Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa
Korisničko ime
Lozinka

Alternativa Noetički pristup stvarnosti. Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.07.2012., 20:52   #101
Ante Šteković
User awaiting e-mail confirmation

Registracija: Nov 2011.
Quote:
Wild Rover kaže: Pogledaj post
Ante iskreno ja te smatram ludim , ali u ovom slučaju si u pravu premda ti to povezuješ s besmilicama a ja s ničim ...
besmislice ?
http://www.youtube.com/watch?v=BQSuu...e=context-vrec
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2012., 10:15   #102
Huricanechaser
Registrirani korisnik

Huricanechaser Avatar

Registracija: May 2012.
Quote:
Ante Šteković kaže: Pogledaj post
najnovije istrazivanje pokazuje

Katastrofa epskih razmjera
Old 19.07.2012., 11:39   #103
markić
Registrirani korisnik

markić Avatar

Registracija: Sep 2007.
Quote:
Huricanechaser kaže: Pogledaj post
najnovije istrazivanje pokazuje

Katastrofa epskih razmjera
Hahaha, tako je. Cijeli svijet ide u k***c.
Odgovori s citatom
Old 19.07.2012., 15:43   #104
šmokljanica
ups

šmokljanica Avatar

Registracija: Oct 2007.
Quote:
markić kaže: Pogledaj post
Cijeli svijet ide u k***c.
otišel je već odavno...
Old 22.07.2012., 10:39   #105
lampion
since 2005! never baned!

lampion Avatar

Registracija: Aug 2005.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku lampion Pošalji poruku preko MSN korisniku lampion Pošalji poruku preko Yahoo korisniku lampion Pošalji poruku preko Skype korisniku lampion
nisam čitao sve jer mi se neda (a ima i puno off-a), pa bi ja spomenuo prirodnu pojavu - precesija - u biti cijeli ciklus traje dugo (25 000 godina) ali ako se pogelda zadnjih 25 ili 50 godina promjene u izlasku Sunca i klimi ipak ima. Za nas ljude i takva promjena je velika, iako u generalnom pojmu Zemlje to nije niš.
Ja bi reko da je to razlog većih vrućinja i tih vremenskih neprilika (polave, oluje, snijeg...)
Old 25.07.2012., 07:18   #106
Astrobobo
Moderator

Astrobobo Avatar

Registracija: Jul 2011.
Quote:
lampion kaže: Pogledaj post
ako se pogelda zadnjih 25 ili 50 godina promjene u izlasku Sunca ipak ima.
Na temelju čega to tvrdiš? Kao što smo ovdje više puta rekli, bilo kakvu promjenu je vrlo lako izmjeriti.
Astrobobo is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 08:34   #107
Ante Šteković
User awaiting e-mail confirmation

Quote:
Astrobobo kaže: Pogledaj post
Na temelju čega to tvrdiš? Kao što smo ovdje više puta rekli, bilo kakvu promjenu je vrlo lako izmjeriti.
tebe tajne legije sa nibirua plačaju da po planeti zemlji širiš laži
nije moguće izmjeriti
moguće je usporediti ako si mjerio prije 10 godina
Ante Šteković is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 09:30   #108
Panga
Registrirani korisnik

Panga Avatar

Registracija: Sep 2007.
Quote:
nije moguće izmjeriti
Pa postoje podaci o točnim lokacijama izlazaka/zalazaka Sunca od prije 50 i više godina i može se vidjeti da je sve isto.
A ja sam mjerio pred više od 10 godina i još uvijek je isto.
Old 25.07.2012., 10:37   #109
Astrobobo
Moderator

Astrobobo Avatar

Quote:
nije moguće izmjeriti
Ekstremno loš pokušaj kopiranja budspencerskog. Nije čak ni zabavno
Astrobobo is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2012., 10:55   #110
dr mladjo
Riskbreaker

dr mladjo Avatar

Registracija: Nov 2004.
Pošalji poruku preko MSN korisniku dr mladjo
ante još uvijek nisi odgovoro na moj post

http://www.forum.hr/showpost.php?p=4...0&postcount=71

možeš li kopirat tekst tog maila što dobijaš?
Old 26.07.2012., 08:58   #111
Huricanechaser
Registrirani korisnik

Huricanechaser Avatar

Quote:
lampion kaže: Pogledaj post
nisam čitao sve jer mi se neda (a ima i puno off-a), pa bi ja spomenuo prirodnu pojavu - precesija - u biti cijeli ciklus traje dugo (25 000 godina) ali ako se pogelda zadnjih 25 ili 50 godina promjene u izlasku Sunca i klimi ipak ima. Za nas ljude i takva promjena je velika, iako u generalnom pojmu Zemlje to nije niš.
Ja bi reko da je to razlog većih vrućinja i tih vremenskih neprilika (polave, oluje, snijeg...)
Promjena U klimi naravno ima izazvane necim drugim, a ne promjenom polozaja sunca, prema tome promjena u polozaju sunca NEMA.
Ali ni sjednim nit s drugim precesija nema veze...zasad, jer je idalje onakva kakva mora bit... odnosno, bez obzira sta je zemlja napunila puni krug precesije, INKLINACIJA zemlje se nije mijenjala...pa prema tome to nema veze....
Sad bi ja moga rec da ima i nutacija veze... medjutim nema... i ako se inklinacija zemlje promjenila u 50 godina se nemoze promjenit vishe od nutacije, a nutacija traje 18.5 godina pa prema tome, nista od toga...
Precesija traje 25 800 godina ali se zemljina inklinacija ili aksijalni tilt, NE MIJENJA, odnosno mijenja ali ne tako lako, vec jako jako jako sporo, i zadnjih 25 800 godina iznosi 22.5 stupnja i kako stvari stoje ostat ce tu i iducih 25 800 godina, a lagano se izdize prema zakonu zvrka u pravi pol da bi se ispravilo i da bi nakon nekog vremena inklinacija bila 0, kad to bude odnosno kako se priblizava, polagano nastupa doba koje se naziva VELIKO LEDENO DOBA, dan traje jednako svugdje, nema ljeta niti zime, na polovima vlada vjecani mrak, a polarne kape se spustaju do 45* s obje strane, jedino mjesto pogodno za zivot jest ispod 45-50*, a na ekvatoru je idalje jednako vruche...
a onda ce inklinacija opet pocet padat, odnosno rasti... and round and round it goes...
Danas 26.07.2012. deklinacija sunca iznosi 19*54' Sjeverno...upravo onako kako treba biti s obzirom na zemljin polozaj prema suncu....
Evo jos kako mozete znat, netriba vam ni aparat, ni sextant, nista samo najobicniji SAT i malo strpljenja... 21.09. imate ravnodnevnicu, izmjerite koliko traje noc, koliko traje dan i rijesit cete se ove muke...ja granatiram razliku do 10 minuta(mozda i previshe) sta je normalno jer se zemlja idalje vrti kolo sunca...

Zadnje uređivanje Huricanechaser : 26.07.2012. at 09:15.
Huricanechaser is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 19:36   #112
papa štrumf
Sjeti se covjece tko si

papa štrumf Avatar

Registracija: Jul 2003.
http://www.youtube.com/watch?v=JtLIPGaSxzE
papa štrumf is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.07.2012., 15:31   #113
Huricanechaser
Registrirani korisnik

Huricanechaser Avatar

Quote:
papa štrumf kaže: Pogledaj post
I sta uspjevas zakljucit iz toga?
Old 29.07.2012., 19:47   #114
lampion
since 2005! never baned!

lampion Avatar

Registracija: Aug 2005.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku lampion Pošalji poruku preko MSN korisniku lampion Pošalji poruku preko Yahoo korisniku lampion Pošalji poruku preko Skype korisniku lampion
Quote:
Huricanechaser kaže: Pogledaj post
Promjena U klimi naravno ima izazvane necim drugim, a ne promjenom polozaja sunca, prema tome promjena u polozaju sunca NEMA.
Ali ni sjednim nit s drugim precesija nema veze...zasad, jer je idalje onakva kakva mora bit... odnosno, bez obzira sta je zemlja napunila puni krug precesije, INKLINACIJA zemlje se nije mijenjala...pa prema tome to nema veze....
Sad bi ja moga rec da ima i nutacija veze... medjutim nema... i ako se inklinacija zemlje promjenila u 50 godina se nemoze promjenit vishe od nutacije, a nutacija traje 18.5 godina pa prema tome, nista od toga...
Precesija traje 25 800 godina ali se zemljina inklinacija ili aksijalni tilt, NE MIJENJA, odnosno mijenja ali ne tako lako, vec jako jako jako sporo, i zadnjih 25 800 godina iznosi 22.5 stupnja i kako stvari stoje ostat ce tu i iducih 25 800 godina, a lagano se izdize prema zakonu zvrka u pravi pol da bi se ispravilo i da bi nakon nekog vremena inklinacija bila 0, kad to bude odnosno kako se priblizava, polagano nastupa doba koje se naziva VELIKO LEDENO DOBA, dan traje jednako svugdje, nema ljeta niti zime, na polovima vlada vjecani mrak, a polarne kape se spustaju do 45* s obje strane, jedino mjesto pogodno za zivot jest ispod 45-50*, a na ekvatoru je idalje jednako vruche...
a onda ce inklinacija opet pocet padat, odnosno rasti... and round and round it goes...
Danas 26.07.2012. deklinacija sunca iznosi 19*54' Sjeverno...upravo onako kako treba biti s obzirom na zemljin polozaj prema suncu....
Evo jos kako mozete znat, netriba vam ni aparat, ni sextant, nista samo najobicniji SAT i malo strpljenja... 21.09. imate ravnodnevnicu, izmjerite koliko traje noc, koliko traje dan i rijesit cete se ove muke...ja granatiram razliku do 10 minuta(mozda i previshe) sta je normalno jer se zemlja idalje vrti kolo sunca...

OK, dobro objašnjeno

ja sam bio uvjeren da ta precesija ima veze sa lednim dobima jer iovako Zemlja je nagnuta 23°u odnosu na os (zato imamo jesen i proljeće) i kad još promjeni kut prema i od Sunca zbog precesije...
Old 30.07.2012., 17:15   #115
John Stooges
Registrirani korisnik

Zemlja itekako nutira pod gravitacijskim utjecajem nekog nebeskog tijela.Nutacija Zemlje se sve više povećava.
John Stooges is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2012., 19:22   #116
Huricanechaser
Registrirani korisnik

Huricanechaser Avatar

Quote:
John Stooges kaže: Pogledaj post
Zemlja itekako nutira pod gravitacijskim utjecajem nekog nebeskog tijela.Nutacija Zemlje se sve više povećava.
Na temelju cega si to zakljucia?
Old 01.08.2012., 10:52   #117
Am I me?
Dimethyltryptamine

Am I me? Avatar

Registracija: Dec 2008.
http://www.youtube.com/watch?v=4XNMC...eature=related
Old 01.08.2012., 14:42   #118
Huricanechaser
Registrirani korisnik

Huricanechaser Avatar

neznam sta mi oces rec sa svim tim klipovima i dokumentracima...
Ja onda tebe lipo pozivan da krenes od osnova...
sta su planeti, zasto se gibaju oko sunca, zasto rotiraju, kako rotiraju, kako se sve vrti planet Zemlja... .
Jednostavno ko sto sam vec nekom reka, kolike sanse postoje da se takvo nesto desi, uzimajuci u obzir ono sto se zna. Sanse da se zemlja okrene naopako, mislin, samo provaj razmislit o tome, sam bez dokumentaraca pa ces uvidit kolike su to gluposti i bedastoche...kako to da bas zemlja, kako to mi niti jedan drugi planet nije imao shift do sada... ili da se pocne vrtit u drugu stranu... alo momak!!
Tvrdim da je shift moguc samo uz uvjet da pored zemlje prodje neko nebesko tijelo najmanje velicine mjeseca i da svojom gravitacijom poremeti zemljinu. Obzirom da takvo tijelo ne postoji, da, Nibiru ne postoji, nema niti shifta. upravo ono sta se desilo veneri tj nju je nju pogodilo neko vece tijelo pa se pocela rotirat u drugom smjeru...drugog objasnjenja nema
Sto se tiche magnetskog shifta, za to nema problema, to sigurno da je moguce, samo nevjerujem da je moguce da se desi bas odjednom i naglo.
Medjutim ova sva navedena videa ne govore bas nista... magnetsko polje varira u snazi na odredjenim podrucjima, i tocno se zna koliko i di...
Old 02.08.2012., 01:00   #119
0merta
Registrirani korisnik

0merta Avatar

Registracija: May 2010.
Quote:
dr.mrgood kaže: Pogledaj post
Pošto su velike vrućine, ranije počinjem sa radom (obrtnik) i ranije završavam. Međutim, neko jutro sam sasvim slučajno primijetio nešto vrlo neuobičajeno. Naime, Sunce više ne izlazi gdje je izlazilo pred recimo 10tak ili 20tak godina, nego je mjesto gdje Sunce izlazi otišlo prema sjeveru za, po mojoj procjeni, nekih 20tak stupnjeva, a mozda i vise.
Ovo bi po meni objasnilo ove nenormalne vrućine, i ovo bolesno Sunce koje pali kožu. Jer ako je to tako (ako se Zemlja nagnula) sunčeve zrake sada upadaju pod većim kutem neko ranije tj. okomitije, pa su prema tome i jače nego prije. Kao klinac se sjećam da sam mogao biti na suncu cijeli dan bez da uopće pocrvenim, i tada je Sunce ugodno grijalo, a sada bolesno peče.
Da li ste i vi primijetili nešto slično?
To sam baš ja neki dan komentirala, kako sam nekad (pa još do prošle-pretprošle godine) mogla provesti po par sati na suncu i bilo je sasvim ugodno bez bzira što bi bilo vruće...i isto tako sam nedavno vidjela na fb hrpa ekipe se jadala i čudila koji kuki je to, da ne mogu izać van ni pr. smeće odnijet, već imaju opekline. Čudno skroz!
Old 02.08.2012., 10:53   #120
Astrobobo
Moderator

Astrobobo Avatar

Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
To sam baš ja neki dan komentirala, kako sam nekad (pa još do prošle-pretprošle godine) mogla provesti po par sati na suncu i bilo je sasvim ugodno bez bzira što bi bilo vruće...i isto tako sam nedavno vidjela na fb hrpa ekipe se jadala i čudila koji kuki je to, da ne mogu izać van ni pr. smeće odnijet, već imaju opekline. Čudno skroz!
To nema veze sa fizičkim pomicanjem zemljinih polova. Osim toga, već smo pisali da se to lako može provjeriti. Sjevernjača je i dalje blizu sjevernog nebeskog pola
Astrobobo is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja