Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film
Korisničko ime
Lozinka

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.07.2012., 17:51   #3941
Zek@n
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
Quote:
emnasut462 kaže: Pogledaj post
Meni se cini da je to samo zato da se snima neki novi nastavak sa strane...jer nemojmo zaboraviti da je mala prezivjela i odletjela u svemirskom brodu geneticarima.

Ne bi me zacudilo da imamo nastavak prethodnika u kojima vidimo kako ti isti inžinjeri geneticari zive na svom planetu i eto ti novog Avatara.
Ali nadam se da sam u krivu. Potpuno.
meni je ovaj film super, zadovoljan ali s toliko neodgovorenih pitanja da je to strasno..trebaju jako pametno sad smislit nastavak ili prequel..jer to bi moglo potopit i prometheus i taj nastvak
Old 05.07.2012., 20:46   #3942
Bumboslav
Registrirani korisnik

Bumboslav Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
emnasut462 kaže: Pogledaj post
JA sebi mislim - sasvim pravo. Zasto bi svojim razmisljanjem trebala biti iskljucivo vezana time sto se pisalo na ovom forumu, pa ima jos foruma u svijetu.

Naposlijetku, cini mi se smijesno ''iskljucivo analizirati i kritizirati film kao zasebno ostvarenje '', a kojeg su svi isli pogledati jer se radilo o prethodniku Aliena.
Gdje si nasao tu podrobnu analizu na kojoj naziraš svoju trvrdnju da su Prometheusa svi išli gledati jer se radilo o prethodniku Aliena???

Kakve veze ima ocjena nekog filma sa činjenicom da je (uvjetno rečeno) dio serijala? Ako je film dobar, dobar je, ako je loš, loš je, bez obzira da na filmove koju su mu eventualno prethodili.
Old 05.07.2012., 21:03   #3943
Ignoramus
como che

Registracija: Nov 2006.
ne kuzim what the fuss is about, film je odličan, radnja je odlična, napetost je neprekidna, gluma odlična i što je jos vaznije realna, ne vidim po cemu je film los?
Ignoramus is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 21:04   #3944
sleng
Registrirani korisnik

sleng Avatar

Registracija: Feb 2008.
Quote:
Ignoramus kaže: Pogledaj post
ne kuzim what the fuss is about, film je odličan, radnja je odlična, napetost je neprekidna, gluma odlična i što je jos vaznije realna, ne vidim po cemu je film los?
pa onda i ne možeš vidjeti s tolikim brvnima u očima
Old 05.07.2012., 21:29   #3945
Dukkai
Registrirani korisnik

Dukkai Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
Zek@n kaže: Pogledaj post
meni je ovaj film super, zadovoljan ali s toliko neodgovorenih pitanja da je to strasno..trebaju jako pametno sad smislit nastavak ili prequel..jer to bi moglo potopit i prometheus i taj nastvak
ovaj je vec potopljen. Nisam skoro vrijeme gledao film koji je imao tako los scenarij, bez glave i repa.
Kad je film zavrsio, pola stvari mi nije bilo jasno... neke stvari u filmu izgleda da su tamo tek toliko da pokriju minute do nekog dogadjaja, a neke stvari su potpuno nerazjasnjene, ostale visiti u zraku sa oni WTF pitanjem iznad...

Quote:
Mislim da si fulao temu. Reci moderatoru da ti prebaci post tamo gdje si ga mislio napisati.
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 23:19   #3946
Ajutokintumi
parlavora trikante

Ajutokintumi Avatar

Registracija: Jan 2011.
Quote:
poštovani kolega
imate i lijepu anketicu pa možete i prikladno valorizirati svoju ushićenost ovim sjajnim uradkom

Ajutokintumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2012., 23:50   #3947
Bumboslav
Registrirani korisnik

Bumboslav Avatar

Quote:
Zajebavaš, i vrlo si sarkastičan.
A sada nam iskreno reci što zaista misliš o tom filmu.
Old 06.07.2012., 01:05   #3948
Dragon007
INTERCEPTOR

Dragon007 Avatar

Registracija: Jul 2011.
U ovim danima opće pustoši glede SF originalnosti i neke duše u filmu moram reći (ponoviti) da Prometheus dolazi kao pravo osvježenje. Pa normalno ljudi da nitko neće ponoviti uzdahe koje je izazvao kod gledatelja kad su izasli iz kina prilikom pojavljivanja film Alien pa i Aliens, ali ovaj film ima "ono nešto" sto se kaže, glede SF horora.

Da se ne ponavljam non stop glede mog pregleda za sami film (detalje), to odvrtite par stranica unatrag koga zanima bas ali smatram da je film iznad prosjecan, vrlo dobar... ocjena 7.5/10.

U franšizi Aliena, ovaj film ima čvrstu po meni treću poziciju iza Aliena i Aliensa i onda ide velika praznina, pa tek onda Alien 3 i Alien 4.

Ovaj film je tri put bolji od Alien 3 a onom smecu cetvorci da i ne pricam, mada ovaj film ne pokazuje Aliene vec je kao sto i ptičice na grani znaju prequel, on otvara svoju priču da nas dovede do jedinice, počeo je sjajno, ali kako rekoh, ovaj film je tako snazno zaintrigirao gledatelje da ce sve osim vrhunskog SF-a kao nastavka biti potpuni debakl, samo i najmanja naznaka klišejstva u nastavku ce biti katastrofa, prema tome, vidjet cemo da li su dorasli ovome sto su zapoceli u ovome filmu, jer treba biti pozitivno egoistican za dati si ovakav jedan izazov, ali ne sumnjam da to moze Scott ostvariti.
Dragon007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 08:49   #3949
Ilium
Allnet user

Ilium Avatar

Registracija: Apr 2005.
Quote:
karnivor kaže: Pogledaj post
Film me razočarao

Zaista sam očekivao mnogo, odličan film dostojan aliena, a dobio sam kamilicu. Tipični ljetni blockbuster

Film za zaboravit nakon 2 dana

Proziran i loš scenarij još i mogu prepisat tome da ce ga valjda prodobnije isprotumačit daljnji nastavci (no prije ce bit da je scenarij njesra jer je i sam jebeni scenarist filma onaj hohštapler i prodavač magle Lindelof), ali prazni i nikakvi likovi, njihovi glupi postupci, nedostatak posljedica i interakcije među likovima, ritam filma kojeg kao da i nema (ko da je snimljeno za ADD publiku), pojedine scene toliko glupave da ne kužim kako su mogle izgledat ok za ostavit u konačnom proizvodu u postprodukciji filma...su ogromne mane uz koje ovaj film ne može biti vrhunski ni da ga jebeš

Nemogu vjerovat da je isti tip snimio osmog putnika, blade runnera, i ovo.

Šteta
Apsolutno se slažem!! Obožavam SF, odraso sam na SFu (više na knjigama jer je premalo filmova koji zaslužuju moju pažnju), al ovo je užas. Još mogu progutat loš scenarij i nedorečenost, al ne mogu progutat nalošiju glumu ikada u filmu visoke produkcije (jedino Rapace valja). Valjda je to zbog likova koji je na nivou turske sapunice. Likovi ni ne moraju postojat u ovom filmu - film bi bio puno bolji da uopće ne postoje dijalozi. Zvučna podloga je isto prilično loša od nabrijane do klasične, vrlo iritantna na nekoliko scena.
Volim R.S., al ovo je brate mili vrlo loše!! 3/10
Old 06.07.2012., 10:36   #3950
0merta
Registrirani korisnik

0merta Avatar

Registracija: May 2010.
PROMETHEUS Blu-ray Details Revealed; 15 Minutes of Deleted or Alternate Scenes Plus So Much More

Old 06.07.2012., 11:02   #3951
Archangel
je Hugo Weaving

Archangel Avatar

Registracija: Nov 2004.
Još samo da su napisali kada to dolazi
"Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot." Prokleta pravila da nema novog reda pa eto ovako: Starcraft Saga Edition - Work in Progress
Archangel is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 11:18   #3952
0merta
Registrirani korisnik

0merta Avatar

Registracija: May 2010.
Još samo da čitaš malo bolje !!!

Check out the extras below, followed by a full list of what’s on the other discs for Evolution: From Alien to Prometheus. Prometheus is set to hit shelves on October 3rd.
Old 06.07.2012., 11:30   #3953
evil bastard
Registrirani korisnik

evil bastard Avatar

Quote:
0merta kaže: Pogledaj post

Check out the extras below, followed by a full list of what’s on the other discs for Evolution: From Alien to Prometheus. Prometheus is set to hit shelves on October 3rd.
ne vjerujem da ce biti 03.10.
na odjavnoj spici filma je datum 11.10. preptostavljam da ce tad izaci
Old 06.07.2012., 12:36   #3954
facersplaca
Registrirani korisnik

facersplaca Avatar

Registracija: Jun 2009.
U Empireu za kolovoz odgovaraju na sva pitanja vezana uz Prometej, pa i o simbolici onog reljefa u prostoriji s vazama. Stvoritelji kao simbol stvaranja i alien kao simbol uništavanja.
Da je Isus bio stvoritelj koji je trebao spriječiti daljnje širenje Rimskog Carstva, da smo ga razapeli i da su se ovi htjeli osvetit.

Itd. itd, svašta ima.
Ne znam jel ima to u online obliku, nisam gledao, ali ako nađete, pročitajte.
Old 06.07.2012., 12:40   #3955
Umpah-Pah
UAH!!!

Umpah-Pah Avatar

Registracija: Sep 2009.
Lokacija: Mi jesmo za demokratiju, ali ne da svako priča šta oće!
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post

Kako sam bio ismijan izjavom da će film postati kultnim, mislim da će prodaja ovog Blu-raya dati prve naznake. Jako je mnogo ljudi pogledalo taj film u kinu, tako da moguća velika prodaja nemože biti slučajnost.

osobno bi ga kupio, jer ima onu kvalitetu "pitkosti" da ga se može gledati bezbroj puta. Osim toga obujam vrijedan kupovine radi dodatnog materijala.

Meni ima i kvalitetu da nesmije biti zaboravljen, ali to se ne smije izjaviti radi dežurnih dušebrižnika.
Old 06.07.2012., 12:41   #3956
facersplaca
Registrirani korisnik

facersplaca Avatar

http://www.plastichead.com/catalogue.asp

Ovdje ima zanimljivog merchandisea, majice, šalice, torbe...
Old 06.07.2012., 12:46   #3957
Umpah-Pah
UAH!!!

Umpah-Pah Avatar

Registracija: Sep 2009.
Lokacija: Mi jesmo za demokratiju, ali ne da svako priča šta oće!
Quote:
facersplaca kaže: Pogledaj post
U Empireu za kolovoz odgovaraju na sva pitanja vezana uz Prometej, pa i o simbolici onog reljefa u prostoriji s vazama. Stvoritelji kao simbol stvaranja i alien kao simbol uništavanja.
Da je Isus bio stvoritelj koji je trebao spriječiti daljnje širenje Rimskog Carstva, da smo ga razapeli i da su se ovi htjeli osvetit.

Itd. itd, svašta ima.
Povijesno gledano kršćanstvo i jeste glavni razlog propasti rimskog carstva (iako ga je Konstantin (mislim) priznao kao oficijalnu religiju carstva, te prešao na njega) Naime, kako su rimljani i njihov car sebe i svoje carstvo smatrali božanstvenim, a Isus propagirao nebesko carstvo ipak najvišim, nikako se to nije "poklapalo" sa rimskim planovima.

Mislim da nije slučajno to, jer se sa rimskim carstvom i općenito sa prvim urbanim sredinama počele pojavljivati i najveća zla u čovječanstvu - ratovi/nasilje za bogatstva, nepravedna hijerarhija društva bogati/siromašni, moćni/nemoćni itd..., te zapostavljenost žena.
Old 06.07.2012., 14:13   #3958
Dukkai
Registrirani korisnik

Dukkai Avatar

Registracija: Aug 2009.
Ako ovo postane kultni film, onda je kinematografija uistinu pala na niske grane...
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 14:27   #3959
Tomislav B
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2006.
Quote:
facersplaca kaže: Pogledaj post

Itd. itd, svašta ima.

Da, da. Sad se vade. Zakrpa na film. Imali su dovoljno vremena da prouče tisuće zamjerki, pa da smisle objašnjenja. Nastoje zamutiti vodu pa retroaktivno dati smisao. "Znate, ovo vam je simbol ovoga, ono simbol onoga." Ne smijemo dozvoliti slobodno razmišljanje, SVE TREBA OBJASNITI.
I ovako i onako klinci sa ADD-om imaju problema sa razumijevanjem pojmova "prije filma ili poslije filma", tako da će ljudi ubuduće znati o čemu se radi i što to znači i prije nego pogledaju film, pa kada ga pogledaju, sve će im već unaprijed biti servirano.

Jebeš film kojemu trebaju objašnjenja izvan filma.
Tomislav B is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 14:34   #3960
facersplaca
Registrirani korisnik

facersplaca Avatar

Quote:
Tomislav B kaže: Pogledaj post
Da, da. Sad se vade. Zakrpa na film. Imali su dovoljno vremena da prouče tisuće zamjerki, pa da smisle objašnjenja. Nastoje zamutiti vodu pa retroaktivno dati smisao. "Znate, ovo vam je simbol ovoga, ono simbol onoga." Ne smijemo dozvoliti slobodno razmišljanje, SVE TREBA OBJASNITI.
I ovako i onako klinci sa ADD-om imaju problema sa razumijevanjem pojmova "prije filma ili poslije filma", tako da će ljudi ubuduće znati o čemu se radi i što to znači i prije nego pogledaju film, pa kada ga pogledaju, sve će im već unaprijed biti servirano.

Jebeš film kojemu trebaju objašnjenja izvan filma.
Bas naprotiv, jebes film u kojem je sve posluzeno na pladnju i na koji ne potrošis nijednu mozdanu stanicu
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja