Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Filozofija
Korisničko ime
Lozinka

Filozofija Misaone teme lišene dogme

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.06.2012., 08:10   #401
kosjenka1001
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2011.
prva stvar, nisam se pitala tko je kriv, nego ženin položaj u društvu kroz povjest. Svjesna sam da dio krivice snose žene jer nikada nisu niti će ikada biti dovoljno složne da se stvari promjene. Za promjene nije dovoljna trenutna klima kao što je bilo u vrijeme kada su se borile za pravo glasa, nego kontinuirano, planirano djelovanje. Ono što sam htjela reci je da veci dio žena koje su i bile hrabrije i nešto pokušale napraviti u društvu, bile su osuđivane....
da, čula sam za matrijahalno društvo, ali takvo društvo je nakon nekog vremena postalo patrijahalno....Ako se dobro sječam lekcija iz povjesti u to vrijeme nije bilo ratova, koje je povezano sa prijelazom iz matrijahata u patrijahat
kosjenka1001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 08:59   #402
shamantrixx
lokalni sociopat

shamantrixx Avatar

Registracija: Feb 2008.
Quote:
kosjenka1001 kaže: Pogledaj post
prva stvar, nisam se pitala tko je kriv, nego ženin položaj u društvu kroz povjest
Nda .. pored pedera, sirotinje, crnaca, cigana, krivovjernika, pagana i heretika - i žene su kroz povijest imale svoje bolje i lošije trenutke.

Quote:
Svjesna sam da dio krivice snose žene jer nikada nisu niti će ikada biti dovoljno složne da se stvari promjene.
Bitnija društvena promjena ne dolazi iz složnosti, već isključivo iz potrebe i svjesnosti individua o toj nužnosti kroz nekakav oblik 'vanjskog pritiska'.

Quote:
Ono što sam htjela reci je da veci dio žena koje su i bile hrabrije i nešto pokušale napraviti u društvu, bile su osuđivane...
Jednako kao i veći dio muškaraca .. od Giordano Bruna i Galileo Galileja sve do Oscar Wilda i Alen Turinga.

Što bi Oscar rek'o: "The public is wonderfully tolerant. It forgives everything except genius"

Quote:
da, čula sam za matrijahalno društvo, ali takvo društvo je nakon nekog vremena postalo patrijahalno....Ako se dobro sječam lekcija iz povjesti u to vrijeme nije bilo ratova, koje je povezano sa prijelazom iz matrijahata u patrijahat
Ratovi nisu bili mogući do otkrića kovina .. zato ih nie bilo.

A sjećaš li se ZAŠTO se matrijahat pretvorio u patrijahat? Naime kad već imaš viška pare ne bi bilo loše da je ispuštaš na pravoj adresi
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 09:09   #403
Fulgozi
Banned

Registracija: Aug 2011.
Ne znam zašto je tako teško shvatiti pojam diskriminacije. Imaju li i crnci različitu ulogu u društvu jer su crnci? I jer ne mogu svi jednako? Ili možda dijelom i iz povijesnih razloga koji se naslijeđuju - nije lako u par generacija od statusa robova doći do statusa gospodara. Obama ili Hillary Clinton su iznimke koje potvrđuju - još uvijek dominantno - pravilo. Matrijarhat postoji u teoriji, ali nitko ne zna kako se to živjelo u tom matrijarhatu. Ima li pisanih dokumenata iz matrijarhata? Ne. To je samo nagađanje, a više mi se čini da je to posljedica činjenice da su muškarci kao lovci u ta davna vremena umirali kao muhe, pa su žene bile jedini ljudi koji su mogli malo duže živjeti i zapamtiti povijest plemena. Ako na to dodamo sposobnost rađanja, proizvodnje novih radnika, lovaca i ratnika, nije čudno da su bile na cijeni.
Fulgozi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 10:52   #404
kosjenka1001
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2011.
da ali pojedinac teško da će nešto promjenit za duže vremena ako nema potporu mase u dužem periodu.

Pogle Nikolu Teslu imao je sjajne ideje, pa vecina se nisu ostvarila zbog mase koja ga nije podržala. Da su ga podržali možda bi danas imali besplatnu struju !

Tražiš od mene da svoja razmišljanja dokažem činjenicama,a onda ih kritiziraš. Kako znaš da se ljudi nisu ubijali prije pojave metala. Sve što znamo iz povjesti, saznali smo iz spisa koje napisao čovjek. Rat je meni uvijek bio i bit će totalno glupa, bespotrebna pojava u kojoj mocni pojedinci lijece svoje komplekse!

Vaše kritike su mi čisto napadanje bez kvalitetnih argumenata. Ispada koda su žene zasluženo bile diskriminirane ! Daj mi nabroji par primjera iz povijesti, sadošnjosti gdje su muškarci bili diskriminirani ( a da se ta diskriminacija događa radi spola, a ne zato kaj je crnac, peder, cigan )
kosjenka1001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 11:15   #405
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik

Nemruth Dagi Avatar

Registracija: Nov 2002.
Quote:
Fulgozi kaže: Pogledaj post
Ali zato ima stjuardesa teretnog aviona... ona koja ima koju kilu viška. LOL
Šta ja znam, Nemruth, ima stjuarda, zašto ne bi bilo pilotkinja? Gdje im je duh Amelie Earhart i Bessie Coleman?? Mora da su vlasnici aviokompanija muški šovinisti, isto kao što su u modi homoseksualci, te stoga modeli moraju izgledati kao muškarčići ili vješalice.
Zbog fiziologije onih par dana u mjesecu ne mogu voziti F-16...
Old 27.06.2012., 12:44   #406
TurbulentFluid
..is leaving the building

TurbulentFluid Avatar

Registracija: Dec 2007.
pilotkinja ima, kako u civilnim aviokompanijama tako i u vojnim zrakoplovstvima diljem svijeta. ne znam odakle vam ovi proseri, vjerojatno na bazi iskustva s toliko pilota F-16ica koje ste vidjeli.

mislim da ženama ne treba zajedništvo da bi promijenile percepciju žena u društvu; već im treba individualna incijativa da promjene sebe kako bi bile moćnije i snažnije u društvu. dok god budu očekivale zaštitničko ponašanje mužjaka, mogu se "slikati" u vezi ikakve jednakosti spolova. ja ću prva popizdjeti na žene zbog "tipično ženskih" slabosti - sporosti u spremanju na odlazak nekamo; glumatanja slabijeg, pretjeranog analiziranja uz premalo akcije...

osobno sam u životu naletjela na jedan jedini slučaj diskriminacije mene; dok su ti isti muškarci s kojima radim i živim aktivno diskriminirali druge, "ženstvenije" žene. ali ja nikad nemam potrebu tražiti nešto što se traži ekskluzivno jer sam žensko; od toga da mi netko ponese baxu od 12 l mlijeka pa do toga da me mužjaci brane kad se neka osoba (bilo kojeg spola) postavi na mene.

moj jedini slučaj diskriminacije koji sam doživjela sam doživjela od žene, i to na poslu... kad mi babuskara iz Tehničke službe nije htjela dozvoliti da odnesem baxu od 5 omota A4 papira već je nazvala i natjerala mog šefa, koji me je po baxu i poslao, da dođe sam po nju i to tri kata niže... on - frajer od 67 godina, mršav i nikakav, ja - tele od 30 godina i 70 kg, hobby bodybuilding... jebote šta me je bilo sram, još ga je glupača i javno izgrdila u hodniku da ne poštuje žene... a njemu jadnom neugodno da je povrijedio moju žensku... neznamšta...
Old 27.06.2012., 13:57   #407
PashkoPata'q
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Quote:
da ali pojedinac teško da će nešto promjenit za duže vremena ako nema potporu mase u dužem periodu.
Onda se nemoj čuditi što nemaš tuđe poštovanje ako se nećeš zauzeti za sebe i što si neki nađu prikladnim odnositi se prema tebi po istim niskim kriterijima kojima do sebe držiš.
Quote:
Pogle Nikolu Teslu imao je sjajne ideje, pa vecina se nisu ostvarila zbog mase koja ga nije podržala. Da su ga podržali možda bi danas imali besplatnu struju !
I besplatnu vodu.
I besplatno zdravstvo.
I besplatno liječenje.
I zakonom osiguran stan u gradu, kuću na periferiji i apartman na moru.
...
Jebiga samo nam trebaju robovi koji će osigurati našu besplatnost.
Quote:
Tražiš od mene da svoja razmišljanja dokažem činjenicama,a onda ih kritiziraš.
Nego što bih trebao, nego tražiti obranu izjava argumentacijom i odgovoriti kritički na njih. Ako ti je do propovijedi odi na Religiju ili Alternativu.
Quote:
Kako znaš da se ljudi nisu ubijali prije pojave metala.
Izuzetno teško bi im bilo ubijanje na industrijskoj razini (voditi ratove), pa se može o tome govoriti kao lokaliziranim pojavama.
Quote:
Sve što znamo iz povjesti, saznali smo iz spisa koje napisao čovjek.
Baš i ne, pogledaj malo više o načinu utvrđivanja povijesnih činjenica.
Quote:
Rat je meni uvijek bio i bit će totalno glupa, bespotrebna pojava u kojoj mocni pojedinci lijece svoje komplekse!
Ovo je već naivan, kratkovidan i needuciran pogled na ratove.
Quote:
Vaše kritike su mi čisto napadanje bez kvalitetnih argumenata.
Je'l to zato kaj si žena? Je'l tak'? Je'l tak'?
Saberi se.
Imaš neke proizvoljne tvrdnje koje ne znaš argumentirano objasniti, a što će mi "kvalitetni argumenti" kad imam posla s amaterskom propovjednicom.
Quote:
Ispada koda su žene zasluženo bile diskriminirane !
Ne ispada to, već da je ovo plitko podmetanje.
Quote:
Daj mi nabroji par primjera iz povijesti, sadošnjosti gdje su muškarci bili diskriminirani ( a da se ta diskriminacija događa radi spola, a ne zato kaj je crnac, peder, cigan )
Netko i jest diskriminiran spolno ako se radi pritisak na njega zbog spolne preferencije.
Neka žene ratuju, ja ću doma ostati peglati i odgajati djecu.
I tako dalje.
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 19:21   #408
blue bird
YouMustRunToStayInPlace

blue bird Avatar

Registracija: Dec 2005.
Let me echo uvodni post ovog threada:

Quote:
Zašto nema žena filozofa?

Je li filozofija baš muška grana ili njima specifična sposobnost, ili žene jednostavno nemaju interesa za to, ili je stvar u (ne)mogućnosti?
...ne pilota, ne rudara, ne vojskovodja, ne glazbenika, nego eto filozofa.
mod
Old 27.06.2012., 19:29   #409
Fulgozi
Banned

Quote:
Mislim da bi se trebao malo propitati kako vidiš ženu, jer jadna ona koja tebe zapadne....
Pa da, tema je m-ž propitivanja, a ne pripetavanja, pa i propinjanja na stražnje noge. Jedino je onaj crveni smajlić dobro pogođen.

Ne poznaješ Paškov opus, lik i djelo. Nedavno je napisao, u pogledu smrti bliske i voljene osobe:

Quote:
A što samnom kojem nije imalo smisla mrežno stanje biološke datosti (datosti ) koje uključuje kratkotrajno intenziviranje osjećaja prilikom kakvog gubitka bliske osobe pa više takvo što ni ne osjećam jer sam pustio nulu na ta logićka vrata?
Znači, riječ je o osobi koju previše ne zanimaju biološke datosti, kako u pogledu umiranja, tako ni muško-ženskih fizioloških razlika. Koje usprkos tome postoje, bar u pogledu seksa i što ih pali. Beckham je zgodan primjer, ali on više služi kao poticaj za muškarce, da se njima prodaju bokserice koje se navodno sviđaju ženama, nego li zato da bi se žene na njega palile. Pa ne kupuju žene Beckhama, nego ga gledaju i misle "treba mi ovakav da bih i ja bila kao ona Posh s jumbo plakata i TV". Onda njega natjera da si kupi onakve gaće i napravi onakvu frizuru. Znači, i opet su žene cilj reklamiranja, a muškarci posredno, jer se radi o nogometašu (muškarci prate nogomet). Da su izvorni cilj reklamiranja žene, na jumbo plakatima bi bili lijepi baletani. Ali ženama su baletani potencijalno jednako seksi kao i nogometaši, jer balet doživljavaju kao žensku disciplinu u kojoj ih muškarci ne zanimaju, a nogomet kao mušku koja im uopće nije zanimljiva; no baletani nikako nisu poželjan model za seksi muškarce, jer su na glasu kao pederi. Zato se nikada ne priča o intimnom životu baletana, njihovim ženama, itd.

Ima muškaraca koji zarađuju kao muške kurve, ali toga nema puno i nije tako razvikano. Ženama seks nije neophodan na način kao što je to muškarcima. Muškarac, koliko god bio lijep, teško može zaraditi na seksu s ženama samo zato što je lijep. Prije svega je mora potpuno zavesti i onda musti godinama kao kravu muzaru. Žena, međutim, ako je lijepa ne mora ni prstom mrdnuti - odmah će oko nje biti 100 muškaraca spremnih da joj daju lovu za jednokratni seks. Isto tako neće biti ni plaćen samo zato što je lijep. Mora barem glumiti ili napucavati loptu. Bar malo. Ali što inače radi Adriana Karembeu, Vanessa Paradis, itd., itd.? Ništa. Samo izgleda tako. Muška ljepota je više u sekundarnom položaju, traži se kao i ljepota neke uspješne tenisačice ili druge sportašice koja je usput slučajno i lijepa, pa onda tako poznata uspije još zaraditi i na ljepoti. Slično je i s ženskom inteligencijom, koja je u drugom planu. Dogodi se da neka lijepa žena uspije prodati i svoj intelekt, nakon što se pročuje kao ljepotica.
Fulgozi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 19:40   #410
blue bird
YouMustRunToStayInPlace

blue bird Avatar

Registracija: Dec 2005.
Okej, moram izgleda ponoviti, musko-zenska propitivanja o nedostatku zena filozofa ter pokusati odgovoriti zasto je tome tako. Inace bi bilo svejedno koji je naslov teme i na kojem je pdf-u. Dana je neka malo sira slika i sve to, al amo sad o zenama (ne)filozofima.
mod
Old 28.06.2012., 00:26   #411
Fulgozi
Banned

Žena filozofa nema iz istih razloga iz kojih nema muškaraca kućanica. Kad rađaš djecu, brineš se o njima i pereš tuđe gaće, uvidiš besmislenost bilo kakve filozofije; za filozofiju je neophodan preduvjet da nemaš kućanskih poslova; čim naučiš kako se peru gaće, postaješ nesposoban za ozbiljno filozofiranje. Doduše, ima nekih žena koje to nikad nisu naučile, a nisu ni rodile. Ayn Rand je jedan primjer. Kad pravo razmisliš, nema ih baš tako malo.
Fulgozi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 03:20   #412
dalal
code name:spectre

dalal Avatar

Registracija: Jul 2007.
Filozofkinja ima sasvim dovoljno, samo što oni koji su čuli samo za Hegela i Kanta ne znaju za njih, jer treba se malo zaroviti u svijet nauke. Meni među prvima padaju na pamet:

Hanna Arendt

Simone de Beauvoir

Hipatija.

Inače o ovoj zadnjoj ima snimljen i film Agora, ako je i deseti dio tačan od prikazanog, naklon do zemlje i moje duboko štovanje.
Old 28.06.2012., 12:43   #413
PashkoPata'q
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Quote:
Fulgozi kaže: Pogledaj post
Znači, riječ je o osobi koju previše ne zanimaju biološke datosti, kako u pogledu umiranja, tako ni muško-ženskih fizioloških razlika.
Još je potrebno uvrstiti poglede i individualnih nastojanja i raznih društvenih uloga, što ne dopušta ona arogantna i bezobrazna politička podmetanja o muškom principu koji vlada svijetom. Ne, tome je mjesto uz druge teorije zavjere.

Beckham (i C. Ronaldo) je primjer da muški radije navijaju za zgodne nogometaše, nego one ružnije. U nogometu ima prešetavanja po i izvan stadiona, te puno veći odabira talenata što čini nogomet sličnijim manekenskom poslu zbog čega i nisam uzeo kao usporedbu tenis kojim želiš uzdržavati svoju tezu.

Seks ženama neophodan jest, samo su zbog društvenog kultiviranja u mogućnosti i drugačije ga zatražiti što muške stavlja u submisivnu ulogu. Samo tražim iste mogućnosti i za muške, no tu opet dolazi u igru ono spočitavanje o mačo dlakavom muškom idealu.

Što se tiče gledanja žena kao hodajućih mesina. Što misliš koji spol zauzima većinu mjesta u prvih, i najbitnijih, pet redova modnih revija? Ženske i žemske, pa ispadne zajebano iz ženske (i žemske) perspektive držati poziciju o muškom principu koji takvo što zahtjeva i nameće. Naravno, sve dok ravnopravnost ne žele priznati i muškima. (a tu u igru dolazi i analogija o jazu između teorije i prakse religioznjaka - žene zahtjevaju više prava uz zadržavanje iste razine odgovornosti)

@blue_bird
Kako objasniti deficit jedne struke i povezanih životnih pogleda i nastojanja, ako se ne razradi suficit u alternativama?

@za_onaj_izbrisani_post
Ako mlatim praznu slamu, a mlatim po tvojim neobjašnjenim tvrdnjama što će to reći o tvojim stavovima...
Quote:
dalal kaže: Pogledaj post
Filozofkinja ima sasvim dovoljno, samo što oni koji su čuli samo za Hegela i Kanta ne znaju za njih, jer treba se malo zaroviti u svijet nauke.
Mogu se u nekom smislu složiti uz naznaku da ih nema sasvim dovoljno. Potrebno je više čitati filozofkinje i podupirati kvalitetne argumente, što će doprinjeti blagonaklonom gledištu prema ženama u filozofiji. Možda to nagne više roditelja na kupnju ženskoj dječici knjiga i logičkih igračaka, a manje barbika i roza odjeće.

Na prijašnjem Interliberu sam kupio dvije knjige Mary Midgley samo zato kaj me oduševilo što je i kvalitetna ženskica u tom misaonom prostoru.

Zadnje uređivanje PashkoPata'q : 28.06.2012. at 12:49.
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2012., 22:59   #414
Fulgozi
Banned

Quote:
PashkoPata'q kaže: Pogledaj post

Seks ženama neophodan jest, samo su zbog društvenog kultiviranja u mogućnosti i drugačije ga zatražiti što muške stavlja u submisivnu ulogu. Samo tražim iste mogućnosti i za muške, no tu opet dolazi u igru ono spočitavanje o mačo dlakavom muškom idealu.
Za usporedbu:

Louisiana Liplock

Peacock

Čini mi se da su muški ipak direktniji i uvjerljiviji. Žene su na razini Dine Dvornika iz "Nemoj da radiš slona od mene" (i da vidimo čije je to što skrivaš ispod haljine).

Quote:
Što se tiče gledanja žena kao hodajućih mesina. Što misliš koji spol zauzima većinu mjesta u prvih, i najbitnijih, pet redova modnih revija? Ženske i žemske, pa ispadne zajebano iz ženske (i žemske) perspektive držati poziciju o muškom principu koji takvo što zahtjeva i nameće. Naravno, sve dok ravnopravnost ne žele priznati i muškima. (a tu u igru dolazi i analogija o jazu između teorije i prakse religioznjaka - žene zahtjevaju više prava uz zadržavanje iste razine odgovornosti)
Da. A što misliš tko kupuje to na revijama i zašto? Baš ima jedna tema na LJES-u - nešto kao "dečko hoće da izgledam atraktivnije". Ona bi htjela izgledati normalno, ali on želi imati seks bombu na ulici. Ne pomaže ni to što mu nosi erotski donji veš kad su u četiri zida. Ekvivalent za muške bio bi da ide okolo obučen u Boratov kupaći kostim. I zapravo - kad se radi o ženama, i danas se održavaju (naravno privatne i tajne) prodajne aukcije bijelog roblja na kojima nazoče svodnici i drugi zainteresirani. Za aukcije muškaraca baš nisam čuo.
Fulgozi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 01:47   #415
MalaVrana
Banned

Registracija: Jun 2012.
Sličica Venere na predhodnoj stranici na žalost nema veze sa matrijarhatom. Kipić star oko 25000 godina najvjerovatnije simbolizira plodnost.

Zašto nema žena filozofa? Pa to je barem lagano pitanje. Ljudska civilizacija je sagrađena na patrijarhatu. Žena je oduvijek bila u vrlo podređenom položaju.Stvari se pomalo mijenjaju......

Vjerski fundamentalizam je veliki problem i zagovaranje tradicionalnog položaja žena u društvu

Sama rimokatolička crkva kao centar moći dobar je primjer nepravednog odnosa prema ženama. Zašto nema žena na vodećim funkcijama u crkvi? Zašto nema žena papa? Kakav primjer i poruku smo dobivali kroz stoljeća od strane ove organizacije? Vatikan je također država i to u samom središtu Europe. Predsjednik/Papa Vatikana od sada pa vjerovatno zauvijek- muškarac. Žene su osuđene na dobrotvorni rad....ou jea

Znamo koliko je ova organizacija bila moćna kroz povijest.

Bio je film neki dan "Goyini duhovi", gdje je žena optužena pod potpuno besmislenim optužbama da je židovkinja, (zato što nije jela svinjetinu??) zatvorena, i mučena od strane španjolske inkvizicije

Koliko je žena spaljeno na lomači pod optužbama da su vještice? Razlozi razni, između ostalog dobar razlog je i ovaj-

nije dala pičke nekom bolesniku pa je eto optužena da štuje vraga. eto takav je bio odnos prema ženama. Uz blagoslov crkve.

Odnos prema gejšama na istoku je također bio bajan. Bit i svrha života ti je bio da služiš svome vlasniku....

Malo bliže na bliskom istoku postoje zemlje u kojima ženi nije dozvoljeno imati vozačku dozvolu i voziti automobil.

A gdje je tek kod njih "Filozofija"???

Tamo su žene toliko potlačene da jednostavno jadne ne stignu još misliti o bitku ili čitati Platona. nema se vremena za to....Kakva filozofija. A htjele bi.

Filozofija je ako te netko siluje da te tvoja vlastita obiltelj ne kamenuje nego da prođeš "samo" s bačenom kiselinom u lice. Divno je biti žena tamo. Možeš filozofirati o "božjim česticama" do besvijesti tamo u nekim državama....

kroz povijest ženama nije bilo dozvoljeno da se bave "muškim" poslovima. Šikanirane su i dan danas. Podplaćene u svim sektorima.

pravo glasa u Hrvatskoj, pod jugoslavijom dobivaju 1945. godine. jea!! Nije loše zar ne

zašto žene dobivaju pravo glasa tek 1945 kod nas? Može odgovor na ovo pitanje? Možda postoji neki dobar razlog, nešto tipa, uloga spolova u društvu....

Zadnje uređivanje MalaVrana : 05.07.2012. at 02:45.
MalaVrana is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 15:07   #416
MalaVrana
Banned

Registracija: Jun 2012.
Quote:
shamantrixx kaže: Pogledaj post
Ratovi nisu bili mogući do otkrića kovina .. zato ih nie bilo.
stvarno se svašta može ovdje pročitati

sukoba i ratova je bilo uvijek.

samo je bila razlika u sofistiranosti oružja s kojim nekoga ubijaš.

Nekada je populacije bilo puno manje nego danas.Ljudi su živjeli u malim zasebnim zajednicama. A klali su se i tada. Samo radilo se o kamenim sjekirama i kopljima.

Dolaskom prvih velikih civilizacija i prelascima kroz kameno, brončano, nuklearno doba ratovi su poprimali i drukčije oblike.

Ali ništa se bitno u suštini nije promjenilo

Kako je populacija rasla tako su se i zajednice povećavale
Old 09.07.2012., 23:18   #417
svojja
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2012.
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Zašto nema žena filozofa?

Je li filozofija baš muška grana ili njima specifična sposobnost, ili žene jednostavno nemaju interesa za to, ili je stvar u (ne)mogućnosti?
Dok muškarci filozofiraju, pa opet filozofiraju, pa za svaki slučaj još malčice promišljaju o smislu života, ženama je odavno već sve jasno... one samo djeluju
svojja is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 10:15   #418
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik

Nemruth Dagi Avatar

Quote:
svojja kaže: Pogledaj post
Dok muškarci filozofiraju, pa opet filozofiraju, pa za svaki slučaj još malčice promišljaju o smislu života, ženama je odavno već sve jasno... one samo djeluju
Fakat ima nekaj u tome.

Sjetilo me na Marxa koji kaže da filozofi samo filozofiraju a svijet treba praksom mijenjati. Tako nekako.
Old 10.07.2012., 10:47   #419
Krvnik
Spodoban

Krvnik Avatar

Registracija: Sep 2005.
Quote:
svojja kaže: Pogledaj post
ženama je odavno već sve jasno...
ako je ženama sve jasno, zašto su onda otvorile ovu temu?
Old 10.07.2012., 10:50   #420
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik

Nemruth Dagi Avatar

Quote:
Krvnik kaže: Pogledaj post
ako je ženama sve jasno, zašto su onda otvorile ovu temu?
Da im dubinski bude još jasnije.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja