mate pita 140 kn po coviku. vozi te do isprid spilje di se prikrcas u mali brod (i to se valjda placa jos) a mate te ceka i vozi posli na plazu neku koju oces. ja pitala sarbunjaru radi maloga, reka moze nema problema.
ali san nasla i izlet do stinive i stoncice i zelene spilje sa ruckom za 160 kn! tako da mate stvarno ispadne skup kad usporedis da vamo imas i jest. mislim da cemo oboje ic.ko zna kad cu opet doc pa...
mate je nama dao za dosta manje.
racunaj da ti je u tih 140 kn uracunato 40 kn ulaz za modru spilju. tih 40 kn - ne mozes se prosvercati u modru spilju nikako. ne placas dodatno nista za modru spilju povrh tih 140 kn mati. u toj svoti je stvarno ukljucena ulaznica od 40 kn za modru spilju.
vozi te do tog mola di je "sluzbeni" camac od modre spilje..da ti kartu od spilje (pred tvojim ocima kupuje kartu za tebe, ne strpa on sebi nista u dzep!)i onda se prekrcas u taj camac..i ceka te da se vratis i idete dalje. nikakvih briga nemas.
dakle, bez ulaznice te mate vozi realno za 100 kn cili dan i vozi te di hoces. nas je vozio za jos manje.
a ako odes redovnom prugom-to ti je 50 kn povratna plus ulaz u modru spilju 40 kn, dakle 90 kn..ali onda moras pjeske i do porata i salbunare. po ovoj przini/vrucini hopsati do tih plaza, ne znam bas..pogotovo ako imas dijete,onda nemoj.
a zelena spilja itd. ne placa se ulaz. i nije nista specijalno. stiniva i stoncica da. stinivu sma obisla s budikovcem i zelenom spiljom za 125 kn..samo mene i muza vozio jedan decko cili dan.
otd.. itd..svudi di sam bila na jadranu ovo ljeto (a bila sam istra, kvarner, krk, opatijska rivijera vis, hvar, ST, Trogir itd) namjerno sam isla gledati cijene svih taxi brodova i relacije i vremensko trajanje izleta i sve zive ponude brodskih izleta i usporedjivala i ispalo je da je stvarno mate ok po cijeni. kad sam rekla drugima da sam za toliko i toliko para isla do biseva i to cijeli dan, nisu mi vjerovali da bi netko isao tako niskim cijenama.
tur.agencije cijepaju puno vise, s tim da te ne voze di hoces.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 11.07.2012. at 16:57.
Ma bolje je ovo doba ic sa njin nego s Prugon pjeske pa pjeske ..mi smo isli negdi oko 40 minuta ne treba sat vremena nikako..ali po ovoj vrucini s djecom je i to previse...nije 140 puno nikako dobro ti Nebo govori s prugom je 50 pluskarta 40, a moras hodat..i ode ces moc s njin popricat malo i tako to iz prve ruke vidit kako ljudi zive..stvarno nije skupo s obzirom koliko Pruga kosta..
1) kako najjeftinije od komiže do biševa i cijena? ( negdje sam pročitala 15 kn ?? )
2) kako najjeftinije od biševa do modre špilje? s kojeg mjesta na biševu se kreće prema modroj špilji?
3) preporučuje li se pješačenje po biševu ,šta se još može vidjeti i kako do tih mjesta?
4) sad o stinivi ( nismo s autom) kako je najbolje od visa do stinive,negdje sam našla da pješke ima 3 i pol sata? da li je to točno? da li ima bus koji vozi do stinive ili nekog mjesta u blizini ,pa da se onda nastavi pješke??
5) cijene buseva na visu ,npr vis-komiža. ili neke manje relacije
6) koja su top mjesta na visu a do kojih se može doći pješke od samog grada visa, a da se isplate vidjeti
1) kako najjeftinije od komiže do biševa i cijena? ( negdje sam pročitala 15 kn ?? )
2) kako najjeftinije od biševa do modre špilje? s kojeg mjesta na biševu se kreće prema modroj špilji?
3) preporučuje li se pješačenje po biševu ,šta se još može vidjeti i kako do tih mjesta?
4) sad o stinivi ( nismo s autom) kako je najbolje od visa do stinive,negdje sam našla da pješke ima 3 i pol sata? da li je to točno? da li ima bus koji vozi do stinive ili nekog mjesta u blizini ,pa da se onda nastavi pješke??
5) cijene buseva na visu ,npr vis-komiža. ili neke manje relacije
6) koja su top mjesta na visu a do kojih se može doći pješke od samog grada visa, a da se isplate vidjeti
A da mozda - ali samo mozda - bacis oko na koju stranicu - dvije, ma moze i pola, prije svoga posta, pa ti se moguce ponegdje (izmedju redaka, naravno) i ukaze odgovor barem na prva dva pitanja?
A da mozda - ali samo mozda - bacis oko na koju stranicu - dvije, ma moze i pola, prije svoga posta, pa ti se moguce ponegdje (izmedju redaka, naravno) i ukaze odgovor barem na prva dva pitanja?
vidim ovo po 140 ! tražim jeftinije ako je moguće i ova ostala pitanja... ako ima dobre duše
da si pazljivije citala moje postove, vidjela bi da sam napisala ovo:
racunaj da ti je u tih 140 kn uracunato 40 kn ulaz za modru spilju. tih 40 kn - ne mozes se prosvercati u modru spilju nikako. ne placas dodatno nista za modru spilju povrh tih 140 kn mati. u toj svoti je stvarno ukljucena ulaznica od 40 kn za modru spilju.
vozi te do tog mola di je "sluzbeni" camac od modre spilje..da ti kartu od spilje (pred tvojim ocima kupuje kartu za tebe, ne strpa on sebi nista u dzep!)i onda se prekrcas u taj camac..i ceka te da se vratis i idete dalje. nikakvih briga nemas.
dakle, bez ulaznice te mate vozi realno za 100 kn cili dan i vozi te di hoces. nas je vozio za jos manje.
a ako odes redovnom prugom-to ti je 50 kn povratna plus ulaz u modru spilju 40 kn, dakle 90 kn
"Pruga" je najjeftiniji nacin ali ako zelis ici do Modre spilje,ali oni krecu u 8h ujutro. ostave te u mezuporatu di se ide za modru spilju di jos placas 40 kn za ulaz. dakle 90 kn. a taj brod "pruga" odmah pici dalje i ne ceka tebe da se vratis iz modre s. i onda moras cekati taj brod do popodneva ako hoces natrag u komizu ili jos moras popjesaciti do porata na kupanje (45 min hoda a ako je jos vruce, krepat ces)
tako da ti je ovih 140 kn s matom jos dobra cijena. bisevo-modra spilja i uvala porat-to obidji.
do Stinive ti je krvavo bez auta/skutera. ako ides autom, ostavis auto na cesti pa se moras spustati kozjom stazom do dole nekih 10 min..ali pentranje je ohohoho posla.
i o Stinivi sam pisala u mojim prethodnim postovima pa sve procitaj.
Busa ima , vozni red i linije i cijene imas ovdje: http://www.info-vis.net/autobusni%20raspored2.htm
ako bas hoces do Stinive a bez camca (camci idu iz Rukavca do Stinive), mozes busom do Marine Zemlje ili ruta Vis-Rukavac-Komiza pa sidjes negdje i spustis se do Stinive. di se sidje, procitaj na ovoj temi otpocetka, netko je vec detaljno objasnio.
iz grada Visa mozes pjeske do plaze Grandovac (domaci to zovu Ceska vila), do plaze Prirovo..odi i od Fortice, tjh. tvrdavje king george II..mozes i do uvale Parja, ima 3 km, ali tamo su samo par kuca i lijepa uvala i to je to.
sve ostalo po otoku moras imati auto ili skuter itd.
jako je slaba povezanost javnim prijevozom (a i ne isplati im se, valjda). rentanje skutera imas po 150 kn po danu, u samom Visu, kod kina. rentanje skutera je unutar ureda "jadransko osiguranje" u ulici Mihe Pusica 16. kraj njega ima jos jedna jeftina agencija za rentanje skutera te agencija Teuta.
Pokušala sam na temi za traženje smještaja, ali ovdje možda budem bolje sreće.
Dakle, tražim apartman u Komiži, od utorka 17.7. do petka ili subote.
Ako znate nekoga tko iznamljuje i bio bi voljan dati u tom periodu apartman, molim na pm
evo da se javim u vezi izleta i preporuke za Matu
znači, mate je prva liga momak ali brod je najgori od svih koji voze na Biševo, tj najmanji. ono, pasara sa kabinom.
Kad smo se vraćali nazad bilo je mora i dobro nas je izvaljalo, nije nam bilo svejedno, s nama su bili još četvero šveđana, oni su naprid bili, ajme ajme.
mi smo navikli na to po hvaru tako da nam nije ništa novo, i to bi se svidilo nekome ko nije doživio naše zaguljeno more i ko voli avanture al nama nije bilo baš svejedno zbog djeteta od nepune 4. godine iako se on jedini valjda tamo nije bojao.
mora je ić do punte pa vozit u komižu uz kraj di ne vata kurent. tako da smo se nazad vozili dobrih uru ipo šta znači da smo se 3 ure samo vozili, mogli smo do splita doć
dobro, nisam ja ni išla za tim da ima do tamo 5 milja. mislila san da je puno bliže. u svakom slučaju išla bi bila većim brodom ili čak gliserom koji dođe za 20-ak minuta tamo da san znala.
eto to je moje iskreno mišljenje. a cijena je ista sa gliserima/većim brodovima, uzimaju također po 100-120 kn najviše i voze na plažu također a ipak se ima veći komod.
Modru špilju neću ni komentirat, to je doživljaj neopisiv. uć unutra kroz onu bužu, rupicu doslovno, prvo šok a onda kad uđeš unutra, skoro pa plačeš kako je lipo. obavezno ić i ne propustit ni za šta.
e da, imate za 160 kn veći izletnički brod, ide do Zelene špilje i na kupanje u Stinivu i imate ručak na brodu uključen bez cuge za 160 kn po osobi. od 10.30 do 17.30
a za ostale stvari kako je netko rekao već, stvarno je nabolji motor, s njim se cili Vis može izvižitat. mi ga nismo nosili radi maloga jer se dica po zakonu ne smiju do 12. god. vozit na motoru pa da nebi bilo globa i to...ali kad bi sami išli, a ić ćemo sigurno, nosimo motor!
inače, nama je bilo veselo u Komiži, pošto je bilo u tijeku Big game fishing natjecanje u tijeku, imali smo svaku večer feštu na rivi, tunu na gradele, koncerte TBF-a, Kolonije, grupe Libar...
i da zaključim: Vis je predivan otok, zaljubila san se u Komižu i samo molim boga da se ne iskomercijalizira ko Hvar, ali mislim da oće nažalost kroz koju godinu :/
Ti izletnicki koji voze do stinive,ne idu do same plaze jer na samoj plazi se smiju skrcati samo pasare ala istranka,dalmatinka..i rekli nam da nema kupanja,stoga smo radije iz rukavca isli taxi camcem i isli do same plaze stinive,kupali se itd.a rucak na brodu,more se i bez njega.a rijetko ti je more mirno do biseva,prvi put sam isla vecin i brzin brodom i nije bilo skroz mirno pa su svi osim mene i bivseg rigali ispred modre spilje,hehe.s matom je bila prava bonaca i vozili se samo 45 min.
ma znan da u kanalu uvik ima mora to je normalno,ja ne rigan jer san navikla na brode i isla split-hvar gluserom masu puta po valovima od dva metra i stvarno znan sta je nase more ali eto, taj dan je diglo bas, sutradan nije uopce vozija niko, reka je da se ne ide dok ne padne jugo iduca 2-3 dana.i stvarno smo ga vidili na rivi jucer nije vozija. hebiga kad smo tribali ic mali mi se razbolija pa nismo mogli ic nego eto bas taj dan kad je diglo mora
triba mi smjestaj u Gradu Visu sljedeci vikend 2 noci sa petka na subotu i subote na nedilju... ako ima tko neka se javi na pm... soba ili apartman lipo opremljeni i da su u mistu po mogucnosti...
je li ribarska u visu sljedeci vikend? sta ima od dogadjanja??
Zadnje uređivanje batelant : 20.07.2012. at 16:40.
Upravo ljetujem po ne znam koji put u Komiži i više-manje sam sve vidjela i obišla tokom proteklih godina - ali još nisam uspjela doći do Budikovca. Taksi brodovi su mi trenutno preskupi, pa me zanima - ima li netko kakav kontakt tj. nekog mještanina koji bi frendicu i mene povoljnije prevezao s barkom iz Milne ili eventualno Rukavca do Budikovca? Čisto na par sati, da vidimo i da se okupamo?
Bila ja ovo ljeto na budihovcu.voze ti iz rukavca 2 camca do tamo..ako se ide samo do tamo na kupanje,cijena ti je bila 75 kn..mi isli do stinive,tamo se kupali uru vrimena,pa do , zelene spilje i na kraju do budihovca na kupanje na par sati i to je kostalo 125 kn po glavi.u camcu bili samo muz i ja i barkarijol.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 21.07.2012. at 17:03.