Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Plava šapa > Udomljavanje pasa
Korisničko ime
Lozinka

Udomljavanje pasa Canis lupus familiaris

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.06.2012., 20:14   #1
gudi
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2012.
Malac u tipu pekinezera

20.5.2012. u vecernjim satima ispred ambulante u vrbanićevoj (zagreb) pronađen je malac u tipu pekinezera. pas je bio bez ogrlice, a kod veterinara je ustanovljeno da nema cip. malac je mlad i nekastriran. pokazao je namjeru da ode za kujicom pa je mozda tako i zavrsio pred ambulantom.
po kvartu sam stavila oglase o nadjenom psu (danas ce ici i oni sa slikom), obavijestila druge vlasnike pasa i raspitala se jel nekome poznato da je netko izgubio psa... jos se nitko nije javio oglasen je i na 'suzi'.
pas je naucen na stan. obozava se maziti i raduje se svim ljudima (potencijalni mazitelji ). vecinu vremena lezi i kunja. voli se popeti na stolicu i gledati kroz prozor. mora biti na oprsniku jer se iz ogrlice uspije izvuci. trenutno je kod mene sa mojim psom. lijepo kuzi sto se od njega hoce i brzo uci (vec zna da na ulaznim vratima treba cekati brisanje sapica). voli se voziti u autu.
e...pa sada da ne bi sve bilo divno (jer u stanu je divan)... naime malac na ulici laje na sve pse (tako i znam da mu oglica nije dovoljna). u principu to nije problem jer cim dodje od tog psa prestane lajati i pocne se njuskati, hoce se igrati... to mi slici na rasplakano dijete u trgovini koje hoce cokoladu, a mama mu ne zeli kupiti.

malac kod nas moze biti samo jos koji dan jer putujemo, a ne mozemo ga povesti sa sobom zbog psa starosjedioca koji ima problema sa muzjacima (radi njega mi imamo curu).

malac trazi vlasnika, udomitelja ili cuvalicu.

moj broj je 091/536 5388

Zadnje uređivanje gudi : 26.06.2012. at 20:15. Reason: broj telefona
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 20:37   #2
zvončica7
Registrirani korisnik

zvončica7 Avatar

Registracija: Sep 2008.
Budući da malac traži vlasnika ili privr. udomitelja zamoli modove da prebaci temu tamo kako bi se netko mogao i javiti za pomoć....

Vjerujem da će se javiti vlasnik jer ste stvarno kvalitetno pokrili kvart sa plakatićima
zvončica7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 23:20   #3
Le0na
Registrirani korisnik

Le0na Avatar

Registracija: Jul 2010.
Danas u pet centru na Drvinju sam vidjela oglas da je izgubljen pekinezer.. Na zalost, nisam bas zapamtila detalje.. Ako netko bude isao tamo mozda da baci oko na oglasnu plocu.. Nisam od neke koristi, sretno
Le0na is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 11:14   #4
gudi
Registrirani korisnik

to bi bilo lijepo.... iako, mi smo na skroz drugom kraju grada.
jutros smo moja guda i ja prosetale do pet centra u heinzlovoj i vet stanice staviti oglase i vidjeti trazi li netko malca... nista
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 27.06.2012., 13:53   #5
dunja_2
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2005.
Quote:
gudi kaže: Pogledaj post
20.5.2012. u vecernjim satima ispred ambulante u vrbanićevoj (zagreb) pronađen je malac u tipu pekinezera.
u toj zgradi jedan čovjek s 2. kata ima/je imao takvog. treba pitati. zovem te na tel.
dunja_2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 16:17   #6
Tanita14
Registrirani korisnik

Tanita14 Avatar

Registracija: Feb 2011.
Br telefona u PC Drvinje

095-9154-204

Slika je c/b,pa ne mogu skužiti sličnost. Nazovi,pa provjeri.
Pozzzz
Tanita14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 17:01   #7
gudi
Registrirani korisnik

Quote:
Tanita14 kaže: Pogledaj post
095-9154-204

Slika je c/b,pa ne mogu skužiti sličnost. Nazovi,pa provjeri.
Pozzzz
nazvala i covjek kaze da su ga uspjeli vratiti prije dva tjedna. znaci nije taj...
za nadjenog psa
za malca
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 13:03   #8
gudi
Registrirani korisnik

Quote:
dunja_2 kaže: Pogledaj post
u toj zgradi jedan čovjek s 2. kata ima/je imao takvog. treba pitati. zovem te na tel.
jos nisam nikoga srela pred tom zgradom (sto je cudno, jer su tamo ljudi inace od jutra do veceri) da opet pitam za psa... iako sam vec prvi dan potrage ispred te zgrade piracala sa covjekom koji ima pekinezera (hm... mozda je to taj... ). a i ispred zgrade je plakatic sa slikom, pa valjda bi ga netko prepoznao...

sinoc i danas smo poljepili plakatice oko savskog mosta i oko maksimira.
ako se vlasnik ne javi za tjedan dana moze na posvajanje. mi ga ne mozemo cuvati do u nedogled (ionako smo odustali od odlaska na put ovaj vikend, ali kada budemo isli na onaj pravi godisnji zbog psa spomenutogu prvom postu nece moci s nama, pa ako se ne udomi ici ce na placeni).

mislim da mu se ovdje svidja... nakon 2-3 dana odmjeravanja i promatranja moja starosjedilica i mali uljez su se poceli igrati... on stane pod nju , ona ga voli povlaciti za grivu, a on pokusava nju uvatiti za cuperke oko usiju no ne bas tako uspjesno (tko mu je kriv sto je mali i ima kratku njusku!). i onda se tako valjaju okoli po stanu... trenutno svatko kunja u svom kutku

ovako je pocelo... daj da te probam!
prevelika slika

onda je postao strasan!
prevelika slika

...ili mozda ne?
prevelika slika

Zadnje uređivanje Didi : 13.10.2012. at 23:46.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 17:43   #9
gudi
Registrirani korisnik

malac je dobio svoj oglas za udomljavanje posto ga nitko nije trazio.
za sada je kod nas i nadamo se da ce novi dom pronaci prije nego odemo na godisnji.
pametan je i brzo je naucio neka nasa pravila (nema izletavanja van ni uletavanja unutra... strpljen spasen... i uredno ceka brisanje sapica nakon povratka iz setnje)
i dalje mu je omiljena zanimacija odmaranje i mazenje.
pokusala sam se igrati s njim, ali nije bas zainteresiran... uze ga je zabavljalo punih nekoliko sekundi. iako, primjecujem da mu je puno zanimljivije igrati se sa gudom. kada ona nesto uzme, ili se ja pocnem s njom navlaciti tada on dodje... mozda se nauci malo i igrati.
usprkos tome sto se bas i ne voli igrati ima omiljenu igracku - plasticnu kos za grizenje. kako imamo samo jednu moraju je dijeliti. naravno, zanimljivije je kada je nesto kod onog drugog, a dok je na podu nije uopce zanimljivo... tako malac samo vreba kada ce ukrasti gudi kost pa je dobio nadimak malac kriminalac.
prevelika slika

malac je miran pas, a gudi je cista suprotnost koja mora trcati svaki ili svaki drugi dan. trenutno ima zabranu trcanja koju je izrekao veterinar a ima i psa u stanu... hehe... tako je malac 'nastardao' - kada je ona budna skace oko njega, valja se, laje, vuce ga za grivu... jednostavno ima misiju animirati ga na igru da njoj ne bude dosadno! a on, kada se ja odlucim natezati s njom i poigrati se (da njega malo pusti na miru) mora doci vidjeti sto se dogadja... ah, nekada si je sam kriv...

prevelika slika

prevelika slika

znamo i cekati hranu...
prevelika slika

a dobri smo i prema papagajcima...
prevelika slika

i za kraj pozdrav zadovoljnih glava...
prevelika slika

Zadnje uređivanje Didi : 13.10.2012. at 23:49.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2012., 17:08   #10
gudi
Registrirani korisnik

na petak 13 malac je dobio nadimak... cure koje je ocarao na prvi pogled i mazenje nazvale su ga 'brad pitt' znaci, malac je pravi zavodnik!

voli se igarti povlacenja uzeta samo kada je gudi u to ukljucena, tj. voli se pridruziti. a ima tako lak i slabasan zagriz i potez da je to nevjerovatno!
prevelika slika
prevelika slika

jucer smo bili u gostima kuci sa puno pasa i macaka. malac se odmah skompao sa svim psima. macke nije ni primjetio. bena, a pogotovo barnija nije pustao iz vida... zapravo barnija je sljedio doslovno u stopu! barni sa patikom u ustima, a malac iza njega. samo, zlo jedno je naskakivao na njih dvojicu.... i bome je ustrajan bio... ma cap-cap ce njemu biti! a jos bolje sto ga cure (moja guda i domacica nusa) ne zanimaju!

prevelika slika
kada smo isli malac je cviljugao (za barnijem valjda) toliko da su macke dosle vidjeti sto se dogadja.... cccc... ma bas njega briga za moje usi, kada on nesto zeli a ne moze do toga zna prizvesti decibela...
i tako su psi umorni i zadovoljni dosli u zg, vecerali i legli. do jutra su se samo premjestili na mjesta za spavanje.

