Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Plava šapa
Korisničko ime
Lozinka

Plava šapa Udomljavanje i akcije

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.06.2012., 00:14   #41
BUBI69
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Ne mogu pomoci nikako = (

Zelim samo reci buducim udomiteljima da se ne ustrucavaju uzet ove macice samo zato sto su slijepi. I sam sam imao macica koji je izgubio oba oka, i to je bila najnormalnija macka. Prvih par dana je bilo lupanja glavom po namjestaju, opipavanjem sapama po stepenicama, krevetu, stolu, kasnije nista. Niz i uz stepenice bez problema, dodje do kreveta skoci na njega i sidje bez opipavanja. Sve osluskuje, sjedne kraj mene i "gleda" u mene, pa se mazi, pa skace, pa grebe i prede.

Sretno ovim malcima
BUBI69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 18:21   #42
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Registracija: Apr 2007.
Evo, da javim, pošiljka hrane je stigla, puno hvala objema Sve sam poslikala, nadam se da sutra stignem staviti na net..

Taša je operirana, prekjučer, sve je ok.. Tiana je ponovo na atb jer joj je jedno oko dosta crveno i povećano. Teri je njeno operirano nateklo, sad idemo do veta (treći put ovaj tjedan idem k njemu.. eh.. uskoro se trajno selim kod njega kako je krenulo )..

Uskoro duže i šire..
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2012., 20:21   #43
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Evo duže i šire, ali trenutno bez slika.. Pošto ne uspjevam otkriti gdje sam pospremila digitalni, nakon 100 gladnih godina sam malo kuću pospremila, još me suđe čeka.. posao, udruga, moj ''azil'' doma (koji je, priznajem, u zadnjih 2 tjedna jako zahtjevan..).. malo sam rastegnuta na više strana

Uglavnom.

Tera i Toskana (operirane pred cca 2 tj) - Toskana od početka super, bez beda sve prošlo, napredak očit. Ona je otišla na čuvanje kod Doris, kako bi se više bavila sa njom, da možemo pristupiti oglašavanju
Tera - malo joj je to okeco naticalo, od jutros je sve ok i nadam se da će tako ostati. Idući tjedan pristupamo ozbiljnom oglašavanju ako oko ostane ovako

Tiana - je prebačena u manji kavez, gdje je bila Toskana, gdje mi je na dohvat ruke, kako bi mogla početi raditi sa njom. Tamo je tek od jučer, pa nemam još nekih spešl vijesti. Puše i pokušava pobjeći.

Talia - pa, ne želim se veseliti, ali nešto smo postigle. Ne bih to nazvala napredkom, pušta da je lagano štapom diram, bez da me sasječe u komade; čak sam je jučer i rukom dodirnula Ona ide na čuvanje kod S. za cca tjedan dana, pa se nadam da će kod nje krenuti na bolje, a ja se svaki dan trudim..

Taša - 3. dan od operacije, evo je, krmi na mom krevetu.. još ne silazi sa njega, ali je skroz opuštena, spava, igra se, mazi.. kad je samnom, skinem joj lampicu, ali kad je vraćam u kavez vraćam lampicu; ne trgam se od želje da još imam ekstra odlaske do veta.. ovaj tjedan sam bila 3 puta (mislim) pa nisam luda za još kojim odlaskom..

Prihodi i rashodi: u plusu smo 37 kn, nakon što sam platila Tašinu operaciju 300 kuna
Skupljeno: 1135 kn
Potrošeno: 1097.30 kn (od čega 855 na 3 operacije)

Imamo još paket i pol konzervi, nešto vrećica, oko 4 kg suhe hrane, nešto manje od 30 kg peleta i nešto poslastica.
Prvoga će ponestati mokre hrane, pa ako netko ima što udijeliti.. I sad kad moja luda Talia ide kod S. moram je poslati sa poštenim paketom, jer neće tak brzo natrag, potrajati će to pripitomljavanje, sigurno..
I trebalo bi im bar 2 vrećice pijeska, pošto nekima peleti služe za igru, pa ih prevrću, jer su prelagani.. njima stavljam pijesak (dobila sam jednu vrećicu, nema je više) - 5 kg manje od 15 kn (mislim, oko 12-13 kn u Brodokomercu)..

I dobili smo na poklon novi Klavocin i 2 Klorafenikola.. Klavocin od Doris P, Klorafenikole od Petre..

Hvala ljudi, svima.. većih troškova sad više ne bi smjelo biti, osim ''održavanja'' tj. hrane i pijeska; i početi idući tjedan raditi na oglašavanju.. ima zainteresiranih za sastavljati tekst? I zainteresiranih da mi pomogne sa organizacijom gdje i kako oglašavati? Zaista bi mi trebala pomoć po tom pitanju.
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2012., 20:12   #44
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Donacija od violet lady i Friskies vrećice.. od koga?

Sad, preraspored..

Luđakinja Talia

Tera.. ali sad je puštena vani, od jučer, a od danas je Taša u tom kavezu..

Tiana

Zadnje uređivanje Pingvich : 03.07.2012. at 20:38.
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2012., 11:30   #45
peggy-nely
Registrirani korisnik

peggy-nely Avatar

Registracija: Dec 2007.
Možda je glupo pitanje, ali od čega su im oči tako stradale? Jeli to neka upala ili?
peggy-nely is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2012., 13:56   #46
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Upala, virus.. vjerojatno rinotraheitis, ali može biti i neki dr virus..
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 19:40   #47
violet_lady
Registrirani korisnik

violet_lady Avatar

Registracija: Apr 2009.
kako su miceki?
violet_lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 14:12   #48
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Toskana je kod Doris na čuvanju i pomalo se opušta, istražuje sobu i manje je napeta od kad nije u kavezu..

Taša je od pred 3 dana stalno puštena, ili kod mene u dnevnom ili u onoj nedovršenoj prostoriji koju vidite na slikama, gdje su kavezi (tamo su stalno pušteni i moj Medo i Bačo koji je na čuvanju). Čim uđe mi dođe i mazi seeee.

Tera je isto tamo puštena, onda od kad nije u kavezu je kao puštena sa lanca Skakuće bez obzira na mene i ignorira me..

Talia je morala ipak na operaciju.. ono oko, vidite na slikama prije kako je povećano.. eh, pa da je glupa mačka pustila da joj mažem, možda ne bi moralo van.. dobivala je dugo atb, ništa nije pomoglo, jučer je ostala na operaciji, danas idem po nju popodne..

Dužna sam još neke slike, od računa od Taše i 1 pijeska..

Ova operacija će mislim doći 150 kn, pa ako ikako možete mi pomoći skupiti.. mislim da bi imala i neke stvarčice na prodaju, moram malo pogledati, sortirati i slikati..
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 22:16   #49
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Trenutne potrebe:

- 150 kn za Taliinu operaciju
- suha hrana
- metlica i škovacera
- sve za mikrosporozu (Oronazol, Zoniton, kremice)

Metlica i škovacera isto zato, da imam odvojeno.. za sad su Taša, Toskana i Tera odvojene u najvećem kavezu i treba im sve zasebno.. Taša i Tera su jučer oprane u Oronazolu (imam ga od zadnji put). Još nije potvrđeno (za tjedan dana nalazi), ali izgleda da je.. Drek drek.

Račun od Tašine op koji sam ostala dužna:

Pijesak kupljen u Brodokomercu za koji sam negdje zametnula račun (ali nisam ga bacila, jednom ću ga naći ) - 13,90 kn

Tiana nakon operacije, još uvijek urokana pa je mogu dirati

Kupanac..

Ima li koga voljnog kupiti, donirati i poslati Zoniton? :/

Zadnje uređivanje Pingvich : 15.07.2012. at 22:26.
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 22:33   #50
bitchy-as-usual
Queen of bitchyness...

bitchy-as-usual Avatar

Registracija: Jan 2009.
pingvich, moze neki broj racuna da uplatim 150 kn za operaciju?
Old 16.07.2012., 16:15   #51
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Sandra Obradović Štrk
Erste
2402006-3205340992

Hvala!
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 16:43   #52
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Eto, donosim stvari za prodaju..

Prodaju se po 10 plus kuna, tj vi sami odredite cijenu, ali ne ispod 10 kn (ipak skupljamo za slijepe micice.. ).
Dakle, cijena koju odredite + poštarina, ja pošaljem paket, javim vama cijenu poštarine, vi uplatite cijenu + poštarinu.

Ukras za zid

Karte

Futrola za mobitel

Ogrlica

Kovčežić

Lančić

Narukvica

Narukvica

Narukvica

Ogrlica
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2012., 17:44   #53
bitchy-as-usual
Queen of bitchyness...

bitchy-as-usual Avatar

Upravo je uplaćeno 150 kn za operaciju. Molim da mi javiš da li je nalog prošao kako treba jer sam ukljucila mobilno bankarstvo pa mi je ovo prva uplata s njega i nadam se da je sve ok
Old 20.07.2012., 21:21   #54
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Hvala.. Pogledati ću sutra, imam nekih tehničkih problema
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2012., 17:21   #55
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Sjelo je, hvala! Danas ću podignuti, sutra platiti

Ostali smo bez suhe hrane, potpuno.. od konzervi, imamo za još cca 2 tjedna, a peleta hrpu..

Sutra sve idu na pregled, Talia skinuti ovratnik, Tiana vidjeti kad može na sterilizaciju - počela bi je nakon oporavka puštati van, pa da kod mene ostane, kao vanjska, to nije problem. Susjedstvo je pitomo, ima konobica, kutija, hrane, i nadzor.. U premalom kavezu je predugo, ne mogu je pustiti van iz njega; prvo radi toga što je poslije ne bi mogla uloviti, a sad radi sumnje na mikro..

Dobila sam donaciju, Oronazol i Lamisil.. uglavnom, došli su prvi nalazi za mikro, negativni, ali Taša, Toskana i Tera imaju simptome i zaista ću se začuditi ako to nije mikro (čekamo jošn tjedan i pol druge nalaze). Do onda, kupanje i mazanje, to ne može škoditi. Mislim da im ide mrvicu na bolje. Ne širi se dalje i bolje izgleda.

Molim vas, kupite nešto iz albuma, micice moraju papati
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2012., 00:04   #56
bitchy-as-usual
Queen of bitchyness...

bitchy-as-usual Avatar

znaci maca je uspjesno sterilizirana?
Old 23.07.2012., 21:54   #57
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Ne.. nitko još nije steriliziran, nego su njih 4 do sad operirane (oči).. Sutra (danas sam imala promjenu planova) idemo do veta da vidi može li Tiana na sterilizaciju, da li je dovoljno velika
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2012., 00:31   #58
bitchy-as-usual
Queen of bitchyness...

bitchy-as-usual Avatar

aha, tako znaci. joj, sirotice. jel imaju okice sad ili?

iskreno, izbjegavam gledanje fotki jer ne mogu to gledati. pretesko mi je
Old 24.07.2012., 21:50   #59
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Ukratko ću ti objasniti

Ime mačke - stanje pri dolasku - zahvati:
Taša - oči iscurile/potpuno bez očiju - zašivena oba oka
Tera - jedno oko ok; drugo iscurilo - zašiveno 1 oko
Talia - jedno oko ok, drugo uništeno ali postoji - ništa
Tiana - ima oba oka, ali oba uništena, nema vida - 1 oko izvađeno i zašiveno
Toskana - došla sa ostatcima od oči stravično izbočenim i deformiranima na van/vid nepovratno uništen - oči izvađene i zašivene

Novosti/danas:
- Talia je sterilizirana/280 kn
- Talia ima mikrosporozu
- Talia je okupana onako nokautirana od sterilizacije i namazana Lamisilom
- nema više suhe hrane/nema više novaca

Molim vas, pomozite mi skupiti 280 kn za sterilizaciju..

Slika će biti manje, jer mi je nona posudila digitalni, ide na put.. pa ću tlačiti sestru za njen, pa će biti nešto, ali ne tako često..

Rčn za op nisam još platila, jer je danas bilo malo kaotično kod veta, bila sam sa puno mačaka.. ali ubrzo idem opet (uz ovoliko živina, neizbhježno), pa onda platim..
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2012., 21:58   #60
bitchy-as-usual
Queen of bitchyness...

bitchy-as-usual Avatar

pa to je grozno

kako oko iscuri? to vidim da se cesto piše na pš ali to nikako ne razumijem. kako mace zive bez oka?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja