Otvaram ovu temu u nadi da će se javiti netko tko bi pomogao mačkama ( novčano za sterilizaciju) i tko bi udomio male mačiće; evo da opišem priču ovih mačaka.
Nedavno sam se preselio u grad, jako blizu centra Rijeke, a oko te zgrade koje sam se preselio je nekih 10-ak mačaka. To je starija zgrada i ima onako kao svoje dvorište, na neki način je kao velika kuća.
Mačke su već bile okotile mačiće jer sam vidio da ih mačići sišu, ali nisam mogao ustanoviti gdje im se mačići nalaze.
Preko udruge Mijau sam se dogovorio da ćemo sterilizirati te mačke, al ja nažalost nemam novaca platiti to sve.
Sveukupno su bile 4 ženke koje je trebalo sterilizirati.
Jednu mačku smo već sterilizirali i ta mačka je bila skotna i imala tri mačića. Jedan mačić joj vjerojatno ne bi preživio okot, a za druga dva se sumnjalo i najvjerojatnije ne bi ni mama maca preživjela okot. Tako da smo tu mačku možda spasili od smrti. A tu sterilizaciju bi trebalo platiti jer je to na sterilizirano na dug udruge.
Druga maca je imala dva crna mačića, oni su imali malo bolesne oči i dobili su inekciju i oči su im se počele oporavljati, ali su nažalost negdje nestali, a taman sam im počeo tražiti dom

. I ona također treba sterilizaciju.
Treća maca, njoj je najviše potrebna pomoć jer joj je potrebna i sterilizacija i udomljavanje mačića.
Ona je okotila tri predivna mačića, jedan kremasti i dva crno bijela mačića, pred nekih tjedan dana počela ih je voditi za sobom.
Danas sam imao avanturu i teškom mukom sam ulovio tog kremastog mačića, njemu sam već našao udomitelja.
Evo slika dok je bio vani:
Slika svih mačića:
I evo slika kremastog kod mene doma sada, dosta je ustrašen
Njega sam danas ulovio, pred nekih sat vremena. Ne znam kako sam skupio toliko strpljenja ali čekao sam pravi trenutak nekih pola sata i on se cijelo vrijeme motao blizu mojih nogu al nikako doći do pravog trenutka da ga ulovim. I onda je slučajno prošao jako blizu mene i zgrabio sam ga s dvije ruke i ogrebao me i ugrizao kao nijedna mačka dosada ali ga nisam pustio jer sam znao da ga neću moći uloviti opet. I tako dok se on protivi mojim rukama i zaziva svoju majku ja s njim trčim prema stanu gore, a njegova me mama ganja iza. Sve u svemu jako napeto, čim sam došao doma prvo u kadu da mi se ne sakrije negdje i onda sam ga prebacio u jednu košaru.
Sada naravno neće jesti, za koliko mogu očekivasti da će počet jesti? Njemu sam hvala Bogu našao udomitelja, a ono dvoje crno bijelih i dalje traže dom.
I četvrta maca, ona je isto imala mačiće(vidjelo se da je mačići sišu ), al nisam je vidio vec dosta vremena, nekih tjedan dana.. a od susjede sam čuo da ju je vidjela u smeću, ne znam koliko je to istina
Malo sam se raspisao, al to je sva priča i do sada nikad nisam otvarao ovakve teme, al sada je stvarno potrebna pomoć!
Kao neki
zaključak, ako se nekome ne da čitati sve ovo, traži se novčana pomoć za sterlizaciju tri mačke ( jedna je sterlizirana al treba platiti ). Bilo koja količina novca je dobrodošla i od srca ću vam biti zahvalan!
I traže se udomitelji koji bi uzeli ova dva crno bijela mačića.
Cijena jedne sterlizacije je 205 kn.
Svaka druga pomoć je dobro došla, ili u obliku hrane ili ako neko voljan pomoći uhvatiti ove dvije nesterilizirane mačke.
Sutra cu poslikati sve mačke i objaviti ovdje i objaviti ću i broj žiro računa na koji možete uplatiti bilo koju cifru, i malo tim macama puno znači..