Zadnje uređivanje Didi : 13.10.2012. at 23:55.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2012., 18:28   #11
gudi
Registrirani korisnik

ajde malo pseto gore da te svi vide
od zadnjeg javljanja malac je cipiran i cijepljen. uzivao je kod sestre koja ga je povela na put vlakom sto mu se svidjelo i tamo su mu se svi divili i sve je osvojio... ali jos nije nasao svog covjeka
upoznao je i moje roditelje. mislim da bi ga mama bila zadrzala (unatoc tome sto ima psa u dvoristu koji ne voli druge pse) da tata nije unaprijed zabranio. malac, naime u roku popravlja raspolozenje! a i po majcinim rijecima jedino su joj se macke tako mazile.
zakljucila sam da nam je ciljana skupina za udomitelja zenska osoba srednje do starije dobi koja zeli nekoga tko joj se raduje (jer su djeca odrasla i otisla od kuce), a kojoj ne smeta njegovo lajanje kada vidi drugog psa.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2012., 20:50   #12
gudi
Registrirani korisnik

evo kako mali pas izadje na pivu

a nakon toga ode na putovanje
prevelika slika
zakljucio je da mu je vlak super jer ima puno ruku koje maze, a i prozor kroz koji moze gledati.
ovo su slike od prije dva-tri tjedna kada je putovao.

malac se poceo i samoinicijativno igrati. prvo je gazdi pokusao uzeti carapu (to je vidio od gudi koja ima neki fetis na carape), a onda se jucer bacio na igru povlacenja rucnikom nakon brisanja od kise.

i dalje veselo docekuje goste kod nas... pa ako vam treba pas koji ce veselo pozdravljati goste ili znate nekoga kome treba...

Zadnje uređivanje Didi : 13.10.2012. at 23:40.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2012., 22:02   #13
gudi
Registrirani korisnik

evo nas nakon podosta vremena... sa ne bas lijepim vijestima.
malac je dobio ime Ugo, i dalje je kod nas, kastriran je, ali mu je i dijagnosticirana kalcinoza kraljeznice (11.10.)....
evo kako je sve islo...
sve je pocelo nakon igre i skakanja po stanu gudi i kayom, pa je za predopstaviti bilo da je napravio neki nagli pokret koji je doveo do bolova. prva dijagnoza je bila da ima herniju diska jer je bio osjetljiv na dodir i mirova je po cijele dane te se malo otezano kretao (polako, kao starac).
kada to nakon injekcija nije u potpunosti proslo, a otoka koje se mogao napipati nije bilo, posla ne na Rtg.
nakon slikanja nista nimalo ohrabrujuce... pise u nalazu 'Calcinosis disci invertebralis partim thoracalis et lumbalis'.
kako je vet tamo na faxu objasnio dolazi do kalcifikacije kraljesaka i to 'golica' (njegov izraz) ledjnu mozdinu i pritisce zivce koji izlaze iz nje. ja se ne bih slozila sa ovim da 'golica' jer malog psa ocito boli. uglavnom lezi i malo se krece, vani napravimo jakojako kratke setnje u kojima prvo ima mogucnosti da malo trckara (ako se to tako moze nazvati), a onda uspori korak i samo ceka da dodjemo od transportera u kojem ga nosimo. u stanu uglavnom lezi i s vremena na vrijeme se premjesti na drugi jastuk, a ja onda moram skakati oko njega jer kaya i gudi misle da to sto hoda znaci da se moze igrati.
simptomi su se pojavili jako naglo. jer se on jedan dan ludirao po stanu sa ove dvije lude zenske, a onda djednom samo bol i mirovanje. ne znam koliko je to ludovanje imalo utjecaj na pojavu simptoma...
svakakvi su scenariji moguci... od toga da ima pasa koji su imali donekle normalan zivot do toga da mu mogu otkazati zadnje noge i unutarnji organi (jer ih spinalni zivci inerviraju).
ugo je mladi psa po procijeni jer ima jako dobre zube za pekinezera, ali ima kraljeznicu straca... ovo je genetski uvjetovano stanje.
jos dok se sumnjalo na herniju diska dobio je neurobion forte. danas bih trebala otici po recept za rimadil.
treba razmotriti i akupunkturu. operacija... ja bih to ostavila kao zadnju opciju...
danas smo mu dali rimadyl pa je malo zivnuo - premjesti se sa jastuka na jastuk, promatra pripremu hrane i namjesta se za ceskanje.

