@ tihaluka napišeš nešto malo više što je točno sa srčekom? konkretno zanima me koliko peso ima godina? gdje je dijagnosticirano i što točno? kaj dobiva od terapije? kak ste skužili da ima problema?
i ja imam westija i za sada je više manje zdrav (bio gastritičar ali to smo riješili barfom, sad ga malo zezaju koljena i kralješnica ali ništa prestrašno s obzirom na godine i probleme koje ima) ali su i kod mog jedno vrijeme sumnjali na srce pa me zanima malo više detalja, ako ti nije problem
Psetanac je u najboljim godinama - 7,5
Primjetili smo prošle godine na moru. Umarao se, nije htio u vodu, a to inače obožava, nije htio u šetnje, dahtao je.....
Zvali smo svog veterinara (Vetpoint) i kad smo mu rekli simptome odmah je posumnjao na srce ali nam je savjetovao da ga odvedemo veterinaru koji nam je blizu. Taj ga je veterinar tjedan dana liječio od upale pluća, a kad smo vidjeli da nije bolje spakirali smo se i doma. Pregled je pokazao da je srce duplo veće od normale, da je pun vode..... (sigurno imaju i neki stručni nazivi za to ali je ih ne znam, a nalazi su mi doma ).
uglavnom, sad je prošlo 10 mjeseci da smo na svakodnevnoj terapiji: enap, fursemid (dva puta dnevno) i teotard (jednom dnevno).
Do prije neki dan je sve bilo ok, a sad primjećujemo da se lako uspuše, treba mu dugo da se oporavi kad dodje iz šetnje i više ne žica poslastice odmah s vrata pri povratku iz šetnje nego se prvo hladi na pločicama.
Tempo i dužinu šetnje diktira on.....
žao mi je, siroček...ali opet, dobro je dokle god postoji lijek koji pomaže!
moj nije imao takvih simptoma (isto ima 7,5god), jedino što primjećujem da što je stariji teže podnosi vrućine. bili smo i na doppleru u Slo i sve je bilo ok, ali me ipak ponekad strah jel sve ok...pogotovo tako kad legne na livadi u šetnji ili dahće više nego prije
ja sam ovdje još uvijek nova, ali nakon 2 mjeseca suživota s westyjem moram podijeliti svoje iskustvo s ostalim westy-ljupcima! to su najdivnija bića koja se mogu zamisliti! moj westy ima malo manje od 4 mjeseca i pravi je vragolan. obožava grickati, trčati, igrati se...često pokušava provesti svoju volju i izvesti neku "majmunariju", ali posluša ako mu kažem "ne". najslađi je kad ide radit nešto što zna da ne smije, čim čuje da se približavam odjednom se okrene i umiri, pravi se totalno lud, kao da mi na na kraj pameti nije bilo da to napravi
nema većeg veselja nego kad ujutro izviri i gleda me na krevet, čim otovorim oči hoće poletit od sreće
eto, ako ovo čita netko tko se još dvoumi nabaviti westyja ili ne, moj savjet mu je jedno veliko DA
Oprosti, možda me se ne tiče, ali zakaj na pm, zakaj se ne bi javno napisalo? Istina, večina uzgajivača jesu korektni, ali ima ih "štancera" koji će reči da nikad nisu imali nikakvih problema, a u leglima su već imali neke bolesti. Problem nastaje kad se ista pojavi, a ti ne znaš kako pomoći svoj životinjici jer nisi upozorena. Ja sam za javno upozorenje, jer ako javno primaju, ne malu lovu i to bez računa, ljudi imaju pravo biti upozoreni. Ponavljam, problem je samo kako onda pomoći svom psu, ne mislim na bolesne i bogohulne ideje vraćanja psa
kad su se vašim westyima digla uha? ja imam westya starog nešto više od 3 mjeseca, jedno uho mu je skroz poklopljeno, a drugo je već dugo na pola. uzgajivač mi kaže da ima fore do 6 mjeseci, a veterinarka mi kaže da ako se ne dignu do 4 mjeseca treba doći da iha zaljepi. kakva su vaša iskustva? ja više ne znam ni sama koga da slušam
-----------------------------------------------------------------------------------
da,samo ga ošišaš i vidjeti češ za par dana da će podiči uši,vjerovatno ima jako puno dlaka na njima pa ih ne može dići,Lp.
-----------------------------------------------------------------------------------
da,samo ga ošišaš i vidjeti češ za par dana da će podiči uši,vjerovatno ima jako puno dlaka na njima pa ih ne može dići,Lp.
hvala! ali uhaca su vec preko mjesec dana u zraku
Privržen isključivo obitelji, ostale tolerira. Djecu ne voli, trpi ako baš mora, a kad ih ne može izbjeći - strateški se povuče (po mogućnosti na neko klincima nedostupno mjesto).
Nije ni ljubitelj drugih pasa, ignorira ih i izbjegava. Rijetki su oni koji su mu dragi, a i to su uglavnom "prijateljstva iz mladosti" (star je 7 godina).
Teritorijalan je i ne pušta druge pse u stan. U obrani svog prostora spreman je na svašta pa smo prestali "ugoščavati" druge pse.
Kad ga ostavimo baka servisu na nekoliko dana, kazna nam ne gine.
Prvo nas izliže, a onda ignorira i do dva dana. Kad je jako ljut na nas popiški nam se na krevet ali mora biti siguran da ga vidimo kad to radi, inače valjda nismo dovoljno kažnjeni
Jako je bolestan i nije uvijek lako s njim ali drugačije ne bih ni željela. Ne mogu zamisliti život bez te blentave facice
Nadam se da vam je jasno da je to najveci moguci oblik dominacije kod westija i da to trebate sprijecavat nikako uzet sa smjeskom ili sl bez obzira kako vam drag bio, mislim vasa stvar ali upozoravam, jer pas koji to radi u kuci na ulici sigurno nece biti socijalno prihvacen od drugih pasa.
bok svima! mislim si nabaviti ovog preslatkog ljepotana, samo me malo brine ta njihova bolest atopični dermatitis (isto ko što labradori imaju displaziju kukova... mislim ne svi, al znate što hoću reć). brine me zato što ja sama imam atopični dermatitis, kad sam bila mala stalno sam se češala i ruke i noge su mi bile doslovno crvene od grebanja i sad mi se to smanjilo.. mislim i dalje ja to imam, al kao što se i westijima ne može to riješit za stalno ne može se ni meni. pa sad, jel ima kakve veze to što ako će slučajno moj westy imat dermatitis? jel postoji neka šansa da se to meni pojača onda? jel postoji čak šansa da to na njega prijeđe ako je zdrav?
i da, u vezi odgoja psa.. oni su preslatki i čula sam da nisu terijeri..mislim jesu ali nisu po karakteru. ali opet, sve ovisi o odgoju pa bi vas pitala nešto. kad je vaše štene došlo u vaš dom kako ste postupali s njime? kad se popiškio ili pokakio negdje gdje ne smije kako njega naučit da treba to vani radit? i da, ovo će mi bit prvi pas kojeg ću sama odgajat, makar će mi i obitelj pomagat naravno.
i kojeg mi preporučate da imam? muškog il ženskog? mislim, koji su mirniji, koji su živahniji? koji su tvrdoglaviji? :P
bok svima! mislim si nabaviti ovog preslatkog ljepotana, samo me malo brine ta njihova bolest atopični dermatitis (isto ko što labradori imaju displaziju kukova... mislim ne svi, al znate što hoću reć). brine me zato što ja sama imam atopični dermatitis, kad sam bila mala stalno sam se češala i ruke i noge su mi bile doslovno crvene od grebanja i sad mi se to smanjilo.. mislim i dalje ja to imam, al kao što se i westijima ne može to riješit za stalno ne može se ni meni. pa sad, jel ima kakve veze to što ako će slučajno moj westy imat dermatitis? jel postoji neka šansa da se to meni pojača onda? jel postoji čak šansa da to na njega prijeđe ako je zdrav?
i da, u vezi odgoja psa.. oni su preslatki i čula sam da nisu terijeri..mislim jesu ali nisu po karakteru. ali opet, sve ovisi o odgoju pa bi vas pitala nešto. kad je vaše štene došlo u vaš dom kako ste postupali s njime? kad se popiškio ili pokakio negdje gdje ne smije kako njega naučit da treba to vani radit? i da, ovo će mi bit prvi pas kojeg ću sama odgajat, makar će mi i obitelj pomagat naravno.
i kojeg mi preporučate da imam? muškog il ženskog? mislim, koji su mirniji, koji su živahniji? koji su tvrdoglaviji? :P
Ej! Ja imam decka od 5 mjeseci.
Prvo, tvoj i njegov dermatitis nemaju nikakve veze. Pogotovo jer su to psi cija dlaka ne izaziva alergije. A njihove alergije su cesto i uglavnom ipak genetske. Tako da ponekad mozes na to utjecati ako znas uzrok,ali vrlo cesto se uzrok ne zna.
Oni jesu terijeri, tvrdoglavi i svojeglavi i treba ih otpocetka dobro odgajati (kao i svakog psa, uostalom). Preslatki su, predivni, pametni, ali ne treba ih razmaziti i tretirat kao lutkicu jer mogu postat "gazde", a onda ta terijerska narav vise nije samo slatka i simpaticna.
Zenke su sitnije i vece maze, decki su veci frajeri Pa sve ovisi sto zelis.
Sto se odgoja tice, imas cijelu temu o odgoju i jednu o stencima pa malo pogledaj.
I meni je ovo prvi pas, tako da nemam neko veliko iskustvo, ali ovo je koliko ti mogu pomoci.
U svakom slucaju, to su divna, vesela stvorenja! U pocetku je malo teze, ali sav trud koji ulozis, on ti stostruko vrati!
Sent from my LT22i using Tapatalk 2
Mi svoga liječimo i šišamo u veterinarskoj ambulanti "Planet Životinja" na Laništu i super smo zadovoljni. Doduše, ne šišamo ga na standardnu westy frizuru, ali svejedno. Curama koje tamo rade svaka pohvala.
Any pour souls who trespass against us/Whether it be beast or man/Will suffer the bite or be stung dead on sight/By those who inhabit this land/For theirs is the power and this is their kingdom/As sure as the sun does burn/So enter this path, but heed these four words/You shall never return...
moja Tara danas ima pet mjeseci,uljepšala nam je život,koji su to pametni psi,pametniji od velikog postotka ljudstva,oni koji nemaju takovog psa ne znaju što znači beskrajna ljubav životinje prema čovjeku.pozdrav svima!
Pozdrav, ljubitelji najotkačenije pasmine. Imamo dečka starog 2,5 godine. Uglavnom jede barf. Kažem uglavnom jer zbog izbirljivosti moramo "šarati" i s konzervicama i kuhanim i slično. No, kad je u fazi "uglavnom barf" primjetila sam da si pojačano šnjofa i licka guzu (nisu analke! provjerili ih prošli tjedan). Jeste li primjetili što slično kod svojih westia? I još nešto, malo mu je pocrvenila dlaka "pod pazuhom". Ne čoha si, ne smeta mu (meni smeta) i vet je rekao da je od vrućine. Ima tko kakva iskustva? Na šapicama mu zna biti crvenkasto, kad ih pojačano liže i oko njuškice od slindrača.
I ja imam preslatkog i predobrog Westy frajerčinu koji je star 5 godina. Udomila sam ga kad je imao 11 mjeseci i bio je u jako zapuštenom stanju (krcat nametnika, upala grla, kronični kolitis, dehidracija) Međutim, sve smo probleme vrlo brzo riješili osim probave, tu sam probala sve i svašta (kuhanje, svakakve vrste hrane, dijete i sl.) i jedini uspjeh je pokazala hrana Orijen Red meat po kojoj barem nema proljev. Što se karaktera tiče, pravi je dobrica, svuda ga vodim sa sobom i naprosto ga obožavam. Bila je to ljubav na prvi pogled kad smo se prvi puta sreli i ostalo je tako do dandanas...
imam westya starog četiri godine i već ima problema sa zubnim kamencom. Dobio je upalu desni koju sada liječimo, a u utorak smo naručeni na čišćenje zubnog kamenca ultrazvukom i pesek mora biti natašte.
Ima li tko iskustva s takvim postupkom kod westya?
