Ja sam u Konzumu u Pothodniku, u Zagrebu, na odjelu voća i povrća ugledala malog miša na onim drvenim, ukošenim policama i zavriskala. Bojim se, strašljivica, gade mi se.
Isplalo je kako sam sanjala, kako lažem i kako to ne može biti istina.
Ne volim Konzum.
U onom Konzumu u Španskom, na glavnoj cesti prema prema City centru prvo smo vidjeli crve u onim "posudicama" gdje su orasi, lješnjaci i takve stvari. Idemo malo dalje, miš trči popreko po cijelom dućanu.
I to u subotu ujutro, po najvećoj gužvi. Kako je tek kad nema nikoga?
Naime, pokušali smo istražiti posluju li i neki drugi trgovački lanci, a da nisu Konzum, s državnim tvrtkama te kako je moguće da se državne institucije gotovo u pravilu i bez natječaja odlučuju za samo jedan lanac. Povod za naše istraživanje bila je vijest iz državnog HEP-a koji već godinama dijele uskrsnice svojim zaposlenicima u Konzumovim bonovima.
ok bilo je to prije skoro 10 godina,ali vidim da je jako puno ljudi ostalo tamo i napredovalo s vremenom
vjerojatno ovisi i o voditelju dućana dosta toga,ali sindikat se brine za sve nezaposlene i dobro pregovara koliko sam primjetio (iako nisam bio član, bar koliko znam, ne znam jesu li svi zaposlenici automatski i članovi )
Quote:
Freeman4455 kaže:
Nije loše za znati da se u Konzumu (Maxi na Knežiji) prodaje ukiseljeno mlijeko iako na pakiranju ističe s rokom trajanja do 11. mjeseca 2012. Mljac!
Stvarno je bizarno što vi ljudi tu pišete . Što bi trebali otvoriti svako mlijeko i provjeriti ga? Ako je pokvareno, vratiš, dobit češ drugo i sve OK. Tako je u svakom dućanu, pa i u Konzumu .
Ja sam jednom uspio u malom polu-lokalnom dućanu kupiti 2x mlijeko Vindija ono veliko (jer malo naravno nisu imali) od 1.75l navečer pred zatvaranje, a mlijeko je imalo rok baš taj dan. Ne vjerujem da prodavačica nije znala da nekoliko mlijeka ističe danas, ja nisam gledao i popušio sam, kaj sad? Da pišem ironične komentare po netu o tom dućanu?
Zadnje uređivanje SETRA Samoborček : 05.07.2012. at 22:31.
Tko ti brani da si je doma sam narezes ? Odi pogledati koliko u npr. Lidlu kostaju vec narezane salame ali s obzirom kako to prihvacas pazi da te srce ne strefi
Kakve točno veze ima "salata lubenica kri" s lubenicama koje se prodaju cijele na kilu i koje uz sve to moraš sam izvagati?!
Sve lijepo piše i tko želi kupiti, može.
tebi je u redu da oni uzmu lubenicu od 4kn , narežu je, spakiraju i onda vele da je cijena te iste lubenice 20kn? komad plastike,folije(zajedno košta 20ak lp) i 30sek truda dižu cijenu za 500%? aj dobro..
Hm.. a jel ti znaš koliko košta 1kg kave u dućanu a koliko šalica kave u kafiću(normativ je 7g po šalici)??To ti nije skupo?
Pa ak ti je problem narezat si doma lubenicu onda tebi i takvima to treba prodavat i po 1000% skuplje,a dotični je to prepoznao da ima takvih budaletina i to iskoristio
tebi je u redu da oni uzmu lubenicu od 4kn , narežu je, spakiraju i onda vele da je cijena te iste lubenice 20kn? komad plastike,folije(zajedno košta 20ak lp) i 30sek truda dižu cijenu za 500%? aj dobro..
Imaju li te kriške koru ili je skroz očišćeno? Šteta što se ne vidi, ali po masi bi zaključio da je to bez kore. Koliko uopće kila jedne lubenice otpada na koru?
Uglavnom, sve je OK napisano, piše konačna cijena i mislim da je za hladan zalogaj usput čisto OK, pa tko voli nek izvoli .
Znam da one polovice lubenica koje djelatnica izreže i zapakira u celofan naplaćuju po istoj cijeni kao i cijele.
Dobivam doma reklame za Konzum i uvijek vidim da reklamiraju nekakv ručak za 10 kn. Kad god bi bio u Konzumu pogledao bih za taj ručak i nikad ga nije bilo!
Naravno dolazio sam između 8 i 11h. Kakav je to ručak koji možeš kupiti u 7 ujutro?Pa što im je problem napravit više ručkova?Ovako samo izgleda da se lažno reklamiraju.
Koliko si godina živio pod staklenim zvonom prije nego što su te prošli tjedan pustili u veliki svijet?
Imaš očišćene i na kocke narezane te u plastične čaše zapakirane lubenice, dinje, ananse i razne voćne "mješavine" i po InterSparovima i (većim) Mercatorima, te i tamo, "gle čuda" to košta višestruko nego (cijelo, neočišćeno i nenarezano) voće.
a vidim, sviam je to ok..da se plastika i trud naplate 500% više..sam neka vam je pošteno..nije ni čudo kaj nas tak deru kad je svima to normalno i dok je god takvih da je to u redu - ovakvih nebuloza i nepoštenja će bit. hehe.. i to nema veze sa staklenim zvonom i sl jer je to glupa usporedba i konstatcija hehehe.. to j samo realno i normalno razmišljanje da je ovo prejdano kaj trgovci rade od nas a vama je to normalno ajde, ko i obično - zatvaram ovu temu i ne komentiram više..heheh..fala a vi sam dajte i dalje podržavajte ovake nebuloze...
Ma o čemu vi pričate? Skoro svaki veći dućan prodaje izrezanu salatu, kupus salatu, nasjeckane gljive, povrće primremljeno za piranje. Na tebi je hožeš li platiti 250 g nasjekanih glljiva 10 kuna ili ćeš platiti kilo gljiva 20 kg i sam ih očistiti. Viđala sam dosta ljudi koji to kupuju jer su prekomotni ili lijeni za pranje i sjeckanje voća ili povrća.