Bok svima, nova sam na ovom topicu ali se vec 7-8 godina ne odvajam od svojih lomica (imam lc-a, super i actionsampler, a u planu je holga, mozda diana). Vidim da je vec netko to pitao ali svejedno cu ponoviti pitanje - koji scanner bi preporucili? Ne treba mi nista vrhunsko i preskupo ali da je solidan scanner koji ima mogucnost scanniranja negativa. Hvala.
Za ovo kaj imaš je dovoljan bilokoji skener koji može skenirati 35mm filmove - npr. Canon CanoScan 4400F, ili modernije verzije istog.
No, ako kupiš Holgu (i/ili Dianu), trebat će ti skener koji može skenirati srednji format. U tom slučaju, treba ti CanoScan 8800F ili (noviji) 9000F.
Naravno, uvijek možeš kupiti Epsone V500, V700 ili V750, no to su već osjetno skuplji (i bolji) skeneri, no, ovi Canoni rade svoj posao, a koštaju relativno malo.
trebat će ti skener koji može skenirati srednji format. U tom slučaju, treba ti CanoScan 8800F ili (noviji) 9000F.
Naravno, uvijek možeš kupiti Epsone V500, V700 ili V750, no to su već osjetno skuplji (i bolji) skeneri, no, ovi Canoni rade svoj posao, a koštaju relativno malo.
Canon 9000f je nekako i moj prvi izbor bas zbog srednjeg formata, drago mi je ga i ti preporucujes. Mislim da cu se za njega odluciti. Skuplje (bolje) od toga mi zapravo bas i ne treba. Hvala ti!
Canon 9000f je nekako i moj prvi izbor bas zbog srednjeg formata, drago mi je ga i ti preporucujes. Mislim da cu se za njega odluciti. Skuplje (bolje) od toga mi zapravo bas i ne treba. Hvala ti!
Imam 8800F, i skroz je dobar. Ako ga uspiješ negdje naći za malu lovu (rabljenog, jel), nemoj puno razmišljati, uzmi odmah.
9000F je nešto bolji, i dostupan je novi, tak da definitivn nije loš izbor.
Imam 8800F, i skroz je dobar. Ako ga uspiješ negdje naći za malu lovu (rabljenog, jel), nemoj puno razmišljati, uzmi odmah.
9000F je nešto bolji, i dostupan je novi, tak da definitivn nije loš izbor.
Hvala na savjetu, morat cu se onda malo bacit na oglasnike!
Kupujem Dianu F+ za poklon i ne mogu se odlučiti trebam li uzeti običnu ili mini (cijena je ista). Vjerujem da je za mini lakše naći i razivjati filmove (i povoljnije). No ako nekada bude želio kupovati dodatke onda oni namjenjeni običnoj Diani ne odgovaraju za mini. Da li je teško nabaviti 120 mm filmove? Postoji li u Zagrebu foto centar koji ih razvija i koliko otprilike njihovo razvijanje dođe? Vidim da postoji i 35 mm back, ali trenutno mi je previše još i za to dati 350ak kn.
Kupujem Dianu F+ za poklon i ne mogu se odlučiti trebam li uzeti običnu ili mini (cijena je ista). Vjerujem da je za mini lakše naći i razivjati filmove (i povoljnije). No ako nekada bude želio kupovati dodatke onda oni namjenjeni običnoj Diani ne odgovaraju za mini. Da li je teško nabaviti 120 mm filmove? Postoji li u Zagrebu foto centar koji ih razvija i koliko otprilike njihovo razvijanje dođe? Vidim da postoji i 35 mm back, ali trenutno mi je previše još i za to dati 350ak kn.
120 color filmove razvija gotovo svaki foto studio po istoj cijeni kao i 35mm, a 120 dijapozitive razvija foto Cerić u Ilici.
Filmove možeš kupiti u spomenutom foto Ceriću ili u Praxis-u (www.praxis.hr).
makomi puno hvala na pomoći. Nisam baš neki ekspert što se tiče fotografije pa mi svaka pomoć dobro dođe. Sad sam definitivno odustala od uzimanja mini Diane F+.
Pozdrav,
prodajem supersampler koji je netko vec prije spomenuo na ovoj temi pa
ako ima zainteresiranih javite se na broj mob-a (moze i porukom) a mozemo pregovarati i o cijeni, u svakom slucaju jeftiniji je najmanje 100kn od onog na stylejibbers stranici...
ljudi, imate li savjet kako naći lomo fotić na hreliću?
bila sam i prešla cijeli hrelić (1. put na hreliću da sam bila ) i nisam mogla naći.
kao da tražim iglu u plastu sijena.
sad se mislim da kupim prek njuškala ali tamo ljudi prodaju i po 300 kn, a mislim da toliko ti fotići ne vrijede.
također, ako tu netko prodaje, javiteeee seeee!
ljudi, imate li savjet kako naći lomo fotić na hreliću?
bila sam i prešla cijeli hrelić (1. put na hreliću da sam bila ) i nisam mogla naći.
kao da tražim iglu u plastu sijena.
sad se mislim da kupim prek njuškala ali tamo ljudi prodaju i po 300 kn, a mislim da toliko ti fotići ne vrijede.
također, ako tu netko prodaje, javiteeee seeee!
probaj potražiti nedjeljom na britancu iako sumnjam da će cijena biti manja
Gdje kupiti baterije za LC-A? Pokušala sam na nekoliko mjesta, no sve što sam pronašla je bilo tanje od onih koje idu unutra. Tražila i na ebay-u ali bez uspjeha. Hvala!
Gdje kupiti baterije za LC-A? Pokušala sam na nekoliko mjesta, no sve što sam pronašla je bilo tanje od onih koje idu unutra. Tražila i na ebay-u ali bez uspjeha. Hvala!
LC-A?
Pa to bar nije problem, unutra idu 3 LR44 (ili ekvivalentne - SR44, S76) baterije, odi u Praxis, kupi tri SR44 baterije, i nema problema.
Moj LC-A je trošio po dva seta LR44 (alkalne) baterija mjesečno, pa sam kupio srebrne, SR44, i od onda imam isti set unutra - ima već više od godine dana.
Moj LC-A je trošio po dva seta LR44 (alkalne) baterija mjesečno, pa sam kupio srebrne, SR44, i od onda imam isti set unutra - ima već više od godine dana.
Ma daj! Moje su trajale sigurno 5 godina koliko imam fotić (nemam pojma koje su baterije jer su bile unutra kad sam ga kupila), a naslikala sam se s njime, pa sigurno 100 filmova do sada. Tolko da sam zaboravila da fotić radi na baterije pa sam se baš neugodno iznenadila kad sam izvadila prazan film zadnji put haha! Hvala ti za info!
Eh, btw, ti si mi prije nekog vremena preporučio Canon 9000f scanner, uzela sam ga i jako sam zadovoljna!
Danima već čitam ovu temu i upoznajem se s lomografijom, pa sam, između ostaloga, "naletjela" i na kameru koja ima četiri leće (na internetu sam je pronašla pod nazivom "Lomography Action Sampler Flash 4-lens 35mm Film Camera").
Izgleda mi baš interesantno, pa me zanima je li se tko od vas upoznao s ovime i zna li može li se kupiti kod nas...?
Ma da, baš mi je super što napravi četiri fotke, zabavno!
Kak' misliš, dobival? Otkuda? Znaš možda gdje bi se to dalo nabaviti kod nas?
Dobival as in "kad sam fotkao s tim fotićem, dobivao sam takve fotke". Također, as in "više ne fotkam s tim fotićem, stoji mi na polici netaknut već drugu-treću godinu".
(to gore u linku je moja fotka, jel )
Trebaš? Mogal bi ti ja svojeg prodati, stoji i skuplja prašinu već ful dugo, ispucal sam možda tri role filma.
Danima već čitam ovu temu i upoznajem se s lomografijom, pa sam, između ostaloga, "naletjela" i na kameru koja ima četiri leće (na internetu sam je pronašla pod nazivom "Lomography Action Sampler Flash 4-lens 35mm Film Camera").
Izgleda mi baš interesantno, pa me zanima je li se tko od vas upoznao s ovime i zna li može li se kupiti kod nas...?
Imam ja taj fotić ali onaj bez flasha. To ti je zgodna igračkica koju ne bi trebala baš previše platiti jer slike koje radi i nisu baš nešto, meni je osobno puno bolji Supersampler, fotić s isto 4 leće ali postavljene vodoravno, njegove slike su življih boja. Koji god da oslučiš kupiti, imaš ih u muzejskom dućanu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, u Splitu u dućanu koji se zove Luk a možeš naručiti i online na http://www.stylejibbers.com. No najbolje ti je pogledati na ebayu gdje su ipak najpovoljniji.
Imam ja taj fotić ali onaj bez flasha. To ti je zgodna igračkica koju ne bi trebala baš previše platiti jer slike koje radi i nisu baš nešto, meni je osobno puno bolji Supersampler, fotić s isto 4 leće ali postavljene vodoravno, njegove slike su življih boja. Koji god da oslučiš kupiti, imaš ih u muzejskom dućanu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, u Splitu u dućanu koji se zove Luk a možeš naručiti i online na http://www.stylejibbers.com. No najbolje ti je pogledati na ebayu gdje su ipak najpovoljniji.
Da, Supersampler mi se najviše sviđa, i čini mi se da ću taj kupiti.
Hvala ti puno na info!