Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet > Kupovanje na internetu
Korisničko ime
Lozinka

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.07.2012., 22:41   #3741
fico45
Registrirani Pac-Man

fico45 Avatar

Registracija: Jun 2011.
Pošalji poruku preko Skype korisniku fico45
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
@fico45
Koju karticu imaš? Ja imam Visu, a ta provjera adrese bi trebala ići preko kartičarske kuće, odnosno banke, oni provjeravaju da je upisana adresa ista ona na koju je izdana kartica.
Visa electron. PBZ.
Prva kartica je dignuta prošle godine, oko božića, devizna, preko tate. Ona je bila aktivna do prije 3 mjeseca, tak nekaj, nisam siguran. Adresa nije bila potvrđena.
Sad imam isto Visa electron, isto PBZ, ali sada je moj Žiro račun.
Problem je kaj je paypal malo retardiran i ne prihvaća baš nepotvrđene račune, i onda izbaci onaj mega-zakon error da "transakcija nije uspjela, te da pokušam kasnije".
Googleao sam, i kažu da se navodno samo u US može to potvrditi, a da mi "smrtnici" nemremo to složit sebi.
Zato mi je čudno kak se tebi to potvrdilo.
PBZ je i inače "posebna" banka, tak da se ni ne nadam da bu nekaj sa njima sredili
Old 16.07.2012., 09:43   #3742
supersenivac
Hip, hip, hurra!!!

supersenivac Avatar

Registracija: May 2009.
imam jedno pitanje; imam Visa karticu pbz banke (tekuci racun), dodanu na paypal racun prije vise od mj dana i imam neku sicu koja mjesecima stoji na paypal balanceu koju bi htjela da sjedne na tu visa karticu pa me sada zanima procedura - kako je prvi prosao, nista se nije dogodilo, ja sigurno ne trebam ici u withrawale i tamo sto podesiti nego se to vec samo by default trebalo prebaciti na visu, jel tako? Ili je ovo isti problem kao sto vi imate sa PBZom i PayPalom ili ja radim nesto krivo?
supersenivac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 09:44   #3743
supersenivac
Hip, hip, hurra!!!

supersenivac Avatar

Quote:
fico45 kaže: Pogledaj post
Visa electron. PBZ.
Prva kartica je dignuta prošle godine, oko božića, devizna, preko tate. Ona je bila aktivna do prije 3 mjeseca, tak nekaj, nisam siguran. Adresa nije bila potvrđena.
Googleao sam, i kažu da se navodno samo u US može to potvrditi, a da mi "smrtnici" nemremo to složit sebi.
Zato mi je čudno kak se tebi to potvrdilo.
PBZ je i inače "posebna" banka, tak da se ni ne nadam da bu nekaj sa njima sredili
meni pise da sam paypal verified. sad kako su oni to potvrdili ne znam. imam amex i tekuci rn visu na paypalu.
supersenivac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 10:08   #3744
fico45
Registrirani Pac-Man

fico45 Avatar

Quote:
supersenivac kaže: Pogledaj post
imam jedno pitanje; imam Visa karticu pbz banke (tekuci racun), dodanu na paypal racun prije vise od mj dana i imam neku sicu koja mjesecima stoji na paypal balanceu koju bi htjela da sjedne na tu visa karticu pa me sada zanima procedura - kako je prvi prosao, nista se nije dogodilo, ja sigurno ne trebam ici u withrawale i tamo sto podesiti nego se to vec samo by default trebalo prebaciti na visu, jel tako? Ili je ovo isti problem kao sto vi imate sa PBZom i PayPalom ili ja radim nesto krivo?
imaš u postavkama za odabrati na koju karticu da ti se automatski prebacuju novci, pročaćkaj to, sigurno ima.
A kak se tebi aktiviralo, ja ne znam samo želim da se to i meni dogodi
Old 16.07.2012., 10:44   #3745
Mephisto
Semper fidelis

Mephisto Avatar

Registracija: May 2010.
Quote:
supersenivac kaže: Pogledaj post
meni pise da sam paypal verified. sad kako su oni to potvrdili ne znam. imam amex i tekuci rn visu na paypalu.
Verified je drugo. To ti skinu 1,95 dolar pa ti onda šalješ onaj kod s ispisa transakcija da bi potvrdila da je kartica tvoja, a ne ukradena. Mi ovdje govorimo o confirmed shipping address, tj. potvrda da je tvoja adresa za dostavu ista ona na koju je izdana kartica. To možeš vidjeti na onoj potvrdi koju dobiješ na e-mail kad nešto kupiš, gore lijevo pored tvoje adrese, piše je li confirmed ili unconfirmed.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 11:35   #3746
Bosanac90
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
Hahahaha mislim da su ovi u PBZu blokirali primanje maila hh ili su toliko primili da vise nemogu.. Posto ja vise nedobivam one automatske odgovore da ce mi odgovorit sto prije moguce haha
Bosanac90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 11:47   #3747
Q.O.D.
destruction is my game

Q.O.D. Avatar

Registracija: Oct 2007.
Quote:
Bosanac90 kaže: Pogledaj post
Hahahaha mislim da su ovi u PBZu blokirali primanje maila hh ili su toliko primili da vise nemogu.. Posto ja vise nedobivam one automatske odgovore da ce mi odgovorit sto prije moguce haha
a ja vec 9 dana cekam na odgovor
Q.O.D. is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 15:21   #3748
Mr.Air
Legends never die!A.Senna

Mr.Air Avatar

Registracija: Sep 2007.
ekipa, molim vas za kratku pomoc...
Imam otvoren paypal racun u dolarima. mozete li mi rec dal sad moram sa svog deviznog direkt prebacit na paypal ili moram nesto tipa moneybookers pa onda sam mb na paypal?

I kako cu povezat racun na ebayu sa paypalom?

Novi sam u svemu ovome, zahvaljujem na konkretnim odgovorima.
Old 16.07.2012., 15:22   #3749
supersenivac
Hip, hip, hurra!!!

supersenivac Avatar

Quote:
fico45 kaže: Pogledaj post
imaš u postavkama za odabrati na koju karticu da ti se automatski prebacuju novci, pročaćkaj to, sigurno ima.
A kak se tebi aktiviralo, ja ne znam samo želim da se to i meni dogodi
tenkju ipak je bilo do mene, ja nisam cijelu proceduru napravila do kraja. sad ocekujem taj automatic withrawal s prvoga.
supersenivac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 18:11   #3750
Marie Lu
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2011.
Angry

Quote:
Cit_Shakti kaže: Pogledaj post
Toti je do PPa, ne do banke, a njima je svejedno koju imaš karticu.
I meni je PP bio skinuo nekih 86 eura, pa sam se žalila, i vratili jer su priznali da su bili njihovi tehnički problemi...
Doduše, vratili u 2 navrata, prvi put 46 eura, pa sam se opet žalila i pitala kako su dobili taj iznos pa vratili i ostatak...

Uf koliko izgubljenih živaca i potrošenih impulsa i napisanih mailova što pp-u sto ovim u kartičnom poslovanju od pbz-a, a nikakve koristi....
Marie Lu is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 18:38   #3751
Mr.Air
Legends never die!A.Senna

Mr.Air Avatar

Registracija: Sep 2007.
ako netko moze, neka mi pomogne... kako cu dignut novce na paypal? imam visu electron PBZ-a. verificirao sam karticu
Old 16.07.2012., 20:13   #3752
Marie Lu
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2011.
Quote:
enzovzd kaže: Pogledaj post
Da, PayPal. Ja sam to riješio u jednom pozivu, samo reci nešto tipa Every time I withdraw money from my PP account I'm facing conversion losses, since the Visa I'm using has been issued in USD by my bank.
I moj frend je to riješio, al mailom.. i to sporije ide onda.. i ne kuže kaj ih pitaš..
Istina, i kad zoveš, dosta ovisi o tome kojeg agenta dobiješ... Nedavno mi je bio limitiran account, pa sam ih zvao, i s prvom agenticom apsolutno ništa nisam mogao riješiti, a s drugim agentom (Vladimirom, čak sam i ime zapamtio lol) sam sve riješio za 10 min.
Hm..zanimljivo. Ja imam isti problem kao i vecina ovdje u zadnje vrijeme. Imam pbz visa business, na koju ne mogu nikako prebaciti novac zadnjih 2 tjedna...
POkusala sam prebaciit na privatnu visa zaba karticu malo love cisto za test i proslo je. Pa sada namjeravam prebaciti sve na privatni pa podici i položiti na poslovni, da mogu plaćati račune, jer kako stvari stoje nece se ni ovaj tejdan ništa rijesiti.
Voditelj karticnog poslovanja mi je rekao danas da će za 1-2 dana isaći sa službenom vijesti o tom problemu..blah

Cini mi se da cu i ja poslovni račun morati otvoriti u Erste..
na pp sam odmah pormjenila valutu, pa mi uplate stižu u eurima.
Jeli prema tome mogu i ja tražiti od pp na isti način d ami maknu kune, tako da mi ne rade konverziju u kn, pa onda banka opet u eure da bi smjelo na račun?
Marie Lu is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 20:30   #3753
Q.O.D.
destruction is my game

Q.O.D. Avatar

Registracija: Oct 2007.
Nakon 9 dana stigao PBZ-ovo odgovor, i kao sto sam i ocekivala, nista nisu rekli niti objasnili.

Quote:
Poštovana,

nastavno Vašem upitu u svezi s problemima korištenja usluga PayPal platnog servisa, odnosno nemogućnosti izvršenja uplata putem PayPal servisa, obavještavamo Vas da smo odmah krenuli u rješavanje nastalog problema te smo u stalnom kontaktu s platnim sustavima kako bismo Vam omogućili nesmetano korištenje ovih usluga.

Prema do sada dostupnim informacijama, također je sličan problem primijećen i u procesnim sustavima drugih banaka s PayPalom.

Žao nam je da trenutačno niste u mogućnosti koristiti PayPal platni servis za povlačenje sredstava.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,
Antonija Mohač
Eto, nikako da se maknemo sa mrtve tocke. Blago nama sa ovako sposobnim i zurnim bankama.
Q.O.D. is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2012., 21:53   #3754
mya_7920

mya_7920 Avatar

Registracija: Nov 2006.
Jel zna tko što mogu napraviti ako imam tracking number i piše da mi je paket dostavljen, a nisam ga dobila (prepostavljam da je ukraden). Radi se o cifri od $200 pa se iskreno nadam da Paypal vraća novce. Kako mogu dokazati da nisam dobila paket?
mya_7920 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 00:17   #3755
ryell
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2009.
Odi za početak s tracking brojem u svoju poštu (iz koje ti dostavljaju pakete) pa tamo vidi što se dogodilo.
Ako će ti biti zabavnije, nemoj reći da si vidjela da je dostavljeno
ryell is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 00:33   #3756
anarchy99
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2009.
Quote:
Marie Lu kaže: Pogledaj post
I meni je PP bio skinuo nekih 86 eura, pa sam se žalila, i vratili jer su priznali da su bili njihovi tehnički problemi...
Doduše, vratili u 2 navrata, prvi put 46 eura, pa sam se opet žalila i pitala kako su dobili taj iznos pa vratili i ostatak...

Uf koliko izgubljenih živaca i potrošenih impulsa i napisanih mailova što pp-u sto ovim u kartičnom poslovanju od pbz-a, a nikakve koristi....
sve njihove "sistemske" i "tehničke" greške su jako dobro i podmuklo smišljene

http://www.paypalscam.com
anarchy99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 00:55   #3757
mya_7920

mya_7920 Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
ryell kaže: Pogledaj post
Odi za početak s tracking brojem u svoju poštu (iz koje ti dostavljaju pakete) pa tamo vidi što se dogodilo.
Ako će ti biti zabavnije, nemoj reći da si vidjela da je dostavljeno
Već sam otišla, kažu da je paket dostavljen i da sve što oni mogu napraviti je da kažu poštaru da ubuduće (očito) ne ostavlja pakete pred vratima. Glupi Amerikanci

Poslala sam poruku selleru na ebayu, paket je očito ukraden i šta da sad radim
mya_7920 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 10:23   #3758
gotzz
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2010.
Quote:
mya_7920 kaže: Pogledaj post
Već sam otišla, kažu da je paket dostavljen i da sve što oni mogu napraviti je da kažu poštaru da ubuduće (očito) ne ostavlja pakete pred vratima. Glupi Amerikanci

Poslala sam poruku selleru na ebayu, paket je očito ukraden i šta da sad radim
ne moze pisat da je dostavljen bez potpisa. mozda je netko od tvojih preuzeo, raspitaj se malo

no vratimo se na vazniju temu jucer sam otvorio devizni tekuci racun u erste banci, jer su me jaaako neugodno iznenadili s ovim povlacenjem na pbz ziro racun.
pa jel ima kakvih novosti??
gotzz is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 10:43   #3759
M3do
Registrirani korisnik

M3do Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
gotzz kaže: Pogledaj post
ne moze pisat da je dostavljen bez potpisa. mozda je netko od tvojih preuzeo, raspitaj se malo

no vratimo se na vazniju temu jucer sam otvorio devizni tekuci racun u erste banci, jer su me jaaako neugodno iznenadili s ovim povlacenjem na pbz ziro racun.
pa jel ima kakvih novosti??
ima novosti.
OPET SE IZVLAČE

i totalno mi se sviđa ona rečenica: "Prema do sada dostupnim informacijama, također je sličan problem primijećen i u procesnim sustavima drugih banaka s PayPalom."

Yeah, right.
M3do is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2012., 10:50   #3760
fico45
Registrirani Pac-Man

fico45 Avatar

Quote:
M3do kaže: Pogledaj post
ima novosti.
OPET SE IZVLAČE

i totalno mi se sviđa ona rečenica: "Prema do sada dostupnim informacijama, također je sličan problem primijećen i u procesnim sustavima drugih banaka s PayPalom."

Yeah, right.
pa ja već godinu dana negdje nemrem plaćati nikaj, alo!
budu drek riješili oni...
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja