Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje
Korisničko ime
Lozinka

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2012., 12:33   #6001
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
Quote:
Pandorah kaže: Pogledaj post
A što je s muškarcima koji svoje žene smatraju novom mamom?
onda imamo ovakav slučaj kao kod maxmare - svekrva njenom dečku/mužu govori da je šupak i financijski ga iskorištava, a ona misli da je to problem koji ona ima sa svekrvom i da ga ona treba riješavat i postavljat se nekako.
Old 03.08.2012., 14:36   #6002
maxmara007
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2012.
Pa ono, Lali Puna, meni bude krivo kad ga netko tako tretira, a on ništa mrtav hladan, i tu se ja iznerviram. Ono mislim se u sebi, daj čoviče gukni nešto normalno i otresito. I mislim da nema pravo radit s parama što on hoće, imamo dogovor. I drži se tog dogovora za sada. A ako ja saznam da je materi dao kune bez mog znanja, neće se dobro provest. Ja ću vamo rigat za njegove kartice, režije, hranu, piće, odjeću i ostale pizdarije, a on će i ono malo što ima rasipat okolo na koje-kakve gluparije. Ne dolazi u obzir.
maxmara007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2012., 15:29   #6003
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
Quote:
maxmara007 kaže: Pogledaj post
Pa ono, Lali Puna, meni bude krivo kad ga netko tako tretira, a on ništa mrtav hladan, i tu se ja iznerviram. Ono mislim se u sebi, daj čoviče gukni nešto normalno i otresito.
i, onda, jel problem u svekrvi ili je ipak problem da si u vezi s papkom i to ti ne odgovara?
mislim, možeš se ti nervirati jer je on ovakav i onakav do preksutra, ratovanje sa svekrvom neće promijeniti tvog čovika, zar ne?

Quote:
A ako ja saznam da je materi dao kune bez mog znanja, neće se dobro provest. Ja ću vamo rigat za njegove kartice, režije, hranu, piće, odjeću i ostale pizdarije, a on će i ono malo što ima rasipat okolo na koje-kakve gluparije. Ne dolazi u obzir.
jel te ovo podsjeća na mama-dijete odnos?
Old 03.08.2012., 18:45   #6004
higijeničarka
volj(e)na

higijeničarka Avatar

Registracija: Apr 2009.
Quote:
maxmara007 kaže: Pogledaj post
Ono mislim se u sebi, daj čoviče gukni nešto normalno i otresito. I mislim da nema pravo radit s parama što on hoće, imamo dogovor. I drži se tog dogovora za sada.
Naravno da nema pravo radit što hoće.
Ali primijeti kako će on, bude li prekršio dogovor zbog mame, sa tim parama raditi ono što hoće njegova mama, a ne on. Ajmo to tako reć.

Drugim riječima, udala si se za tipa koji se ne zna zauzet sam za sebe, što ti vjerovatno i odogovara kad je u pitanju vaš odnos. E, al ti sad odjednom očekuješ promjenu karaktera čarobnim štapićem pa neka bude otresit prema mami. Malo sutra, ne možeš dobiti oboje.
Old 04.08.2012., 01:01   #6005
Absolutely*
...

Absolutely* Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
crnka19 kaže: Pogledaj post
pa slušaj..njegovi su ono, ajmo reć bogati..na poklon od njih je dobio audi i kuća nam se pravi ali na nesreću svekar je stradao i sve je to nekako stalo mora stalno u austriju na kontrole i tako to..lako je nekome reći tko nije u takvoj situaciji ali mi da se s njima posvađamo jednostavno ne znam kako bismo..ne financijski nego bi nam sigurno oduzeli sve. moj dragi već ima propali brak iza sebe i ja mu to nikako ne želim priuštit jer ga volim i poseban je, nimalo nalik na svoje..a zapravo nije on ni kriv za propast prvog..
Čekaj, ako te dobro shvaćam, vi se ne bi zamjerili jer su vam dali audi i kuću, pa će uzeti ako se zauzmete za sebe?
Ok, ali onda pričamo o jednostavnoj trgovini- auto i kuća u zamjenu za vječnu poslušnost. Nemaš se šta buniti, sve je jasno u tom dogovoru.

Sve što se kupi, nekako se mora platiti. Ništa vi niste dobili, kupili ste to. Znaš kako funkcionira običan financijski kredit? E, oni su banka, a vi ste uzeli kredit. Otplaćivanje na rate, kroz 30 godina. Valuta- vaši živci.

Pristala si, zajedno s njim, pa bi bilo dobro da se ne buniš. Ako ti ne paše, put pod noge kompanijo pa si sami kupite stan i auto-ovaj put novcem.
I inače smatram da su pare mnogo bolja valuta od vlastitog mira i živaca.

I po pedeseti put na ovoj temi, ako ne možete osigurati osnovnu egzistenciju sami (i ne, u to NE SPADA audi i velika kuća)- nemate se šta ženit i gotovo. Dežurni dušebrižnici molim da oproste, ali ženi se odrasla osoba sposobna skrbiti za sebe i eventualne potomke. I šlus.

--

U vezi daljnjeg razvoja teme (žena koja financira dečka, a on svoju materu)- nemoj si to raditi, zbilja se činiš kao pametna žena. Kako je otjerala prvu ženu, tako će i tebe, i to ne zato što je svemoguća, nego jer joj ono mače kojem se još mlijeko suši na obrazu dopušta. Dopustio je prvi put, dopustit će opet, očito je iz njegovog ponašanja.

Onda možeš ili trpit babuskaru do kraja života, ili otići slomljena i razočarana (i financijski dosta fino iscijeđena).
De ti te pare što na njega trošiš pukni na neku štednju (ili još bolje, svoje hireve )
Old 04.08.2012., 01:28   #6006
Ms_Manners
Mrs Draak

Ms_Manners Avatar

Registracija: Sep 2007.
Quote:
Absolutely* kaže: Pogledaj post
Čekaj, ako te dobro shvaćam, vi se ne bi zamjerili jer su vam dali audi i kuću, pa će uzeti ako se zauzmete za sebe?
Ok, ali onda pričamo o jednostavnoj trgovini- auto i kuća u zamjenu za vječnu poslušnost. Nemaš se šta buniti, sve je jasno u tom dogovoru.
Ako su im starci to dali u smislu baš prenijeli vlasništvo, onda su sebe zaj... jer im potomstvo može što želi i to se ne može više vratiti, unatoč otkazanoj poslušnosti. Možda se bar auto može spasiti, to se češće baš daje nego kuće i stanovi.
Old 04.08.2012., 12:13   #6007
Pandorah
*271212*

Pandorah Avatar

Registracija: Dec 2009.
Zove mene draga svekrva sada i govori mi, citiram, "ni slučajno neka ti ne padne na pamet da kupiš nekakvu haljinu dok si sad na moru jer sam ti ja danas kupila jednu prekrasnu mornarsku bez rukava s gumbićima" I smije se kako bi, na neki način, ublažila glupost koju govori jer je svijesna da je rekla pizdariju.

U kojem paralelnom svijetu ja ne bih smjela kupiti nešto po mom ukusu za svoje novce jer mi je svekrva kupila haljinu za koju znam da ju nikada neću obući. I još veli da je sebi kupila istu takvu!

Glupost zaista nema granica!
Old 04.08.2012., 13:42   #6008
crnka19
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2012.
Quote:
Absolutely* kaže: Pogledaj post
Čekaj, ako te dobro shvaćam, vi se ne bi zamjerili jer su vam dali audi i kuću, pa će uzeti ako se zauzmete za sebe? Ok, ali onda pričamo o jednostavnoj trgovini- auto i kuća u zamjenu za vječnu poslušnost. Nemaš se šta buniti, sve je jasno u tom dogovoru. Sve što se kupi, nekako se mora platiti. Ništa vi niste dobili, kupili ste to. Znaš kako funkcionira običan financijski kredit? E, oni su banka, a vi ste uzeli kredit. Otplaćivanje na rate, kroz 30 godina. Valuta- vaši živci. Pristala si, zajedno s njim, pa bi bilo dobro da se ne buniš. Ako ti ne paše, put pod noge kompanijo pa si sami kupite stan i auto-ovaj put novcem. I inače smatram da su pare mnogo bolja valuta od vlastitog mira i živaca. I po pedeseti put na ovoj temi, ako ne možete osigurati osnovnu egzistenciju sami (i ne, u to NE SPADA audi i velika kuća)- nemate se šta ženit i gotovo. Dežurni dušebrižnici molim da oproste, ali ženi se odrasla osoba sposobna skrbiti za sebe i eventualne potomke. I šlus. -- U vezi daljnjeg razvoja teme (žena koja financira dečka, a on svoju materu)- nemoj si to raditi, zbilja se činiš kao pametna žena. Kako je otjerala prvu ženu, tako će i tebe, i to ne zato što je svemoguća, nego jer joj ono mače kojem se još mlijeko suši na obrazu dopušta. Dopustio je prvi put, dopustit će opet, očito je iz njegovog ponašanja. Onda možeš ili trpit babuskaru do kraja života, ili otići slomljena i razočarana (i financijski dosta fino iscijeđena). De ti te pare što na njega trošiš pukni na neku štednju (ili još bolje, svoje hireve )

Slažem se ja s tobom ali sve je to ionako došlo prije mene..počeli su mi graditi kuću i prije no što je mene upoznao..auto su također kupili prije mene. ali tako manipuliraju u nekim stvarima, još k tome su i bosanci pa ono nemam više šta reć..on mi samo govori da se smirim i da se strpim još malo dok preselimo a ja sam već dosta živaca izgubila ovdje. Nikad ne bih vjerovala da ću si takvo što dopustit u životu.

evo jedne situacije od prije neki dan..pošto mi je suprug radio do kasno dogovorili smo se da ću s njegovom sestričnom do grada i naravno kad sam otišla svekar nije vidio i kasnije je u selu pričao kako ja mogu otić a da nikom ne kažem..ja nisam mogla vjerovat kad sam to čula

i još nešto - sad trebamo u svatove i kaže moja sestra "beba će ići kod nas da ga malo i druga baka vidi" a ona će na to..."e neće" - kaže sestra, pa marina i on su se dogovorili a ona opet: "e pa neće ja ću njega čuvat" a kad su došli gosti izađem ja i kažem pred svima e samo da vam kažem kad budemo išli u svatove beba će ići kod moje mame a ona na to "pa nek ide bože pomozi"
crnka19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 13:53   #6009
crnka19
Registrirani korisnik

Quote:
Ms_Manners kaže: Pogledaj post
Ako su im starci to dali u smislu baš prenijeli vlasništvo, onda su sebe zaj... jer im potomstvo može što želi i to se ne može više vratiti, unatoč otkazanoj poslušnosti. Možda se bar auto može spasiti, to se češće baš daje nego kuće i stanovi.

ma sve je to na nama,tj na mom dragom..a uostalom imaju oni kuću odmah do naše ogromnu kuću sa 6 soba, dvije dnevne, dva kupatila..tako da bismo zapravo svi mogli ovdje živjeti samo nitko ne može izdržat jer moja svekrva je takva da prvo skida zvjezde s neba npr kad negdje idemo obučem haljinu (rodila sam prije 3 mj) a ona mi kaže "ma skini to, vidiš da ti ne stoji, ti si sad udana žena i vidi ti se stomak"

samo traži priliku da me vrijeđa, ja npr počnem kiseli za zimu a ona pa šta će ti to šta budalesaš kupit ćemo mi u austriji to se ne isplati
crnka19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2012., 14:58   #6010
Toxica
Debilita

Toxica Avatar

Registracija: Oct 2009.
Quote:
još k tome su i bosanci pa ono nemam više šta reć..
Ne vidim kakve ovo veze ima, ne moraju nužno biti bosanci pa da ne valjaju.
Old 04.08.2012., 18:38   #6011
Absolutely*
...

Absolutely* Avatar

Quote:
Toxica kaže: Pogledaj post
Slažem se, šta fali bosancima?

Ontopic, pa ako je i kuća i auto na vama, ne vidim problem, pa preselite se. Nema veze što se gradi kuća tek, jednu sobu se lako uredi pa odande gradite ostatak. Moji starci su svojevremeno sagradili temelje i podrum, pa se u taj podrum uselili (sa mnom i bratom, dakle dvoje klinaca) jer nisu htjeli živjeti s djedom. I onda, kroz nekoliko godina sagradili još dva kata i živjeli u miru.

Ne kužim zašto to trpite ako ne morate?
Old 04.08.2012., 20:33   #6012
ChicChic
Registrirani korisnik

ChicChic Avatar

Registracija: Feb 2012.
Quote:
ma sve je to na nama,tj na mom dragom..a uostalom imaju oni kuću odmah do naše ogromnu kuću sa 6 soba, dvije dnevne, dva kupatila..tako da bismo zapravo svi mogli ovdje živjeti samo nitko ne može izdržat jer moja svekrva je takva da prvo skida zvjezde s neba npr kad negdje idemo obučem haljinu (rodila sam prije 3 mj) a ona mi kaže "ma skini to, vidiš da ti ne stoji, ti si sad udana žena i vidi ti se stomak"

samo traži priliku da me vrijeđa, ja npr počnem kiseli za zimu a ona pa šta će ti to šta budalesaš kupit ćemo mi u austriji to se ne isplati
Ti se moras naucit zauzet za sebe. A to da ti netko drugi odredjuje tko ce ti cuvat dijete mi je nepojmljivo; ne treba tvojasestra govorit svekrvi da ce tvoja mama pricuvat malog nego to trebas ti rec i to samo jednom i tocka - nema rasprave.
Jos ti i govori kaj da obuces
Muz i ti ste u stanju trpit sve to zbog kuce i auta i sami ste si krivi za to. Il se trgnite il sutite i trpite.
Old 04.08.2012., 22:25   #6013
crnka19
Registrirani korisnik

Quote:
Toxica kaže: Pogledaj post
hm..pa ovo su oni tipični još iz 19.st koji smatraju da žena kad se uda mora pitat svekrvu, svekra za dopuštenje..muža dali SMIJE kod legice na kavu, iako stvarno ne idem nigdje a kad odem onda 3 mj ogovaranja. i da..ima trakvih zatucanih bosanaca koji samo proviruju kroz kapiju da vive tko je gdje je i što je..

crnka19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2012., 00:24   #6014
Toxica
Debilita

Toxica Avatar

Quote:
hm..pa ovo su oni tipični još iz 19.st koji smatraju da žena kad se uda mora pitat svekrvu, svekra za dopuštenje..muža dali SMIJE kod legice na kavu, iako stvarno ne idem nigdje a kad odem onda 3 mj ogovaranja. i da..ima trakvih zatucanih bosanaca koji samo proviruju kroz kapiju da vive tko je gdje je i što je..

Nisam rekla da nema, ima takvih svakakvih, ne samo bosanaca.
Old 05.08.2012., 01:36   #6015
Absolutely*
...

Absolutely* Avatar

Quote:

Oprosti, ali ovo je baš ružno. Pokušala sam zamisliti da si sirota teta koja ne zna što bi, ali pokazuješ da si zatucana jednako kao svoja svekrva.

Ljudi su seljačine (ili ne) i kreteni koje god nacionalnosti bili. Moj ćaća je Bosanac i takva legenda od čovjeka da se to rijetko nađe, a po sveopćoj teoriji trebao bi biti zatucani musliman. I kad mene pitaju šta sam, iako mi je mater Čehinja, a ja rođena u Kutini, kažem da sam Bosanka. Meni je to kompliment

Ako ti ne znaš razlikovati seljačinu od čovjeka, i znati da čovjek ne mora biti idiot ako je Bosanac, onda nešto s tobom ne valja. Sad sam offtopic, ali evo, upravo si pokazala kako si sitna, sitna duša, i nije uopće čudo što imaš problema (sa svekrvom ili bilo kim).

Može te biti sram zbog ovakvih izjava.
Fuj, kakvih sve ljudi ima. Sramoto.
Old 05.08.2012., 12:25   #6016
moka shake
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2012.
Quote:

Pa zašto joj daješ pravo da te vrijeđa? Znači da ste iste.... mene bi moja samo jednom mogla uvrijediti a onda bi to ja riješila sa SVOJIM MUŽEM ,tj.njezinom sinom.Nisam se udala da bi mi ona govorila što ću obući i što ću spremati za zimnicu,moja rođena majka mi se ne petlja u život a kamoli da to dozvolim svekrvi. A ti se očito ne znaš postaviti ili te strah muža?! A on je opet mamin sin koji nema svoje Ja.... sorry al istina boli ponekad....
i ovo sa Bosancima ti nije trebalo,to dovoljno govori kako razmišljaš ugodan dan
moka shake is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2012., 16:39   #6017
ja u kutu
Registrirani korisnik

ja u kutu Avatar

Registracija: Mar 2011.
Quote:
Pandorah kaže: Pogledaj post
Zove mene draga svekrva sada i govori mi, citiram, "ni slučajno neka ti ne padne na pamet da kupiš nekakvu haljinu dok si sad na moru jer sam ti ja danas kupila jednu prekrasnu mornarsku bez rukava s gumbićima" I smije se kako bi, na neki način, ublažila glupost koju govori jer je svijesna da je rekla pizdariju.

U kojem paralelnom svijetu ja ne bih smjela kupiti nešto po mom ukusu za svoje novce jer mi je svekrva kupila haljinu za koju znam da ju nikada neću obući. I još veli da je sebi kupila istu takvu!

Glupost zaista nema granica!
Ne pratim počesto ovaj pdf pa ne znam jesi li išta pisala o svom odnosu sa sveki; no, jesi pomislila da je ona jakoooo ponosna i sretna što ti je kupila tu haljinu plus što je nespretna u izražavanju pa je to tako ispalao kako je ispalo. Naravno da ne postoji taj paralelni svemir koji će tebi zabraniti da si kupiš još deset haljina ako te volja; no mislim da je ovo njeno bilo čisto zato kaj je hepi i kaj ti je htjela naglastiti to kaj ti je nekaj kupila = mislila na tebe! I to kaj je sebi kupila istu; neš ti frke; pa ne moraš tu haljinu nikada ni obući; a i možeš, za po doma!
Old 05.08.2012., 18:23   #6018
Pandorah
*271212*

Pandorah Avatar

Registracija: Dec 2009.
Sve ok ali da, pisala sam o našem vrlo, vrlo lošem odnosu i prije tako da... hm...

Ovo je samo bio primjer koliko netko voli upravljati i gospodariti, no kod nas joj to ne uspijeva. Samo zamisli da ti netko kaže "nemoj da ti padne napamet kupiti si nešto jer sam ti ja kupila". Ona inače bezuspješno pokušava upravljati našim novcem, (usudi se prigovarati kad nešto malo veće kupimo i tak to...) ne znam uopće kako joj tako nešto pada na pamet al eto... i ponavljam, bezuspješno. Naravno da se na takve gluposti oglušimo ili ju odjebemo jer ju dobro poznamo.

Mislim da sam već pisala o banalnom primjeru s mlijekom. Kupili smo na jebenoj akciji paket od 12 litara mlijeka i ona je to vidjela kad je bila kod nas (eto, nisam stigla spremiti negdje pa je ostalo na vidljivom mjestu) i ona je dreknula: "šta vam pada na pamet? Kakav je to paket mlijeka, zašto mi niste rekli da vam treba pa bih vam kupila?"

Inače je gospođa šopingholičar, pravi, i o tome sam pisala...

Zadnje uređivanje Pandorah : 05.08.2012. at 18:30.
Pandorah is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.08.2012., 09:13   #6019
manja mama
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
crnka19 ajde ti lijepo sa svojim mužem u podstanare, ostavite lijepo auto njegovim starcim i dignite kredit da si ga kupite, pa ako ti se onda budu petljali u život dođi se ovdje jadati, do tada, oni kao da su ti roditelji, sve ti daju i imaju pravo prigovarati... Jadna ti, dobila si priliku da ti netko pokloni nešto za što većina ljudi radi cijeli život, trideset godina plaća kredit za mali stan, vjerovala ili ne. Nego najbolje da ti ljudi na tebe sve prepišu i onda odu u starački dom da te slučajno ne bi smetali. Oprosti, ali meni djeluješ ili kao nezahvalno derište ili kao neka loša sponzoruša.... U svakom slučaju, dok ti drugi sve poklanjaju imaju pravo prigovarati. I naravno da netko s kim živiš očekuje da se javiš ako negdje ideš. Ali ti imaš tako grozne svekra i svekrvu poklonit će ti 200, 300 tisuća eura, pa eto neka tvoji starci daju tolko love, pa nek prigovaraju...
manja mama is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.08.2012., 10:17   #6020
sama45
Registrirani korisnik

Quote:
manja mama kaže: Pogledaj post
crnka19 ajde ti lijepo sa svojim mužem u podstanare, ostavite lijepo auto njegovim starcim i dignite kredit da si ga kupite, pa ako ti se onda budu petljali u život dođi se ovdje jadati, do tada, oni kao da su ti roditelji, sve ti daju i imaju pravo prigovarati... Jadna ti, dobila si priliku da ti netko pokloni nešto za što većina ljudi radi cijeli život, trideset godina plaća kredit za mali stan, vjerovala ili ne. Nego najbolje da ti ljudi na tebe sve prepišu i onda odu u starački dom da te slučajno ne bi smetali. Oprosti, ali meni djeluješ ili kao nezahvalno derište ili kao neka loša sponzoruša.... U svakom slučaju, dok ti drugi sve poklanjaju imaju pravo prigovarati. I naravno da netko s kim živiš očekuje da se javiš ako negdje ideš. Ali ti imaš tako grozne svekra i svekrvu poklonit će ti 200, 300 tisuća eura, pa eto neka tvoji starci daju tolko love, pa nek prigovaraju...
Oni su to poklonili svome sinu , da mu u životu bude lakše .Da nisu mogli , ne bi.

Nisu ih kupili , pogotovo ne snahu .
Da nije ona bila bi neka druga .
Najbolji su mi oni starci koji nešto daju , bilo žvaka , bilo auto , pa onda nabijaju to na nos cijeli život.
Svaki normalan roditelj želi pomoći svome djetetu , a ako nešto daš , onda si dao . Točka.
sama45 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja