GoHome.hr, Fina.hr
Stan Rijeka - 1.555 €/m2, plaća 581€, za 60 m2 treba 13,4g cijele plaće.
Stan Zagreb - 1.820 €/m2, plaća 742€, za 60 m2 treba 12,3g cijele plaće.
Stan Split - 2.301 €/m2, plaća 543€, za 60 m2 treba 21,2g cijele plaće.
Trenutno:
Stan Rijeka - 1.529 €/m2 -1,7%
Stan Zagreb - 1.794 €/m2 -1,4%
Stan Split - 2.221 €/m2 -3,5%
Crozilla i CN imaju tražene cijene na netu a BN više nema. U novinama im je indeks traženih cijena također nešto niži od početka ove godine ali jednak onom od početka prošle.
bilo je u slobodnoj prije kojih možda 10-15 dana. čitaj, prati pa ćeš vidit.
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
bilo je u slobodnoj prije kojih možda 10-15 dana. čitaj, prati pa ćeš vidit.
nisan ni očekiva da ćeš je stavit!
pratin vrlo dobro, gotovo za svaku znan koja se prodaje na navedenin lokacijama i daleeeeko je od ovog šta si ti napisa!
za tu cijenu možeš eventualno nać nešto šta je totalno devastirano, šta sa stanom nema nikakve veze, da ne pričamo da su i papiri često problem, 1/4, 1/8 itd, da vjerojatno nema par nekretnina u cilon centru DP i Varoš da su etažirane, a njima je cijena puno puno veća od ovo šta si ti bubnija!
stari viruj ti što hoćeš ali ti oglasi su bili u slobodnoj, a kako se trenutno nalazim koju tisuću kilometara od Splita ne mogu ti skenirati stranice, pročešljaj stare brojeve slobodne pa vidi sam. pisalo je za neke da su i renovirani. naglasak sam stavio na "hitno" pri prodaji.
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
stari viruj ti što hoćeš ali ti oglasi su bili u slobodnoj, a kako se trenutno nalazim koju tisuću kilometara od Splita ne mogu ti skenirati stranice, pročešljaj stare brojeve slobodne pa vidi sam. pisalo je za neke da su i renovirani. naglasak sam stavio na "hitno" pri prodaji.
ti si koju iljadu km od splita, a ja san svaki dan po getu i varošu, pogleda san dosad masu nekretnina i kažen ti da ti konstatacija nije točna..
ineče u varošu su nedavno roh-bau stanovi odletili za 3000E/m2
ti si koju iljadu km od splita, a ja san svaki dan po getu i varošu, pogleda san dosad masu nekretnina i kažen ti da ti konstatacija nije točna..
Da mi je upoznat te ljude? Dakle kvadrat stana u kvartu u koji praktički ne možeš normalno uć sa automobilom se prodaje za 3000€ roh-bau. Jednako kao Meje i Bačvice??
Inače kupnja stana u Getu ili Varošu je po meni samoubojstvo iz zasjede
Zadnje uređivanje mkovac67 : 16.07.2012. at 14:41.
Da mi je upoznat te ljude? Dakle kvadrat stana u kvartu u koji praktički ne možeš normalno uć sa automobilom se prodaje za 3000€ roh-bau. Jednako kao Meje i Bačvice??
Dok ima budala koje daju te pare ...
Iako sumnjam da je itko u zadnje vrijeme išta takvog protržio.
stan 50m2 u centru se dnevno iznajmi za 100 eura, naravno tip top sredjen, pun više od 100 dana godišnje, nije neka matematika izračunat!
sad ko u ciloj priči treba izvršit samoubistvo ti procjeni!
Dok ima budala koje daju te pare ...
Iako sumnjam da je itko u zadnje vrijeme išta takvog protržio.
Pa meni je osobno Split jedna velika nepoznanica. Dolazim iz Splita i znam hrpu ljudi, i ti ljudi nisu u stanju kupovat nekretnine po 2000,2500€/m2.
S druge strane u mojoj ulici (Jadranska) ima jedna novogradnja koja se ne prodaje(pola zgrade riješeno preko kompenzacija za zemljište, interijer, arhitekt i promjena GUP-a, ostatak prazan), a na početku ulice se gradi nova zgrada. Baš me zanimaju cijene. Kad saznam javim!
stan 50m2 u centru se dnevno iznajmi za 100 eura, naravno tip top sredjen, pun više od 100 dana godišnje, nije neka matematika izračunat!
Matematika kaže kad se stan sredi tip top treba nekakvih 20 godina da se vrati investicija ako se uzme u obzir da ti treba za 50m2 175000€(3500€/m2)
Kad bi 175000€ oročija u banci po 5.5% kamata (a možeš dobit za taj veliki iznos) dolazim do iznosa od 9625€. Od najma dobiješ čistih 10000€ (bez troškova struje vode i naravno prijave gosta).
E sad ti meni objasni tu matematiku
Matematika kaže kad se stan sredi tip top treba nekakvih 20 godina da se vrati investicija ako se uzme u obzir da ti treba za 50m2 175000€(3500€/m2)
Kad bi 175000€ oročija u banci po 5.5% kamata (a možeš dobit za taj veliki iznos) dolazim do iznosa od 9625€. Od najma dobiješ čistih 10000€ (bez troškova struje vode i naravno prijave gosta).
E sad ti meni objasni tu matematiku
nigdi nisan napisa da je 3500 E/m2 isplativa cijena, 3000E se prodavala novogradnja, al za nekih 2000 E/m2 se već može toga nać, za samo 5 godina budi siguran da nećeš ništa ispod 2500, uspit nać.
inače ti stanovi u tvojoj ulici, mislim da je Gunjača radija su imali oko 3500E/m2
nigdi nisan napisa da je 3500 E/m2 isplativa cijena, 3000E se prodavala novogradnja, al za nekih 2000 E/m2 se već može toga nać, za samo 5 godina budi siguran da nećeš ništa ispod 2500, uspit nać.
inače ti stanovi u tvojoj ulici, mislim da je Gunjača radija su imali oko 3500E/m2
Ma znan samo nije baš računica za kupit stan pa ga rentat fureštima. Tu ima zarade samo ako ti je baba/dida ostavija stan pa onda.
Koliko san pratija tamo ono oko groblja(istočno od obilaznice) idu novogradnje po 1500€ samo šta mi to nije neka lokacija
Apropo moje ulice
Dva stana dobija vlasnik zemljišta, dva stana kupija bivši itendant HNK-a Split po povlaštenoj cijeni od 2800€, jednoga kompenzira lik za uređenje interijera, jednoga arhitekt, dva ostala Gunjači, ostalo neprodano! Nije da nije zaradija samo puno manje nego je planira ( a bilo je dosta "dodatnih" troškova kod ishođenja dozvola )
Quote:
Mani Pulite kaže:
probat ću tu stranicu slobodne nabavit i stavit ovdje...
kad govoriš o 3000 ojera i 100 eura najma pokušaj vidit o koliko se to stanova tu radi. pokoji turist što iznajmi poneki stan na koji dan i pokoji sve rijeđi imaoc nekog keša koji sigurnost traži u nekretnini nikako ne mogu trend pada zaustaviti. to što su neki nestrpljivi i ne gledaju širu sliku je nešto drugo.
kad ovo sve kolabrira (a kolabrirat će naglo) većina će se čuditi kako to, nismo znali, mislili smo da će netko nešto napraviti,... i slični izgovori za opravdati zabijanje glave u pijesak.
di ti živiš? ovaj tvoj rast cijena temeljiš na kojim pokazateljima? demografskim, ekonomskim, političkim? svi su negativni. jel to misliš da će ova kriza samo tako proć i opet sve ispočetka?
ako misliš na vrlo vjerovatnu hiperinflaciju u bližoj budućnosti onda možda cifra od 2500 i bude smiješno mala.
Teško.
Trenutne, prosječne tražene cijene mjesečnog najma u centru Splita su indentične prosječnim traženeim cijenama najma za cijeli Zagreb.
Istovremeno prosječne prodajne cijene u istoj usporedbi su 30% skuplje u Splitu.
Tako da po tvojoj računici možeš za tri i pol dana najma isplatiti prosječnu traženu mjesečnu rentu u centru Splita (350 € za 50m2).
Nema logike da se toliko zaradi samo zato što npr unajmiš stan na dulje zimi pa preprodaš rentu ljeti.
Mislim da je korisnije Mani Pulite da odeš prijaviti toga iznajmljivaća na crno za 100€ dnevno nego da tu vrijeđaš ljude i dobijaš kartone u žaru borbe za dodatni porez na imovinu.
di ti živiš? ovaj tvoj rast cijena temeljiš na kojim pokazateljima? demografskim, ekonomskim, političkim? svi su negativni. jel to misliš da će ova kriza samo tako proć i opet sve ispočetka?
ako misliš na vrlo vjerovatnu hiperinflaciju u bližoj budućnosti onda možda cifra od 2500 i bude smiješno mala.
Pricam cijeni m2 u centru splita, get, varos, ne o neboderima na pujanke.
Teško.
Trenutne, prosječne tražene cijene mjesečnog najma u centru Splita su indentične prosječnim traženeim cijenama najma za cijeli Zagreb.
Istovremeno prosječne prodajne cijene u istoj usporedbi su 30% skuplje u Splitu.
Tako da po tvojoj računici možeš za tri i pol dana najma isplatiti prosječnu traženu mjesečnu rentu u centru Splita (350 € za 50m2).
Nema logike da se toliko zaradi samo zato što npr unajmiš stan na dulje zimi pa preprodaš rentu ljeti.
Popricaj s nekin ko zivi u getu, varosu pa se informiraj, zajebi tu svoju sratistiku!