Zadnje uređivanje gudi : 13.10.2012. at 22:20.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2012., 22:53   #14
Flokithedog
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2008.
Sunce malo drago, tako mi ga je žao. Pa tko će ga udomiti takvog?
Flokithedog is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2012., 23:09   #15
Pimpinell@
"svekrva"

Pimpinell@ Avatar

Registracija: Dec 2002.

A da zatražite drugo mišljenje?POšaljete snimke van HR ??Slovenija??
Old 14.10.2012., 00:46   #16
Didi
spameričina prijateljica

Didi Avatar

Registracija: Nov 2002.
Quote:
Flokithedog kaže: Pogledaj post
Sunce malo drago, tako mi ga je žao. Pa tko će ga udomiti takvog?
Nemoj tako, Floki. Pa bar ti uvijek govoriš da za svakog psa postoji vlasnik i za svakog vlasnika pas.

Quote:
Pimpinell@ kaže: Pogledaj post
A da zatražite drugo mišljenje?POšaljete snimke van HR ??Slovenija??
I ja bih to predložila.

Bojim se, ovako laički, da bez operacije neće ići - ako je moguća. Kalcinoza je dugotrajan proces, ali je moguće da je upravo ovo ludovanje potaknulo pojavu simptoma. Možda je to baš i dobro eda bi se prije stiglo intervenirati. Abnormalno taloženje kalcija možda bi se moglo bar donekle suzbiti posebnom prehranom - pitajte veta i za to. Rimadyl je sjajan za ublažavanje bolova, ali ćete sad morati dvostruko paziti na njega da se ne opusti pa napravi neki pokret koji će mu jače "zagolicati" leđnu moždinu. Ovo "golicanje" treba shvatiti kao povremeni, a ne stalni dodir i pritisak na živac - zvuči blesavo jer psa boli, ali to je značenje.
Old 14.10.2012., 22:03   #17
gudi
Registrirani korisnik

a ne znam tko će ga ovakvoga htjet... nisu ga htjeli ni doko nismo znali da je bolestan jer je, eto, lajao na druge pse vani, a nikakvom drugom ga redu nije trebalo učiti.
palo mi je na pamet to sa hranom i to sam si uzela u zadatak da u narednih par dana istaržim.
ovo je sve dosta friško, od četvrtka je ova dijagnoza pa se još ni sama nisam uspjela zbrojiti... nadam se uskoro i još jednom mišljenju (iako su dva veta ovo dijagnosticirala, onaj koji je postavio dijagnozu na vet faksu i ugov vet koji je vidio snimak). o operaciji još ne bih razmišljala...
već sam uvela raspored kretanja po stanu da ga gudi i kaya ne gnjave i ne provociraju još nema volju za pretjeranim kretanjem i skakanjem. ako ga se ne forsira na ludovanje (što su njih dvije činile, a on rado prihvaćao) on je miran pas.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2012., 10:44   #18
LinaLena
Starseed

LinaLena Avatar

Registracija: Sep 2008.
Dajte mu radije Neurobion ... Rimadyl je jako opasan. Ako ga boli, mirovat će i time štedjeti kralježnicu. Analgetik će zamaskirati bol pa može doći do još veće povrede i štete.
Old 15.10.2012., 11:55   #19
gudi
Registrirani korisnik

dobiva on i Neurobion forte. ali to je za obnovu živaca, a njega je stvarno jako boljelo čak nije htio ni jesti, a da ne govorim o izlasku na piškenje i kakenje kada su mu se zadnje nogice tresle i kada bi nakon 10-15 m odlučio odmoriti. on je inače miran pas, a i sa Rimadylom samo leži i promjeni jastuk koji put u danu . kao što sam gore napisala uvela sam pravila kretanja po stanu da ga cure ne gnjave, a i ja sam s njima po cijele dane pa sve nadgledam.
gudi is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja