nakon još jedne pretrage tko zna čega, dolazi sestrična do mene i kaže da su joj rekli da ima oštećenje moždanih krvnih žila i da joj je to nastalo od uzimanja kontracepcije.simptomi su joj bili glavobolje, vrtoglavice, bljeskovi pred očima pa je otišla na pretrage.meni je to totalno čudno da kontracepcija može uzrokovati tak nešto.jel ima tko sličnih iskustava?
Cure ovak,
idem počet s novom kutijom Diane 35, i gledam i skužim da su mi nekak drugačije. I skužim kaj je! Na ovim prijašnjim je pisalo 'Diane 35 dražeje' a na ovima 'Diane 35 obložene tablete'. Jel to jedna te ista stvar ili me teta u ljekarni zajebala?!
Quote:
Vodenbuha kaže:
To ti je sve fakat normalno!
U prvih 6 mjeseci se tijelo prilagođava i obično dolazi do ovakvih nepravilnosti
da, al kolko dugo treba bit to krvarenje? kaj bude krvarila po mjesec dana u tom periodu?
Cure ovak,
idem počet s novom kutijom Diane 35, i gledam i skužim da su mi nekak drugačije. I skužim kaj je! Na ovim prijašnjim je pisalo 'Diane 35 dražeje' a na ovima 'Diane 35 obložene tablete'. Jel to jedna te ista stvar ili me teta u ljekarni zajebala?!
Ja sam otišla u ljekarnu, i žena mi je zamijenila.
Rekla je kao da je to 'jedno te isto', ali ak je 'jedno te isto' pa zakaj onda postoje 2 vrste?!
I za svaki slučaj sam popila i onu koju sam trebala popiti u ponedjeljak
Pozdrav, imam jedan problem koji me dosta muci. Dakle pijem anti bebi pilule a popila sam jednu vise nego sto sam trebala. Popila sam je u nedjelju, a menstruacija bi mi trebala doci danas ali nista? Da li je moguca trudnoca zbog jedne pilule vise?!?
Ja sam otišla u ljekarnu, i žena mi je zamijenila.
Rekla je kao da je to 'jedno te isto', ali ak je 'jedno te isto' pa zakaj onda postoje 2 vrste?!
I za svaki slučaj sam popila i onu koju sam trebala popiti u ponedjeljak
Hm, nemam sad kutiju u blizini al..
kaj nisu one upute iste u oba dva pakiranja? To sad opce nisam gledala, jedino sam primjetila drukcije natipse na ovim pakiranjima..
ginekolog mi je prepisao Yaz. Čekala sam da dobijem mengu da mogu početi piti. Jučer sam skužila da sam kao malo procurila, ne krv nego onako smećkasti iscjedak, inače mi takva "menga" bude zadnjih dan dva. I ok počela sam pit, misleći da će sutra možda počet "pravo" krvarenje. No danas je isto- znači slabo, na tamponu se vidi da ima nečega,ali nije to ona prava menga.
da napomenem, jučer sam i trebala dobiti mengu a i imam simptome tipa da me boli trbuh i sl.
Sada me brine da nisam zeznula, možda nisam trebala počet piti?
za otprilike 2 tjedna idem na put i nikako me ne odgovara krvariti u tom periodu, a bit ce tako jer sam taman tkao na pakirnaju
mislila sam prestati piti aktivne tablete par dana ranije, preci na placebo i onda nastaviti novo pakiranje (kao da sam zaboravila popiti tabletu) da dobijem "menstruaciju" ranije nego sto bih inace dobila.
koliko mi je to pametno?
postoji li sansa da sjebem nekaj?
odgadjanje pod a) nije preporucljivo, a pod b) ne zelim imati probojno krvarenje sljedecih 2 tjedna sto mi se jednom dogodilo kada sma pila 2 pakiranja za redom bez placeba (zaboravila sam popiti tabletu i odabrala tu opciju)
za otprilike 2 tjedna idem na put i nikako me ne odgovara krvariti u tom periodu, a bit ce tako jer sam taman tkao na pakirnaju
mislila sam prestati piti aktivne tablete par dana ranije, preci na placebo i onda nastaviti novo pakiranje (kao da sam zaboravila popiti tabletu) da dobijem "menstruaciju" ranije nego sto bih inace dobila.
koliko mi je to pametno?
postoji li sansa da sjebem nekaj?
odgadjanje pod a) nije preporucljivo, a pod b) ne zelim imati probojno krvarenje sljedecih 2 tjedna sto mi se jednom dogodilo kada sma pila 2 pakiranja za redom bez placeba (zaboravila sam popiti tabletu i odabrala tu opciju)
Nikako ne smiješ prestati piti aktivne tablete, a pogotovo nekoliko njih preskočiti jer možeš zatrudniti!
Jedina opcija odgađanja menstruacije je zapravo da preskočiš placebo tablete što nije preporučljivo, pogotovo ako si nedavno to napravila.
Nikako ne smiješ prestati piti aktivne tablete, a pogotovo nekoliko njih preskočiti jer možeš zatrudniti!
Jedina opcija odgađanja menstruacije je zapravo da preskočiš placebo tablete što nije preporučljivo, pogotovo ako si nedavno to napravila.
nije tocno.
jedna od opcija kada zaboravis popiti neku od tableta izmedju 15 i 24 dana je da prestanes piti aktivne (dakle preskaces vise tableta) i pocnes piti placebo
i ne citas ono sto sam napisala ne zelim odgoditi, zelim ju dobiti ranije
i ne citas ono sto sam napisala ne zelim odgoditi, zelim ju dobiti ranije
Pa to je kada zaboraviš popiti tabletu pa je nužno zlo radi zaštite. Inače se to ne radi.
Svaka tableta sadrži određen omjer hormona, ovisi o razdoblju u ciklusu. Tako da preskakanjem nekoliko tableta ćeš poremetiti prirodni tok ciklusa. Pa ako si nakon preskakanja placebo tableta dodatno 2 tjedna krvarila, vrlo vjerojatno nećeš ni sada proći bez toga.
Najbolje da pitaš ginekologicu, ali ako uzimaš tablete radi drugih razloga osim zaštite, onda vjerojatno nemaš dobar ciklus i sigurno ćeš ga poremetiti preskakanjem nekoliko tableta.
ginekolog mi je prepisao Yaz. Čekala sam da dobijem mengu da mogu početi piti. Jučer sam skužila da sam kao malo procurila, ne krv nego onako smećkasti iscjedak, inače mi takva "menga" bude zadnjih dan dva. I ok počela sam pit, misleći da će sutra možda počet "pravo" krvarenje. No danas je isto- znači slabo, na tamponu se vidi da ima nečega,ali nije to ona prava menga.
da napomenem, jučer sam i trebala dobiti mengu a i imam simptome tipa da me boli trbuh i sl.
Sada me brine da nisam zeznula, možda nisam trebala počet piti?
neki dan sam ovo napisala, no situacija je i dalje ista, neka jadna ma ne mogu to ni nazvat mengom.
e sad mene brine... pošto se kontracepcijske trebaju počet pit prvi dan menge, što se može desiti ako sam ja eto počela pit a to nije "prava menga" ?
pretpostavljam da nisam zaštićena,tj. da one ne djeluju?
ps zvala sam si doktoricu , ona je na godišnjem i nitko ju ne mjenja jer je to privatna ordinacija