Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Poruke, žalbe, komentari
Korisničko ime
Lozinka

Poruke, žalbe, komentari Vaše primjedbe, ideje,žalbe, komentari. Kako da Forum bude bolji i uljudniji.
Podforumi: Čestitke i Kutak za banirane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.07.2012., 17:00   #1
cafelate
Registrirani korisnik

cafelate Avatar

Registracija: Feb 2012.
ŽUDovski povlaštenici i pitanje

Činjenično je da se dugogodišnjim forumašima dozvoljavaju stvari koje su ostalima zabranjene. U prilog tome su poluprivatni chatovi na kojima se forumaši koji nisu upoznati s politikom istih nazivaju "padobrancima".

Npr, sveprisutnom Lordu se ne sviđa sarkazam koji sam obilato prosipa po žudovskim temama. Nisam primijetila da su mu postovi koji obiluju sarkazmom i cinizmom, brisani.

Dotičnom, koji ustvrđuje da je besmislica ono što sam ja napisala, slijedi moj odgovor koji je, dakako obrisan, pa ću improvizirati:
"Naravno, besmisleno je iskreno porazgovarati... Puno je smislenije saznati od kćeri da suprug ima mladu ljubavnicu.."

Obraćam se PM prisutnom moderatoru:
cafelate kaže:
jel mi obrisan post u kojem qutoam lorda i negiram besmislenost razgovora ili mi ne očitava?
Odgovor:
Obrisano. Ispod nekih granica prepucavanja nema smisla ići.

Nedavni prilog ovoj tezi je moj karton na "Ljubavničkim ili preljubničkim odnosima"
Na nezadovoljstvo mojim obraćanjem drugom forumašu i ispisivanje o sebi i svojim načinima komunikacije, odgovorila sam povlaštenici da me ne zanima njezino mišljenje oko toga i da ne mislim tipkati o njoj i njezinom autu. (aluzija na poznatu reklamu)

Dakako, uslijedilo je brisanje mog odgovora na njezin post koji uredno stoji. Karton se podrazumijeva. Nisam se žalila jer mislim da žalbe imaju smisla koliko i stiskanje gumba za pješake, na semaforu.

Pitanje:
Koliko staža ili postova treba imati forumaš da bi smio koristiti identičan sarkazam ili ironiju kao i zaštićeni forumaši?
Ili pak odgovoriti istim tonom a da se ne prozove kao prepucavač, troler ili neozbiljnik?
cafelate is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 17:09   #2
Kamelot
Registrirani korisnik

Kamelot Avatar

Registracija: Aug 2011.
Quote:
cafelate kaže: Pogledaj post
Činjenično je da se dugogodišnjim forumašima dozvoljavaju stvari koje su ostalima zabranjene. U prilog tome su poluprivatni chatovi na kojima se forumaši koji nisu upoznati s politikom istih nazivaju "padobrancima".
Šta se iznenađuješ, i tamo je moderiranje katastrofa...!

Quote:
Npr, sveprisutnom Lordu se ne sviđa sarkazam koji sam obilato prosipa po žudovskim temama. Nisam primijetila da su mu postovi koji obiluju sarkazmom i cinizmom, brisani.
Naravno... Ako malo pogledaš na ovom podforumu temu koja ima veze s religijom, također ti bude jasno to što govoriš... Nepravda je svuda oko nas...

Quote:
Dotičnom, koji ustvrđuje da je besmislica ono što sam ja napisala, slijedi moj odgovor koji je, dakako obrisan, pa ću improvizirati:
"Naravno, besmisleno je iskreno porazgovarati... Puno je smislenije saznati od kćeri da suprug ima mladu ljubavnicu.."
To ukazuje na katastrofalno moderiranje... Ak si mogla skužiti, ni mene više tamo nema, a bio sam nekoć... Probaj spomenuti i malo morala tamo, pa ćeš vidjeti kak će te moderatori dočekati....

Quote:
Dakako, uslijedilo je brisanje mog odgovora na njezin post koji uredno stoji. Karton se podrazumijeva. Nisam se žalila jer mislim da žalbe imaju smisla koliko i stiskanje gumba za pješake, na semaforu.
Složio bih se... No, nemoj se sikirati... Otiđi s toga pdf-a i to je to, ne isplati se sikirati, jer ništa ne možeš napraviti...!

Quote:
Pitanje:
Koliko staža ili postova treba imati forumaš da bi smio koristiti identičan sarkazam ili ironiju kao i zaštićeni forumaši?
Ili pak odgovoriti istim tonom a da se ne prozove kao prepucavač, troler ili neozbiljnik?
Pa, evo, ja već imam poprilično staža, a šta god progovorim, odmah sam troler... Nema ti to veze s tim, bit je u tome što i kako govoriš, da li se sviđaš moderatorima ili ne... S druge strane, pokušaj podržavati sve što je krivo, pa ćeš vidjeti napredak, na žalost...
Old 10.07.2012., 17:57   #3
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Registracija: May 2009.
Quote:
Npr, sveprisutnom Lordu...
Za početak, ajmo pljunuti čovjeka, lakše ćemo poslije dokazati svoju tezu, ma koja to teza bila.

Zašto ti to treba? Fakat, zašto me u raspravi o problemu koji želiš izložiti, imaš potrebu onako usput posprdno označiti kao "sveprisutnog"? Možeš se graditi koliko hoćeš da to nije posprdno, da nisi htjela ovo ili ono - ali, što si onda htjela naglašavanjem moje nekakve "sveprisutnosti" (o kojoj sad i ovdje neću razglabati jer je offtopic), u kojem je kontekstu to relevantno za ono što želiš reći u ovom topicu?
Quote:
...se ne sviđa sarkazam koji sam obilato prosipa po žudovskim temama.
U predmetnoj raspravi sam se neprecizno izrazio: ne smeta mi sarkazam sâm po sebi, smeta mi kombinacija sarkazma i pasivne agresivnosti koju je nekoliko forumaša nekoliko puta ubacivalio u raspravu.

Zašto mi to smeta? Razlog je jednostavan: tema o kojoj se raspravlja (utjecaj roditeljskog razvoda na djecu) je i ozbiljna i teška i osjetljiva - i zanimljiva za raspravu. Mislim da takozvani "Ha!"-postovi ubijaju mogućnost ozbiljne rasprave - i da, to mi smeta.

U temi o kojoj govoriš, govori se o vezi 50-godišnjaka i 30-godišnjakinje. Ako se u raspravi o temi potegnu postovi poput "Ha, najbolje bi bilo da sad njegova kći nađe sebi nekog njegovog vršnjaka", ako se na moju rečenicu da je pretjerano vjerovati da će način na koji se ostavljenoj supruzi priopći napuštanje bitno utjecati na njezin doživljaj tog napuštanja (u smislu da će joj biti bolje/lakše/podnošljivije), odgovori sa "Ha, sigurno joj je bolje (lakše/ljepše, ne sjećam se točno koju si riječ upotrijebila) da sazna od kćeri da ju muž vara" - onda tu nema prostora za ozbiljnu raspravu. Priznajem (i napisao sam): ljude koji ispisuju takve "Ha, ako ne voliš Tita, voliš Hitlera!" postove, ne smatram vjerodostojnim sugovornicima.

Ne događa se to samo na ovoj temi ni samo na ovom PDF-u: ljudi iz nekog čudnog razloga vjeruju da će takvim postovima nešto postići u raspravi. Što bi to moglo biti (osim odbojnosti raspravljanja takvim sredstvima), ne znam.

Ja u svojim postovima pišem svakojako - ali, ako ikad igdje naiđeš na primjer takvoga mog sarkazma / pasivne agresivnosti, ako ikad na nečiji stav reagiram takvim besmislenim karikiranjem i iskrivljavanjem, slobodno me podsjeti na ovaj topic i ovaj post.
Old 10.07.2012., 19:10   #4
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Činjenično je da se dugogodišnjim forumašima dozvoljavaju stvari koje su ostalima zabranjene.
Ja bum samo rekao da ovo nije istina i nastavio u revijalnom tonu: Ovo nije istina.

Hvala i bok.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 10.07.2012., 19:32   #5
štemajzl
BMK

štemajzl Avatar

Registracija: Sep 2006.
Samo da utvrdimo: otvorila si novu temu jer se žališ na karton koji si dobila prije dva mjeseca (iako za žalbe na kartone postoji odgovarajuća tema) i na dva obrisana posta (od 13 koliko si ih u dva dana napisala na toj temi)?

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 13:29   #6
S'Sungassi
Registrirani korisnik

S'Sungassi Avatar

Registracija: Jun 2009.
Quote:
slafko kaže: Pogledaj post
Ja bum samo rekao da ovo nije istina i nastavio u revijalnom tonu: Ovo nije istina.

Hvala i bok.
Evo mene u ulozi padobranca..ali slučajno naletio na ovaj topic i vidio ovo.
Pa ću ja reći da je to istina. A ne da nije istina

Primjer su ti masa moderatora, npr.prvi mi na pamet pada Stinger koji nemali broj puta druge vrijeđa, naziva idiotima, budalama, svakakvim epitetima, nevezano je li netko padobranac na nekoj temi ili nije, i uzima si za pravo, Stinger jel, takav rječnik i ponašanje..pa koliko s egod ekipa na njega tužila ili mu to spočitavala, nije ni kažnjen, ni opomenut..

A takvih slučajeva i forumaša ima brdo..
"With their qualities of cleanliness, discretion, affection, patience, dignity, and courage, how many of us, I ask you, would be capable of becoming cats?" "Čovjek je kriv za svako dobro dijelo koje ne napravi."
S'Sungassi is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 13:43   #7
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Quote:
S'sung kaže: Pogledaj post
Stinger koji nemali broj puta druge vrijeđa, naziva idiotima, budalama, svakakvim epitetima
Kraljevstvo za quote prijavljenog i nesankcioniranoga.
Quote:
Kraljevstvo za quote prijavljenog i nesankcioniranoga.
Old 11.07.2012., 14:12   #8
cafelate
Registrirani korisnik

cafelate Avatar

@Kamelot
Možda je politika ŽUD-a održavanje "domicilnih" forumaša. Jednom sam se žalila na Tupelo i dobila čudesne odgovore...
http://www.forum.hr/showthread.php?t=718175

No, tek nedavno sam pročitala da Tupelo ima doživotnu funkciju, iako nisam našla niti jednu pohvalu upućenu dotičnoj, za razliku od žalbi kojima je upitna svrhovitost... Ali barem nisu zabranjene pa tko voli...

------------------------

Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Za početak, ajmo pljunuti čovjeka, lakše ćemo poslije dokazati svoju tezu, ma koja to teza bila.
Ukoliko se osjećaš pljunut (?!) zbog evidentne konstatacije tvoje neupitne forumske sveprisutnosti... što reći osim: nemoj biti.

Quote:
...ljudi iz nekog čudnog razloga vjeruju da će takvim postovima nešto postići u raspravi. Što bi to moglo biti (osim odbojnosti raspravljanja takvim sredstvima), ne znam.
Pa će se rasprava unaprijediti recimo, terapeutskim postovima; na temi 23ogodišnjakinje koja pati zbog odlaska oca:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...&postcount=564

Još jedan primjer terapijskog unapređenja rasprave kojim se nešto postiže:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...&postcount=598
Ne moram napomenuti da je Soul Sister nedugo zatim, pozdravnim postom koji je dakako obrisan, napustila raspravu.

--------------

@Slafko, Ssung

Zadnjih mjeseci niste naslovljeni ŽUDovski forumaši ali je baš lijepo što ste se upisali.
cafelate is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:13   #9
cafelate
Registrirani korisnik

cafelate Avatar

Quote:
štemajzl kaže: Pogledaj post
Samo da utvrdimo: otvorila si novu temu jer se žališ na karton koji si dobila prije dva mjeseca (iako za žalbe na kartone postoji odgovarajuća tema) i na dva obrisana posta (od 13 koliko si ih u dva dana napisala na toj temi)?
Skroz krivo.
Zapanjujuće netočan zaključak iz pročitanog, s obzirom da si moderator.
Ne radi se o žalbi, što jasno i piše.

Radi se o komentiranju žudovskih podobnika s navedenom protekcijom i postavljenom pitanju.

Ukoliko se odlučim žaliti, bit će u naslovu naziv "žalba" i nick osobe na koju se žalim.
Odgonetanje smisla napisanog neće zahtijevati trud.
cafelate is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:19   #10
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Tvrdnja o mojoj "forumskoj sveprisutnosti" je glupava tvrdnja, što se može dokazati pukim uvidom u broj PDF-ova na kojima pišem puno, broj PDF-ova na kojima pišem jako rijetko i broj PDF-ova na kojima ne pišem uopće.

Nijedan od dva linka nema veze s "Ha!" postovima o kojima sam govorio. Da, mislim da je 28-godišnjaknji kojoj u kući nedostaje otac potrebna ozbiljna terapija ne bi li se napokon osamostalila - to tvrdim smrtno ozbiljno i mogu o tome smrtno ozbiljno razgovarati. Da, mislim da se netko tko tuđu zaljubljenost proglašava "slijeđenjem svoga kurca" i "padanjem na miris pičke" (njezina terminologija, citirana po sjećanju), a korijene svojih zaljubljenosti objašnjava bitno drugačije, smatra boljim od drugih.

Ali, nijedan od ta dva primjera nije sarkastično ispisivanje posprdnih ekstrema poput "najbolje će biti da kći nađe nekog očevog vršnjaka pa će se onda kvalitetno družiti učetvoro". Morat ćeš se malo bolje potruditi.
Old 11.07.2012., 14:30   #11
cafelate
Registrirani korisnik

cafelate Avatar

Quote:
"najbolje će biti da kći nađe nekog očevog vršnjaka pa će se onda kvalitetno družiti učetvoro".
Ja ovo gore nikada nisam napisala.

-------------

Tvoja sveprisutnost će najbolje dočarati ono što želim reći. Nije vrag da je nedopušteno konstatirati ono što je očigledno kompletnom forumskom puku?
Bit ću kažnjena za "Car je gol ili Lord je sveprisutan?"

Žao mi što nisi zadovoljan odgovorom ali se ne mislim više truditi.
cafelate is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:46   #12
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Quote:
Nisam ni rekao da si to napisala ti - samo sam naveo primjer postova (onaj drugi primjer je tvoj) koji dokidaju mogućnost svake daljnje rasprave.
Quote:
Nije vrag da je nedopušteno konstatirati ono što je očigledno kompletnom forumskom puku?
Nije to pitanje (ne)dopuštenosti: slobodna si konstatirati što god ti padne na pamet. Mogu samo ponoviti da je iznimno glupavo tvrditi da je netko tko piše na nekih 5-6 od svih forumskih PDF-ova (površno prebrojano, preko 170), "sveprisutan" na forumu, tvrdila to ti ili bilo tko drugi. Ako fakat vjeruješ da je, ne znam, nogometašima, društvenjacima, prirodnjacima, i forumašima s još nekih 150 i više PDF-ova "očigledna moja sveprisutnost", samo nastavi s tom tvrdnjom - jebi ga, ne mogu te ja spriječiti da se sramotiš po forumu...
Old 11.07.2012., 15:00   #13
cafelate
Registrirani korisnik

cafelate Avatar

Quote:
jebi ga, ne mogu te ja spriječiti da se sramotiš po forumu...
Tako je, pa se nemoj ni truditi.

Inače, linkanje postova je puno praktičnije od nagađanaja i manipulacije oko prvih, drugih lijevih i desnih upisa.
cafelate is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 15:29   #14
Soul sister

Soul sister Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Nisi ti, ja sam napisala nešto slično, samo što je trebalo biti navedeno da je to parafraza ili quotati post, ako se već insistira na preciznosti.

Quote:
Još jedan primjer terapijskog unapređenja rasprave kojim se nešto postiže:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...&postcount=598
Ne moram napomenuti da je Soul Sister nedugo zatim, pozdravnim postom koji je dakako obrisan, napustila raspravu.
Poučena dugogodišnjim forumskim iskustvom, pretpostavila sam šta slijedi i povukla se iz diskusije. Moderator očito smatra da je ovaj gore navedeni post izuzetno bitan za diskusiju i zbog toga ga nije pobrisao.

U korist ove teme spomenut ću samo da je na jednom od chatova na ŽUD-u komentirana ne samo tema već i forumašice koje zastupaju određene stavove, u poprilično negativnom kontekstu. Nisam provjerila je li komentiranje tema i forumaša dopušteno pravilima na ŽUD-u, a ako je potrebno, mogu linkati temu i postove.
Old 11.07.2012., 16:38   #15
Tupelo
Zoo-Music Girl

Tupelo Avatar

Registracija: Dec 2008.
Quote:
Soul sister kaže: Pogledaj post
Nisam provjerila je li komentiranje tema i forumaša dopušteno pravilima na ŽUD-u, a ako je potrebno, mogu linkati temu i postove.
Molim te da ih svakako linkaš pa ću pogledati o čemu se radi.
Chatove uglavnom moderiram ja, a zadnjih dana me baš i nije bilo na netu.
Na ŽuD-u, a posebno na chatovima ovakva komentiranja nisu dopuštena i sudionici chatova to jako dobro znaju.

Tom Waits, Rain Dogs
Tupelo is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 19:08   #16
Soul sister

Soul sister Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
Tupelo kaže: Pogledaj post
Molim te da ih svakako linkaš pa ću pogledati o čemu se radi.
Chatove uglavnom moderiram ja, a zadnjih dana me baš i nije bilo na netu.
Na ŽuD-u, a posebno na chatovima ovakva komentiranja nisu dopuštena i sudionici chatova to jako dobro znaju.
Nikad ne prijavljujem postove, tako da nisi ni mogla reagirati. Ne bih ni sada "prijavila", ali s obzirom na to da je riječ o ozbiljnoj temi, tj. utjecaju razvoda roditelja na djecu, smatram da su ovakvi komentari neprimjereni.

Ovo su neki od tih postova iz kojih se nedvojbeno može zaključiti da je riječ o komentiranju ove teme i forumaša koji ne dijele stavove sa dotičnima:

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=8800

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=8807

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=8812

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=8816

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=8823

Zadnje uređivanje Soul sister : 11.07.2012. at 19:16.
Soul sister is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2012., 08:16   #17
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
S'sung kaže: Pogledaj post
Evo mene u ulozi padobranca..ali slučajno naletio na ovaj topic i vidio ovo.
Pa ću ja reći da je to istina. A ne da nije istina

Primjer su ti masa moderatora, npr.prvi mi na pamet pada Stinger koji nemali broj puta druge vrijeđa, naziva idiotima, budalama, svakakvim epitetima, nevezano je li netko padobranac na nekoj temi ili nije, i uzima si za pravo, Stinger jel, takav rječnik i ponašanje..pa koliko s egod ekipa na njega tužila ili mu to spočitavala, nije ni kažnjen, ni opomenut..

Brkaš pojmove. Moderator i dugogodišnji forumaš nisu sinonimi. Neki dugogodišnji forumaši su moderatori i to je sve.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 08:58   #18
cafelate
Registrirani korisnik

cafelate Avatar

Quote:
Soul sister kaže: Pogledaj post
U korist ove teme spomenut ću samo da je na jednom od chatova na ŽUD-u komentirana ne samo tema već i forumašice koje zastupaju određene stavove, u poprilično negativnom kontekstu.
Ne treba te dirati kontekst tih chatova jer:

"(budući da se radi o chatu, ljudi pišu opušteno i u zajebanciji) ", kaže Tupelo, a Nica nadopunjava s " chat koji ima sasvim drugačiju dinamiku i svrhu od ostalih", topica valjda.

Dakle, opuštena poluprivatna zajebancija za padobrance nema svrhu ni težinu i ne treba obraćati pozornost.
cafelate is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja