kako misliš da si imao 7 a neki su prošli za 24sata, hoću pitati jesu li ti doktori u tih 24h dijagnosticirali svaki od nih 7 ili si sam zaključio po simtomima?
Sam sam zaključio po simptomima iako su bili manjeg intenziteta od onih ''većih''. Ne znam možda griješim možda su to rane od prijašnjih slučajeva koje reagiraju na promjenu vremena.
Uglavnom dobio sam još jedan SP na lijevom plućnom krilu zbog kojega sam završio u bolnici na Kantridi u Rijeci na 3.odjelu.Tamo sam došao 07.05.(ponedjeljak) te ležao do 16.05. (srijeda) da se SP povuče.Nakon toga došao je DOCENT Aldo Ivančić te rekao da idem na Sušak na torako-vaskularnu kirurgiju. Uglavnom 18.05. (petak) sam išao na operaciju koja je trajala dva i po sata.Pred operaciju su mi zabili neku cjevčicu u kralježnicu(ako sam dobro razumio) i dali mi morfij.Kada sam se probudio imao sam onaj dosadni dren te jednu ranu iznad drena valjda za neke lasere kojima te prže(imao sam puno buli).Tri sam dana imao dren te su me pustili kući 22.05 (utorak). Još se uvijek oporavljam i još uvijek imam manje bolove pa me zanima traju li ti bolovi inače tako dugo poslije operacije?
a čuj, ja sam imala drugačiju operaciju, nisam imala bula ali imala sam jake bolove recimo mj dana nakon operacije, a još sam sigurno 6 mjeseci osjećala povremene bolove i to takve da sam posumnjala da opet imam SP međutim to su bili samo bolovi.. sada nakon godinu i pol, zaboli me samo tu i tamo na promjenu vremena..boli jako ali traje do pol sata, tak da je ok
posto sam ja imala pneumotoraks nakon operacije sa iste strane zivim u strahu,,, sad mi je proslo od zadnjeg pneumotoraksa 3 mjeseca ,a od operacije 4 mjeseca i jos uvjek osjecam bolove na promjeni vremena manje ili vece sve zavisi,,, mislim da je normalno da osjecas nakon operacije bolove jer to ti je od priraslica i osjecat ces ih neko vrijeme sve ovisi od osobe do osobe ,,,, nadam se da ce ti sve biti u redu i da ces ti to samo jednog dana biti lose sjecanje ,,,
posto sam ja imala pneumotoraks nakon operacije sa iste strane zivim u strahu,,, sad mi je proslo od zadnjeg pneumotoraksa 3 mjeseca ,a od operacije 4 mjeseca i jos uvjek osjecam bolove na promjeni vremena manje ili vece sve zavisi,,, mislim da je normalno da osjecas nakon operacije bolove jer to ti je od priraslica i osjecat ces ih neko vrijeme sve ovisi od osobe do osobe ,,,, nadam se da ce ti sve biti u redu i da ces ti to samo jednog dana biti lose sjecanje ,,,
Znači ipak postoji mogućnost da se pneumotoraks pojavi i nakon operacije. Ja se tješim da se to ne može dogoditi. Koliko je tebi prošlo vremena nakon operacije do pojave novog p? Jesu ti onda opet radili operaciju, ili ? Je li osjećaš utrnutost između rezova još uvijek?
Znači ipak postoji mogućnost da se pneumotoraks pojavi i nakon operacije. Ja se tješim da se to ne može dogoditi. Koliko je tebi prošlo vremena nakon operacije do pojave novog p? Jesu ti onda opet radili operaciju, ili ? Je li osjećaš utrnutost između rezova još uvijek?
hejj evo javljam se,,, nije me bilo jer sam bila po 5 put u bolnici ,,ali ovaj put na jordanovcu u zagrebu ,,opet mi se desio pneumotoraks ,,, i to drugi put nakon operacije,,, a cuj,,kazu da nije moguce poslije operacije da ti se desi ali eto meni je,,i to dva puta,,,sve se to desilo u razmaku od 4 mjeseca,,, ;( sad sam ponovo operirana u zagrebu ali bas sam rezana-otvarana,,, i sad se nadaju zapravo kirurzi su 99.9 posto sigurni da se vise nece dogodit jer su uklonili plucnu maramicu i vrhic pluca jer je bio ostecen... i sad imam bolove nakon operacije ali oni kazu da je to normalno jer ipak sam rezana,,dva puta operirana i par puta drerirana u kratko vrijeme,,, nadam se da sam ja jedina kojemu se to ponovilo opet nakon operacije...jer znam koje su to muke kroz koje moras proci ....
hejj evo javljam se,,, nije me bilo jer sam bila po 5 put u bolnici ,,ali ovaj put na jordanovcu u zagrebu ,,opet mi se desio pneumotoraks ,,, i to drugi put nakon operacije,,, a cuj,,kazu da nije moguce poslije operacije da ti se desi ali eto meni je,,i to dva puta,,,sve se to desilo u razmaku od 4 mjeseca,,, ;( sad sam ponovo operirana u zagrebu ali bas sam rezana-otvarana,,, i sad se nadaju zapravo kirurzi su 99.9 posto sigurni da se vise nece dogodit jer su uklonili plucnu maramicu i vrhic pluca jer je bio ostecen... i sad imam bolove nakon operacije ali oni kazu da je to normalno jer ipak sam rezana,,dva puta operirana i par puta drerirana u kratko vrijeme,,, nadam se da sam ja jedina kojemu se to ponovilo opet nakon operacije...jer znam koje su to muke kroz koje moras proci ....
A joj, iskreno mi je žao. stvarno ne mogu vjerovat da ti se dogodilo sad već drugi put nakon operacije. Ja sam bila na drenu koji nije bio uspješan pa su me i operirali (isto na Jordanovcu) i tada mi je doktor rekao da je 99% sigurno da se neće ponoviti. Iskreno ne znam kako bi preživjela ponovno uvođenje drena kad bi do toga došlo, operacija kao operacija, uspavaju te i nek rade što ih volja, ali uvođenje drena .
Nadam se da su doktori ovaj put u pravu i da ti se više neće ponoviti. Sretno s oporavkom
stvarno si pegula...nadam se da ti se više neče ponavljat i da nečeš pod nož i da če ti ovo ostat samo u sječanju
bas sam pegula da,,nazalost,,, :/ hvala vam na ljepim rijecima i zeljama,,,nadam se i ja da je sad gotovo jer ne mogu vise,,, ako koga zanima neke informacije vezane za to,,slobodno neka me pita jer imam veliko iskustvo i znanje vezano za tu bolest-nazalost ..." da nečeš pod nož i da če ti ovo ostat samo u sječanju" pozlatile ti se ove rijeci,,, iz tvojih usta u bozije usi ili kako vec se kaze,,,, hvala jos jednom
bas sam pegula da,,nazalost,,, :/ hvala vam na ljepim rijecima i zeljama,,,nadam se i ja da je sad gotovo jer ne mogu vise,,, ako koga zanima neke informacije vezane za to,,slobodno neka me pita jer imam veliko iskustvo i znanje vezano za tu bolest-nazalost ..." da nečeš pod nož i da če ti ovo ostat samo u sječanju" pozlatile ti se ove rijeci,,, iz tvojih usta u bozije usi ili kako vec se kaze,,,, hvala jos jednom
Pozdrav svima, brat mi je prije nekoliko dana završio u bolnici , dijagnosticiran mu je pneumotoraks, danas smo bili na razgovoru s liječnikom i rekao je da će mu zatvoriti dren i ako se pluća ne budu punila zrakom da će mu ga izvaditi i možda odmah pustiti doma sa intenzivne , šta stvarno mogu pustiti doma sa intenzivne bez da ga puste na odjel? mislim nitko sretniji od nas doma ako je tako
EII AKO SE ZRAK POVUKAO I AKO ZRAK NE ULAZI VISE ,,,NARANO DA MOZE KUCI,,, RADI PNEUMOTORAKSA I DRENA NE BUDE SE NA INTEZIVNOJ ,,VJEROVATNO SU NJEGA STAVILI JER NEMAJU NEGDJE DRUGDJE MJESTA,,, ma sve ce to biti dobro,,, samo dao bog dragi da mu se vise ne ponavlja taj pneumotoraks,,, ako te zanima jos kakav savjet ili nesto slicno slobodno pitaj !!! pozdrav i brz oporavak tvom bratu...
Ja sam prvi put bio na intenzivnoj! Sedam dana gol, nisam se smio pomjerit iz kreveta Priključen na neki uređaj na struju! Užasan osjećaj! Još u takvom okruženju ispališ na živce! A i drenirali su me bili na staromodan način, kroz ključnu kost Valjda se tako radi u manjim bolnicama!
Al sam još 3dana nakon vađenja drena bio na odjelu kirurgije pored! I tako!
Drugi put sam završio u večoj bolnici i tu sam se fakin iznenadio kad su me priključili na staklenu bocu sa vodom i rekli da mogu s njom svuda odat po odjelu! Nosiš ju svuda sa sobom! Reko super samo da nije intenzivna!
Odjel torakalne kirurgije i da, otpuste te isti dan po vađenju drena!
Ja sam prvi put bio na intenzivnoj! Sedam dana gol, nisam se smio pomjerit iz kreveta Priključen na neki uređaj na struju! Užasan osjećaj! Još u takvom okruženju ispališ na živce! A i drenirali su me bili na staromodan način, kroz ključnu kost Valjda se tako radi u manjim bolnicama!
Al sam još 3dana nakon vađenja drena bio na odjelu kirurgije pored! I tako!
Drugi put sam završio u večoj bolnici i tu sam se fakin iznenadio kad su me priključili na staklenu bocu sa vodom i rekli da mogu s njom svuda odat po odjelu! Nosiš ju svuda sa sobom! Reko super samo da nije intenzivna!
Odjel torakalne kirurgije i da, otpuste te isti dan po vađenju drena!
ja sam na intezivnoj tj, sok sobi bila samo sada kad sam bila u zg i to jedan dan poslije operacije,,,i prikljucena na tu pumpu na zidu,,a poslije odmah -drugi dan sam stavljena na negativan tlak sa kojim sam se normalno kretala ,,,i prije svih 4 puta sam bila na odjelu torakovaskularnom sa tim nekakvim aparaticem i kretala se normalno ,,, cak prvi put nakon operacije nisam ni u sok sobi ostala nego odmah na odjel Deki00 vidim tj, koliko sam shvatila ti si imao 5 puta pneumotoraks kao i ja ??????? bas super,,, jesi li sad ti operiran ili ti se to smirilo ???
Deki00 vidim tj, koliko sam shvatila ti si imao 5 puta pneumotoraks kao i ja ??????? bas super,,, jesi li sad ti operiran ili ti se to smirilo ???
Joj tako nekako! Imam pet ožiljaka od drena! U tih pet pneumotoraksa se ubrajaju i ta tri zadnja koja su se desila u roku 2mj! Te zime sam proveo 45 dana u bolnici + 14 dana pauze kod kuće! Al operirali me nisu, piše u otpusnom pismu stanje poboljšano! Eto taj treći put sa drenažom je uspjelo, treća sreća
Inaće jedan dan kažu operirati ćemo vas drugi dan kaži ne i tako par puta!
Mind fuck game!
Joj tako nekako! Imam pet ožiljaka od drena! U tih pet pneumotoraksa se ubrajaju i ta tri zadnja koja su se desila u roku 2mj! Te zime sam proveo 45 dana u bolnici + 14 dana pauze kod kuće! Al operirali me nisu, piše u otpusnom pismu stanje poboljšano! Eto taj treći put sa drenažom je uspjelo, treća sreća
Inaće jedan dan kažu operirati ćemo vas drugi dan kaži ne i tako par puta!
Mind fuck game!
meni i tebi je bas super bil,,, imam i ja oziljke i to jedan veliki rez sa strane od zadnje operacije,,,nadam se da te nece ni operirat ,,, da ti se sad ocvrsnula ta maramica - vrajza... da,da i ja sam imala 3 pneumotoraksa u roku manjem od tri mjesecca,,tako da znam kako ti je,,, u ovoj godini sam imala 4 pneumotoraksa tj , u ovih 8 mjeseci a prvi put 2010 godine,,,, meni su odmah nakon treceg puta rekli da idem pod noz a bolje da nisu jer ionako sam i poslije operacije (mjesec dana nakon operacije) imala pneumotoraks,,,i to jer najvjerijatnije nije operacija ucinjena kako treba,,i tad sam samo drerirana i poslana kuci bez odgovora na moje pitanje " kako je moguce da se poslije operacije opet desi ,kad ste mi se kunuli da nema sanse ?" ,,, (to je bilo u 3 mjesecu) sad u 7 mjesecu opet je pukla dok sam bila na poslu i tada sam na svoju ruku isla na jordanovac u zg i oni su me sda operirali i sad vec cca dva mjeseca sam ok,,, i nadam se da su me sada sredili ovi u zg,,, nije nam lako nikako,,, ali bit ce bolje,,za sve postoji rijesenje i tako za to ali treba strpljenja,,,SVAKOME PREPORUCUJEM DA IDE U ZAGREB NA JORDANOVAC JER ONI IPAK IMAJU VECE ISKUSTVO I LJEPSE TI OBJASNE SVE O TOM PROBLEMU...
Zadnje uređivanje leeloo27 : 04.09.2012. at 20:56.
Reason: popravak quota
žao mi vas je svih pogotovo vas kojima se vratilo i nakon operacije, eto ja sam bila te sreće da sam iz zagreba i da su me odmah ovdje operirali nakon 3. SP-a, zato sam i govorila u prijašnjim postovima da ako vas nakon trećeg ne pošalju na operaciju, da dođete u zagreb jer ovdje na tome inzistiraju a vjerujem, kao što kaže i vea, da ovdje znaju bolje. jer je meni dr rekao da je on u svojem 20godišnjem stažu imao samo jedan slučaj recidiva. a evo samo vas koji ste na forumu ima nekoliko. ili nisu svugdje jednako stručni, ili se nešto drugo događa..
meni se 2 godine nije vratilo, nadam se da neće, i nadam se da ni vi nećete imati puno recidiva, pogotovo nakon operacije!!
Sin od prijatelja (17 godina, sportaš) završio je u bolnici zbog pneumotoraksa jednog plućnog krila.
Nakon sanacije stanja, kolabriralo je i drugo plućno krilo.
Najvjerojatnije će ga danas odvesti u Zagrab, na Jordanovac, na operaciju.
Doktori ništa konkretno ne žele reći.
Prijatelj je van sebe; naročito u svijetlu činjenice da je suprugu izgubio prije 3 godine.
Sin od prijatelja (17 godina, sportaš) završio je u bolnici zbog pneumotoraksa jednog plućnog krila.
Nakon sanacije stanja, kolabriralo je i drugo plućno krilo.
Najvjerojatnije će ga danas odvesti u Zagrab, na Jordanovac, na operaciju.
Doktori ništa konkretno ne žele reći.
Prijatelj je van sebe; naročito u svijetlu činjenice da je suprugu izgubio prije 3 godine.
Koji bi mogli biti uzroci i kakve posljedice?
Hvala unaprijed.
Pneumotorax je bolest koja se uspješno liječi (operira). Zna doći do recidiva i nakon operacije, kao što možete pročitati u ovoj temi. Ono što također znam jest da jedino u Zagrebu imaju taj uređaj pomoću kojega pacijenta mogu operirati videotorakoskopski (to je nešto poput cijevi s kamerom s kojom se uđe kroz rupicu, poput drena, ne mora se rezati). I još jednom ću ponoviti, meni je doktor prije 2 godine rekao kako je on u svojem 20-godišnjem stažu na jordanovcu imao samo 1 recidiv i to na drugo plućno krilo (kao u slučaju sina vašeg prijatelja). Po tome ne mogu zaključiti ništa drugo nego da su u zagrebu najstručniji, tako da je super što ide na jordanovac.
bolest najčešće pogađa dečke tih godina, visoke i mršave, pušače. postoje spontani i traumatski. traumatski se može dobiti u prometnoj, prilikom ronjenja..pretpostavljam da se ovdje radi o spontanom? dakle, uzroka nema. baš sam čitala nedavno knjigu iz interne (u obitelji imam doktora) i tamo piše kako su provokativni čimbenici: kašljanje, kihanje, smijeh, fizički napor, defekacija
sve bi trebalo biti ok, na jordanovcu će zaista biti u najboljim rukama, tamo postoje najbolji torakalni kirurzi i pulmolozi.
nakon ozdravljenja, u koje vjerujem, svakako treba prestati pušiti, ako je pušio.
ako imate još pitanja..
i videotorakoskopski---- to rade i u puli,,,meni je radeno tako kod prve operacije,,,ja sam imala samo dvije rupice i sa kamericom su usli unutra,,tek nakon prve operacije su me operirali normalno -znaci veliki rez ,,radi toga da me otvore i vide sta se unutra desava posto se ponovilo nakon operacije,,, poslije operacije se nebi smjelo ponovit ,,nazalost kak vidim dvoje nas je kojima se to desilo,,, mislim da se tu radi o nekakvoj doktorskoj gresci ili nepaznji,,jer kad su me u zg otvorili nasli su neku kronicnu upalu na vrhu pluca ( koju su ostranili) a u puli su mi rekli da nema nista na plucima,,da je sve cisto i da su mi samo zaljepili maramice,,,tako da .... definitivno zagreb je izbor jer imaju veliko iskustvo i znanje,,, pneumotorak ne mora biti nista zajebani ni opasno ako se na vrijeme reagira i kako treba,,, ja sam prosla ih 5 ,,, hvala bogu manja pneumotoraksa do 6 cm zraka ... kod te bolesti strpljenje igra najvecu ulogu... ja sam bila pusac ,,sada 6 mjeseci ne pusim,,i jako mi je tesko ,,, imam kriza jos uvjek ,,, ali nedam seee ))
aha, mislim da su meni rekli da samo oni to imaju, a to je bilo prije 2 godine..nevažno, al sigurno je bolje tako nego otvaranje, ako se ne mora kao kod tebe, vea.
samo hrabro i sve će biti ok, evo koliko vidim i iz drugih mišljenja, definitivno neka se ne miče iz zga!