Kao botanički gledano, al zbog udjela šećera ih često svrstavaju pod voće
To su neke fore na koji način se razvijaju tipa od cvijeta ili drugih dijelova biljke, koliko se ja sićan botanike
Al nisan ni ja do valjda 16,17.-e god. znala da je maslina voće
A moji imaju valjda 200 stabala..
Zadnje uređivanje miss busy bee : 07.06.2012. at 04:11.
Guglao sam nešto i naletio na ovu temu...vidio par postova i umirem koja tema
počeo čitat od prve stranice i vidim većinom ženske pišu al nisam niš reagiro... pošaljem frendu link na temu, reko čitaj ovo... pišaona kakva dobra tema.
On meni "kaj ti čitaš ženski kutak - kokošinjac" ...onda sam tek vidio di sam ... uglavnom nastavio sam čitat
(sad sam na 80 stranici i jos malo ću sve pročitat ).
al evo da i ja nešto pridonesem temi pa odo dalje čitat...
Kad sam imo 4-5 godina u zajedničkom dvorištu iza zgrada u mom kvartu sam bio među najmlađima i stariji su me uvijek voljeli malo zezat i ispitivat svasta i tak...ispitavali bi jesi li ovo , ono itd ... i tak jednom me pitaju "jesi li ti normalan?"
ja sam mislio da je to nešto loše i kažem ja "Nisam" ovi normalno pras u smijeh a ja zas se smiju pa reko sam da nisam normalan..još ja njima ponovim "pa nisam normalan" ..oni opet pitaju isto i umiru... a ja ljutito ponovo "Nisam, Ti si normalan" a oni krepavaju...
a koju godinu poslije pricam sa starijim bratićem i sestričnom i nekak dođemo do riječi handsome.znao sam engleski dobro vec al ta mi rijec nije bila poznata..i pitam ih šta znaci , a kak su me voljeli zajebavat nisu mi htjeli reć značenje... neg su mi govorili "ti si handsome" i smijali se. Ja sam ludio kak me zajebavaju i "vrijeđaju" jer to je sigurno nesto loše...i opet ono moje "nisam , ti si" .. i tak je to trajalo cijeli dan, dok nisam došo tam odraslima i reko skoro već u suzama "oni meni govore stalno da sam handsome " ovi svi normalno u smijeh
i tak dan danas sam osto handsome
a za ovo dal sam normalan bi se dalo razglabat
uf, kad smo kod krivih lyricsa...
moby - lift me up - u mom rjecniku je islo: lift me up lift me up HAJA NA AJA
bilo ih je jos miLJon, al se ne mogu sad sjetit
Ma, ne znam jesam već ovo napisala, ali znate kako na kraju Oče naš kaže: i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla. Amen.
Do neke osme, devete godine sam mislila da se to zlo zove Amen i zato nikada nisam izgovarala taj Amen na kraju; bilo me je strah da će me čuti kako ga zovem i doći po mene.
Ma, ne znam jesam već ovo napisala, ali znate kako na kraju Oče naš kaže: i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla. Amen.
Do neke osme, devete godine sam mislila da se to zlo zove Amen i zato nikada nisam izgovarala taj Amen na kraju; bilo me je strah da će me čuti kako gazovem i doći po mene.
A bebica
ne padaju mi baš napamet neke moje gluposti, osim jedne.
ona Thompsonova pjesma kako ide "prospi na nas radost sa visina, učvrsti nam vjeru u tvog Sina", a ja totalno zabrijala i pjevala "učvrsti nam vjeru u Turčina" i još sam se onako iz petnih žila derala kao kak super pjesma iako mi zapravo nimalo nije bilo jasno kakve veze turci imaju s radosti, visinama i zašt su oni tak bitni
edit: jao da i sjetila sam se kak mi nije bilo jasno zašto mi ne možemo birati kad je dan, a kada noć. i kako sam zapravo zamišljala Boga gore na nebu sa velikom obitelji i onda kad on ide spavat ugasi dan iliti upali noć,.a kad se probudi odmah upali svjetlo pa je nama dan,.joj kakve gluposti. to me zbilja neko vrijeme mučilo. nekad sam razmisljala i kad ja ugasim svjetlo jel ima netko ispod mene kome je sad noć. oo boze
- Nikada nećeš znati razumjeti tu maglu u mom pogledu... Kad odlutam, kad zastanem u pola riječi, u pola koraka. Uvijek ću ti ostati daleka... Uvijek ću ti odgovoriti: "Nije mi ništa." A svašta mi je...
kad bi putovala busom, obavezno bi pomagala vozaču da brže vozi tako što bi (tamo di putnici noge stavljaju) stiskala gas i kočila kad je trebalo
zatim, kad sam morala ići kod zubara, onda bi jedno dobrih sat vremena četkala zub, uvjerena da će on ozdravit i u sebi ga molila da se oporavi
imali smo u zgradi neko drvo na kojem su bile neke zelene bobe nešto nalik šljivi samo manje
i mi smo to uvijek ko klinci jeli i sad dolazi jedna žena do nas i upita nas da joj uberemo... i ajd dali mi njoj, žena se najela i nakon par mjeseci mi nju vidimo sa stomakom i onda smo zaključili da joj je to od te "bobe"
imala sam neku zimsku jaknu koja je imala neka dugmeta po sebi koja su se mogla pomicati i onda bi ja fino pomakla par dugmeta jer bi to značilo da će jakna sada više grijati...
Nikad nisam živjela negdje gdje bi kupaonica imala bide, pa sam ga imala prilike vidjeti samo povremeno u hotelu i sl. I sve do nedavno sam živjela u uvjerenju da bide služi za prati noge prije spavanja (a ne za pranje "your unmentionables" nakon zahoda, kao što mi se nedavno objasnilo).
Ne znam jesam li sama došla na taj zaključak ili se mojoj sramežljivoj majci nije dalo objašnjavati pravo stanje stvari.
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.
Sjetila sam se jos negdje u osnovnoj nisam bila sigurna kaze li se jakna ili jahna. Tako sam znala, kada bi nakon igranja na ulici malo zahladilo pa bi vikali pod prozorom mami da nam baci nesto (jaknu), moja dernjava bi ovakva bila: "mama baci mi jahnu, jaknu, jahnu" Jedno je bilo sigurno, da mi ne bi mozda bacila jahnu
Kad sam bila klinka (nekih 10-ak godina sam imala) mislila sam da je alibi bolest.
Naime, gledali smo neki film na tv, sjećam se da se radilo o nekom ubojstvu i traženju ubojice. Scena je bila o ispitivanju nekog lika u kolicima valjda di je bio za vrijeme ubojstva i slično, i sad je njegov odvjetnik valjda rekao da on nije kriv, da on ima alibi. I sad kako je taj lik bio u kolicima ja sam automatski pomislila da je to bolest i tko zna do kad sam tako mislila
Onda dugo nisam mogla razlikovat Sloveniju i Slavoniju pa sam kad bi igrali onu igru država - grad - selo, kad bi izabrali slovo S, kao državu stavljala Srbiju * šta je sigurno sigurno je
Ajme..jednom sam upala mami u wc dok je mjenjala uložak i ona mi je rekla kako je to mjesečnica. Ja sam poslije izašla vani i pred ostalim curicama (bile su mlađe od mene) kao ponosno rekla: Znate šta? Ja imam krvavicu! - ajme kad se sjetim toga
Bila sam uvjerena da je štap sv. Nikole zavinut na gornjem kraju jer je to univerzalni otpirač za prozore pomoću kojeg ulazi u kuće podjeliti darove. Također me malo smetalo što tako provaljuje po kućama jer je to grijeh, a on je kao ipak neki svetac, ali nisam htjela biti partibrejker s ukazivanje na tu očitu nastranost u ponašanju.
Kad bih vidjela gole žene na duplericama (krajem osamdesetih, dok još depilacija nije zaživjela na ovim prostorima), mislila sam da im za potrebe slikanja na međunožje zalijepe vunu da im se ne vidi pi***. Bilo mi je skroz nakaradno što im tu vunu lijepe i na pazuhe jer pazusi nisu prosti
Za djetelinu sam do 6. razreda govorila djetalina. Djetelina mi i dan-danas zvuči krivo.
Bikini sam zvala binki, ali tu sam momentalno korigirana/brutalno ismijana/whatever
Dok nisam krenula u školu, nikako mi nije bilo jasno na što se misli kad se kaže da netko priča pod satom. Mislila sam da doslovno netko sjedi ispod zidnog sata, okružen klincima iz razreda i valja fore svima oko sebe. A to se kao ne smije jer sam znala da u školi treba slušati učiteljicu.
Jednom sam prilikom prolazeći kroz stvari od staraca naišla na kondom. Dugo sam pokušavala skužiti je li to bijeli balon ili rukavica za divovski prst (bio od sličnoizgledajućeg latexa od kojeg se rade kirurške rukavice)
EDIT: osim djeteline i binkija, ostale zablude datiraju iz predškolske dobi
Zadnje uređivanje pikareskna : 14.07.2012. at 02:58.
U onoj božičnoj pjesmi, di ide "i Betlemu pristupljuj", ja sam uredno pjevala Kristu pljuj. I tako godinama.
Quote:
Peppa Pig kaže:
i ja isto
... I jaaaaaa, mislila sam da sam jedina.
Quote:
frčkava kaže:
kad smo već kod pjesama,kao manja sam slušala magazin i voljela pjesmu "minus i plus"
e sad, pjesma ide minus i plus, ko amer i rus.
moja verzija je išla minus i plus, ko farmer i rus.
al najžalosnije je to kaj sam tako pjevala relativno dugo.