Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.07.2012., 13:54   #161
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Registracija: Feb 2004.
Quote:
Frank Zappa kaže: Pogledaj post

Znaš šta je ludo. Ono što nisam volio mi je danas najdraže. Od boba do kalje Zahvalan sam starcima
Zanimljivo, i meni je najdraze ono sto nisam voljela kao dijete - povrce. Nisam ga uopce jela do svoje 14. godine (izuzev cipsa, kasnije pomfrita i rijetko pecene bundeve) jer me nisu prisiljavali da ga jedem.

Pa kako je to moguce?
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 14:21   #162
Frank Zappa
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2004.
Jučer sam na Kvatrić placu kupio grincajg u kojem sam uz 4 mlade divne mrkve (čak su imale zeleni dio) dva korjena pešina sa peršinom, pola mladog kojena celera sa celerom, još celera, korabicu i sada ono fora,dobio malu glavicu cvjetača i brokule. Puna vrećica za 6kn. Tete nagrađuju vjernost i pozitivnu ćakulu a da ne spominjem da kada kupim neštom uvijek uvali koju papriku ili nešto sitno pa čak češnjak. Sprijateljite se sa svojim placom.
It mesnica; tražim janjetine za gulaš. Kaže mi teta sa peletove fotke da mi je bolje doći sutra i imat će cijelo, sviježe janje pa odmah biram šta ću. Tako je i bilo. Došao sam i kupio 590g potrbušine za 40kn.

Zadnje uređivanje Frank Zappa : 05.07.2012. at 15:07.
Frank Zappa is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 14:27   #163
Dlapek
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Quote:
German kaže: Pogledaj post
Imam klinku koje jede sve, ako nešto neće jesti ne dobije ništa drugo i kraj priče. Kad joj ponudimo isto jelo par sati poslije, se davi u istom "bljak" jelu..

Baš sa stalim podilaženjem djece kod jela smo došli tu gdje jesmo, da na Zapadu nekih 70% ukupne prodane piletine čini bijelo meso, dok ostatak ide u daljnu prodaju u zemlje 3. svijeta..

Sve je stvar navike, kad smo doma počeli jesti češće variva sam i ja u početku bio gladan, nakon par puta se navikneš..

Netko je spomenuo goveđi rep, može se od njega i više od juhe skuhati, malo proguglaj..
Mda ...proguglat ću za rep...
Mene nikad nisu prisiljavali da išta jedem.I nemam odbojnost prema hrani - jedem sve osim puževa.
Ja svojoj djeci nisam podilazila,ali isto tako nije dolazilo u obzir da djecu od 3 i 5 godina hranim tako teškom hranom ili ih izgladnjujem da bi jeli nešto što im se ne sviđa.
I zašto bih,molim te ,prisiljavala djecu da jedu variva sa zaprškom i hrpom ulja,ako više vole povrće na lešo ili na neki drugi način?
Odrasli su i oboje vole i jesti i kuhati.
A konkretno - moja djeca baš i ne vole piletinu,bijelo meso ne kupujem nikad.
I opet ponavljam - kad imaš djecu teže je štedjeti na hrani.
O tvojoj odgojnoj metodi na polju prehrane ne bih se izjašnjavala.

Zadnje uređivanje Dlapek : 05.07.2012. at 14:39.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 14:39   #164
PLAVI GOLUB
i am..a bird:)

PLAVI GOLUB Avatar

Registracija: Apr 2008.
Dakle..mi ne kupujemo prsa zato jer smo zatucani Hrvati(mislim koji rolajz imam na ovo),već zato jer je to jedini komad mesa koji sastavom odgovara onome što mi trebamo za naš režim prehrane..
Varivo bez pola štruce kruha ne može biti dovoljno za biti sit cijeli dan.Amen.

Zadnje uređivanje PLAVI GOLUB : 05.07.2012. at 15:04.
PLAVI GOLUB is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 14:54   #165
Dlapek
Registrirani korisnik

Quote:
Nije se na tebe odnosilo..

Očito se naša variva razlikuju, ne koristim ni zapršku niti hrpu ulja..

:
Sori za rep.

Ali očito nisi dobro pročitao moj post.
Takva variva kuha moja sveki,a djeca ih ne vole. Ni tad ni sad.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 15:02   #166
German
Banned

German Avatar

Registracija: Jul 2003.
Quote:
Dlapek kaže: Pogledaj post
Sori za rep.

Ali očito nisi dobro pročitao moj post.
Takva variva kuha moja sveki,a djeca ih ne vole. Ni tad ni sad.
Sve pet!

PS: Izbrisao sam ove stvari o odgoju, a savjetujem i ostalima da to učine (kada moderatura to već ne čini sama od sebe). Nit je to tema, a neki olako potežu za izrazima kao "zlostavljanje" itd. Svatko misli da najbolje zna, a vrijeme će pokazati tko je bio u pravu!
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 15:59   #167
Dlapek
Registrirani korisnik

Quote:
Sve pet!

PS: Izbrisao sam ove stvari o odgoju, a savjetujem i ostalima da to učine (kada moderatura to već ne čini sama od sebe). Nit je to tema, a neki olako potežu za izrazima kao "zlostavljanje" itd. Svatko misli da najbolje zna, a vrijeme će pokazati tko je bio u pravu!
hihihi
Moje vrijeme pokazalo - sve jedu ko termiti.
Naročito kad dođu kod mene na gotovo.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 16:32   #168
supercunt
Registrirani korisnik

supercunt Avatar

Registracija: Nov 2007.
Sretna sam da povremeno dobijem paket sa sezonskim povrćem od bake, tako da ponešto i smrznem što mi umanjuje trošak. Inače ne uživam bakanalije, hranimo se prilično jednostavno. Druga stvar koja mi umanjuje troškove je da ne kupujem nikakve oblike narezaka, namaza, grickalica i sokova. Zimnicu radim od onoga što raste u bakinom vrtu ili voćnjaku. Obzirom da slabo podnosim laktozu, podosta mi ode na skuplje varijante mlijeka. Meso slabo jedem, ali ga pripremam dva puta tjedno, ribu jednom. Uz blagodati bakinog vrta, mjesečno za nas dvoje potrošimo oko 2000kn.
Old 05.07.2012., 21:40   #169
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Frank Zappa kaže: Pogledaj post

Znaš šta je ludo. Ono što nisam volio mi je danas najdraže. Od boba do kalje Zahvalan sam starcima
I ja. Uvijek bi frktala nosom na cuspajze i variva, roditeljica mi je predvidjela da ce mi jos itekako nedostajati. Kako je u pravu. Prvo sam otisavsi iz roditeljskog doma uzivala u cudnim obrocima i toplim sendvicima i inome a onda su i do dan danas bas ta njena variva tako nedostajala.
Posebno me raznježe biseri koji najozbiljnije tvrde kako "tamo gdje treba" pišu savršeno gramatički (sic!) - kao da je pismenost težak tjelesni i umni napor, kao da razmak u "ne znam" iziskuje trud na granici fizičke boli. (autor poznat redakciji)
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 21:46   #170
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Registracija: Feb 2004.
Kad pisete koliko tjestenine pojedete, vi pisete suhu masu, zar ne? Naime, cudno mi je sto vi zenske jedete ko muski, 150g suhe tjestenine po obroku, sto je 350 g kuhane tjestenine, i onda jos uz to nekakav umak i salatu. Razumijem da ponekad jedete jednom ili dvaput na dan, ali gdje to sve strpate?

Osobno jedem po obroku 75 do 100 g suhe tjestenine.

Slicno je i s rizom.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 10:27   #171
DeeJay Dee
Know-how Dibidus

DeeJay Dee Avatar

Registracija: Feb 2008.
i kak ovo gore - 20 kn gablec dnevno ispadne oko 400 kn mjesečno, ne 600, ne dela neko valda svih 30 dana u mjesecu..
: picajzla :
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 11:00   #172
Pepica
Registrirani korisnik

Pepica Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
i kak ovo gore - 20 kn gablec dnevno ispadne oko 400 kn mjesečno, ne 600, ne dela neko valda svih 30 dana u mjesecu..
: picajzla :
ako si na mene mislio, onda si malo bolje pogledaj jer sam napisala da je to najmanja cifra, a puno puta je i 30
Old 06.07.2012., 12:59   #173
DeeJay Dee
Know-how Dibidus

DeeJay Dee Avatar

Registracija: Feb 2008.
ok, 1:0 za tebe
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 13:20   #174
Pepica
Registrirani korisnik

Pepica Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
ok, 1:0 za tebe
pa da
Old 06.07.2012., 17:41   #175
Francesca
Klik

Francesca Avatar

Registracija: Mar 2007.
Od piletine kupujem file pilecih prsa iskljucivo
Zasto? Zato sto ostale dijelove pileta ne jedemo ni muz ni ja
Meni se dakle vise isplati kupiti tako nego cijelo pile pa 2/3 baciti jer nitko nece jesti

Cuspajze kuham cesto, 2-3 puta tjedno
Samo i tu ima kvaka - skuham cijelu veliku rajnglu i moj muz to pojede u jednom danu
A za veliku rajnglu opet treba 20-30-40 minimalno dkg mesa, 1-1,5 kg povrca... Pa jos krumpir ili noklice...
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 10:28   #176
dalcosters
Registrirani korisnik

dalcosters Avatar

Registracija: May 2010.
Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
Kad pisete koliko tjestenine pojedete, vi pisete suhu masu, zar ne? Naime, cudno mi je sto vi zenske jedete ko muski, 150g suhe tjestenine po obroku, sto je 350 g kuhane tjestenine, i onda jos uz to nekakav umak i salatu. Razumijem da ponekad jedete jednom ili dvaput na dan, ali gdje to sve strpate?

Slicno je i s rizom.
inače ne mjerim količine koje jedem, ali znam ovako napamet da sam spravila nekidan 250 g svježih tortelina punjenih sirom sa 3 jušne žlice umaka od pomidora.
To mi je mjera za prenajesti se kad sam gladna. Znači moj maximum je ta količina i naravno bez salate jer ne stane više
Old 10.07.2012., 11:19   #177
darling
Registrirani korisnik

darling Avatar

Registracija: Sep 2003.
Quote:
patientia kaže: Pogledaj post

Slicno je i s rizom.

ja za dve zene kuvam trista grama suve testenine. to nam je taman obrok. nekad sam kuvala i pola kile
(sveza testenina - pola kile za dva zenska obroka)
darling is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 11:32   #178
Saireen
Registrirani korisnik

Saireen Avatar

Registracija: Dec 2006.
ja i dečko skuhamo 250 g suhe, i nikad ne pojedemo sve, uvijek ostane bar jednom za večeru.
Saireen is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 11:34   #179
German
Banned

German Avatar

Registracija: Jul 2003.
Quote:
Saireen kaže: Pogledaj post
ja i dečko skuhamo 250 g suhe, i nikad ne pojedemo sve, uvijek ostane bar jednom za večeru.
Restoranski normativ je inače 100g suhe tjestenine po osobi..
Old 10.07.2012., 11:55   #180
Saireen
Registrirani korisnik

Saireen Avatar

Registracija: Dec 2006.
Pa što sam krivo napisala? 250 g za dve osobe, ja u restoranu ne mogu pojesti svu tjesteninu, uvijek malo ostane, on pojede više nego ja. i prejedemo se. pa mi je čudno da je normalno 150 g po osobi, i to ženskoj. ovisi o gabaritima očito
Saireen is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja