Stenci u As Eku ugibaju od vrucine i losih uvjeta, bebe traze privremene/stalne domove! UDOMLJENI
Bebaci se nalaze u ''sklonistu'' As Eko u Sibeniku. Posjete od ponedjeljka do petka od 7 sati ujutro do 15 sati popodne.
Tel: 022 340 372, 022 335 441
Mob: 099 226 3192 dežurstvo 0-24 h
Puste priče, za javnost, kako štenci imaju poseban tretman i smještaj u stacionaru su najobičnija podla i šporka laž...vani su, kao i ostali psi..na vjetrometini i rozopečini bez ikakvog adekvatnog zaklona.
Zaklon je limeni krov na visini od 12o cm iznad kućica ili bez kućica..
STablo i hladovina je misaona imenica...voda na +40 hlapi brže nego ju se itko sjeti puniti..
Njima je tamo strašno..
Imamo 3 štenca /curke - dvije su 3 mj. i jedna od 4 - vesele i razigrane...../ , ali smo tamo svakodnevno uz obilje friške vode.....Nemamo nekih uvjeta, ali imamo škafiće u koje zaranjaju.....vikendom je kupanje u rijeci kad se svi volonteri okupe.
Kako pomoći ovima?????
Ne znam mijenja li se išta na bolje slučajno ili ipad ide na bolje..prijavili smo vet.inspekciji da štenci nemaju adekvatan smještaj..i dobilli odgvoor..
Poštovana!
Dana 12.srpnja 2012.godine zaprimljen je Vaš mail kojim prijavljujete loše uvjete smještaja pasa u skloništu As-Eko, Dolačka 2,industrijska zona Podi, Šibenik,vezano za povećano uginuće štenaca.
Dana 13.srpnja 2012.godine izvršen je inspekcijski nadzor ,KLASA:322-07/12-10/5221,
URBROJ:525-10/064-12-1,predmetnog skloništa u potpunosti te je pregledom propisanih evidencija utvrđeno, da u posljednjih mjesec dana za vrijeme trajanja eksremno visokih temperatura, nije bilo značajnijih uginuća štenaca.Također je utvrđeno da nad šetnicom nije u potunosti osigurana zaštita od sunca, te je ovim inspekcijskim nadzorom naloženo postavljanje primjerene zaštite od sunca (tende) i postavljanje bazenčića s vodom kako bi se omogućilo veće rashlađivanje pasa.
S poštovanjem!
Službeni veterinar
Sandra Lambaša,dr.med.vet.
današnje slike pokazuju tende od zelene mreže iznad prostora gdje borave štenci..
pritisak i pritisak i pritisak i ništa drugo...
ipak se veselim barem malo.. epur si muove
URBROJ:525-10/064-12-1,predmetnog skloništa u potpunosti te je pregledom propisanih evidencija utvrđeno, da u posljednjih mjesec dana za vrijeme trajanja eksremno visokih temperatura, nije bilo značajnijih uginuća štenaca.Također je utvrđeno da nad šetnicom nije u potunosti osigurana zaštita od sunca, te je ovim inspekcijskim nadzorom naloženo postavljanje primjerene zaštite od sunca (tende) i postavljanje bazenčića s vodom kako bi se omogućilo veće rashlađivanje pasa.
današnje slike pokazuju tende od zelene mreže iznad prostora gdje borave štenci.. pritisak i pritisak i pritisak i ništa drugo...
ipak se veselim barem malo.. epur si muove
značajnijih uginuća štenaca???
a tende su trebali postaviti PRIJE nego su "izuzeli" pse iz benkovačkog azila jer je inspektorica utvrdila da se ne vodi računa o psima jer nema zdjelica za vodu - pa su onda benovačke pse preselili (ili nisu -a gdje su onda?) na zvizdan u AsEko
Onaj koji govori ono što želi, treba da očekuje da će čuti ono što ne želi. (Euripid) *** "Nađeš li se u sukobu bilo koje vrste, s bilo kime, bio to član obitelji ili stranac, prije nego što reagiraš zapitaj se "Je li ovo što ću izreći motivirano mojom potrebom da budem u pravu ili mojom željom da činim dobro?" Zatim odaberi reakciju koja izvire iz dobrote, bez obzira koliko ti se ego bunio." Wayne W. Dyer
Zadnje uređivanje twistdrum : 18.07.2012. at 16:34.
Ne komentiram ja to, već komentiram da su ipak izišli nakon prijave, da su ustanovili neke nepravilnosti te da je as eko reagirao po nalogu i nepravilnosti ispravio..
To me trenutno zanima.
OK
kad oni izgleda vole da im se ukazuje što treba raditi i što piše u Pravilniku
Onaj koji govori ono što želi, treba da očekuje da će čuti ono što ne želi. (Euripid) *** "Nađeš li se u sukobu bilo koje vrste, s bilo kime, bio to član obitelji ili stranac, prije nego što reagiraš zapitaj se "Je li ovo što ću izreći motivirano mojom potrebom da budem u pravu ili mojom željom da činim dobro?" Zatim odaberi reakciju koja izvire iz dobrote, bez obzira koliko ti se ego bunio." Wayne W. Dyer