Samo kratki pozdrav sa Mai Khao plaze na Phuketu iz Holiday inn-a, sutra idemo dalje prema krabiju, jos ne znamo gdje doduse Uglavnom probati cemo rentati auto bez internacionalne dozvole koju nismo izvadili jer nam je nitko zadnji put nije pitao pa se nisam toga ni sjetio. Sad vidim da se uglavnom trazi.
Vrijeme je dobro, vedro i vruce, puno bolje nego u bkk. Plaza je na sjeverozapadu phuketa na otvorenom i ima dosta vjetra svaki dan tako da je sto se mora tice moguce samo brckanje u plicaku. Srecom i hotel i bazen su odlicni.
Samo kratki pozdrav sa Mai Khao plaze na Phuketu iz Holiday inn-a, sutra idemo dalje prema krabiju, jos ne znamo gdje doduse Uglavnom probati cemo rentati auto bez internacionalne dozvole koju nismo izvadili jer nam je nitko zadnji put nije pitao pa se nisam toga ni sjetio. Sad vidim da se uglavnom trazi.
Vrijeme je dobro, vedro i vruce, puno bolje nego u bkk. Plaza je na sjeverozapadu phuketa na otvorenom i ima dosta vjetra svaki dan tako da je sto se mora tice moguce samo brckanje u plicaku. Srecom i hotel i bazen su odlicni.
odlično samo nas izvještavaj ...
Za motorčić ne treba takva vrsta dozvole koliko sam čitala?
Quote:
vivax kaže:
Ja sam ih kontaktirala, Gosp Babić mi je odgovorio da s gostima rade "sve ili ništa" za cjelokupni aranžman i ponudio je cijenu koja nam nije odgovarala (cca 30% - 40% skuplje nego ovako kad idemo solo).
Pitala sam ga u vezi samo izleta na Koh Samuiu i gdje se nalazi njihova agencija, te kako bi ih mogli naći, kontaktirati kad smo tamo, poslao mi je popis izleta i odgovorio da se javim mailom. Nikakvu adresu ni kontakt broj telefona mi nije dao, tako da nism stekla dojam neke profesionalnosti.
Možda im se javim kad dođemo tamo, ako igdje nađem internet i budem uopće imala volje slati mailove. Na odmoru volim biti bez kompjutora i telefona.
Vivax, jel brojiš dane? za koliko putuješ? nadam se da ćeš nas izvještavati kao i grizzi
što se tiče izvještaja, ukoliko pronađem negdje internet cafe (a morat ću zbog nekih online poslića) svakako javljam kakvo je stanje, ali ne mogu obećati.. idem bez kompa i mobitela, jupiiii....
no svakako kad se vratim, opširan putopis i foto galerije biti će na mom blogu
pozdrav svima
ja imam jedno pitanje, naime ja i zena planiramo pocetkom 4 mjeseca na tajland!e zanim me dali ima tko za preporuciti koji hotel u Bangkoku i Koh Samuiu,vidjeli smo jedan hotel u Samuiu - Samui Pier Resort,nekako mi se cini ok!pa ako ima kakav prijedlog bio bih zahvalan!!! a sto se tice Bangkoka razmisljamo se o Rambuttri Village Hotel,vidim da dosta ga ovdje hvale!zahvaljujem na svakoj pomoci koja ce biti dobrodosla!!
Veliki pozdrav svima...
Citamo vas vec duuuze vrijeme i stvarno ste nam pomogli u vise navrata.. Sad bi ja u konacnici postavila jos koje pitanjce po svome , onako zenski-
Naime suprug i ja smo osvojili putovanje u Bangkok i idemo sredinom desetog mjeseca. Prvotni plan je nositi sto je manje moguce icega i sve kupiti tamo jer sam cula da je sve bagatela? Koliko je tu istine... U vise navrata sam se pitala postoji li kakav kodeks oblacenja, citala sam na netu o postivanju hramova kraljeva itd al nas zanima iz prve ruke...
Posto smo tamo samo sedmicu dana i sve nam je organizirano i placeno te odsjedamo u vrhunskim hotelima ocekujemo dobru zabavu no opet sto se preporucuje za vecernje sate u Bangkoku?
I ako imate jos kakvih savjeta za pocetnike n tajlandu samo dajte..inace veliko zadovoljstvo je citati o vasim iskustvima i drago mi je da postoji toliko ljudi koji su voljni to podijeliti s drugima u svrhu pomoci ne hvalisanja
Btw... Kakvo je vrijeme u BK u listopadu?... Je tko bio...
Puno hvala ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Naime suprug i ja smo osvojili putovanje u Bangkok i idemo sredinom desetog mjeseca. Prvotni plan je nositi sto je manje moguce icega i sve kupiti tamo jer sam cula da je sve bagatela? Koliko je tu istine... U vise navrata sam se pitala postoji li kakav kodeks oblacenja, citala sam na netu o postivanju hramova kraljeva itd al nas zanima iz prve ruke...
Posto smo tamo samo sedmicu dana i sve nam je organizirano i placeno te odsjedamo u vrhunskim hotelima ocekujemo dobru zabavu no opet sto se preporucuje za vecernje sate u Bangkoku?
I ako imate jos kakvih savjeta za pocetnike n tajlandu samo dajte..inace veliko zadovoljstvo je citati o vasim iskustvima i drago mi je da postoji toliko ljudi koji su voljni to podijeliti s drugima u svrhu pomoci ne hvalisanja
Btw... Kakvo je vrijeme u BK u listopadu?... Je tko bio...
Puno hvala ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio ja prosle godine, vrijeme toplo i sparno.
Za oblacenje ne brinite lagana odjeca svugdje osim hramova gdje imaju malo drukcija pravila ali nista sto bi vas trebalo brinuti.Ponuda odjece je ogromna od markirane odjece do raznih vikend, nocni i slicni marketa i tu nema problema.A Bangkok nikad ne spava uvijek ima neke zabave a ni gladni necete ostati standovi rade cijelu noc ,grad je prilicno siguran.
Uvreda kralja i kraljevske obitelji se strogo kaznjava ali ne vjerujem da ce vam to pasti napamet kao ni ista vezano uz droge.
Budite bez brige i uzivajte Bangkok uvijek ima nesto za ponuditi.Ja sam tamo gotovo svaki tjedan pa uvijek nesto novo nadjem siguran sam da ce te uzivati.ako vas jos sta zanima pitajte.
napustili holiday inn oko podne. rentali neki mali nissan (ala micra) automatic preko hotela. Malo nas je oderalo, cca 6700BHT za 5 dana ali nije nam se trazilo preko aerodroma ili u gradu, a kontao sam kad ga vec dovede u hotel nece mu ga se dati vracati jer nemamo internacionalnu dozvolu. Kao i do sad nisu pitali nista, moglo se rentati i na osobnu. Samo daj pare i vozi
Prvo smo zaprasili prema "premium outlet" malo prije phuket towna po neke sitnice i obzirom su trenutno rasprodaje od 30-70% a ima stvarno dobre robe (recimo nike factory outlet) malo smo se duze zadrzali nego je bilo planirano. Oko 6 smo krenuli prema Ao Nangu, tek jutros smo prije polaska bookirali "the small hotel" preko late stay asia rooms za nekih 5000 bahta 3 noci, pool access jacuzzi sa doruckom, dvije masaze i transportom do aerodroma i nazad sto nam nece trebati ... nije holiday inn, ali vrlo pristojna soba, imamo svoj bazenic sa jacuzzijem a hotel je lociran tocno izmedu ao nang i nopharat plaza.
Uvlavnom, voznja je bila bez vecih problema i trebalo nam je malo vise od dva sata od mosta na phuketu do ao nanga. Malo zaebano po noci voziti po nepoznatoj cesti a micra nije neki auto ali stigli bez veceg problema, donekle i uz pomoc iPhone a i google mapa
Vrijeme standardno molo oblak malo sunce i sa dosta vjetra ali generalno vrlo ugodno. Oko hotela dosta pusto, sutra malo cilanja na bazenu, setnja do plaze, auto i nazad do Phang Nga na izlet vjerojatno. Okolica je prekrasna, u mraku smo samo nazirali velike tamne sjene karakteristicnih okomitih zelenih brda sa svake strane ceste...
btw ako koga zanima trenutno je na rasprodaji sofitel u okolici krabija pod "mysterious hotel" na latestays.com (zadnji) za "tricavih" 2100 BHT +
takse sa doruckom ... za 5star resort sa najvecim bazenom na tajlandu nije losa ponuda ...
btw ako koga zanima trenutno je na rasprodaji sofitel u okolici krabija pod "mysterious hotel" na latestays.com (zadnji) za "tricavih" 2100 BHT +
takse sa doruckom ... za 5star resort sa najvecim bazenom na tajlandu nije losa ponuda ...
... postoji li kakav kodeks oblacenja, citala sam na netu o postivanju hramova kraljeva itd al nas zanima iz prve ruke...
Ništa komplicirano, duge hlače, cipele se ostave na ulazu ako ima predviđeno mjesto, statue Bude nisu za igranje, penjanje...
Puno prevaranata počinje priču s "hram je zatvoren jer..., ali ima super rasprodaja...". Ignorirati takve.
...i trebalo nam je malo vise od dva sata od mosta na phuketu do ao nanga. ...
Solidan rezultat, moj najgori s najlokalnijim busom je bio oko 4 sata.
Šalim se, meni je taj dio jako lijep i mislim da ga treba proći sa što više zaustavljanja.
Ako ste spremni za borbu s 1272 stepenice odite na Wat Tam Seua kod Krabija.
idi na zadnju stranicu, vodi se pod mysterious hotel tj na nevideni al to je to (5star, golf, colonial, 45m2, ta plaza ... mislim postoji 1% sanse da nije al ja cu riskirati mislim jer sa 5* tu su jos samo sheraton i jedan ultra fensi
sa taksama ispada tocno 2500 BHT noc, dorucak ukljucen.
Solidan rezultat, moj najgori s najlokalnijim busom je bio oko 4 sata.
Šalim se, meni je taj dio jako lijep i mislim da ga treba proći sa što više zaustavljanja.
Ako ste spremni za borbu s 1272 stepenice odite na Wat Tam Seua kod Krabija.
uzmi u obzir da je nazalost bio mrak mrkli i da micra ne vuce bas nesto
falili smo samo jedan "fork" i dvaput se vracali cca 200 metara, ali nije nas bitno usporilo.
Cesta je odlicna, skoro svo vrijeme po dvije trake+traka za motore u svakom pravcu, svejedno na nekim djelovima ima neocekivanih grba i rupa.
Ja nosim dolare jer s njima se i plaća u Kambodži, kad sam kupovala valutu svejedno mi bilo... mislim da na iznosima koje mi uglavnom mijenjamo (100, 200) nije neka velika razlika, tj. nećemo osiromašiti na gubitku koji bi se eventualno mogao javiti zbog razliek u tečaju.
A i ljepši mi dolari nekako, tanji, pa se manje gužvaju u money beltu