Bila danas tamo, nisam ih vidjela.
Kamo onda krenuti, gdje kupiti?? Znači li to da ne treba kupovati ni pakirane jer kod njih još manje odnosno nikako ne možeš znati jesu li dobri.
Teško mi je na ovo odgovoriti. Ne bih htio da ti dam savjet pa naletiš na užegle, a pakirane. Mogu garantirati za prodavača raznih sjemenki, grahorica, žitarica, etc... (od lješnjaka i badema do sezama, suncokreta i bučinih sjemenki) na Kvatriću, koji pinjole uvozi iz Turske i sam pakira na 2,5 dag/10 kn. Ako kupuješ desetak dag, dati će ti ih probat. Radije ih na taj način njemu platim cca 380 kn/kg nego nešto jeftinije u Mercatoru pa ih nositi nazad i reklamirati da su užegli. Makar su mi ih već dva puta primili nazad i vratili novac.
Teško mi je na ovo odgovoriti. Ne bih htio da ti dam savjet pa naletiš na užegle, a pakirane. Mogu garantirati za prodavača raznih sjemenki, grahorica, žitarica, etc... (od lješnjaka i badema do sezama, suncokreta i bučinih sjemenki) na Kvatriću, koji pinjole uvozi iz Turske i sam pakira na 2,5 dag/10 kn. Ako kupuješ desetak dag, dati će ti ih probat. Radije ih na taj način njemu platim cca 380 kn/kg nego nešto jeftinije u Mercatoru pa ih nositi nazad i reklamirati da su užegli. Makar su mi ih već dva puta primili nazad i vratili novac.
Ok, daj onda molim te nabaci preciznu lokaciju tog tvog dilera - ne zalazim na Kvatrić pa mi treba detaljna uputa jer nemam pojma gdje se što i tko tamo nalazi, osim Veronike. Nemam pojma gdje je zatvoreni dio placa s takvim stvarima.
Hvalim
Ok, daj onda molim te nabaci preciznu lokaciju tog tvog dilera - ne zalazim na Kvatrić pa mi treba detaljna uputa jer nemam pojma gdje se što i tko tamo nalazi, osim Veronike. Nemam pojma gdje je zatvoreni dio placa s takvim stvarima.
Hvalim
On je na otvorenom dijelu. Lako ćeš ga naći. ima po dužini dvostruki štand, posljenji u redovima, paralelno s Martićevom. Između njega i Martićeve postoji samo red kioska s jajima i tijestima-korama za štrudle.
On je na otvorenom dijelu. Lako ćeš ga naći. ima po dužini dvostruki štand, posljenji u redovima, paralelno s Martićevom. Između njega i Martićeve postoji samo red kioska s jajima i tijestima-korama za štrudle.
Dm ima od Alnature razdvojene sokove limete i limuna pakirane po 2 dcl. Da li uz ove sokove ima i neku novu kombinaciju ne znam ali ove već dugo koristim i vrlo sam zadovoljan.
Prije 10-ak dana sam ga vidjela, ali (glupača) nisam kupila, nisam htjela dok ne nabavim sve sastojke.
Kad sam ih konačno pronašla, soka više nije bilo
Bila danas u dva DM-a i ćorak.
Ako znate gdje se još može naći bila bi zahvalna.
Ili ako ne sok, onda barem klasična limeta u obliku voća
Prije 10-ak dana sam ga vidjela, ali (glupača) nisam kupila, nisam htjela dok ne nabavim sve sastojke.
U prošli petak je limete bilo u DM-u na tržnici Kvatrić, na katu, a neki dan u DM-u na početku Vlaške.
Sutra idem u DM na placu, tražim javorov sirup, (sad je on nestao ) pa ću pogledati za limetu. Javim.
Edit: Pisao sam o Alnaturovom soku od 2 dcl. Svježu limetu u posljednje vrijeme nisam vidio.
Prekjučer sam vidjela u Lidlu - onako po par komada u mrežici, kao što inače imaju limun.
__________________ "...all those moments will be lost in time...like tears in rain..."
limun kupio u mulleru, limetu u intersparu, svježe limete skoro uvijek ima u mercatoru.
Quote:
panorama kaže:
Gdje kupiti anis ? Ili komorač.
anis više manje, po dućanima i na trešnjevačkom placu, na štandu sa začinima. komorač sjemenke sam kupio na dolcu, dole u bunkeru, pred kraj s lijeve strane.