Kako se pas ponaša nakon buđenja i zahvata (vet je spominjao da će ga sedirati, ja sam malo proguglala pa sam našla da je to isto uspavljivanje)?
imam westya starog četiri godine i već ima problema sa zubnim kamencom. Dobio je upalu desni koju sada liječimo, a u utorak smo naručeni na čišćenje zubnog kamenca ultrazvukom i pesek mora biti natašte.
Ima li tko iskustva s takvim postupkom kod westya?
Kako se pas ponaša nakon buđenja i zahvata (vet je spominjao da će ga sedirati, ja sam malo proguglala pa sam našla da je to isto uspavljivanje)?
Nismo čistili zubni kamenac, ali je naš ljubljeni bio pod narkozom, pa ti mogu samo reči kako je kod njega izgledalo. Bio je neko vrijeme, možda sat vremena, ošamućen (čak mu je pobeglo piškenje) pa samim tim je bio zbunjen i nervozan. Vjerojatno svaki, kao i mi, reagira drugačije, no jedno je sigurno, moraš biti s njim kad se probudi i dok ne dođe "k sebi". Želimo vama da sve prođe što brže i bezbolnije
Nismo čistili zubni kamenac, ali je naš ljubljeni bio pod narkozom, pa ti mogu samo reči kako je kod njega izgledalo. Bio je neko vrijeme, možda sat vremena, ošamućen (čak mu je pobeglo piškenje) pa samim tim je bio zbunjen i nervozan. Vjerojatno svaki, kao i mi, reagira drugačije, no jedno je sigurno, moraš biti s njim kad se probudi i dok ne dođe "k sebi". Želimo vama da sve prođe što brže i bezbolnije
hvala na informaciji, mi smo sve obavili i sve je prošlo dobro. Ja sam bila uz njega dok su mu dali pretpostavljam injekciju za opuštanje, prije narkoze i kad se budio.
Kad je došao k sebi bio je gladan tražio je jesi i vode, dala sam mu vrlo malo ali je to povratio.
Ipak navečer je već bio super, živnuo je i samo je tražio papati.
Ja ne znam što napraviti. Moja westica ima 10,5 godina i zubi su joj (po meni) u dosta lošem stanju - što se tiče tog zubnog kamenca. Svaki put kada idemo na frizuru (salon + veterinarska) nam govore da bi trebali očistiti taj kamenac ali mene je strah stavit ju pod narkozu - ipak nije baš tako mlada..
A kad idemo kod veterinarke (kod jedne druge) ona ništa ne spominje, govori da su joj zubi ok za njene godine i da ne treba nista raditi.
Sad su joj se i donje jedinice počele premještati pa jedna strši van i malo se klima.. Ali tu ne možemo ništa.
__________________ Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretniji, a još čudnije kako nam često baš to malo nedostaje...
Moj westć će sada imati četiri godine, ali mi smo to morali napraviti jer mu se od kamenca upalilo zubo meso tako da nije mogao jesti ni piti vodu.
Inače sam mu pokušala prati zubiće, premazivati s raznim pastama i svejedno se kamenac napravio.Također jede Hilsovu Natural best hranu koju smo sada odlučili promjeniti.
Ja ne znam što napraviti. Moja westica ima 10,5 godina i zubi su joj (po meni) u dosta lošem stanju - što se tiče tog zubnog kamenca. Svaki put kada idemo na frizuru (salon + veterinarska) nam govore da bi trebali očistiti taj kamenac ali mene je strah stavit ju pod narkozu - ipak nije baš tako mlada..
A kad idemo kod veterinarke (kod jedne druge) ona ništa ne spominje, govori da su joj zubi ok za njene godine i da ne treba nista raditi.
Sad su joj se i donje jedinice počele premještati pa jedna strši van i malo se klima.. Ali tu ne možemo ništa.
Moj westić će sada imati četiri godine, ali smo kamenac morali očistiti jer mu se od njega upalilo zubno meso tako da nije mogao jesti ni piti vodu.
Pokušala sam mu prati zubiće, premazivati s raznim pastama, ali ništa od toga.
Inače jede dehidrat Hilsovu Natural best hranu koju smo odlučili promijeniti.