| Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
Pogledaj rezultate ankete: Kakav je Josipović predsjednik?
|
|
Dobar
|

|
419 |
47.34% |
|
Loš
|

|
466 |
52.66% |
 |
|
28.06.2012., 09:03
|
|
|
Republican
Registracija: Nov 2011.
|
Ne zaboravimo i da su 1945. očišćeni skoro svi profesori i kadrovi koji bi bili za neovisnu Hrvatsku,čak i koji nisu povezani sa nekim ekstremizmom, a i da su 45 godina svi koji bi željeli takvo što, slabije napredovali...
Možda je to danas ispravljeno,ali sumnjam...
|
30.06.2012., 12:28
|
|
|
pili li ga, pili
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
Kyle Reese kaže:
Ne zaboravimo i da su 1945. očišćeni skoro svi profesori i kadrovi koji bi bili za neovisnu Hrvatsku,čak i koji nisu povezani sa nekim ekstremizmom, a i da su 45 godina svi koji bi željeli takvo što, slabije napredovali...
Možda je to danas ispravljeno,ali sumnjam...
|
Takve čistke ostavljaju dugotrajne posljedice, ostavljajući narod bez širokog spektra intelektualaca, ostavljajući "na životu" samo izdoktriniran soj vlasti odanih "intelektualaca", koji se opet, desetljećima reproducira i stvara - svojim povlaštenim položajem! - od svoje djece nove "povlaštene intelektualce", dok se "oni drugi" samim takvim kriterijima zatiru ili im se jako otežava uspjeh i napredak u društvu, čime ih se zapravo jednako tako zatire, jer ih se čini potpuno "neprepoznatljivima" i "nerelevantnima".
Strašne su to i dugoročne posljedice za jedan narod, a to što je učinjeno bilo bi ravno zločinu čak i bez da je bilo fizičkih likvidacija intelektualaca kojima je jedini krimen bio što nisu cijenili komunističke dogme i doktrine.
|
|
|
10.07.2012., 16:59
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Odličan komentar Zdravka Tomca na nedavne Josipovićeve usporedbe branitelja sa partizanima...
Quote:
Zdravko Tomac: Partizani nisu utemeljitelji hrvatske Države
U reviziji i krivotvorenju hrvatske prošlosti, retitoizaciji Hrvatske, veličanju partizana i komunističkog antifašizma, hrvatski državni vrh učinio je novi veliki korak svojim govorima na proslavi Dana antifašističke borbe 22. lipnja u šumi Brezovica kraj Siska.
Predsjednik Republike Ivo Josipović i čelnici SDP-a Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Josip Leko, zamjenik predsjednika Hrvatskog sabora, ponovno su demonstrirali svoju slogu i odlučnost u nametanju krivotvorina o novijoj hrvatskoj povijesti.
Svi njihovi govori kao i govor Ratka Maričića, predstavnika antifašista, temeljili su se na trima velikim neistinama i krivotvorinama:
1. da je hrvatska država stvorena partizanskom borbom, odnosno da je tada hrvatski narod izborio ne samo svoju slobodu nego i nacionalni identitet i državu;
2. da je partizanska borba najvažniji i najsvjetliji događaj u povijesti hrvatskoga naroda i
3. da su ‘antifašisti bili tada što su hrvatski branitelji bili devedesetih’.
Nakon ukidanja pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom bleiburškim žrtvama i negiranju komunističkih zločina, nakon govora u Jasenovcu i ovi govori, dio su sustavne politike omalovažavanja vrijednosti Domovinskoga rata, veličanja partizanske borbe i titoizma s ciljem da se izvrši velika revizija povijesti, da se provede velika krivotvorina kao navodna istina, odnosno da je hrvatski narod, kako stalno ponavljaju antifašisti, stvorio i obranio svoju državu 1945., a da ju je 1991. samo još jedanput obranio od velikosrpske agresije. Takva politika državnog vrha ne samo da je pokušaj nametanja krivotvorina, nego je i protuustavna jer u Ustavu RH piše istina o tomu kada je stvorena i obranjena hrvatska država. U Ustavu Republike Hrvatske u izvorišnim osnovama između ostalog piše:
‘Na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.) slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991. - 1995.), hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.’
TEZA DA JE HRVATSKA STVORENA PARTIZANSKOM BORBOM OPASNA JE PODVALA
Ustav nedvosmisleno utvrđuje da je hrvatska država stvorena i obranjena pobjedom u Domovinskome ratu, a ne u partizanskoj borbi stvaranjem titoističke Jugoslavije. Zatim, da je hrvatska država stvorena u povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkih sustava. Dakle nema kontinuiteta između Domovinskoga rata i komunističkog antifašizma jer je u procesu stvaranja hrvatske države odbačen komunistički sustav kao totalitarni nedemokratski sustav. Zato je protuustavno, protunarodno i protuhrvatsko izjednačavanje antifašističke borbe četrdesetih godina i hrvatskih branitelja devedesetih godina.
|
Cijeli tekst.. http://www.hrsvijet.net/index.php?op...mne&Itemid=350
|
|
|
11.07.2012., 09:48
|
|
|
Republican
|
Ne znam što Josipoviću sve ovo treba.
Rat protiv povijesti, umjesto da pomogne protiv korupcije i pomogne gospodarstvo...
Ta nije li to bilo i u njegovim spotovima?
|
11.07.2012., 10:52
|
|
|
Necromancer
Registracija: Jun 2003.
|
Uostalom Slovenci su zabranili veličanje Tita, partizanštine i isticanje komunističkih i simbola propale juge.
U srbiji su četnici na vlasti, BIH je rasulo, ostali su također nezainteresirani oživljavati nešto što je dva puta umiralo u krvi, jedino eto još u Hrvatskoj opstaju.
EDIT: bi li mogli dobiti novu anketu vezanu za predsjednika, kao što smo dobili za vladu?
|
|
|
11.07.2012., 12:01
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Dali je to zaokret u Predsjednikovoj politici ili samo dnevnopolitički manevar?
'Predsjednik Josipović oštro zahtjeva od Milanovića da Čačić odstupi'
http://www.dnevno.hr/vijesti/predsje...pi/835650.html
|
|
|
11.07.2012., 12:27
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
TONI-VU kaže:
|
Misljenja sam da netko puno veci stoji iza ovoga, ne bi se Lignja sam usudio ovako srociti priopcenje.
Misljenja sam da su ovo znakovi da ce Cacic morati odstupiti. Pitanje je sto ce biti s njegovom ulogom u HNS-u, kakve ce to imati posljedice na Vrdoljaka i Pusicku...
Mislim da je senzacionalisticki tvrditi da ovo znaci raspad Kukurikua, makar je ovo jos jedna potvrda da u Vladi imamo totalne nesposobnjakovice.
Zadnje uređivanje Teta1 : 11.07.2012. at 12:44.
|
|
|
11.07.2012., 13:58
|
|
|
Republican
|
Quote:
Creeping Death kaže:
Uostalom Slovenci su zabranili veličanje Tita, partizanštine i isticanje komunističkih i simbola propale juge.
U srbiji su četnici na vlasti, BIH je rasulo, ostali su također nezainteresirani oživljavati nešto što je dva puta umiralo u krvi, jedino eto još u Hrvatskoj opstaju.
EDIT: bi li mogli dobiti novu anketu vezanu za predsjednika, kao što smo dobili za vladu?
|
Hrvatska će ostati usamljen otok pored Slovenije,Srbije i Madžarske, koja se svaka-obračunava sa veličanjem komunizma
|
11.07.2012., 14:01
|
|
|
u potrazi
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
TONI-VU kaže:
|
jako pozitivan potez predsjednika... nakon više minusa za redom... bilježim i jedan veliki plus za njega 
|
|
|
11.07.2012., 14:23
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
metalHamer kaže:
|
Ništa lošije nije ni otvoreno pismo Ivi Josipoviću udruge "Zavjet",skupa sa komentarima ispod.
|
|
|
11.07.2012., 14:28
|
|
|
X-Wing Commander
Registracija: May 2012.
|
Quote:
diogeneš kaže:
jako pozitivan potez predsjednika... nakon više minusa za redom... bilježim i jedan veliki plus za njega 
|
Dobro je napisao sedan. Treba uživati gledajući kako se glođu između sebe.
|
|
|
11.07.2012., 14:34
|
|
|
u potrazi
|
Quote:
Red Leader kaže:
Dobro je napisao sedan. Treba uživati gledajući kako se glođu između sebe.
|
naravno  a to vrijedi za sve one koji su hrvatsku shvatili kao svoju prćiju, a hrvate kao robove u službi osobnih interesa... a nisu ovi prvi... iako se nadam da su zadnji 
|
|
|
11.07.2012., 14:42
|
|
|
Banned
|
Josipović nije naivan ni glup..zna da svakim danom postaje izglednija opcija da će neokomunistički kartel ovim mandatom odigrati svoju posljednju rolu na hrvatskoj političkoj sceni i otići na smetljište povijesti kamo je trebao završiti a nije našom nesrećom još prije 20 godina.
zato nastoji kontrolirati štetu i maknuti nesposbnog, taštog, narcisodinog budalaša Milanovića kojega kao da je HDZ stavio na čelo SDP-ea.
ovoj vladi nisam davao više od dvije godine jer svatko normalan zna o kakvim se nezajažljivima lopurdama radi, nepsobnima za išta drugo osim za lapanje državnih para a jedan forumaš je to divno napisao..dati Čačiću vlast, ljudi moji to je neopisiva zabava.
Ali sam se prevario..ako ovi rashrvati izdrže godinu, godinu i po to će biti iznenađenje
jer oni ne znaju kud udaraju..to je raspad sistema li totalni..održava ih samo pohlepa..inače bi se zubima dohvatili
Moral je uvijek dolazio s ljevice, onoliko dugo dok nije došla na vlast. Otkad je ljevica na vlasti, moral više ne postoji! Mathias Richling......Ignore lista Krin1, McAucliffe, Ostoja Grubica, Mc Ozy, br-oz, realist
|
|
|
11.07.2012., 17:02
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
TONI-VU kaže:
|
  Odličan članak koji bi Ivo morao pažljivo razmotriti, a pogotovo njegovi stručni savjetnici  koji mu pripremaju govore..Komunizam je poražena ideologija, zajedno sa narodnom armijom koja je nastala iz komunističko-partizanskog pokreta....
Quote:
Hrvatski branitelji ustali su u obranu svoje domovine protiv agresora koji je nosio petokraku na kapama koje ste Vi nazvali „lijepima“, kakvu su nosili i partizani 1941. godine. Ti isti agresori razorili su herojski grad Vukovar, Škabrnju, Dubrovnik te dobar dio Republike Hrvatske. Branitelji su se borili protiv te petokrake, a Vi nas poistovjećujete i izjednačavate sa njima.
Gospodine Predsjedniče, nemojte izjednačavati niti partizane antifašiste (čiju borbu cijenimo) s komunističkim partizanima jer su se borili za različite ciljeve i imali različite ideologije i vizije buduće države
Hrvatski branitelji duboko su povrijeđeni Vašim usporedbama sa partizanima.
Hrvatske branitelje danas ne zanimaju ni ustaše ni partizani. Osuđujemo sve zločine počinjene s bilo koje strane. Povijesna činjenica je kako je u Srbu (u koji ste Vi odlazili polagati vijence i odati počast antifašističkom ustanku), 27. srpnja 1941. godine, osnovana oružana četnička postrojba s 1000 četnika, pod vodstvom popa Đujića, kojima se pridružilo 60 srpskih komunista. Oni su počinili veliki zločin poubijavši hrvatske cvile. Dana 25. srpnja 1990. godine u Srbu je održan Sabor na kojemu je donesena „Deklaracija o suverenosti i autonomiji srpskog naroda“. Ti ljudi su 17. kolovoza 1990, dignuli „balvan“ revoluciju.
|

|
|
|
11.07.2012., 17:36
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
diogeneš kaže:
|
taman se ponadaš da jest tako, kad ono
http://www.jutarnji.hr/ured-predsjed...acica/1040416/
|
11.07.2012., 17:46
|
|
|
u potrazi
|
Quote:
.exe kaže:
|
gdje mi je gumica  no, sve si mislim  da ako je taj sastanak i izrečeno na njemu istinito, josipović to nikako i ne može javno potvrditi, jer on ne smije javno šamarati vladu i dodatno je i ovako destabiliziranu destabilizirati, jer bi to u neku ruku bilo van njegovih predsjedničkih prerogativa, a nanjelo bi štetu i sdp-u, obzirom da je packe navodno dobio sam sdp-ov šefić milanović, čime bi i u cjelokupnoj javnosti srušio njegov autoritet premijera. a ako je pak to neistinito... predsjednik bi ozbiljno morao razmisliti nije li krajnje vrijeme da pokuša uvesti reda u vladu, bilo ovako tajno, bilo na neki drugi način 
|
|
|
11.07.2012., 17:53
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
diogeneš kaže:
gdje mi je gumica  no, sve si mislim  da ako je taj sastanak i izrečeno na njemu istinito, josipović to nikako i ne može javno potvrditi, jer on ne smije javno šamarati vladu i dodatno je i ovako destabiliziranu destabilizirati, jer bi to u neku ruku bilo van njegovih predsjedničkih prerogativa, a nanjelo bi štetu i sdp-u, obzirom da je packe navodno dobio sam sdp-ov šefić milanović, čime bi i u cjelokupnoj javnosti srušio njegov autoritet premijera. a ako je pak to neistinito... predsjednik bi ozbiljno morao razmisliti nije li krajnje vrijeme da pokuša uvesti reda u vladu, bilo ovako tajno, bilo na neki drugi način 
|
meni se taj tekst s dnevno.hr isto učinio malo kao "konstrukcija" - da ne velim da mi se činio preidealnim to be true  - a i nije bilo na VL i drugim mainstream, zato sam uzela s rezervom i čekala da nam dotur Ivela sam kaže: deco, je, tak je, pun mi je kufer ovog zelenka Zokija, ku**a pojma nema o politici, vladanju i šire..istinabog, nisam ni ja neki expert, preferiram prebiranje po klaviru i po svojim bankovnim računima  - ali, jebi ga, ovo je fakat too much. taj nedohebani mladac će nas sve potopit s tim nezajažljivim i ludim gazimirom. neću da ispušim drugi mandat zbog ovog alfa-mužjaka, kak ga valjda samo njegova sirota žena doživljava 
|
|
|
11.07.2012., 17:58
|
|
|
u potrazi
|
Quote:
IQ007 kaže:
meni se taj tekst s dnevno.hr isto učinio malo kao "konstrukcija" - da ne velim da mi se činio preidealnim to be true  - a i nije bilo na VL i drugim mainstream, zato sam uzela s rezervom i čekala da nam dotur Ivela sam kaže: deco, je, tak je, pun mi je kufer ovog zelenka Zokija, ku**a pojma nema o politici, vladanju i šire..istinabog, nisam ni ja neki expert, preferiram prebiranje po klaviru i po svojim bankovnim računima  - ali, jebi ga, ovo je fakat too much. taj nedohebani mladac će nas sve potopit s tim nezajažljivim i ludim gazimirom. neću da ispušim drugi mandat zbog ovog alfa-mužjaka, kak ga valjda samo njegova sirota žena doživljava 
|
iako je malo simptomatično da je to uopće išao demantirati  mislim, mogao je to sve pustiti nek ostane samo na portalu dnevno, a ovako je sve razglasio urbi et orbi... kao da ga je neka panika na to nagnala 
|
|
|
11.07.2012., 18:11
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
diogeneš kaže:
iako je malo simptomatično da je to uopće išao demantirati  mislim, mogao je to sve pustiti nek ostane samo na portalu dnevno, a ovako je sve razglasio urbi et orbi... kao da ga je neka panika na to nagnala 
|
diogeneš, uzel si mi reč iz usta, hehe.. da, certain amount of panika se ćuti iz te malo preveč promptne reakcije? reko' bi čovjek, dotur Ivela DOISTA RADI neki plan kak' da smiri situaciju, jer vidi da je raja sve luđa, i u tom planu mora biti neki element of distanciranje od Zelenka (Zokija) ali Ivela je sad na sto muka KAKO;
slutim da mu misli idu u ovakvom nekakvom pravcu: shit, shit, ovaj Zelenko će me fakat utopit ak' pod hitno nešto ne poduzmem; on the other hand, jebi ga, ne mogu se totalno distancirat od njih, i.e. od svoje baze, ie. SDP-a jer ja sam njihov predsjednički kandidat i to bih opet trebao biti. uf, uf, kak sad to izvest, nemam nikog pametnog tu u Uredu da me advajza; Dejan mi je dobar samo za "ustaške zmije" i pljuckanje po rvackoj, od ove preglupe Vrabecke, koju mi je Meske natovaril na kičmu, ne mrem niš pametnog očekivat, fuck, možda Perković Jr. smisli neku šemu; ajooooj, ne, taj je isto upglu, kak se samo ono izblamiral u Beču...koga, koga da pitam za savjet, možda Lepog Boru, da, on bi mi možda mogao pomoći, taj je premazan svim mastima, pa i mene je zavaljal ne jedanput, a fakat nisam glup ko npr. ovaj Zelenko Zoki  ..
|
|
|
11.07.2012., 18:18
|
|
|
u potrazi
|
Quote:
IQ007 kaže:
diogeneš, uzel si mi reč iz usta, hehe.. da, certain amount of panika se ćuti iz te malo preveč promptne reakcije? reko' bi čovjek, dotur Ivela DOISTA RADI neki plan kak' da smiri situaciju, jer vidi da je raja sve luđa, i u tom planu mora biti neki element of distanciranje od Zelenka (Zokija) ali Ivela je sad na sto muka KAKO;
slutim da mu misli idu u ovakvom nekakvom pravcu: shit, shit, ovaj Zelenko će me fakat utopit ak' pod hitno nešto ne poduzmem; on the other hand, jebi ga, ne mogu se totalno distancirat od njih, i.e. od svoje baze, ie. SDP-a jer ja sam njihov predsjednički kandidat i to bih opet trebao biti. uf, uf, kak sad to izvest, nemam nikog pametnog tu u Uredu da me advajza; Dejan mi je dobar samo za "ustaške zmije" i pljuckanje po rvackoj, od ove preglupe Vrabecke, koju mi je Meske natovaril na kičmu, ne mrem niš pametnog očekivat, fuck, možda Perković Jr. smisli neku šemu; ajooooj, ne, taj je isto upglu, kak se samo ono izblamiral u Beču...koga, koga da pitam za savjet, možda Lepog Boru, da, on bi mi možda mogao pomoći, taj je premazan svim mastima, pa i mene je zavaljal ne jedanput, a fakat nisam glup ko npr. ovaj Zelenko Zoki  ..
|
 da jebiga, nije mu lako, hrvatska se je uistinu počela cijela crveniti, kako je onomad i mantrao... samo ne baš po planu... mislim, crveni se ona cijela... od stida zbog dvojca - a je to - milanović čačić 
|
|
|
|
Sponsored links
|
|
Advertisement
|
|
 |
|