
Makaveli7
Registrirani korisnik

Makaveli7 Avatar

Quote:
Kompleks kaže: Pogledaj post
@Makaveli7

Jesi li ti zbilja toliko neupućen u sarkazam ili si samo mlad i neiskusan?

Ajde, probat ćemo ovako: Sudeći po načinu pisanja i stavovima, pretpostavljam da si tek nedavno otkrio gengsta rep, nisi baš najuspješniji učenik u školi i čilaš sa svojim adolescentnim prijateljima u kvartu misleći da si opasan. Voliš pjesme sa socijalnom tematikom a koristiš fejsbuk na svom novom smartfonu. 2Pac ti je najdraži reper i svršavaš kad čuješ Tram 11 ili Bahatija.

Što se "fristajlova" tiče, skroz smo ozbiljni.
okej, tvoje mišljenje o meni mi je u potpunosti razumno iz razloga što su velika većina djece takva. a sad ovako G rap slušam 3 ( istina s 11 godina ne razumiješ o ćemu ekipa govori ali ipak ) istina nisam najuspješniji ućenik u razredu ali imam životni plan toćno znm koje srednje ( kažem srednje jer prvo ide 2 godine mehatronićar ( da mogu radit u fušu ) prebacujem se na policijski i onda na faks koji toćno neznam znm jedino da za kriminalistiku nejdem nikako :P ) da moji prijatelji jesu adolescenti kako bi ti reko (80% punoljetni) ali ne nikad ne izlazim u kvartu i nitko od moje ekipe nesluša rep jedini sam sa kaošpom za iza i ne nisu propalice svi idu u školu skoro svi žive sami i svi imaju poslove. jedini ralog zašto se družim sa starijima a ne sa svojim godištem zato što ja njih ne podnosim niti oni mene. to je iz razloga što nikad nisam imao djetinstvo i dan danas ga nemam i prošao sam kroz jako puno problema ( ali svoje privatne stvari neću dijelit) znaći ja sam svejstan svih mojih mana i svih dobrih stvari u vezi mene i vidim i to mi drugi govore da sam jako zrel za svoje godine ti se na to možeš nasmijati ali ako me ne poznaješ nemoj me suditi da 2pac mi je najdraži reper ali ne zbog pjesama tipo hit em up , when we ride on our enemies i takvih nego zbog pjesama poput : my against the world,changes,life goes on,only god can judge me, keep your head up u takve stvari. izdrkavanje na tram 11 hell no tram 11 su samo usputni reperi koje volim tu i tamo poslušati... eto toliko od mene
Makaveli7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2012., 08:45   #51
Kompleks
Alter ego svom alter egu

Kompleks Avatar

Zahvaljujući tvojem dobrom poznavanju gramatike, 80% posta iznad mi je ostalo u magli.

Ali ovaj dio:

Quote:
Makaveli7 kaže:
istina nisam najuspješniji ućenik u razredu ali imam životni plan toćno znm koje srednje ( kažem srednje jer prvo ide 2 godine mehatronićar ( da mogu radit u fušu ) prebacujem se na policijski i onda na faks koji toćno neznam znm jedino da za kriminalistiku nejdem nikako :P ) da moji prijatelji jesu adolescenti kako bi ti reko (80% punoljetni) ali ne nikad ne izlazim u kvartu i nitko od moje ekipe nesluša rep jedini sam sa kaošpom za iza i ne nisu propalice svi idu u školu skoro svi žive sami i svi imaju poslove.
Shakespeare na djelu.

Iskreno me ne zanima tvoj životopis, ja samo kažem da nisi materijal za repera. Imam dovoljno iskustva da mogu donijeti donekle objektivnu procjenu u tom pogledu.
Kompleks is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2012., 10:54   #52
bigdog
Registrirani korisnik

bigdog Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
old-soul80 kaže: Pogledaj post
u jednom takvom kvazi glazbenom stilu!?
neznaš ništa
bigdog is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2012., 10:20   #53
old-soul80
Registrirani korisnik

Quote:
bigdog kaže: Pogledaj post
neznaš ništa
Dosta mi je da čujem i znam sve
old-soul80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2012., 20:01   #54
žaž
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
Quote:
idi se brate lijeći
živac mi puće
care ja mislim da si super i da bi triba ovo snimit i stavit na forum

znaju ovdje naletit i ljudi koji nešta znače u tom biznisu a ako te oni primjete...

keep it up

W
žaž is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2012., 21:03   #55
NiceTry2012
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2012.
Quote:
idi se brate lijeći
živac mi puće

"Balav si i bahat nemres se tak ponasat
Dal su te odgajali na ulici moras se zapitat
Starijima solis pamet po netu odi van se skitat
Loptu nabijat s frendovima brijat i cuge ispijat a ne nas tu nervirat
Sa svojim pubertetskim sranjima servirat
Lima nemoj se zivcirat moram te rimom smlavit i isprovocirat
Necu te prevec dirat jel si klipan
Bolje neki instrument nauci svirat jer od slaganje stihova s parama ne bus mogo divljat kak si si zabrijal"

"Znam da o tome sanjas svake noci, al zao mi je mali to nece ti proci
Ovaj zivot nije youtube ili americki san, svaki dan morat ces radit
Dok ne budes pokopan, nadam se da si razuman jer u zivotu bit ce ti tesko
8 sati dnevno radi se jako tesko,
S ovakvim stavom nebus jebo cesto, a i nisi mi bas nesto
Rime ti zvuce ko da si maloumni debeljko, ispran ti je mozak preskaces nastavu ponedjeljkom"

"Ovo je zadnja strofa koju cu na tebe potrosit, htio sam ti dat do znanja da u zivotu neces trosit, tisuce ili milijone o kojima sanjas i mastas, nema nista lose u tome al daj fakat, primi se znanja i knjige, jer u zivotu ribe gledaju kolko imas kinte, a stim stavom zavrsit ces na ulici, bahat si bez razloga zavrsit ces u ludnici, samo sam ti htio pomoc nadam se da jos ljutit si, jer i trebo bi, da zapitas se u toj svojoj glavi, boze sta ja radim zasto se na forumu svadim, nikaj korisno ne radim, pa nastavi gdje si stao sa snovima o repanju al buraz vec vidim buducnost ti u burzi na cekanju, pa ti sanjaj o repaanju..."
NiceTry2012 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2012., 17:44   #56
Maky993
Touche française

Maky993 Avatar

Registracija: Nov 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Maky993
Ja sam vlasnik jednog studija u Ljubljani, rado bih te doveo NiceTry2012, imam par beatova koji bi ti vjerojatno pasali.
Old 10.09.2012., 20:49   #57
NiceTry2012
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2012.
Quote:
Maky993 kaže: Pogledaj post
Ja sam vlasnik jednog studija u Ljubljani, rado bih te doveo NiceTry2012, imam par beatova koji bi ti vjerojatno pasali.
hahaha
NiceTry2012 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2013., 19:21   #58
Makaveli7
Registrirani korisnik

Makaveli7 Avatar

Smile Šta Mislite???

Hello, da skratim prije otp. 2 mjeseca sam poceo snimati pjesme (RAP) pa bih vas samo zamolio neke komentare, pozitivne i negativne kritike... da znm na cemu da poradim puno bi mi znacilo..... hvala unaprijed

http://www.youtube.com/watch?v=G6WKi2zw77c

http://www.youtube.com/watch?v=75m4Wbpr3Fg

http://www.youtube.com/watch?v=hEwCrvz9VHc
Makaveli7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2013., 16:23   #59
Kompleks
Alter ego svom alter egu

Kompleks Avatar

Ovo neće nikome biti zanimljivo za slušati. Podržat će vas frendovi i to je to. Ako vam je stalo do stvaranja nekog fanbase-a, morate biti kreativniji. S tehničkog aspekta, zvučite monotono, rimovanje na razini osnovnoškolskih pjesmica. Tekstove neću niti komentirati, nigdje nemate konkretnu priču već samo baljezgate o stvarima o kojima baljezgaju i reperi koje slušate. Iskreno, premladi ste za bilo kakvu promociju. Vježbajte još koju godinu doma, pa kad sazrijete malo i budete imali nešto konkretno za prenijeti publici, probajte opet. U međuvremenu bi mogli proširiti listu izvođača koje slušate. Nitko normalan više ne puši te socijalne pjesme osim repera sa sličnim mentalnim sklopom. Barem ne ovako kako ih vi prezentirate.
Kompleks is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2013., 01:36   #60
Dex Durex
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2013.
svaka čast reperu!!!

bacaš rime ono pre****

rađe završi školu i upiši neki faks ili počni radit, imat ćeš kolko tolko ugledniji i sretniji život
Dex Durex is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja