Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Mobilna tehnologija i telefonija > Android
Korisničko ime
Lozinka

Android Mobiteli pokretani Android OS-om

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.06.2012., 22:44   #481
Minnie11
Sun

Minnie11 Avatar

Registracija: Dec 2011.
Može mala pomoć oko aktiviranja MMS-a?

dakle, u postavkama moobilne mreže kod APN mi nema zelenog kružića...
kad otvorrim APN imam 2 opcije: 1.TM HR interenet i tu mi je zeleni kružić dakle ssve ok
2. TM HR MMS- kad tu na zadnjem izborniku APN vrsta odaberem MMS, uopće se ne pojavi zeleni kružić

i ne mogu slati ni prrimati mms
Old 19.06.2012., 23:18   #482
nicky2009
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2009.
Pošalji poruku preko MSN korisniku nicky2009 Pošalji poruku preko Skype korisniku nicky2009
Quote:
Medokava kaže: Pogledaj post
A može li se saznati:
-Za koje vrijeme je Mini5570i stigao od podnesenog zahtjeva.
-Koju mrežu koristite
-Dali je i kada stigao "ključ za slobodne mreže". /drugi SIM/
- koliko vam traje jedno punjenje.
-pa ima 3-4 radna dana
-TELE2
-kad sam ga dobio (mob) odnio sam ga drugi dan da mi ga odblokiraju (Bukal)
-e to nisam pratio, nebih znao
nicky2009 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 02:49   #483
croatiangg
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
bok! :-D
imam galaxy mini i spojim se na podatkovni da idem na 0.facebook, al uzima đubre pare (inace sam na bonove, nemam nikakve internet pakete mjesecne ili sl). pretpostavljam da zato jer se ostale aplikacije automatski updateau.
pa jel postoji neka aplikacija koja blokira auto. apdejtanje kad se spojim na podatkovni?

unaprijed puno hvala! (:

edit. samo da napomenem da mi je to početna stranica tak da nije da zato uzima lovu i da idem preko default browsera tak da nije ni to
croatiangg is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 16:18   #484
R1982
rakijasto-makijasta lola

R1982 Avatar

Registracija: May 2009.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku R1982
Quote:
Minnie11 kaže: Pogledaj post
Može mala pomoć oko aktiviranja MMS-a?

dakle, u postavkama moobilne mreže kod APN mi nema zelenog kružića...
kad otvorrim APN imam 2 opcije: 1.TM HR interenet i tu mi je zeleni kružić dakle ssve ok
2. TM HR MMS- kad tu na zadnjem izborniku APN vrsta odaberem MMS, uopće se ne pojavi zeleni kružić

i ne mogu slati ni prrimati mms
Upali data konekciju pa ćeš moći.
Old 20.06.2012., 18:42   #485
Nuvola
Registrirani korisnik

Nuvola Avatar

Registracija: Sep 2011.
Quote:
croatiangg kaže: Pogledaj post
bok! :-D
imam galaxy mini i spojim se na podatkovni da idem na 0.facebook, al uzima đubre pare (inace sam na bonove, nemam nikakve internet pakete mjesecne ili sl). pretpostavljam da zato jer se ostale aplikacije automatski updateau.
pa jel postoji neka aplikacija koja blokira auto. apdejtanje kad se spojim na podatkovni?

unaprijed puno hvala! (:

edit. samo da napomenem da mi je to početna stranica tak da nije da zato uzima lovu i da idem preko default browsera tak da nije ni to

imam isti problem.
probala sam ugasiti automatic update u marketu, ali mislim da sam samo isključila obavijesti o ažuriranju.

edit: isključila sam u marketu i automatsko ažuriranje aplikacija, ali i dalje skida lovu kad sam na zero facebooku. možda trebam uključiti "ažuriranje samo wi-fi"?
heeelp!

Zadnje uređivanje Nuvola : 20.06.2012. at 19:02.
Nuvola is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 23:23   #486
exception
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2009.
Ima li ovaj mob automatsko podesavanje svjetline zaslona?
exception is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2012., 11:55   #487
backtothesleep
(zelenokošuljaš)

backtothesleep Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
Nuvola kaže: Pogledaj post
imam isti problem.
probala sam ugasiti automatic update u marketu, ali mislim da sam samo isključila obavijesti o ažuriranju.

edit: isključila sam u marketu i automatsko ažuriranje aplikacija, ali i dalje skida lovu kad sam na zero facebooku. možda trebam uključiti "ažuriranje samo wi-fi"?
heeelp!
stavi to samo preko wi-fi
a sto se 0facebooka tice, nadam se da njega ides preko deafultnog browsera (na operi mini mobile i kojekakvih verzija 0facebook ne funkcionira, necemo u detalje ali je tako )
Old 22.06.2012., 08:56   #488
martantoni
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2004.
Imam 2 samsung galaxy minija S5570I. Jedan mi strasno guta bateriju za razliku od drugog i neznam sta se dogadja. To je prvi mobitel koji sam kupio, bio je zakljucan i odnio sam ga lokalnom unlokeru da ga otkljuca. On ga je rootao i otkljucao tako da mi radi na sve mreze.
Telefon radi isve je OK, ali mi jako guta bateriju. Nakon sto se u potpunosti napuni i stoji u stby-u da ga uopce ne diram baterija traje jedva nekih 50 sati.

Dok na drugom traje duplo... oko 100 sati isto tako stby. Vec sam probavao svasta, resetirao na tvornicke postavke. Od kolege posudio bateriju koja cek jaca ima 1500mah a pase za samsung galaxy mini. I stanje isto. Sada sam ga ponovno postavio na tvornicke vrijednosti i punim mu originalnu bateriju i necu mu nikakve programe stavljati na njega i pustit cu da vidim koliko traje.

Stvarno neznam u cemu je problem?

Oba dva telefona imaju isti softwer. Oba dva telefona su rootana i otkljucana. S tim da je taj koji trosi duplo brze bateriju je otkljucan kod lokalnog unlokera, a ovaj drugi sam ja otkljucao preko uputa sa xda foruma.

Vec sam probavao i Task kill, i svasta…. Ali ne, baterija traje max 50 sati u stby, dok drugi 100 sati....

Da li netko ima kakvu ideju... kaj bi moglo biti…. Jesu baterije (probao sam dvije), jel nesto guta bateriju, a ja nemogu otkriti sta….,

Probao ovo ali ne ide....
Ja bih napravio factory reset na ovom koji guta, nesto mu ne dozvoljava ode u deep sleep. Skini s marketa besplatnu aplikaciju cpuspy pa provjeri da li je tako.

skinuo tu aplikaciju ali mi kaze no states file found.. mybe your phne is not copatible. Moj telefon je 5570I
ima li drugo rijesenje...
hvala

PS. Napravio sam jucer factory reset, napunio bateriju do kraja - stoji 24 sata i baterija je na 54% ... sutra ce biti na 30% i sutra na prekosutra po noci ce se ugasiti....

To je mobitel u CH, Coopmobile ch. Da mozda probam staviti neki drugi Rom... originalni... Mobitel je rootan i odlockiran od lokalnog lockera... neznam da li bi to znao napraviti i da li bi to pomoglo.... Tu nesto ne stima....
Da li da bateriju iz tog nobitela koji ju jako papa stavim u ovaj drugi koji radi dobro.... ocu onda zeznut drugi telefon...

Verzija softwera u oba dva telefona je ista i to je ova: Gingerbread.IXXLD6
imam instaliran jedino Andoid assistant i tu pokazuje ovo:
Voltage:3mV
CPU info:
Idle 96%
Systen1-2%
User:2%
Ima li netko kakvu pametnu ideju....
U cemu je caka....
jel taj mobitel sampo sebi sj... pa tako papa bateriju.... kako to rijesiti...
unaprijed hvala
martantoni is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2012., 09:19   #489
sivonja
Registrirani korisnik

sivonja Avatar

Registracija: Feb 2006.
Quote:
martantoni kaže: Pogledaj post
Imam 2 samsung galaxy minija S5570I. Jedan mi strasno guta bateriju za razliku od drugog i neznam sta se dogadja. To je prvi mobitel koji sam kupio, bio je zakljucan i odnio sam ga lokalnom unlokeru da ga otkljuca. On ga je rootao i otkljucao tako da mi radi na sve mreze.
Telefon radi isve je OK, ali mi jako guta bateriju. Nakon sto se u potpunosti napuni i stoji u stby-u da ga uopce ne diram baterija traje jedva nekih 50 sati.

Dok na drugom traje duplo... oko 100 sati isto tako stby. Vec sam probavao svasta, resetirao na tvornicke postavke. Od kolege posudio bateriju koja cek jaca ima 1500mah a pase za samsung galaxy mini. I stanje isto. Sada sam ga ponovno postavio na tvornicke vrijednosti i punim mu originalnu bateriju i necu mu nikakve programe stavljati na njega i pustit cu da vidim koliko traje.

Stvarno neznam u cemu je problem?

Oba dva telefona imaju isti softwer. Oba dva telefona su rootana i otkljucana. S tim da je taj koji trosi duplo brze bateriju je otkljucan kod lokalnog unlokera, a ovaj drugi sam ja otkljucao preko uputa sa xda foruma.
...
Svega napisano i nabacano.

Prva pomisao mi je da je unlocker uj..ao stvar. A da se požališ direktno njemu?

Za pomoć, stavi na oba moba program BetterBatteryStats. Pročitaj dulji help u njemu, pogledaj forum(e). Ostavi oba i mirovanju, usporedi statistike koju program da, uključi mozgalicu pa izvuci zaključak. Odlično je da imaš dva ista moba za usporediti.

Pitanje za tebe, koja je točna oznaka te jače baterije koji si posudio?
sivonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2012., 21:27   #490
martantoni
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2004.
Quote:
sivonja kaže: Pogledaj post
Svega napisano i nabacano.

Prva pomisao mi je da je unlocker uj..ao stvar. A da se požališ direktno njemu?

Za pomoć, stavi na oba moba program BetterBatteryStats. Pročitaj dulji help u njemu, pogledaj forum(e). Ostavi oba i mirovanju, usporedi statistike koju program da, uključi mozgalicu pa izvuci zaključak. Odlično je da imaš dva ista moba za usporediti.

Pitanje za tebe, koja je točna oznaka te jače baterije koji si posudio?
Baterija koju sam posudio je slijedeca: 3.7VDC, 1500mAh i na njoj pisi da je za samsung galaxy s mini...

Jos malo o postu #488 u kojem sam opisao kaj se dogadja...

Dakle jedan od moja dva mobitela s5570i mi strasno guta bateriju u cak i u stby. Pogledajte post 488.

Nasao sam nesto na xda forumu i mislim da bi to moglo biti to. Naime napisano je da formatiranje microsd card sa dvije particije, jedna fat32 i druga ext2 za link2sd jako guta bateriju.....
Ja sam imao tu aplikaciju i tako formatiranu karticu na ovom telefonu koji mi guta bateriju, a na drugom jos zasada nisam. Na xda forumu pise da drugu particiju treba formatirati u ext3 ili fat32 i ako tako radi, bolje je i ne guta bateriju.
Kako sam ja link2sd deisnstalirio vracanjem na tvornicke vrijednosti mislio sam da je to to, no i dalje je gutao bateriju. No jucer nakon tog teksta sa xda foruma, ja sam napravio hard reset mobitela sa wipe svih podataka, externu karticu preformatirao samo na fat32, i od jucer, sada je 24 sata proslo potrosio je samo 10% baterije.
Izgleda da je u tome bila caka:
LInk2 sd i format microsd na fat 32 i ext2...
reset na tvornicke postavke nije radio... nego radi barem za sada hard reset i wipe svih podataka ....

Javim rezultate za dan dva... ali po meni tu je izvor gutanja baterije na gt5570I...

Zadnje uređivanje assassin : 24.06.2012. at 08:40. Reason: Spojeno
martantoni is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 00:04   #491
exception
Registrirani korisnik

Kako koristiti ovu wisepilot navigaciju koja je dosla vec instalirana?
Svaki put kad udjem pojavljuje se neka poruka za internet postavke. Da li ona funkcionira samo na tmobile mrezi jer ja koristim tele2?
Koju drugu navigaciju preporucate? Naravno da je free :-D
exception is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 00:18   #492
goranbo
c'est la vie

goranbo Avatar

Registracija: Dec 2003.
Ne radi ni na bonbonu
Old 26.06.2012., 01:31   #493
exception
Registrirani korisnik

Kad ste otkljucavali mobitel jeste li a otkljucali iz prve? Ja sam ga tek iz drugog puta otkljucao iako sam utipkao isti kod. Prvo bez kartice nije htio, kasnije s karticom isto javio neku gresku nakon toga radi.
Izgleda da ta navigacija radi samo na tmobile kartici, bas mi je cudno da u bon bon ne radi.
exception is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 12:08   #494
Nuvola
Registrirani korisnik

Nuvola Avatar

Registracija: Sep 2011.
Quote:
backtothesleep kaže: Pogledaj post
stavi to samo preko wi-fi
a sto se 0facebooka tice, nadam se da njega ides preko deafultnog browsera (na operi mini mobile i kojekakvih verzija 0facebook ne funkcionira, necemo u detalje ali je tako )
hvala, ali problem i dalje nije riješen.
koristim defaultni browser, isključila sam automatsko ažuriranje u marketu i dodala prečac za 0fb na početni zaslon, ali i dalje skida lovu. ><

jel se može trajno ukloniti početna stranica? uspijem ukloniti i otvara se blank page, ali nakon nekog vremena se vrati google kao početna. O.o
pokušavam staviti blank jer imam teoriju da se kad kliknem na 0fb na početnom zaslonu, u drugom prozoru automatski otvara početna stranica i da to skida lovu. je li to uopće moguće?

zanima me još i kako se odjaviti sa gmaila?

btw, gugl mi izbacuje samo oglase s foruma pa ću probati ovdje pitati... zna li netko kako se zove trgovina sa zaštitnim folijama za ekran, maskama, futrolama i sl. kod sheratona u zagrebu? hvala!

Zadnje uređivanje Nuvola : 26.06.2012. at 12:27.
Nuvola is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 13:25   #495
exception
Registrirani korisnik

Imam oko gigu za surfanje mobitelu ali mi ide na zivce svaki put to rucno ukljucivati. Ne zelim da mi 3g uvijek bude ukljucena jer guta bateriju.
Postoji li nacin da se on odmah spoji na net kad ja upalim npr operu?
Sto znaci ona ikona sa slovom H?
exception is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 13:35   #496
goranbo
c'est la vie

goranbo Avatar

Instaliraj si aplikaciju Data on off, pa imas widget, stisnes na ikonu na glanom ekranu i ukljucis/iskljucis
Old 26.06.2012., 14:47   #497
MrK1
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Imam taj mobilni na t-mobile mreži i svako malo mi nestane mreže. Koristim ga već nekih mjesec i pol i to mi se počelo dešavati u zadnjih par dana. Da li je to do telefona ili t-mobilea? Ima li itko sličnih problema?
MrK1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 14:53   #498
goranbo
c'est la vie

goranbo Avatar

Ja ga imam na bonbonu (t-mobile mreza), odasiljac mi je jako jako blizu i nema nikakvih zgrada izmedju, i isto sam jedno kratko vrijeme imao taj problem, sad vise ne.
Old 26.06.2012., 15:58   #499
exception
Registrirani korisnik

Dosta ih je kritiziralo Tele2 signal al meni radi odlicno, a jos zivim u vukojebini.
exception is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 21:38   #500
hasselbaink
You know that's right.

hasselbaink Avatar

Registracija: Sep 2004.
Quote:
Medokava kaže: Pogledaj post
Jel netko već dobio kod za otključavanje minića S 5570, iz "tehnicka.podrska@t.ht.hr" ??
Evo odgovora na mail:
Poštovani,

nastavno na Vaš e-mail, želimo Vas obavijestiti kako je mobilni uređaj Samsung Galaxy Mini kupljen prilikom produljenja ugovorne obveze po MAXadsl priključku na 24 mjeseca podržava isključivo T-Mobile mrežu.
Neovisno o navedenome, moguće je izvršiti otključavanje mobilnog uređaja u T-Centrima bez dodatne naknade bez obzira o obveznom trajanju ugovora.

Ujedno Vam ovim putem želimo napomenuti kako je, za izvršenje navedenog otključavanja mobilnog uređaja, potreban osobni dolazak vlasnika linije u T-Centar gdje će, uz predočenje osobne iskaznice radi verifikacije pretplatnika, bit izvršena detaljna provjera podnesenog zahtjeva te realizacija traženog u najkraćem mogućem roku. Pri otključavanju uređaja jamstvo za uređaj ne podliježe promjenama.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

U slučaju dodatnih upita stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Hrvatski Telekom d.d.

Sektor za usluge privatnim korisnicima
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja