Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost
Korisničko ime
Lozinka

Duhovnost Slobodnim stilom...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.06.2012., 19:29   #1121
tkosam
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
Ne znam uopće zašto se time zamarate. Ako je naš život san Boga, što je onda naš život nego tek jedan u nizu snova? Transurfing te i osvješćuje da je ovo san i da se njime može upravljat. Vjerojatno je kod ljudi uništena moć prelaska iz sna u san.

Zeland spominje Langolieri Stephana Kinga. Avion koji slijeće na aerodrom gdje nema nikoga. Nakon nekog vremena pojavljuje se mrak koji guta sve. Realizirani, prošli sektor.
Ima i jedan dobar film, nedavno sam baš gledao sasvim slučajno, Abres los ojos.
Općenito ne treba duboko zaglibit u te stvari. Ima možda i onih koji to žele.
Lijepo je dok je razum prikačen na ovaj svijet.
tkosam is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2012., 20:22   #1122
drDIRHED
Registrirani korisnik

drDIRHED Avatar

Registracija: Nov 2010.
E da, a Abre los ojos (kao i loša američka prerada Vanilla sky) je inspiriran Dickovim romanom UBIK. Stvarno vam kažem, koga zanima dobar SF i zna čitati engleski - Dick je napisao 30-ak romana i hrpu priča. On je primjer psihonauta i plodnog pisca čiji put je išao kroz drogu, i to velike količine LSD-a i amfetamina, a o svojem mističnom iskustvu napisao je trilogiju VALIS. Tko ga je čitao, zna da ne skrećem s teme kada ga preporučujem na forumu o transurfingu.

Zadnje uređivanje drDIRHED : 23.06.2012. at 20:24. Reason: lapsus calami
drDIRHED is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 23:34   #1123
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

Registracija: Mar 2009.
Quote:
tkosam kaže: Pogledaj post

Sad shvaćaju ljudi zašto je Mourinho Mourinho?

.
Mourinho
on je faca kakve nema

http://www.youtube.com/watch?v=1-l4BtOX6Us
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 23:37   #1124
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

Quote:
drDIRHED kaže: Pogledaj post
E da, a Abre los ojos (kao i loša američka prerada Vanilla sky) je inspiriran Dickovim romanom UBIK.
odličan film
preporučam još jedan vezan uz lucidne snove

Walking life

http://www.youtube.com/watch?v=uk2DeTet98o

Dali je Zeland rekao možda negdje nešto o krugovima u žitu?
zna možda tko
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 23:58   #1125
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=_IPSR...H8Q&playnext=1

Zaista
zaista mi je divno to kaj Zeland govori o snovima da
nisu samo reakcije mozga na dnevne impresije
nego odlazak u druge dimenzije
koje stvarno postoje
u prostranstvu varijanti.
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 00:08   #1126
worldbridger

worldbridger Avatar

Registracija: Mar 2012.
Quote:
antik kaže: Pogledaj post
http://www.youtube.com/watch?v=_IPSR...H8Q&playnext=1

Zaista
zaista mi je divno to kaj Zeland govori o snovima da
nisu samo reakcije mozga na dnevne impresije
nego odlazak u druge dimenzije
koje stvarno postoje
u prostranstvu varijanti.
Hehehe Svemir je predivan (kak je ustvari egoistično tak nekaj izjavit :P)
Old 25.06.2012., 23:41   #1127
Java Junkie
Lieutenant Giuseppe

Java Junkie Avatar

Registracija: Mar 2010.
Hvala na odgovorima, za sad mi je to o snovima daleko najjaci dio, meni kao SF nerdu je odlicno sjelo na sve ovo.
Cuo sam za Dickove romane, ako budem imao vremena stvarno cu morati procitati koji, hvala na preporukama!

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Java Junkie is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 07:14   #1128
ispravka
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2010.
Quote:
nina black kaže: Pogledaj post
Ako ne nalaziš ništa u tome, nemoj čitati - čemu?
Koliko na svijetu postoji ljudi, toliko je načina iščitavanja jedne iste knjige. Ako ova tebi ništa ne govori - slobodno pusti, ima toliko toga, beskonačno puno stvari, knjiga, načina gdje ćeš se ti naći. Ako nije transurfing, pa što onda - bit će nešto drugo, samo za tebe i doći će ti kada za to bude vrijeme...
mnogo knjiga zamara um,i odovodi od suštine života nagađanjem onoga što je uvek promaška. Biblija je stvarnost. probaj to.
ispravka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 09:36   #1129
drDIRHED
Registrirani korisnik

drDIRHED Avatar

Quote:
ispravka kaže: Pogledaj post
mnogo knjiga zamara um,i odovodi od suštine života nagađanjem onoga što je uvek promaška. Biblija je stvarnost. probaj to.
Čitajući Bibliju i promatrajući ljude koji je čitaju - došao sam do zaključka da je to otrovna knjiga - uglavnom se uz Bibliju veže patnja, neznanje i nesreća.
A tko je mazohist, neka izvoli...

No dobro, malo sam pregrubo reagirao jer si uletio na ovaj topic na takav način, ni dobar dan ni kako ste, nego "čitajte Bibliju, čitajte Bibliju", kao likovi po kolodvorima.
U Bibliji ima i divnih misli, uglavnom ono što govori Isus, a omakne se i koja dobra prorocima i svetom Pavlu, ali moj sud o Bibliji kao cjelokupnoj zbirci, u prvom redu Starom zavjetu, je oštar. (Sada ću stati s Biblijom jer o njoj postoji 1001 topic, a ovo je transurfing)
Previše čitanja mi, doduše, pomućuje um, ali to mi je hobi koji me ni najmanje ne umara i ne mislim ga se odreći - ima nas još takvih na ovom forumu i mislim da si imamo pravo tu i tamo preporučiti nešto za čitanje, kao i filmove i hranu i vježbe i...
Prijatelju, samo ti čitaj Bibliju i živi punim životom prema biblijskim načelima, ali dopusti drugima da budu ono što jesu (pa makar bili i pogani). Želim ti svako dobro

Zadnje uređivanje drDIRHED : 27.06.2012. at 10:19.
drDIRHED is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 11:14   #1130
ispravka
Registrirani korisnik

Quote:
Čitajući Bibliju i promatrajući ljude koji je čitaju - došao sam do zaključka da je to otrovna knjiga - uglavnom se uz Bibliju veže patnja, neznanje i nesreća.
A tko je mazohist, neka izvoli...

No dobro, malo sam pregrubo reagirao jer si uletio na ovaj topic na takav način, ni dobar dan ni kako ste, nego "čitajte Bibliju, čitajte Bibliju", kao likovi po kolodvorima.
U Bibliji ima i divnih misli, uglavnom ono što govori Isus, a omakne se i koja dobra prorocima i svetom Pavlu, ali moj sud o Bibliji kao cjelokupnoj zbirci, u prvom redu Starom zavjetu, je oštar. (Sada ću stati s Biblijom jer o njoj postoji 1001 topic, a ovo je transurfing)
Previše čitanja mi, doduše, pomućuje um, ali to mi je hobi koji me ni najmanje ne umara i ne mislim ga se odreći - ima nas još takvih na ovom forumu i mislim da si imamo pravo tu i tamo preporučiti nešto za čitanje, kao i filmove i hranu i vježbe i...
Prijatelju, samo ti čitaj Bibliju i živi punim životom prema biblijskim načelima, ali dopusti drugima da budu ono što jesu (pa makar bili i pogani). Želim ti svako dobro
reč je svakako o čitanju,tema je jasna ,ne skreće se sa nje,naprotiv sam pisac navodno za neke genijalne knjige navodi da čovek ispituje stvari kao da je to nešto novo tek juče i sva ta klatna i snovi itd.hindu religija je već puna toga. samospoznaja itd. odakle to samo dolazi.ako Biblija je knjiga otrova pitam se šta je zelandovo štivo? marihuana koja smiruje naivne a potom po meni boli glava celu noć,a i više. Biblijski spisi donose savršene mirne snove i odgovore,ali da bi ioh se dobili trebamo biti u njenoj poruci,ali ima jedan problem koje čitaoce tera da bar prokušaju savet ili lek,greh koga neće se odreći. mnogi zelandi onda nude isto tzo,ali bez da se otkine greh i otuda popularnost. on jednostavno je opsednuiti mangup koji zna kako se mušice hvataju-na slatko,na med.a izvor ide odavde:
http://www.youtube.com/watch?v=M70jR...feature=relmfu
ispravka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 13:37   #1131
drDIRHED
Registrirani korisnik

drDIRHED Avatar

Grijeh, u Bibliji hamartia, na grčkom znači "promašeni cilj".
Ljudi griješe, to je svima jasno. No, ako otvoriš bilo koju enciklopediju naći ćeš 1001 koncept grijeha, ovisno o kulturi, svjetonazoru itd.
Zelandov koncept "grijeha", a ima ga, iako ne piše izravno o njemu, blizak je hinduističkom, to je povreda prirodnih zakona i sebstva. (Sile ravnoteže, suvišni potencijal, nesklad "duše" i "razuma", prepuštanje vlastitih resursa klatnima i sl)
Ja osobno ne vjerujem u "grijeh" kao nešto što postoji po sebi, to je ljudska metafora za pogrešno djelovanje. Pogrešno djelovanje je svako ono djelovanje koje uvećava patnju, tuđu i/ili vlastitu. Kako ono nastaje? Ako prijanjaš uz pojave ili predodžbe kao da su realne (pohlepa), ako odbijaš pojave ili predodžbe kao da su realne (mržnja, bijes) te ako naprosto doživljavaš pojave ili predodžbe kao da su realne (neznanje, ono je korijen i pohlepe i mržnje). E sad, budući da sam iskren, priznat ću da ovo nisam ja izmislio, nego da se samo slažem s budističkim pogledom na "pogrešno djelovanje".
Koliko mi je poznata ljudska povijest i koliko vidim svoje bližnje kršćane (bez obzira na denominaciju), mogu reći da su sljedbenici Biblije stvorili više patnje negoli što su je uklonili. Izuzetak je, čini mi se, samo Isus i šačica isposnika i redovnika, koji su kap u oceanu kršćanskih duša.
A ovaj čiča s Youtubea, kao i još desetci čiča koje sam susretao po kolodvorima, bojim se, nimalo ne pridonose oslobađanju od patnje. Ovdje ih zovemo "proizvođači ogledala".
Je li Zeland dao doprinos oslobađanju ili još većoj pomutnji? Mislim da je dobro započeo, ali ga u zadnje vrijeme sve više zanima "proizvodnja ogledala" (Apokrifni transurfing). Vrijeme će pokazati...
drDIRHED is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 22:29   #1132
ispravka
Registrirani korisnik

Quote:
Grijeh, u Bibliji hamartia, na grčkom znači "promašeni cilj".
Ljudi griješe, to je svima jasno. No, ako otvoriš bilo koju enciklopediju naći ćeš 1001 koncept grijeha, ovisno o kulturi, svjetonazoru itd.
Zelandov koncept "grijeha", a ima ga, iako ne piše izravno o njemu, blizak je hinduističkom, to je povreda prirodnih zakona i sebstva. (Sile ravnoteže, suvišni potencijal, nesklad "duše" i "razuma", prepuštanje vlastitih resursa klatnima i sl)
Ja osobno ne vjerujem u "grijeh" kao nešto što postoji po sebi, to je ljudska metafora za pogrešno djelovanje. Pogrešno djelovanje je svako ono djelovanje koje uvećava patnju, tuđu i/ili vlastitu. Kako ono nastaje? Ako prijanjaš uz pojave ili predodžbe kao da su realne (pohlepa), ako odbijaš pojave ili predodžbe kao da su realne (mržnja, bijes) te ako naprosto doživljavaš pojave ili predodžbe kao da su realne (neznanje, ono je korijen i pohlepe i mržnje). E sad, budući da sam iskren, priznat ću da ovo nisam ja izmislio, nego da se samo slažem s budističkim pogledom na "pogrešno djelovanje".
Koliko mi je poznata ljudska povijest i koliko vidim svoje bližnje kršćane (bez obzira na denominaciju), mogu reći da su sljedbenici Biblije stvorili više patnje negoli što su je uklonili. Izuzetak je, čini mi se, samo Isus i šačica isposnika i redovnika, koji su kap u oceanu kršćanskih duša.
A ovaj čiča s Youtubea, kao i još desetci čiča koje sam susretao po kolodvorima, bojim se, nimalo ne pridonose oslobađanju od patnje. Ovdje ih zovemo "proizvođači ogledala".
Je li Zeland dao doprinos oslobađanju ili još većoj pomutnji? Mislim da je dobro započeo, ali ga u zadnje vrijeme sve više zanima "proizvodnja ogledala" (Apokrifni transurfing). Vrijeme će pokazati...
proizvoditi ogledala nije loše ako ona imaju smisao donošenja istine.
najveći greh je čuti a ne primiti.videti a ne hteti. prezirati ono što je iznad svakog hvalospeva koji postoji međ ljudskim rodom. kada čovek vidi u svom putovanju jasnu tablu ka mestu uzleta aviona u nebeske visine a neće krenuti ka tom mestu,to je zapravo sosptveni genocid prema duši. da li si ikad razmišljao da je duša često rob nerazumnosti našeg uma.
susret čoveka i Boga je nezamisliv pre nego otkrijemo svoju grešnost.http://www.youtube.com/watch?v=mwfOW7u6LA8
ispravka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 23:28   #1133
drDIRHED
Registrirani korisnik

drDIRHED Avatar

Quote:
ispravka kaže: Pogledaj post
proizvoditi ogledala nije loše ako ona imaju smisao donošenja istine.
najveći greh je čuti a ne primiti.videti a ne hteti. prezirati ono što je iznad svakog hvalospeva koji postoji međ ljudskim rodom. kada čovek vidi u svom putovanju jasnu tablu ka mestu uzleta aviona u nebeske visine a neće krenuti ka tom mestu,to je zapravo sosptveni genocid prema duši. da li si ikad razmišljao da je duša često rob nerazumnosti našeg uma.
susret čoveka i Boga je nezamisliv pre nego otkrijemo svoju grešnost.http://www.youtube.com/watch?v=mwfOW7u6LA8
Sjedi, dva!
drDIRHED is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 06:50   #1134
ispravka
Registrirani korisnik

Quote:
Sjedi, dva!
ostaću da stojim.vreme je za uzletanje,ne sedenje.
ispravka is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 12:35   #1135
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

Znam jednu osobu iz grada i kojem živim..
on za sebe govori:
Ja sam savršen.
Bog je u meni, u mom srcu.
Ja sam inkarnacija Boga na ovoj Zemlji.
Ja sam Lijep.
Ja sam Sebičan.
Ja sam Ljubav.
Došao sam na ovaj svijet uživati i ništa ne raditi.
....itd
dakle kužite o čemu se radi
taj čovjek živi od 420 kuna socijalne pomoći
ima stan..tamo plaća režije 40 kuna mjeseno
a ostalo ima za sebe. za hranu. mada mu ni ti ne treba.
Kad ga ljudi pitaju; Kako tako možeš? pa teško je, raditi se mora, palćati režije, imati kuću, auto stan...on im se smije i kaže
NIšta se na mora.
Čovjek je sretan i sretan je kad vidi da je i netko drugi u gradu sretan.
Ako je žedan popije vode na česmi
ako je gladan ode u prirodu i ubere jabuku, trešnje, višnja, marelice...itd

Dakle ima takvih ljudi u mom gradu
Ne propovjeda nikome ništa
Ne natura ti ni Gitu, Bibliju, Knjigu Mormonovu, Kulu stražara.. bilo što.
Živi svoj život
i živi u skladu s svojim afirmacijama.eto.
Ne voli se s nikim svađati jer za to nema potrebe.
Kada vidi lijepu osobu u gradu bilo to muško ili žensko
kaže mu: BAš si predivna osoba!!
Iskren je.
Moj je prijatelj na fejsu.
Neki ljudi ga smatraju čudakom i osobenjakom.
Njihova stvar.
Pitao sam ga Zašto ne iscjeljuje ljude? poput Isusa.
Rekao mi je da svatko sam mora sebe iscijeliti.
Ječer sam otvorio kartu Buđenje o Vadima Zelanda.
kaže.zadnja rečenica
Vrijeme je da povratim svoju moć!
da zaista
Došlo je vrijeme da opet budemo moćni!!
Ne moćnici poput Čačića, Linića. Sanadera, Milanovića...oni su jadnici.. ćelavi debeli političari....njihova karma je koma..(čitajte Martinusa)

Neko moćni poput Kabira, Epikteta, Diogena..
Peace brothers and sisters!!
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 14:12   #1136
Masterplan23
Registrirani korisnik

Masterplan23 Avatar

Registracija: Sep 2011.
Quote:
on za sebe govori:
Ja sam savršen.
Ja sam Lijep.
Ja sam Sebičan.
Ja sam Ljubav.
....itd
Kad ga ljudi pitaju; Kako tako možeš? pa teško je, raditi se mora, palćati režije, imati kuću, auto stan...on im se smije i kaže
NIšta se na mora.
hahaha mislim da ja i tvoj prijatelj dijelimo istu filozofiju.pokusala sam istraziti svoj cilj i nisam dosla do nicega.zelja je bila psiholog,pomagati ljudima,ali opet ici studirati ne pada mi na pamet.mislim da je moj cilj zapravo ne raditi ili imati apartmane na moru i od toga zivjeti.stalno razmisljam sto bi to moglo biti i ne dolazim do nicega.znam samo da ne zelim vise uciti o stvarima koje me ne zanimaju,opcenito baviti se kompliciranim zvanjima,ne zelim visoke pozicije itd...nista od tog me ne zanima.u zivotu zelim samo uzivati u prirodi i ljubiti. ili raditi nesto krajnje jednostavno,sto ne zamara.imam kucu na rijeci,mozda bi i tamo zivjela jednog dana,slusala country glazbu i gledala u prirodu,a ostale stanove iznajmljivala
jeste vi otkrili vas cilj?

Zadnje uređivanje Masterplan23 : 28.06.2012. at 14:45.
Masterplan23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 14:41   #1137
Masterplan23
Registrirani korisnik

Masterplan23 Avatar

Registracija: Sep 2011.
Sta radite kad vidite da vam lađe tonu,stvari kreću nizbrdo?osim sto radite na slajdu
skoro sam krepala od smijeha kad sam procitala u petoj zelandovoj knjizi da si uzmes time-out,kupis omiljenu poslasticu i kazes : ˝Jedi,jedi dragi moj,oporavi se.˝ Ili ˝Spavaj,spavaj dragi moj, tvoj se svijet o svemu brine.˝
Zamislite da vas netko cuje da to naglas sami sebi izgovarate! LOL!!!
Ili ona o novcu: ˝Dragi moji novčići sad ste na sigurnom...˝
Presmijesno! Ali sta je najbolje iz humora to stalno vrtim u glavi!
Meni je ovo prije svega komična literatura!Ali upravo tako treba i pristupit zivotu.
sviđa mi se ideja da treba izbaciti nerealizirane namjere ili zapocet njihovu realizaciju (odbacit sve terete).to mi je super,recimo neki popis sam imala sto sve moram napravit,sto vise toga rjesavam u hodu,a ostalo cu pobrisat, nek se samo sredi.jedino onaj dio nemojte nikoga kritizirat cak i ako je opravdano...ako te nesto muci kod neke osobe,pa moras izgovorit jer to je put do oslobođenja.naravno ne pogrdne rijeci i to,ali neces sutit i trpit.i onda dalje u miru vrtit idealnu situaciju
Masterplan23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 15:42   #1138
elena2
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
@Masterplan
I ja se svako malo nasmijem na njegove izjave, meni je najdraža ova: "Ja i moj svijet idemo po igračku!"
elena2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 22:50   #1139
ispravka
Registrirani korisnik

Quote:
on za sebe govori:
Ja sam savršen.
Ja sam Lijep.
Ja sam Sebičan.
Ja sam Ljubav.
....itd
NIšta se na mora.

Dakle ima takvih ljudi u mom gradu
Ne propovjeda nikome ništa
Ne natura ti ni Gitu, Bibliju, Knjigu Mormonovu, Kulu stražara.. bilo što.
Živi svoj život
i živi u skladu s svojim afirmacijama.eto.
Ne voli se s nikim svađati jer za to nema potrebe.
Kada vidi lijepu osobu u gradu bilo to muško ili žensko
kaže mu: BAš si predivna osoba!!
Iskren je.
Moj je prijatelj na fejsu.
Neki ljudi ga smatraju čudakom i osobenjakom.
Njihova stvar.
Pitao sam ga Zašto ne iscjeljuje ljude? poput Isusa.
Rekao mi je da svatko sam mora sebe iscijeliti.
Ječer sam otvorio kartu Buđenje o Vadima Zelanda.
kaže.zadnja rečenica
Vrijeme je da povratim svoju moć!
da zaista
Došlo je vrijeme da opet budemo moćni!!
Ne moćnici poput Čačića, Linića. Sanadera, Milanovića...oni su jadnici.. ćelavi debeli političari....njihova karma je koma..(čitajte Martinusa)

Neko moćni poput Kabira, Epikteta, Diogena..
Peace brothers and sisters!!
bojim se da će i tvoj prijatelj i ti još malo biti veliki kao alekasandar makedonski i slični. ja ne bih takim velikanima došao videti ni grob.radije ću čekati Isusa koji se nije uzdizao već se unizio da bi ga Bog uzvisio iznad svega.http://www.youtube.com/watch?v=3VTWq...feature=relmfu
ispravka is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 00:17   #1140
Baphomet
Nomad

Baphomet Avatar

Registracija: Dec 2002.
Odakle mu stan? Odakle mu socijalna pomoć?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja