Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2012., 20:47   #1481
Putnik92
Senior Junior

Putnik92 Avatar

Registracija: Dec 2002.
E nemogu više...

Pročitao sam par desetaka CV-ova, i iako sam navikao na svakojake bedastoće, ovo što sam sad otvorio me dotuklo. CV u obliku formulara koji podsjeća na DOH obrazac za prijavu poreza na dohodak (guglaj ako ne znaš kako to izgleda). I to na 11 stranica! Ma šta ta osoba stvarno misli da će to neko čitati?!

Svako čitanju CV-a pristupa na neki svoj način, ali mislim da neću pogriješiti ako kažem šta hoću vidjeti na CV-u:

1. tko si
2. koji si faks ili drugu školu završio
3. za one koji nisu friški s faksa, koje si poslove dosad radio
4. koja znanja imaš

Napisani CV dajte nekom da pogleda, te ako taj nije u stanju u 10 sekundi naći na CV-u ovo što sam nabrojao, razmislite da prepravite CV.

Evo sad sam se ispuhao, idem dalje na posao...
Odgovori s citatom
Old 06.06.2012., 14:32   #1482
lauxret
Registrirani korisnik

lauxret Avatar

Registracija: Nov 2011.
Tražim nekoga tko bi mi bio voljan prevesti zamolbu i životopis na engleski - PM.
lauxret is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2012., 23:14   #1483
SeaPrincess
Adrenaline Junkie

SeaPrincess Avatar

Registracija: Apr 2012.
Lokacija: At a place where the sky meets the ocean and dreams meet reality...
Quote:
lauxret kaže: Pogledaj post
Tražim nekoga tko bi mi bio voljan prevesti zamolbu i životopis na engleski - PM.
Ako ti nije kasno u nedjelju da ti posaljem, javi se na PM. Sutra idem na put i neću nosit laptop već samo tablet te zato ne mogu prije. Meni je to pol sata posa. Ne brini, engleski pričam bolje nego hrvatski

LP
SeaPrincess is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2012., 15:03   #1484
*Cupcake*
Registrirani korisnik

*Cupcake* Avatar

Registracija: Oct 2010.
Bok Imam pitanje i na ovoj temi, već sam bombardirala par tema s ovog podforuma jer je došlo vrijeme zapošljavanja (nažalost ili na sreću). Imam dva pitanja:

1. Radno iskustvo mi je nula. Tj. svako ljeto radim kod mame u njenoj prodavaonici običnom robom, a to mi je glupo navesti jer se po imenu dućana vidi da je to praktički moje, tj. obiteljsko. Stoga, da li bi ja to mogla i trebala navesti kao nekakvo radno iskustvo, iako nema veze s poslovima na kojima bih se prijavljivala? Također, tijekom studija sam radila neke studentske poslove, u biti samo hostesiranje, ali uopće nemam pojma imena firme, jer sam za svaku firmu radila po dva tri vikenda, i onda bi me oni slali drugoj firmi i tako stalno, i zaista se ne sjećam. Pa da li mogu navesti to kao neki "promotivni marketing" ali da ne navodim imena firma, jer su to obični student poslovi?

2. Nakon što sam završila srednju školu, upisala sam jedan faks, te sam odustala nakon dvije godine te upisala novi faks. No na tom novom faksu sam upisala direktno drugu godinu, jer mi skoro cijela prva godina priznata. I najradije ne bih navodila u životopisu taj prvi faks od kojeg sam odustala jer fakat nije reprezentativno. No problem je što sam ja ovaj novi faks upisala 2010. godine i završila sada, 2012. godine, stoga ako ne navedem prvi faks, naravno da će biti sumnjivo kako sam preddiplomski završila u 2 godine. I ovo mi je glavni problem, da li netko ima savjet što da napišem? I ako MORAM navesti taj prvi faks, kako da ga uopće ukomponiram, što da napišem - 2008 - 2010: Faks X - odustala :/

Hvala
*Cupcake* is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2012., 16:47   #1485
cajna_mjesavina
botaničarka

cajna_mjesavina Avatar

Registracija: Nov 2009.
jedno brzinsko pitanje - kako bi se reklo državni stručni ispit na engleskom?
Old 19.06.2012., 12:37   #1486
dragec84
Registrirani korisnik

Moglo bi s reći state exam ali to je predoslovno.
Dobra riječ je i certificate for ....

Najbolje da neko od forumaša tko je lingvist ili profesor engleskog kaže svoje mišljenje
dragec84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2012., 13:02   #1487
Tajda
dance your worries away

Tajda Avatar

Registracija: Aug 2009.
Oh my God!

Dakle, ja ne znam povući crtu u Wordu koja dijeli osobne podatke u životopisu Ima li netko ko bi mi objasnio?

http://www.posao.hr/articles_all.php?ID=83
Tajda is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2012., 09:30   #1488
neve_ergosum
Registrirana korisnica

neve_ergosum Avatar

Registracija: Mar 2008.
najbolje napraviti tablicu s dva stupca i uključiti samo tu pregradu koja ti treba

(možeš i pronaći crtu u izborniku Draw, ali ne preporučam jer se zna pomicat)

inače ovaj format, europass, mozes ispuniti preko neta, po ispunjavanju dobiješ mogućnost da spremiš u doc i pdf formatu https://europass.cedefop.europa.eu/cvonline
neve_ergosum is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 12:26   #1489
Tajda
dance your worries away

Tajda Avatar

Hvala ti. Uspjela sam nekako
Tajda is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 13:45   #1490
Jeguljica
Registrirani korisnik

Jeguljica Avatar

Registracija: Jan 2010.
Kak šaljete otvorene molbe za posao? U mail samo stavite otvorenu molbu u wordu kao attacmant,i u naslovu navedete otvorena molba, ili i još to iz worda natipkate u mailu? I onda sve šaljete?
Jeguljica is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 12:17   #1491
Anita2507
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
U prilog otvorena molba, u naslov maila naznaka da je otvorena molba i u tekst maila da šaljete otvorenu molbu.
Anita2507 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:25   #1492
Jeguljica
Registrirani korisnik

Jeguljica Avatar

Registracija: Jan 2010.
Hvala
Jeguljica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2012., 21:51   #1493
naïveté
daisy fresh girl

naïveté Avatar

Registracija: Dec 2010.
oke, slijedi hrpa glupih pitanja, za one slabijih živaca - molim ne čitati.

koju biste vrstu životopisa preporučili jednoj meni bez ikakvog radnog iskustva, sa završenom gimnazijom i (još) neočišćenom drugom godinom na modnom dizajnu?
naime, radi se o tome da sam već bila na razgovoru sa voditeljicom projekta, koja me kontaktirala na osnovu mog ''internet portfolia'', tako da je posao već dogovoren, ali moram joj još samo poslati životopis.

trebam li u životopisu navesti izložbe na kojima sam sudjelovala?
a to da sam demonstrator nacrtne geometrije (očaj)?
spomenuti da trenutno radim na projektu za jednu izdavačku kuću? ne, a?
glupavi natječaji i još gluplje nagrade?
kaj još (ne)?

da, stidim se.

Zadnje uređivanje naïveté : 31.07.2012. at 22:08.
naïveté is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2012., 12:02   #1494
allannah
Registrirani korisnik

U nedostatku "pravog" radnog iskustva (onog u radnoj knjižici) u životopis je dobro navesti bilo kakvo radno iskustvo, nagrade, postignuća, itd. Ništ nije glupavo, u sve to je uložen neki trud, a govori i o sposobnostima i interesima pojedinca.

Sretno s poslom.
allannah is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 10:48   #1495
juandro
rising star

juandro Avatar

Trazim nekoga tko bi mi mogao napisati zamolbu

p.s. nisam ljen, i nije da ne znam napisati zamolbu, nego nemam vremena za to... detalji na pm. Hvala
juandro is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2012., 03:11   #1496
bubyca21
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2012.
Tri pitanja imam, prvo, može li se u zamolbi spomenuti imovinsko stanje, tipa samohrani roditelj itd. ili to poslodavci ne vole?

Drugo, može li iskustvo u hostesiranju pomoći ako se navede ili samo odmoći zbog mnogih stereotipa?

Treće, mogu li stavit pod srednjoškolsko obrazovanje završni/maturalni rad i naziv teme i predmeta?

Zadnje uređivanje bubyca21 : 18.08.2012. at 04:04.
bubyca21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2012., 21:53   #1497
logit
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2010.
Neznam dali stavljam na pravo mjesto ali budem pitao. Namjeravam složiti neku zamolbu da me se premjesti u financijski odjel firme u kojoj sam zaposlen. Naime, situacija je da mi je potrebno znanje iz računovodsva, izrada bilanca i knjiženja, inače radim u IT odjelu i imam dosta kontakta sa financijama kada se radi o nabavi opreme i sl. Uglavnom da ne duljim, o financijama znam malo više od nule, radim još jedan mjesec jer se vraćam nazad na fakultet i usput namjeravam završiti tečaj za računovođu , nema veze sa mojom strukom ali kada mogu besplatno na tečaj zašto ne. Želio bih pokupiti nešto prakse, sada kako je najbolje pristupiti u zamolbi da to izgleda profesionalno i na razini ozbiljne firme ? Pisao sam zamolbe razne vrste ali nikada za interne potrebe posla pa neznam kako pristupiti.

Hvala.
logit is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2012., 11:16   #1498
Anita2507
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
Quote:
bubyca21 kaže: Pogledaj post
Tri pitanja imam, prvo, može li se u zamolbi spomenuti imovinsko stanje, tipa samohrani roditelj itd. ili to poslodavci ne vole?

Drugo, može li iskustvo u hostesiranju pomoći ako se navede ili samo odmoći zbog mnogih stereotipa?

Treće, mogu li stavit pod srednjoškolsko obrazovanje završni/maturalni rad i naziv teme i predmeta?
Prvo - možeš, moglo bi pomoći
Drugo - bolje ne
Treće - nepotrebno
Anita2507 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2012., 12:21   #1499
Makavw
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2012.
Poz, trebam poslat dokaz o tome da nemam radnog iskustva, i bas je naznaceno da traze presliku svih stranica gdje se nalaze podaci o zaposlenju i stazu.

Znaci li to da ja njima moram poslat fotokopiju 20 praznih stranica iz svoje radne knjizice ili sam ja to krivo protumacio?
Hvala.
Makavw is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2012., 16:43   #1500
neve_ergosum
Registrirana korisnica

neve_ergosum Avatar

Registracija: Mar 2008.
pa vjerojatno je dovoljno da pošalješ 1-7,
ako su prrve dvije prazne (6 i 7), znači i da su ostale (neće ti se nitko upisat na 8 str ako prethodne dvije nisu popunjene, ne?)
neve_ergosum is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja