Iako nam je svima dragi Tom Cruise ovih dana opet došao na naslovnice svih medija radi razvoda od preslatke Katie Holmes (zar je netko uopće i sumnjao da će ta volimtemanijaklnoscijentološkinačin bajka završiti) to i nije jedini razlog zašto je čovjek aktualan. Možda se razvodi, možda mu je Rock of Ages doživio krasni financijski neuspjeh, ali čovjek ima još jednog aduta u rukavu za pokazati.
Popularna serija romana o Jacku Reacheru, bivšem vojnom policajcu, koji danas luta Amerikom i doživljava razne zgode (koje uglavnom završavaju pucnjavom) nastala je u mašti pisca Lee Childa (dobar komad opusa je preveden i u Hrvatskoj) a uskoro na svjetlo dana izlazi i prva ekranizacija. E, sad, to prva se može shvatiti svakako jer, koliko je vidljivo po trailu, stvar-dvije-tri su izmjenili, a projekt je od samog početka na malo... krivim tračnicama. I originalni naziv ''One Shoot'' je promjenjen u nešto univerzalniji ''Jack Reacher''. Dovoljno je reći da je Reacher tip koji je fizionomijom sličniji trokrilnom ormaru nego Tomu Cruiseu, što je bio općeniti prigovor da ga on neće moći baš dobro odigrati (iako lik uglavnom mlati i ubija ljude), ali usprkos tome, film ne bi trebalo samo radi toga otpisati jer je ekipa iza i ispred kamere sasvim solidna da vam zadrži pažnju. Redatelj je Christopher McGuairrie (zabavni The Way of the Gun) a osim Toma tu su još i Robert Duvall te poznati redatelj Werner Herzog kao glavni negativac.
Dovoljno je reći da je Reacher tip koji je fizionomijom sličniji trokrilnom ormaru nego Tomu Cruiseu, što je bio općeniti prigovor da ga on neće moći baš dobro odigrati
Već sam negdje pročitala da su se obožavatelji lika i djela Jacka Reachera sastali na nekoj konvenciji i počeli da prijete...zapravo najviše im je zasmetala Cruiseova visina tj. nedostatak iste (širina ramena bi se nekako već dala inscenirati ali na Tomovu visinu to je nemoguće). Meni bi Statham bio idealan ili možda Patrick Wilson.
Zadnja scena na traileru je ono kad ga treba bari a on je pita jel kurva i zakuha sa njezinom "bracom". Kako ovo smiješno izgleda kad Cruise prebija 2 "brata" i još dva njihova kolege a koji su kao od brda odvaljeni... Knjiga je ok za ubit vrijeme, ništa više, ništa manje..
Dovoljno je reći da je Reacher tip koji je fizionomijom sličniji trokrilnom ormaru nego Tomu Cruiseu, što je bio općeniti prigovor da ga on neće moći baš dobro odigrati (iako lik uglavnom mlati i ubija ljude), ali usprkos tome, film ne bi trebalo samo radi toga otpisati jer je ekipa iza i ispred kamere sasvim solidna da vam zadrži pažnju.
Ne mogu vjerovati da bi Tom Cruise mogao igrati tu ulogu. To bi bilo zaista smiješno.
Inače, čitala sam nekoliko knjiga i bile su mi zabavne. Rado bih gledala film. Kad se očekuje?
Već sam negdje pročitala da su se obožavatelji lika i djela Jacka Reachera sastali na nekoj konvenciji i počeli da prijete...zapravo najviše im je zasmetala Cruiseova visina tj. nedostatak iste (širina ramena bi se nekako već dala inscenirati ali na Tomovu visinu to je nemoguće). Meni bi Statham bio idealan ili možda Patrick Wilson.
Statham, 1.75 m. Wilson bi možda mogao proći. Kevin Durant je kao stvoren za ovu ulogu, ali neeeee, mora biti ime na naslovnici.
Zato će film i ispušit.
čitala sam knjigu cijena života u kojoj reacher dolazi u neki grad i istražuje slučaj djevojčice koja je nestala prije 25 godina i svidjela mi se.radnja je zanimljiva i reacher je lik kojeg je nemoguće ne voljet that being said mislim da je tom cruise užasan izbor za glumit reachera,ne samo zbog izgleda nego zbog toga što mislim da on baš i ne može prikazat reacherovu osobnost.sad sam pogledala trailer i ne vidim ni r od reachera,vidim samo toma ali dobro,vidjet ćemo,nadam se da ću se ugodno iznenadit.
mogla bi pročitat i jedan hitac da se pripremim za film
auuu, jack reacher...tiši od sjenke, pravedniji od smrti, jači od supermena, oštroumniji od einsteinea, bolje kara od casanove, bolje se tuče od fedora, bolje puca od taličnog toma, onesposobljava hummer žličicom za kavu, stručnjak je za eksploziv, psihologiju ima u malom prstu, uspijeva se sakriti na beskrajnoj oranici, analizira slijed zločina bolje od csi ekipe aaa to su tek neke od njegovih sposobnosti...
e sad tko bi njega bolje mogao glumiti od glumca koji je glumio najboljeg pilota, najboljeg barmena, najboljeg biljaristu, najboljeg vozača...
ha?
ipak, malo ozbiljnosti, sreća je da su uzeli ekranizirati one shot jer u toj knjizi je još najmanje pretjerivanja. barem od onih koje su kod nas prevedene i objavljene one shot je najsmislenija.
film će se gledati no letvica očekivanja je postavljena jako nisko...
Kud su baš stavili Toma da ga glumi, ja od prve knjige koju sam pročitao, mislim da bi jedan i jedini neponovljivi bio najbolji izbor, a to je Clint Eastwood, prljavi harry. Ali jbg... vrijeme ga pregazilo! Šteta.
Reacher je opisan kao gromada od skoro dva metra, mišić na mišiću, plave kose i plavih očiju...a zanima ga i matematika te je slab trkač. U tom opisu vidim jednu osobu - Dolpha Lundgrena. Čovjek je skoro 2 metra visok, nabildan, plave kose a brijem i očiju, matematičar i fizičar, i ima problema s koljenima pa mu sjebano trčati.
Samo naravno...on nije velika zvijezda, i nije Tomica Kruz...
Ima te fizičke karakteristike, ali Dolpha možda nepravedno, nekako automatski povezujem sa težim šrot filmovima, barem kad je bio u glavnoj ulozi te iako Tom možda nije vrh vrhova glumac, ipak je nosio neke dosta bolje filmove.
Ima te fizičke karakteristike, ali Dolpha možda nepravedno, nekako automatski povezujem sa težim šrot filmovima, barem kad je bio u glavnoj ulozi te iako Tom možda nije vrh vrhova glumac, ipak je nosio neke dosta bolje filmove.
Dolph nikada ništa teže nije iznio jer mu nisu dali da iznese. Njegova reputacija je zakucana 80-ih u niskobudžetnim i većinom nekvalitetnim uradcima. Plus što ovi koji ekranizuju Reachera ciljaju na veliku zaradu, i nikako im ne odgovara jedan ocvali evropski glumac za kojega malo ko i zna danas u USA. A ja ne sumnjam niti sekunda da bi Dolph odgovarao bolje od malog scijentologa Tomice.