malo sam se pogubio već u svim ovim silnim preporukama za zg restače jer ste svi zadnje vreme više manje slični u prohtjevima pa da ponovimo za krstitke, a i za općenito (iz osobnog iskustva):
- kod ferenčine tj. laščinska klet (laščina kod kazališta žar ptica)
- skenderica (remete na zavoju)
- stari puntijar (gračani na cesti)
- kod pere (šalata, vrh šloserovih stuba)
- puntijarka (gračani kod crkve)
- marijino zvono (trnje, prisavlje iza HRT doma)
- domagoj (svetice)
- 2 goluba (maksimirska kod kvatrića)
- vinodol (teslina)
- zelen dvor (samoborska)
- mali raj (smaoborska)
- leut (jarun)
- zeleni papar (samobor)
etc. etc. etc.
bio frend neko večer u manu2 u grin goldu u zg i veli da ga niš tak opčinilo, oduševilo nije osim nečeg bikovog, bivoljeg, meso neko, koji k ne sjećam se sad točno, kaj je bilo vauu, veli za 9/10 , ostalo veli prosjek ili malo iznad, kaže za 6/10, što s obzirom na kuhinju i nemale cijene nikako nije očekivao.
predjela 60-90 kn, glavna od 90-180 kn. dost. :/
hajd da i ja odem u restoran
dakle, lokacija je split i okolica (u krugu pola sata autom max), neki restoran koji nema samo pizzu i tjesteninu,al ne nesto pretenciozno sa porcijama za miseve : D domaca ugodna atmosfera, ukusna spiza, po mogucnosti uz more, s finim pogledom. I ne skupo - jako vazno preskocite baletnu, grasu, maslinu... Njih mi je vec preko glave hvala
dakle, lokacija je split i okolica (u krugu pola sata autom max), neki restoran koji nema samo pizzu i tjesteninu,al ne nesto pretenciozno sa porcijama za miseve : D domaca ugodna atmosfera, ukusna spiza, po mogucnosti uz more, s finim pogledom. I ne skupo - jako vazno preskocite baletnu, grasu, maslinu... Njih mi je vec preko glave hvala
Samo da se zahvalim na preporuci za Mirjanu kod Rastoka, jučer naručili tzv. 'Ličku platu' (police, svježi sir, janjetina i odojak sa ražnja i teletina ispod peke), porcija je kao za 2 ljudi, al 3 se mogu najesti od toga, mladi luk, salata od paradajza i luka, šopska salata, i štrudla od jabuka, sa pićem - 266kn. Simpa ambijent, zanimljiv menu, super posluga, dog friendly, čist wc...doći ćemo opet
Samo da se zahvalim na preporuci za Mirjanu kod Rastoka, jučer naručili tzv. 'Ličku platu' (police, svježi sir, janjetina i odojak sa ražnja i teletina ispod peke), porcija je kao za 2 ljudi, al 3 se mogu najesti od toga, mladi luk, salata od paradajza i luka, šopska salata, i štrudla od jabuka, sa pićem - 266kn. Simpa ambijent, zanimljiv menu, super posluga, dog friendly, čist wc...doći ćemo opet
Baš planinram gdje ćemo stati na putu za more pa me muči jedno egistencijalno pitanje za Mirjanu - jel ima fileka?
nadjes li sta javi na rest u st
meni je svojevremeno bila ok Bracera, posto romantike vise nema, ne idemo tamo pa ne znam kakve su cijene
Evo da se i ja osvrnem, u Zadru zaobiđite restoran Canzona, danas bio, prvo nas je konobarica prebacila sa stola za četvero za stol na dvoje, iako je bio poluprazan, zatim, naručio neku salatu sa pršutom i rikolom, a rikola skoro trula, pitam konobaricu, pa šta je ovo, uzela tanjur i vratila se za 2 min, kao nema svježe rikole, i ništa naručim grčku salatu, ajde nije koša, samo što je luka malo previše, jedina svijetla točka su sviježe pogačice, tople, cijene su koma, recimo grčka salata oko 50 kn, lignje porcija sa pomfrit 95 kn ................