Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.07.2012., 15:05   #3661
CDRW
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Ak su LED-ovi onda to ne crkava.
Old 10.07.2012., 15:22   #3662
IQ500
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2004.
dovoljno je i najmanje napuknuće da se unutra uvuće voda i uništi vodove unutra koji korodiraju, pa makar bile ledice.

popravak je često nemoguć jer se sva plastika raspadne kad se pokuša otvoriti, treba biti jako oprezan i imati sreće, a i na kraju to znati propisno zadihtati nekim silikonom
IQ500 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 17:06   #3663
vampir001
car-diagnostic

vampir001 Avatar

Registracija: Jun 2007.
da da crkava to i te kako . problem je u nekakvoj prenapregnutosti materijala uzrokovanom položajem .........i vanjska plastika puca ko led . samo šprungne i voda kasnije napravi svoje . nema promjene žarulje , unutra su diode a neda se otvorit , tak je zalijano i nema zamjenske samo oriđiđi
Old 10.07.2012., 17:22   #3664
BRAB-STON
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2009.
Istina,neki dan sam na Cliu iz 2002. pokušo skinut to, plastika puca čim je takneš a baš bi volio to zamijenit ali sam čuo da je u Renaultu svjetlo 600-700 kn
(tek kasnije sam skužio da se treba odšarafit "spojler" i jednostavno odspojit svjetlo. Problem je što je crvena plastika zalijepljena za svjetlo tako da se jednostavno mora kupit novo)
Što se tiče tehničkog,mislim da se može bez trećeg svjetla.
BRAB-STON is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 21:15   #3665
CDRW
Registrirani korisnik

I onda se nabacujete drvljam i kamenjem kad netko kaže da su francuzi ..... posebni. Jebo ih ćaća - stave LED, koji je vječan, ali ga stave na takav način da traje 6 mjeseci (karikiram) .... mislim stvarno ...
Old 10.07.2012., 21:19   #3666
IQ500
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2004.
nedavno sam imao jednu škodu staru 2 godine s istim problemom, uspio sam ga nekako otvoriti da ne polomim i sad radi, tako da ne boluju samo francuzi od toga. ali da je malo starija plastika sumnjam da bi otvorio bez da se ne raspadne.
IQ500 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2012., 21:25   #3667
Muljuzator
Zbrljando

Muljuzator Avatar

Registracija: Apr 2010.
Quote:
BRAB-STON kaže: Pogledaj post
Što se tiče tehničkog,mislim da se može bez trećeg svjetla.
Što se tiče tehničkog, sva svjetla koja su montirana na auto moraju raditi. To se odnosi i na svjetla koja nisu obavezna kao što su maglenke, dnevna svjetla, treće stop svjetlo itd.
Znači, ak nemreš popravit, skidaj, skrivaj ...
Muljuzator is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 12:45   #3668
flint
ke buona mortadela

Registracija: Nov 2002.
sad cu uletit ko padobranac, ali avaj

dakle, nissan note 1.4 2008

u prometnoj ima upisane dimenzije guma osnovnu 175/65 R15 i dodatne 185/65 R15, 195/65 R15 i 205/55 R16

Na autu su sada 205/55 R16 šlape na alu felgama i michelinkama upitne kilometraže (auto ima 60k km)

Pitanje je slijedeće: koje od navedenih manjih dimenzija bi bilo najpametnije staviti kao ljetne, a koje kao zimske gume?*

(*jasno mi je da moram kupiti i manje felge)

Unaprijed zahvaljujem
flint is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 12:53   #3669
machinae
Registrirani korisnik

machinae Avatar

Jedno pitanje vezano uz klimu :

imam leon2 sa automatskom klimom (1.9tdi 105ks), klima uredno radi, dobro hladi i sve, jedino je vožnja sa upaljenom klimom poprilično "nezgrapna" i trzava, pogotovo u koloni, a i prilikom šaltanja ako ne otpustim kuplung skroz nježno, auto dosta trzne - kao da okretaji jako brzo padnu.

Isto i kod kretanja je potrebno dosta jače zaturirati da se nebi mučio. Ko da mu klima uzme 20 konja, što je previše.

edit: nisam napisao pitanje

- jel to i drugima na 1.9tdi 105 s automatskom klimom
- potencijalni problem sa zamašnjakom ili remenicama klime?

Zadnje uređivanje machinae : 11.07.2012. at 12:58.
machinae is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 12:55   #3670
Henry Miller
Registrirani korisnik

Henry Miller Avatar

Registracija: Oct 2010.
Quote:
machinae kaže: Pogledaj post
Jedno pitanje vezano uz klimu :

imam leon2 sa automatskom klimom (1.9tdi 105ks), klima uredno radi, dobro hladi i sve, jedino je vožnja sa upaljenom klimom poprilično "nezgrapna" i trzava, pogotovo u koloni, a i prilikom šaltanja ako ne otpustim kuplung skroz nježno, auto dosta trzne - kao da okretaji jako brzo padnu.

Isto i kod kretanja je potrebno dosta jače zaturirati da se nebi mučio. Ko da mu klima uzme 20 konja, što je previše.
Meni se čini da tu nešto nije u redu. Kod mene u golfu isti takav motor, uopće se ništa ne kuži u vožnji da li je klima upaljena ili nije.
Henry Miller is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:20   #3671
-dominic-
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Ne kažem da je normalno šta se njemu događa, ali da ne osjetiš klimu mi nije nikako jasno?
Pogotovo kod kretanja, meni auto na kojih 1000-1200 okretaja ima cca 15-20ks, pa kako nebi osjetio klimu. Osjetim je i u vožnji, jer znam kako auto potegne kad nije upaljena.
Ne kažem da ne mogu vozit, i ne trebam je gasit niti kod pretjecanja s punim autom. Ali da se osjeti, osjeti se.
Old 11.07.2012., 14:25   #3672
machinae
Registrirani korisnik

machinae Avatar

Quote:
-dominic- kaže: Pogledaj post
Ne kažem da je normalno šta se njemu događa, ali da ne osjetiš klimu mi nije nikako jasno?
Pogotovo kod kretanja, meni auto na kojih 1000-1200 okretaja ima cca 15-20ks, pa kako nebi osjetio klimu. Osjetim je i u vožnji, jer znam kako auto potegne kad nije upaljena.
Ne kažem da ne mogu vozit, i ne trebam je gasit niti kod pretjecanja s punim autom. Ali da se osjeti, osjeti se.
možda ima kakve veze jel stavljena na AUTO ili ručnu,
meni je većinom na ručno - fiksna temperatura i fiksno puhanje ventilacije kako ja odredim. Ne volim automatsku jer nafrlji ventilatore na max pa nit mogu pratit promet od buke, a oči su mi poslije krvave od ventilacije i velike ko 5 kuna
machinae is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:31   #3673
-dominic-
Registrirani korisnik

Nema veze s tim. A i na AUTO se da regulirat jačina puhanja(nevezano za samu klimu), samo će joj dulje trebat da postigne željenu temp.
Old 11.07.2012., 14:34   #3674
machinae
Registrirani korisnik

machinae Avatar

Quote:
Nema veze s tim. A i na AUTO se da regulirat jačina puhanja(nevezano za samu klimu), samo će joj dulje trebat da postigne željenu temp.
da se, ali povećavanjem željene temperature hlađenja, jer čim želim smanjiti puhanje ventilatora, prebacuje se u ruučni mod,
mada to sad nije bitno, imam veći problem...
machinae is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 14:47   #3675
-dominic-
Registrirani korisnik

To je ok, ali govorim baš za postavke AUTO klime/ventilacije. Na astri ima low/medium/high, pa mislim da bi i leon to trebao imati. To i temp ti određuješ, ostalo je automatski(održavanje temp i smjerovi puhanja)
Old 11.07.2012., 14:59   #3676
machinae
Registrirani korisnik

machinae Avatar

Quote:
To je ok, ali govorim baš za postavke AUTO klime/ventilacije. Na astri ima low/medium/high, pa mislim da bi i leon to trebao imati. To i temp ti određuješ, ostalo je automatski(održavanje temp i smjerovi puhanja)
jok, na leonu na automatskoj klimi samo željenu temperaturu određujem, svaki pritisak bilo koje dodatne tipke baca na ručni mod (što je i nekako logično - mada ne baš dobro)
machinae is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 15:10   #3677
CDRW
Registrirani korisnik

Quote:
Ima veze kakav mu je kompresor. Ako je sa fiksnom zapreminom - osjtit će trzaj samo tako - jer on UVIJEK vuče svojih par kW sa radilice, tj svaki put kad se ukopča. Ako je kompresor sa promjenjivom zapreminom onda se on može vrlo nježno uključit da ti i ne skužiš da se uključio - jer za malu zapreminu on vuče malu snagu sa radilice, onda povećava hod svojih klipova, time sve jače hladi i sve veću snagu vuče sa radilice - ali to ide POSTEPENO.

Dakle sve ovisi o tome koji tip kompresora je ugrađen. Kompresori sa fiksnim volumenom su jasno daleko jeftiniji.
Old 11.07.2012., 15:17   #3678
Henry Miller
Registrirani korisnik

Henry Miller Avatar

Quote:
Na svom autu ne osjetim razliku. Kada vozim neki manji auto, pogotovo ako je benzinac, osjetim razliku. Na velikim i jakim benzincima isto ništa ne osjetim.
Henry Miller is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 15:22   #3679
machinae
Registrirani korisnik

machinae Avatar

Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Ima veze kakav mu je kompresor. Ako je sa fiksnom zapreminom - osjtit će trzaj samo tako - jer on UVIJEK vuče svojih par kW sa radilice, tj svaki put kad se ukopča. Ako je kompresor sa promjenjivom zapreminom onda se on može vrlo nježno uključit da ti i ne skužiš da se uključio - jer za malu zapreminu on vuče malu snagu sa radilice, onda povećava hod svojih klipova, time sve jače hladi i sve veću snagu vuče sa radilice - ali to ide POSTEPENO.

Dakle sve ovisi o tome koji tip kompresora je ugrađen. Kompresori sa fiksnim volumenom su jasno daleko jeftiniji.
ha onda je sve jasno... jeftinjava
machinae is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 15:25   #3680
Henry Miller
Registrirani korisnik

Henry Miller Avatar

Quote:
machinae kaže: Pogledaj post
ha onda je sve jasno... jeftinjava
Sumnjam da Leon i Golf imaju koncepcijski različite kompresore klime. Ali sve je moguće, valjda će se javiti netko tko konkretno zna..
Henry Miller is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja