Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak
Korisničko ime
Lozinka

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je džabe.
Podforum: Kokošinjac

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.07.2012., 22:39   #1
sunčica
glupa s posljedicama

sunčica Avatar

Registracija: Dec 2002.
Ugrožava li materijalno uspoređivanje prijateljstvo?

.. i uspoređujete li ono što imate s onim što imaju vaši prijatelji? Smeta li vam ono što vidite ?

Recimo ovako .. da ste negdje oko svoje 35 godine, plus minus koja godina gore ili dole. Školovanje završeno, posao se već i promijenio pokoji put, kao i automobil. Malo se osvrnete oko sebe, tek toliko da se vidi gdje je tko od ekipe. Predstavlja li vam problem ako netko ima više, odnosno jeste li se susreli time da je netko neugodan jer imate više od njega?
Old 08.07.2012., 23:11   #2
petrunjela84
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2012.
Susrela sam se s tim da je netko neugodan ako ima manje, kao da mu se trebam ispricavati... inace, nije mi problem sto bilo tko ima vise od mene..
petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 23:42   #3
atlantis
53% lezbojka

atlantis Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
imam frendove doktore s puno para i zaštitare bez para. svi su mi jednako dobri, ne mjerim ih po novčaniku.
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 10:33   #4
*SpHeRe*
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2011.
ne smeta mi, ako se osoba normalno odnosi prema toj činjenici. ali ima ljudi koji se na neki način zbog toga osjećaju više vrijednima. takve i zaobilazim u širokom luku.
znam jednog divnog samozatajnog muškarca, koji vjerojatno ima više love nego svi koje znam zajedno. ali nikada to ne ističe. da ga ne znam puno godina, ne bih ni pomislila da stvari stoje tako.
znači, za moj odnos s tim ljudima ključan je način na koji oni sami doživljavaju sebe i svijet oko sebe.

da, bilo je situacija kad su me krivo gledali zbog boljeg financijskog stanja.
i to su mi iza leđa pričali, a u facu su mi se smješili.
*SpHeRe* is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 09.07.2012., 10:35   #5
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
sunčica kaže: Pogledaj post
.. i uspoređujete li ono što imate s onim što imaju vaši prijatelji? Smeta li vam ono što vidite ?

Recimo ovako .. da ste negdje oko svoje 35 godine, plus minus koja godina gore ili dole. Školovanje završeno, posao se već i promijenio pokoji put, kao i automobil. Malo se osvrnete oko sebe, tek toliko da se vidi gdje je tko od ekipe. Predstavlja li vam problem ako netko ima više, odnosno jeste li se susreli time da je netko neugodan jer imate više od njega?
Ne zamaram se takvim pitanjima i razmišljanjima. Nekakvih neugodnjaka nisam imao, a komentare kak mi je super ionako ne doživljavam ozbiljno. Osim kaj ja znam da mi je super, tuđe interpretacije i doživljaji mojih životnih situacija me i ne zanimaju pretjerano.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 11:31   #6
petrunjela84
Registrirani korisnik

Mene su znali nervirati tuđi komentari i pitanja tipa - koliko si platila taj komad namještaja? jooojjjj, pa to je skupo, ja nikad ne bih dala toliko, ja ne patim toliko da mi je sve lijepo... ...
ono, šta bi trebala reći na to?
ali prevazišla sam to, srećom, u glavi mi svira neka pjesmica kad ljudi pričaju nešto što mi ne paše (osim onih s kojima dijelim životni prostor)
petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 11:36   #7
Uranija
Zlomanica

Uranija Avatar

Registracija: Jun 2008.
Quote:

Ne.
To su realno takve gluposti i samo kamen spoticanja za bilo kakvo prijateljstvo.
Kao i pokazatelj posvemašnje tuposti i površnosti.

Život je nešto sasvim drugo.
Old 09.07.2012., 11:50   #8
Gilda.
:)

Gilda. Avatar

Registracija: Jan 2009.
Je, doživjela sam i da mi spuštaju kaj imam i da mi se nadvisuju oni koji imaju više. Ljudi su svakakvi.
Prijatelje imamo iz najranijih dana, ponešto novih s kojima smo kliknuli usput i pokušavamo na takve stvari ne obraćati pažnju.
No realno, kod bliskih prijatelja razlika u materijalnim mogućnostima predstavlja veći problem nego kad netko općenito bubne. Za to te boli đon. I da, može ugroziti prijateljstvo.
Ali naučiš se s vremenom funkcionirati ako ti je bitno.

Zadnje uređivanje Gilda. : 09.07.2012. at 12:07.
Gilda. is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 12:27   #9
joujou
material world

joujou Avatar

Registracija: Jun 2003.
Quote:

prilicno se vidi gdje je tko od ekipe
cak i u drustvima koja su manje orjentirana na materijalno se opet kuzi

bila sam u situacijama u kojima je to nekad predstavljalo i problem
neka su prijateljstva i zahladila zbog takvih razlika

na zalost

Now you dont need money
With a face like that, do ya honey
joujou is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 23:27   #10
atlantis
53% lezbojka

atlantis Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Quote:
Gilda. kaže: Pogledaj post
Je, doživjela sam i da mi spuštaju kaj imam i da mi se nadvisuju oni koji imaju više. Ljudi su svakakvi.
Prijatelje imamo iz najranijih dana, ponešto novih s kojima smo kliknuli usput i pokušavamo na takve stvari ne obraćati pažnju.
No realno, kod bliskih prijatelja razlika u materijalnim mogućnostima predstavlja veći problem nego kad netko općenito bubne. Za to te boli đon. I da, može ugroziti prijateljstvo.
Ali naučiš se s vremenom funkcionirati ako ti je bitno.

onda sam ja imala sreće

najfrendica mi je iz dana kad smo fakat dragi i ja bili skoro bez ičega a ona je imala para pun kurac i devetsto

drugi frendovi također većina iz tog razdoblja... najboljem sam frendu rekla da ako se ikad promijenim zbog love da me torpedira k vragu još nije

neki novi, 'pokupljeni' usput su isto svakakvi s parama od onih s tri put godišnje smo u inozemstvu gdje ona nosi dior i chanel do onih koji su podstanari gdje je ona bez plaće već par mjeseci

volim ih sve i kad smo u skupom restaču i kad jedemo u tjednu restorana po 100 kuna i kad smo kod nekog doma na grahu s kobasicama ili viškoj pogači
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 09:21   #11
Gilda.
:)

Gilda. Avatar

Registracija: Jan 2009.
Možda malo sreće, no mislim da je ipak tu više stvar u pameti
Čovjek se okružuje ljudima koji mu odgovaraju i koji su im u biti slični.
Materijalno tu može i ne mora igrati ulogu. Ovisi o "pameti".
Sigurno da će zahladiti odnos među ljudima koji na svaki pokušaj da si ovi s malo više love i priušte nešto više dobiju rogove od jada ili da oni s više love zaborave da se može kvalitetno družiti i doma uz naručenu pizzu i vodu.
Gilda. is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 11:40   #12
hannah3
Registrirani korisnik

hannah3 Avatar

Registracija: Apr 2008.
Quote:

spletom vise sretnih okolnosti, negoli vlastitog truda, imam nesto manje financijskih problema od nekih zena s kojima sam u kontaktu. (isto tako, od nekih imam i manje love, ali ni to mi nije nesto o cemu ikad razmisljam)

mislim da sam jedna od zadnjih generacija koje nisu gledale na to tko sto i koliko ima, a tako sam i odgojena.

zavist smatram jednom od najgorih i najzlonamjernijih ljudskih osobina.
kada sam kod dvije, nekad bliske, osobe, primijetila otvorenu zavist i zlonamjerne komentare, otvoreno sam im to dala do znanja i prorijedila kontakte, koji su tijekom godina i odumrli.

primijetila sam kod doticnih neko zlurado veselje u vrijeme mojih najvecih zivotnih problema, kao da se time tjese. (maligna bolest bliske osobe, ili 7 godina neodlazaka na odmor ili more, zbog vezanosti i brige za vjecito bolesnog psa kojeg sam voljela)

ja sam korektna u svojim odnosima s ljudima, nikome nisam ucinila nista nazao, gdje sam mogla, dobronamjerno sam pomogla. pazeci da nikoga ne uvrijedim, jer, lakse je dati, nego primiti.

u tudje stvari se ne mijesam, tudje situacije i organizacije zivotnih stvari ne diram, i smatram da se isto tako nikoga ne ticu moje.

povremeno su ljudi znatizeljni i postave nepristojna pitanja ili imaju nepristojan komentar, iako ne iz zlobe, nego iz znatizelje i manjka kucnog odgoja.

prije par godina jedna (jedva) poznanica mi je rekla : ja ne bi nikad mogla zivjeti u (zemlji u kojoj mi muz radi).onda je rekla: ja ne bi mogla ne raditi.
onda sam ja njoj rekla-gle, kad me vec vuces za jezik, ja se nikad ne bi mogla seksati sa stricekom koji je godiste mog tate (ona je u to vrijeme bila u braku sa jednim takvim...ili u razvodu, ne sjecam se). hocemo se tak razgovarat???

sa 40 godina vise nemam poriv ikome ista objasnjavati. nekad sam znala reci nesto u stilu-pa to nije pristojno nekoga pitati... ili-to su privatne stvari, ja na takva pitanja ne odgovaram.

sad me rijetko kad itko ista pita, a glupa pitanja su ionako uglavnom dolazila od polunepoznatih ljudi, poznanika.
ljudi koji se cude mojem odabiru. (i ja se cudim ili mi ne bi pasali tudji odabiri, pa to nemam poriv isticati, jer svatko si organizira onako kako mu pase, koliko mu to mogucnosti dozvoljavaju).

s time da se razumijemo, ne radi se ni o kakvom bogatstvu, situacija je jednostavno takva da sam zbog prirode muzevog posla zbog kojeg smo po par mjeseci tu, a po par mjeseci vani, i tako stalno, prije desetak godina otisla s posla.
a imala sam tu srecu da su se za tu mogucnost pobrinuli moj suprug i moj otac i nisam skocila u nesigurnost.

dani i zivot su mi sretni i ispunjeni , imam brak bolji nego gotovi svi ljudi koje poznajem, nisam dokona kucanica,(iako kucanske poslove obavljam vrlo kvalitetno) imam dan prilicno ispunjen korisnim i ugodnim aktivnostima, kvalitetno vrijeme sa svojim suprugom i blizom obitelji, te prijateljima.

u detalje ne zelim ulaziti. toliko koliko od privatnosti zelim podijeliti, toliko sam napisala.

uglavnom, ja se osobno nikad u zivotu nisam ni sa kime usporedjivala i virila u tudji novcanik i pitala se odakle nekome nesto, niti sam prijatelje birala po financijskoj slicnosti.
niti sam ikome zavidjela, niti zavidim ako ima bolje mogucnosti od mene ili bolje zdravlje ili vise srece u bilo cemu.
hannah3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 11:46   #13
Ona007
Centar Svijeta i Okolice

Ona007 Avatar

Registracija: Jul 2003.
Nije blago ni srebro ni zlato, vec je blago sto je srcu drago

Obicno iskompleksirane licnosti traze kompenzaciju u materijalnom.. kad me netko pocne s ovakvim stvarima zamarat ja im nekom sitnicom ukazem na gorenavedeno, najcesce ne rijecima nego nekim primjerom
Old 10.07.2012., 13:20   #14
M@3X
Podijelimo osmjeh :)

M@3X Avatar

Prijatelji su mi ljudi koje volim zbog njih samih.
A finansijsko stanje je nekima promjenljivo, nekima ide iz godine u godinu na bolje, drugima na gore...
Radujemo se postignucima ili se tjesimo u teskim vremenima (bilo da je u pitanju zdravlje, familija, problemi na poslu, manjak novca...).

Ljudi kojima je bitno stanje u mom novcaniku mi ionako nisu pravi prijatelji, ako sam takve usput pogubila - i neka sam.
Old 11.07.2012., 13:56   #15
Morticia Addams
Žena dijete

Morticia Addams Avatar

Registracija: Jul 2007.
Od kad je kriza primjetila sam da ljudi više vire drugima u novčanik i moram priznati da mi je to baš bljak.
Old 11.07.2012., 14:59   #16
voorn7
Registrirani korisnik

voorn7 Avatar

Registracija: Apr 2009.
jako lijep post hannah i priblizno smo slicnih razmisljanja.

ljudi koji si daju za pravo komentirati necije privatne stvari su uvijek budili neku nelagodu kod mene. pa tako i neciju financijsku situaciju. bjezala sam od njih tada a bome cu i nadalje.

mogu reci da zivim bolje sad neg ikada, sto je paradoksalno s obzirom na losu globalnu ekonomsku situaciju. na neugodne komentare tipa: kak si iskesirala tolko i tolko za to i to, odgovaram: a eto, kaj cu, morala sam i s tom osobom vise ne kontaktiram.

zavist i zloba prirodjena nekim pojednicima me uzasava.

ne usporedjujem se sa svojim frendovima niti oni sa mnom
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 17:39   #17
nedodirljiva
nedodirljiva

Registracija: Aug 2007.
U zadnje vrijeme da...

Ne smeta mi to sto ona ima love vec, cura je vrijedna i snalazi se na sve nacine, vec mi smeta sto kad izlazimo moj novcanik se ne moze mjeriti sa njenim,ona voli gotivu,skuplja mjesta,skuplje izlaske a sto ja sebi ne mogu priustiti,u zadnje vrijeme upravo zbog tih stvari pocela sam je izbjegavati a sto pocinje dovoditi do tenzija u nasem odnosu,jednostavno vise mi nije do toga da za jednu noc potrosim toliko love a narednih mjesec dana da neznam gdje mi je glava upravo zbog toga sto je mojoj prijateljici se cefnulo otici i provesti na neko mjesto...
Isto tako mi smeta njeno hvalisanje koliko je dobila love,koliko ima u steku,kako je kupila ovo,ono a i njoj je jasno da ja nemam kinte u dzepu tako da ovo stanje medju nama me prilicno nervira...
nedodirljiva is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 18:06   #18
mpoo
Registrirani korisnik

mpoo Avatar

Mda, ovo što kaže Nedodirljiva ima logike. S jedne strane je posve u pravu i vjerujem da joj nije lako slušati takvo što, no s druge je doista teško okriviti prijateljicu - žena ima novaca i uživa u njima, normalno je da će se provoditi, kupovati stvari, pričati prijateljicama gdje je bila i što je kupila.

Mislim da bi ovdje mogao pomoći jednostavan razgovor. Reci joj da nemaš novaca za bančenje cijelu noć i gotovo. Znaš, ako ti je dobra prijateljica, nemoj je se odreći zbog ovakvih gluposti. Često ne primjećujemo s kakvim se problemima drugi suočavaju dok ih mi sami nemamo. Vjerojatno joj nije namjera povrijediti te.
Old 11.07.2012., 19:23   #19
nedodirljiva
nedodirljiva

Pogledajte ovu situaciju:

Znaci nova godina je i mojoj prijateljici je na um palo da ide slaviti novu godinu u Beci ja kazem stvarno ne mogu,finansijski nije mi do toga,osim toga ima jos drustva koji su izabrali prilicno normalna objekat za slavlje i zasto nebi svi bili u drustvu,ne,ona nece zato sto joj se nova godina slavi u becu...nakon neke kaze ona ok,hajde sa mnom,platicu ti ja svei odibjem i tada,jer neugodno mi je da mi ona sve to placa,ipak nije to mala suma,i odbijam i zahvaljujem se ali ne mogu to prihvatiti,u medjuvremenu zove me ostala raja,krajnji rok je za rezervacije i pristanem s njima a nju zovem i pitam hoce li i ona,i ona se naljuti zbog toga sto nisma htjela novu godinu slaviti s njom u Becu
nedodirljiva is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 19:45   #20
petrunjela84
Registrirani korisnik

Quote:
nedodirljiva kaže: Pogledaj post
Pogledajte ovu situaciju:

Znaci nova godina je i mojoj prijateljici je na um palo da ide slaviti novu godinu u Beci ja kazem stvarno ne mogu,finansijski nije mi do toga,osim toga ima jos drustva koji su izabrali prilicno normalna objekat za slavlje i zasto nebi svi bili u drustvu,ne,ona nece zato sto joj se nova godina slavi u becu...nakon neke kaze ona ok,hajde sa mnom,platicu ti ja svei odibjem i tada,jer neugodno mi je da mi ona sve to placa,ipak nije to mala suma,i odbijam i zahvaljujem se ali ne mogu to prihvatiti,u medjuvremenu zove me ostala raja,krajnji rok je za rezervacije i pristanem s njima a nju zovem i pitam hoce li i ona,i ona se naljuti zbog toga sto nisma htjela novu godinu slaviti s njom u Becu
Kaže stara narodna - sit gladnu ne vjeruje
petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja