Pročitao sam par desetaka CV-ova, i iako sam navikao na svakojake bedastoće, ovo što sam sad otvorio me dotuklo. CV u obliku formulara koji podsjeća na DOH obrazac za prijavu poreza na dohodak (guglaj ako ne znaš kako to izgleda). I to na 11 stranica! Ma šta ta osoba stvarno misli da će to neko čitati?!
Svako čitanju CV-a pristupa na neki svoj način, ali mislim da neću pogriješiti ako kažem šta hoću vidjeti na CV-u:
1. tko si
2. koji si faks ili drugu školu završio
3. za one koji nisu friški s faksa, koje si poslove dosad radio
4. koja znanja imaš
Napisani CV dajte nekom da pogleda, te ako taj nije u stanju u 10 sekundi naći na CV-u ovo što sam nabrojao, razmislite da prepravite CV.
Lokacija: At a place where the sky meets the ocean and dreams meet reality...
Quote:
lauxret kaže:
Tražim nekoga tko bi mi bio voljan prevesti zamolbu i životopis na engleski - PM.
Ako ti nije kasno u nedjelju da ti posaljem, javi se na PM. Sutra idem na put i neću nosit laptop već samo tablet te zato ne mogu prije. Meni je to pol sata posa. Ne brini, engleski pričam bolje nego hrvatski
Bok Imam pitanje i na ovoj temi, već sam bombardirala par tema s ovog podforuma jer je došlo vrijeme zapošljavanja (nažalost ili na sreću). Imam dva pitanja:
1. Radno iskustvo mi je nula. Tj. svako ljeto radim kod mame u njenoj prodavaonici običnom robom, a to mi je glupo navesti jer se po imenu dućana vidi da je to praktički moje, tj. obiteljsko. Stoga, da li bi ja to mogla i trebala navesti kao nekakvo radno iskustvo, iako nema veze s poslovima na kojima bih se prijavljivala? Također, tijekom studija sam radila neke studentske poslove, u biti samo hostesiranje, ali uopće nemam pojma imena firme, jer sam za svaku firmu radila po dva tri vikenda, i onda bi me oni slali drugoj firmi i tako stalno, i zaista se ne sjećam. Pa da li mogu navesti to kao neki "promotivni marketing" ali da ne navodim imena firma, jer su to obični student poslovi?
2. Nakon što sam završila srednju školu, upisala sam jedan faks, te sam odustala nakon dvije godine te upisala novi faks. No na tom novom faksu sam upisala direktno drugu godinu, jer mi skoro cijela prva godina priznata. I najradije ne bih navodila u životopisu taj prvi faks od kojeg sam odustala jer fakat nije reprezentativno. No problem je što sam ja ovaj novi faks upisala 2010. godine i završila sada, 2012. godine, stoga ako ne navedem prvi faks, naravno da će biti sumnjivo kako sam preddiplomski završila u 2 godine. I ovo mi je glavni problem, da li netko ima savjet što da napišem? I ako MORAM navesti taj prvi faks, kako da ga uopće ukomponiram, što da napišem - 2008 - 2010: Faks X - odustala :/
Kak šaljete otvorene molbe za posao? U mail samo stavite otvorenu molbu u wordu kao attacmant,i u naslovu navedete otvorena molba, ili i još to iz worda natipkate u mailu? I onda sve šaljete?
oke, slijedi hrpa glupih pitanja, za one slabijih živaca - molim ne čitati.
koju biste vrstu životopisa preporučili jednoj meni bez ikakvog radnog iskustva, sa završenom gimnazijom i (još) neočišćenom drugom godinom na modnom dizajnu?
naime, radi se o tome da sam već bila na razgovoru sa voditeljicom projekta, koja me kontaktirala na osnovu mog ''internet portfolia'', tako da je posao već dogovoren, ali moram joj još samo poslati životopis.
trebam li u životopisu navesti izložbe na kojima sam sudjelovala?
a to da sam demonstrator nacrtne geometrije (očaj)?
spomenuti da trenutno radim na projektu za jednu izdavačku kuću? ne, a?
glupavi natječaji i još gluplje nagrade?
kaj još (ne)?
U nedostatku "pravog" radnog iskustva (onog u radnoj knjižici) u životopis je dobro navesti bilo kakvo radno iskustvo, nagrade, postignuća, itd. Ništ nije glupavo, u sve to je uložen neki trud, a govori i o sposobnostima i interesima pojedinca.
Neznam dali stavljam na pravo mjesto ali budem pitao. Namjeravam složiti neku zamolbu da me se premjesti u financijski odjel firme u kojoj sam zaposlen. Naime, situacija je da mi je potrebno znanje iz računovodsva, izrada bilanca i knjiženja, inače radim u IT odjelu i imam dosta kontakta sa financijama kada se radi o nabavi opreme i sl. Uglavnom da ne duljim, o financijama znam malo više od nule, radim još jedan mjesec jer se vraćam nazad na fakultet i usput namjeravam završiti tečaj za računovođu , nema veze sa mojom strukom ali kada mogu besplatno na tečaj zašto ne. Želio bih pokupiti nešto prakse, sada kako je najbolje pristupiti u zamolbi da to izgleda profesionalno i na razini ozbiljne firme ? Pisao sam zamolbe razne vrste ali nikada za interne potrebe posla pa neznam kako pristupiti.
Poz, trebam poslat dokaz o tome da nemam radnog iskustva, i bas je naznaceno da traze presliku svih stranica gdje se nalaze podaci o zaposlenju i stazu.
Znaci li to da ja njima moram poslat fotokopiju 20 praznih stranica iz svoje radne knjizice ili sam ja to krivo protumacio?
Hvala.
pa vjerojatno je dovoljno da pošalješ 1-7,
ako su prrve dvije prazne (6 i 7), znači i da su ostale (neće ti se nitko upisat na 8 str ako prethodne dvije nisu popunjene, ne?)