Smanji pojacanje na nulu, pa pomalo dizi i prati kvalitetu slike i prolazak automobila, dok ne dojdes do optimalnog pojacanja i najmanjih smetnji, ako ces to uopce moci (prekopaj cestu).
da primjetio sam da manje ledi kada je pojačanje slabije, ali taj raspon u kojemu je slika gotovo bez leđenja je jako uzak i ako prođe neki auto onda opet ledi....
Evo sada je susjed palio auto i odmah leđenje i titranje
Ništa prekopavam cestu
Da podjelim iskustvo 1 reciver i ista slika na2 tv-a:
Reciver je DM 500s a televizori Sony i LG. Sonya sam spajao s reciverom sa scartom i radi odlično.
Lg sam sa reciverom spojio sa činć kabelom od 5m i dobio sliku i zvuk ali problem je malo pucktanje na slici, male neke točkice bi se pojavljivale u jednoj liniji. Neki su mi predlagali da isključim scart iz recivera da bi na ovom drugom bila dobra slika, ali to nije upalilo, točkice bi ostale iako manje njih. Spojio sam i 2 kabela od 5m i ista stvar.
Tek kad sam čovjeka našao koji mi je po narudžbi spojio S-video kabel sa zlatnim činćem samo za sliku dobio sam kvalitenu sliku bez pucketanja i onih komalih kockica
I to dok je istovremeno scart uključen za drugi tv.
Sad mi se pojavio i mali problem sa zvukom u oblik šuma koji sam rješio boljim učvršivanjem činčeva na dreamboxu ali nije u potpunosti nestao. I čini mi se previše vruć za radu temperaturu.
Ovo je ta situacija:
Video/sliku sam spojio gdje pokazuje strelica.
Problem vezan za Sony (nisam vidio koji je točno model, vidi sliku) koji ima priključenu i zemaljsku i satelitsku antenu:
u listi programa imam prazna 494 mjesta a onda hrt i ostale .
Gdje mu je opcija za brisanje svih programa? Ili pomicanje ?
Isprobao sam ručno i automatsko pretraživanje, ali ostaju mi svi programi kao i prije. Nisam našao ni opciju za vraćanje na tvorničke postavke.
A išao sam na setup sa stotine funkcija ali ovih koje meni trebaju nisam prepoznao.
Na BX modelima stisneš tipku HOME pa odeš na settings-setup-factory settings ili za editiranje već load-anih programa HOME-settings-setup-digital setup-digital tunning-program list edit.
Imam lcd sharp mpeg4
I prije par dana nestalo je dosta programa,i sad kako god skeniram nema ih,,
Kn,sbtv,cmc,z1net,i ostalih,,,ako ko zna nek pomogne,,hvala
@passport : Iz nekog razloga na tvojoj je mikrolokaciji oslabio (ili nestao) signal iz mux-a D na kojem se ti programi nalaze. Ak imaš vlastitu antenu pokušaj je podesiti.
....ili mu je netko odnio antenu sa krova
...valja provjeriti ako ima pojačalo da mu nije isključen ispravljač koji bi trebao biti negdje iza TV-a uštekan u utičnicu struje.
Kupio Infinity ST2000HD combo i imam preko 300 programa ali je večina zaključana,može li se to ikako otključati i kakva to kartica ili štogod ide unutra,može i na pm.
I još nešto:
Mislio sam da mi je riknio LNB jer nisam imao signala ali sad ispada da nije jer kod novog prijemnika radi pa sad imam viška pa me zanima mogu li njega iskoristit za drugi satelit (HotBird),naime problem su kablovi,imam 4 coaksijalna kabela koji iz LNB-a idu u Switcher itd.ti kabeli su ispod fasade u bužiru i nikako ne mogu provući još 4 za drugi (a i da mogu,nemam takav Swicher za 8 kablova) LNB (HotBird),sad mene zanima dali se može tako spojit da se serijski povežu recimo sa oba LNB-a po onim oznakama H/H sa H/H ili H/L sa H/L pa onda sa nekom "spojnicom" u jedan kabel dalje do Swichera.
Kod jednog prijatelja u Austriji sam vidio gdje su dva LNB-a spojena na jedan kabel sa tom nekom spojnicom pa sam pomislio da se možda može tako i dva Quatro LNB-a spojit. Pomagajte
Bio bih zahvalan ako mi može netko pomoći oko problema s digitalnim prijemnikom.
Imam Focus E2112 DVB-T prijemnik i opciju da gledam filmove s USB-a preko njega ali kada film počne ništa se ne čuje dok je zvuk na najjačem,a kada pojačam TV samo počne zujati??
Vecer...sad vidim da je problem koji sam opisala na temi o digitalnom signalu i prijemnicima prikladniji mozda za ovu temu, pa se nadam da nije problem ako tu kopiram. Dakle:
Dobar dan,
imam pitanje vezano uz problem u koji se upoce ne kuzim, zato hvala svima na pomoci :-) naime, tat ima satelitsku i ako sam ga dobro shvatila dosadasnji (valjda analogni) prijemnik treba zamijeniti s digitalnim da bi mogao gledati programe preko satelita.
E sada, moze li mi tko pomoci oko preporuke za prijemnik? Da li je nuzno da je HD (koje, tj. kolike su mu prednosti :-) Da li pri kupnji treba na nesto posebno pripaziti (s obzirom da je satelitska relativno stara, ali je funkcionirala, a tv novi - LCD Samsung full HD)*
Molim pomoc, odnosno savijet sto kupiti u sumi proizvoda :-)
Unaprijed hvala na savjetima i pomoci
Ako se želi gledati HD kanale (a ima se HDTV) onda bi bilo poželjno uzeti HD receiver. Ako ne, onda obični DVB-S receiver. Netko će reći da uzmete DreamBox HD iliti njegov neki klon, jer omogućava najviše gledanja uz pomoć CS-a, ali pošto ste potpuni početnici i da se ne izgubite u uputama i mogućnostima, za početak uzmite neku jetiniju varijantu (Nytrobox 6000HD ili Alma s2200HD)...
Kad postavim prijamnik da mi odredi automatski format slike (4:3 ili 16:9) RTL (naprimjer) mi postavlja u 16:9, a kad je u 4:3 izgleda mi isto normalno, mislim na to da kaj kad slika ide u 16:9 jel možda malo zbijena ili kaj?
Gdje je slika deformirana?
Quote:
MytByte kaže:
Slika je deformirana na krajevima vjerojatno, a normalna u centru...stavi ručno na 4:3 na TV-i i vidi je li sve kako treba na 4:3 kanalima, a ljudi normalni, krug = krug Koji je TV?
Koja slika je "stvarnija"?
prva mi se čini korektna a druga deformirana no kako su snimane iz različitih kuteva, ne mogu biti siguran da nije do deformacije fotića ili sl...ali obje mi se čine 16ć:9 samo je jedna deformirana jer je Tv u nekakvom "just" modu...daj stavi TV u 4:3 mod tako da imaš crne crte sa strane i vidi je li slika spljoštena ravnomjerno po širini (ljudi su tanki i mršavi)
Kupio Infinity ST2000HD combo i imam preko 300 programa ali je večina zaključana,može li se to ikako otključati i kakva to kartica ili štogod ide unutra,može i na pm.
I još nešto:
Mislio sam da mi je riknio LNB jer nisam imao signala ali sad ispada da nije jer kod novog prijemnika radi pa sad imam viška pa me zanima mogu li njega iskoristit za drugi satelit (HotBird),naime problem su kablovi,imam 4 coaksijalna kabela koji iz LNB-a idu u Switcher itd.ti kabeli su ispod fasade u bužiru i nikako ne mogu provući još 4 za drugi (a i da mogu,nemam takav Swicher za 8 kablova) LNB (HotBird),sad mene zanima dali se može tako spojit da se serijski povežu recimo sa oba LNB-a po onim oznakama H/H sa H/H ili H/L sa H/L pa onda sa nekom "spojnicom" u jedan kabel dalje do Swichera.
Kod jednog prijatelja u Austriji sam vidio gdje su dva LNB-a spojena na jedan kabel sa tom nekom spojnicom pa sam pomislio da se možda može tako i dva Quatro LNB-a spojit. Pomagajte
Nitko ništa ne govori za ovo spajanje,može ili ne!?
Ako se želi gledati HD kanale (a ima se HDTV) onda bi bilo poželjno uzeti HD receiver. Ako ne, onda obični DVB-S receiver. Netko će reći da uzmete DreamBox HD iliti njegov neki klon, jer omogućava najviše gledanja uz pomoć CS-a, ali pošto ste potpuni početnici i da se ne izgubite u uputama i mogućnostima, za početak uzmite neku jetiniju varijantu (Nytrobox 6000HD ili Alma s2200HD)...
Puno hvala na odgovoru, vjerujem da cu uzeti jedan od ta dva...puno ste mi pomogli s obzirom da stvarno nisam upucena u navecenu problematiku a proizvoda je citava suma
prva mi se čini korektna a druga deformirana no kako su snimane iz različitih kuteva, ne mogu biti siguran da nije do deformacije fotića ili sl...ali obje mi se čine 16ć:9 samo je jedna deformirana jer je Tv u nekakvom "just" modu...daj stavi TV u 4:3 mod tako da imaš crne crte sa strane i vidi je li slika spljoštena ravnomjerno po širini (ljudi su tanki i mršavi)
Ma to je 4:3 telka, nema tam nikakvih crnih crta sa strane
Samo mi je čudno zašto postavlja automatski sliku (kad odaberem opciju AUTO) u 16:9 kada slika u 4:3 izgleda normalnije
nije prvi put kod nas, i RTL2 to radi, mislim
Hvala Ord Mantel,samo da jos pitam Dee Jay Dee dali njegov alma s2100 cita dvd ripove i nase srt titlove kao media player?Iz prve ruke ako moze napisati malo vise.