Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Turizam
Korisničko ime
Lozinka

Turizam Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.06.2012., 12:44   #701
Lisabeth
Registrirani korisnik

Lisabeth Avatar

Registracija: Oct 2011.
Lloret de Mar

Nedavno sam se vratila sa maturalca. Mi smo imali plaćen upad u Hollywood,ali nam se tamo nije sviđalo. Uglavnom smo izlazili u Tropics, i bilo nam je odlično. Klubova kolliko hoćeš, ljudi na sve strane, zabava zagarantirana.
Old 28.06.2012., 14:03   #702
espanola
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2012.
Ma kakav Lloret de mar, to nije prava Španjolska - to je grad napravljen za maturalce i ima više turista nego Španjolaca. Onda mi je jasno zašto si se razočarala - da si probala kakav je pravi noćni život Španjolske, ne bi bila razočarana.

Deni, u Córdobi treba definitivno pogledati mezquitu i centar grada - za to trebaš taman jedan dan.
espanola is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2012., 01:09   #703
Llayah
Registrirani korisnik

Llayah Avatar

Registracija: Jun 2012.
Quote:
Bbrrbbrr kaže: Pogledaj post
Lloret de mar,Hollywood su zakupili neki Englezi tako da tamo nismo mogli,nego neki Magic,Colosos,Beach club..eto,to sam i ja mislila,al sam se po tom pitanju razočarala al nema veze,svejedno je odlično bilo
Smatram da se pravi španjolski duh nikako ne može osjetit u Lloretu, i ja sam svoj maturalac provela tamo,ali to je daleko od onoga što mogu ponuditi ostali španjolski gradovi poput Seville,Pamplone,Madrida,etc.

Nego, budući da putujem u 8.mjesecu u Andaluziju zanima me koja avionska agencija bi bila najisplativija? Opcija je (osim leta iz Hrvatske) let iz Venecije/Graza/Budimpešte.
Također, ima li itko iskustva s agencijom DADADA u Jurišićevoj koja navodno nudi najjeftinije letove?
Old 04.07.2012., 10:01   #704
espanola
Registrirani korisnik

Quote:
Llayah kaže: Pogledaj post
Smatram da se pravi španjolski duh nikako ne može osjetit u Lloretu, i ja sam svoj maturalac provela tamo,ali to je daleko od onoga što mogu ponuditi ostali španjolski gradovi poput Seville,Pamplone,Madrida,etc.

Nego, budući da putujem u 8.mjesecu u Andaluziju zanima me koja avionska agencija bi bila najisplativija? Opcija je (osim leta iz Hrvatske) let iz Venecije/Graza/Budimpešte.
Također, ima li itko iskustva s agencijom DADADA u Jurišićevoj koja navodno nudi najjeftinije letove?
Imaš poprilično jeftine letove iz Venecije do Seville, Málage i Valencije - ne znam sad koje su agencije, proguglaj malo. A Ako ćeš iz Zagreba, onda idi s Vuelingom do Barcelone i onda isto s njima do Andaluzije (ne znam točno u koji grad misliš ići) - karte za letove unutar Španjolske su po 20-30 eura.
espanola is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 00:21   #705
Llayah
Registrirani korisnik

Llayah Avatar

Registracija: Jun 2012.
Quote:
espanola kaže: Pogledaj post
Imaš poprilično jeftine letove iz Venecije do Seville, Málage i Valencije - ne znam sad koje su agencije, proguglaj malo. A Ako ćeš iz Zagreba, onda idi s Vuelingom do Barcelone i onda isto s njima do Andaluzije (ne znam točno u koji grad misliš ići) - karte za letove unutar Španjolske su po 20-30 eura.
Hvala ti puno !
Old 06.07.2012., 08:31   #706
Deh
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2009.
Pozdrav svima!

Zamolio bih neke malo bolje poznavatelje Španjolske da prokomentiraju ovu ponudu s Kolektive:

http://www.kolektiva.hr/zagreb/tjeda...utm_source=BUY

Dakle, radi se o mjestu Denia na Costi Blanci, stotinjak kilometara južno od Valencije. Razmišljam o odlasku tamo na medeni mjesec, sredinom listopada. Ukratko, ima li netko iskustava s tim dijelom Španjolske - klima (po onom što se može naći na netu čini se dosta ugodna, prosječna temperatura u listopadu oko 20-21 stupanj), plaže, sadržaji, znamenitosti koje se mogu vidjeti, prometna povezanost s ostalim dijelovima Španjolske i sl.?
Cijena mi se čini OK, obzirom na razinu hotela, a do Valencije se vjerojatno može i nekim niskotarifnim prijevoznikom.

Hvala unaprijed na pomoći!
Deh is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 14:03   #707
sandra555
Registrirani korisnik

sandra555 Avatar

Registracija: Sep 2008.
Quote:
Deh kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima!

Zamolio bih neke malo bolje poznavatelje Španjolske da prokomentiraju ovu ponudu s Kolektive:

Dakle, radi se o mjestu Denia na Costi Blanci, stotinjak kilometara južno od Valencije. Razmišljam o odlasku tamo na medeni mjesec, sredinom listopada. Ukratko, ima li netko iskustava s tim dijelom Španjolske - klima (po onom što se može naći na netu čini se dosta ugodna, prosječna temperatura u listopadu oko 20-21 stupanj), plaže, sadržaji, znamenitosti koje se mogu vidjeti, prometna povezanost s ostalim dijelovima Španjolske i sl.?
Cijena mi se čini OK, obzirom na razinu hotela, a do Valencije se vjerojatno može i nekim niskotarifnim prijevoznikom.

Čini mi se korektna ponuda jer sam gledala za isti hotel u 10. mjesecu preko booking.com je cijena oko 100 eura za dvoje noćenje s doručkom.
sandra555 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2012., 23:35   #708
trn
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2004.
Quote:
Deh kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima!

Bio sam tamo jednom. Denia je nesto poput nase luke Ploce. Luka koja povezuje kopno s Ibizom. I to je to....nema romantike tamo.
Pa sad...ako si iznajmite neki tutac i prosvrljate okolo...bolje
Old 07.07.2012., 23:39   #709
trn
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2004.
Quote:
Llayah kaže: Pogledaj post

Potegni do Milana pa sa Esay-jet-om do Malage...moze se naci povratna za 100 eurica...
Old 08.07.2012., 17:20   #710
akcija1
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2008.
Planiramo ljetovanje u Spaniji od 22.8. koji bi grad preporucili a da je dobar nocni zivot ?

Kakav je Alicante po pitanju toga ?
Ne zelimo ici na Majorku,Ibizu,Barsu i Loret.
akcija1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 18:00   #711
dalmacija77
Registrirani korisnik

dalmacija77 Avatar

Registracija: May 2006.
živio sam tamo skoro 3 godine, must see Toledo bez daljnjega... i Granada, jedan dan na skijanje na Sierra Nevadu, a drugi na plažu Motril...za studente Salamanca...ma cila Espana je predobra
dalmacija77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 09:29   #712
antemarineitor
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
Quote:
akcija1 kaže: Pogledaj post
Planiramo ljetovanje u Spaniji od 22.8. koji bi grad preporucili a da je dobar nocni zivot ?

Kakav je Alicante po pitanju toga ?
Ne zelimo ici na Majorku,Ibizu,Barsu i Loret.
Alcante je super sto se nocnog zivota tice - u samom centru i na rivi , a i plaze su lijepe .
antemarineitor is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2012., 20:11   #713
raimunda
wasp

raimunda Avatar

Registracija: Jun 2007.
Idem u 8 mj. u Andaluziju. To je jedini dio godine kad mogu putovati. Iako dobro podnosim vrucine malo me brine sto vidim da je u Sevilli u prosjeku svaki dan 38 stupnjeva. Je li bolje onda otkazati hotel u Sevilli i bazirati se negdje na obalu?
raimunda is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 10:40   #714
espanola
Registrirani korisnik

Quote:
raimunda kaže: Pogledaj post
Idem u 8 mj. u Andaluziju. To je jedini dio godine kad mogu putovati. Iako dobro podnosim vrucine malo me brine sto vidim da je u Sevilli u prosjeku svaki dan 38 stupnjeva. Je li bolje onda otkazati hotel u Sevilli i bazirati se negdje na obalu?
Ja sam bila prošle godine tamo u to vrijeme i nije toliko strašno - vruće je, ali je drugačiji zrak pa onda 40 stupnjeva tamo i 4 stupnjeva ovdje nije isto - tao se lakše podnosi. Meni barem nije bio problem.
espanola is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 10:56   #715
Zookey
Tierra y Libertad!

Zookey Avatar

Registracija: Nov 2007.
Da tamo ti je suha klima, nema toliko
vlage kao kod nas tak da ti je lakše

Heroji ne trebaju nam ni puške ni pištolji
Samo čisto srce i ničeg se ne boj
Zookey is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 18:36   #716
raimunda
wasp

raimunda Avatar

Hvala vam puno na odgovorima Ma ja dobro podnosim vrućine al ipak sam se malo zabrinula kad sam čitala razne strane forume di ljudi tvrde da su Sevilla i Cordoba prebrutalne u to doba godine, da je Sevilla grad duhova jer svi zbog nepodnošljive vrućine pobjegnu na more....Ne znam, meni se ne stoji u Madridu cijelo vrijeme, baš hoću vidit Andaluziju, ma kako vruće bilo.
raimunda is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2012., 09:43   #717
espanola
Registrirani korisnik

Quote:
Hvala vam puno na odgovorima Ma ja dobro podnosim vrućine al ipak sam se malo zabrinula kad sam čitala razne strane forume di ljudi tvrde da su Sevilla i Cordoba prebrutalne u to doba godine, da je Sevilla grad duhova jer svi zbog nepodnošljive vrućine pobjegnu na more....Ne znam, meni se ne stoji u Madridu cijelo vrijeme, baš hoću vidit Andaluziju, ma kako vruće bilo.
Ma ako će ti biti prevruće odeš malo do npr. Cadiza koji ti je uz obalu pa se malo bućneš - udaljen je od Seville nekih sat vremena vlakom i karta nije skupa.
espanola is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 11:23   #718
raimunda
wasp

raimunda Avatar

Quote:
Ma ako će ti biti prevruće odeš malo do npr. Cadiza koji ti je uz obalu pa se malo bućneš - udaljen je od Seville nekih sat vremena vlakom i karta nije skupa.
To sam i mislila Malo otić do Cadiza i još do nekih mista na obali i bućnit se
raimunda is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 09:38   #719
espanola
Registrirani korisnik

Quote:
To sam i mislila Malo otić do Cadiza i još do nekih mista na obali i bućnit se
Eto, problem vrućine riješen! Ako imaš još kakvih pitanja, viči!
espanola is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 08:23   #720
raimunda
wasp

raimunda Avatar

Quote:
Eto, problem vrućine riješen! Ako imaš još kakvih pitanja, viči!
muchisimas gracias, espanola ako se čega još sitim, znam koga ću pitat
raimunda is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja