|
|
21.11.2012., 10:00
|
#6061
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2011.
Lokacija: zg
Postova: 2,354
|
Quote:
spic kaže:
hvala
prokulice su mi omiljeno povrće i svaki dan bi ih jel
a ova ždrebetina se topila u ustima cijena ne odudara puno od junetine, a prefino imaju i biftek, režu na komade po želji 160 kuna ždrebeći, 130 od konjetine ak se ne varam drugi tjedan ću i to probati
meso im je uvijek svježe jer i biftek i ramstek u pravilu stavljaju u kobasice, pa ti mogu i odrezati kako i koliko želiš jer će ostatak završiti u kobasicama
|
samo da ti kažem, da mi je djevojka izbirljivija od vegana na dijeti (bez uvrede veganima), no kad joj prokulice napravim, samo se oblizuje.
A gdje ima ždrebetine? dolac?
jel znaš gdje ima svježeg jelenovog mesa?
|
|
|
21.11.2012., 10:16
|
#6062
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
Lokacija: Varaždin
Postova: 3,682
|
Quote:
grogo bolger kaže:
na Dolcu u Zg ima štand samo sa konjetinom, kupih jednom bilo fino
|
netko iz zagreba će ti sigurno znati bolje objasniti (Pelle)
za jelena isto znam samo za Varaždin
a kak prokulice radiš?
|
|
|
21.11.2012., 10:22
|
#6063
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2011.
Lokacija: zg
Postova: 2,354
|
Quote:
spic kaže:
netko iz zagreba će ti sigurno znati bolje objasniti (Pelle)
za jelena isto znam samo za Varaždin
a kak prokulice radiš?
|
nisam znao da nisi iz zg.
u pećnici,sa masl. uljem, malo vode, poklopim, pa za sat vremena stavim tepsiju na dno pećnice da se zapeku. dođe na isto ko tebi na slici. stavim ja i drugog povrća.
|
|
|
21.11.2012., 18:21
|
#6064
|
Felis Emeritus
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Cicely, Alaska
Postova: 31,841
|
Ajme koji lipi brudet
__________________
Ne budi supak, nosi masku (u zatvorenom i u guzvi). Dezinficiraj ruke. I ne pizdekaj. (c) Lady Guga
|
|
|
21.11.2012., 20:15
|
#6065
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Quote:
vladjan1901 kaže:
A gdje ima ždrebetine? dolac?
jel znaš gdje ima svježeg jelenovog mesa?
|
Ždrebetine imaš u konjskoj mesnici na Dolcu ali zaboravi na uvjete pod kojima pisanicu kupuje Spic. Na Dolcu je skuplja i potrebna je predbilježba. Za konjski horssteak nije potrebna predbilježba, samo sreća da pogodiš vrijeme kad stigne.
Svježe meso jelena lopatara možeš nabaviti isključivo u Gradecu, mesnica i klaonica Kalinski. Možeš ih nazvati i predbilježiti se za prvi sljedeći odstrel i kad jelenko padne oni te nazovu ali tada ili najkasnije sutradan moraš doći jer u protivnom odmah porcioniraju, vakumiraju i zaleđuju. Jednako tako funkcionira i s nabavkom svježe srnetine i vepra. Jelen lopatar s.k.je 60 kn/kg.
|
|
|
23.11.2012., 10:33
|
#6066
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2011.
Lokacija: zg
Postova: 2,354
|
Quote:
Pellaprat kaže:
Ždrebetine imaš u konjskoj mesnici na Dolcu ali zaboravi na uvjete pod kojima pisanicu kupuje Spic. Na Dolcu je skuplja i potrebna je predbilježba. Za konjski horssteak nije potrebna predbilježba, samo sreća da pogodiš vrijeme kad stigne.
|
tnx.
kakav je horse steak, odnosno kakvo je meso. na naglo ili je žilavije, da znadem kako ga pripremiti.
|
|
|
23.11.2012., 17:26
|
#6067
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Quote:
vladjan1901 kaže:
tnx.
kakav je horse steak, odnosno kakvo je meso. na naglo ili je žilavije, da znadem kako ga pripremiti.
|
Mora dobro odležati, na "mokro" 8-10 dana i ko putrić koji se žvače. Kad je prava konjina, nešto malo žilaviji od goveđeg.
|
|
|
23.11.2012., 20:54
|
#6068
|
Matora komunjara
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 3,334
|
Quote:
Cats kaže:
Ajme koji lipi brudet
|
A o škampima da i ne govorimo.
Evo današnjeg ručka, kojeg sam nestrpljivo očekivao od jučer:
Škampi na buzaru sa tagliatellama.
Malo su bijedi ali nisu ništa manje ukusni!
Prva liga!
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
|
|
|
23.11.2012., 22:35
|
#6069
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
Postova: 1,204
|
Barba, zajno san lačna !
__________________
20.06.2009.
|
|
|
24.11.2012., 22:15
|
#6070
|
Matora komunjara
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 3,334
|
Quote:
lavida kaže:
Barba, zajno san lačna !
|
Ja bormeš nisam.
Ručao sam i večerao a mislim da će biti i za doručak, ili za druga Tongue-a SZEKELYI GULAŠ od prošle nedjelje.
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
|
|
|
25.11.2012., 12:57
|
#6071
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Žalosni topic "Slike, recepti, a može i oboje" kaže :
Lego, Nica, dajte me vratite mojim frendovima koji vole i nezdravu klopu. Please.
|
|
|
25.11.2012., 14:41
|
#6072
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
Lokacija: Varaždin
Postova: 3,682
|
evo nešto zdravo
Na žalost nije boškarin, ali Pelletov recept za koljenicu u šugu je savršen uz to domaća pogača iz masteršefa
|
|
|
25.11.2012., 23:06
|
#6073
|
Matora komunjara
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 3,334
|
Evo ti nešto zdravo nezdravo:
Danas je nedjelja. A nedjeljom obično stavim u rernu neku mesinu. Danas je bila druga polovica one svinjske koljenice od prije nekoliko tjedana. A salata je bila matovilac iz mog vrta, sa mladim lukom, vjerojatno iz Kalabrije. Vino je bilo, da prostiš, Daruvarska graševina.
Sliku od svinjske koljenice imaš u tri četiri tjedna ranijem javljanju, a sada evo kako je izgledala salata od matovilca.
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
|
|
|
27.11.2012., 21:48
|
#6074
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
Postova: 388
|
carsko meso u medu...
__________________
tigar 09.08.2010. i zmaj 11.07.2012....
|
|
|
27.11.2012., 22:06
|
#6075
|
Matora komunjara
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 3,334
|
I ja, da prostiš, uvijek stavim malo meda, kada pečem nekakovo meso u pečnici.
Da danas:
Tagliatelle sa pestom Genovese (Barilla). Ali, ja nebih bio ja, da taj pesto malo ne popravim. Popravio sam ga sa jednim trokutom Zdenka specijal sira. I inače, u svaki ovakav umak za paštu, ja obavezno stavim i jedan trokut ovog sira. Daje jednu punoću, fini okus i šugo bude gladak.
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
|
|
|
28.11.2012., 09:08
|
#6076
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
Postova: 28,589
|
Samo za Pellaprata,zdravlje na tanjuru:
|
|
|
28.11.2012., 21:39
|
#6077
|
Matora komunjara
Registracija: Feb 2004.
Lokacija: Poreč
Postova: 3,334
|
Danas sam si, sam sebi, pripremio varivo od kukuruza šećerca. Zvuči jednostavno, ali nije. Maaaa, nije ni komplicirano. Evo kako to ja radin:
Na malo kokošije masti, malo (dvije minute) popržim sitno sjeckane pancete. Tome dodam puuuno sitno sjeckane kapule. Šest minuta. Nakon toga u tu istu teću stavim dosta češnjaka sjeckanog na listiće. Isti čas, kada zamiriše, na to šviknem jednu konzervu kukuruza šećerca, ali prije toga odstranim sok. Tome ne treba puno da bude na vatri, 3 do 4 minute. To skinem sa vatre, bacim na tanjir i preko toga posmem nešto malo sitno sjeckanog peršina, kojeg još uvijek imam u vrtu. Supać!
Ovo može biti i samostalan obrok. Kao meni, ali može biti i prilog nekom mesnom jelu.
__________________
Nihil humane mihi alienum est!
Srrrrrdačan pozdrav iz sunčanog Poreča
|
|
|
29.11.2012., 13:59
|
#6078
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Quote:
Dlapek kaže:
|
Predivne su. I one i društvo.
Trebala si ih staviti na natječaj. Vidi se da su pune zdravog zrnevlja.
|
|
|
30.11.2012., 08:29
|
#6079
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
Postova: 28,589
|
evo još malo gljiva:
rolada od jaja i rižinog brašna sa začinskim travama.Punjena je grilanim sunčanicama.
|
|
|
30.11.2012., 10:04
|
#6080
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: ZG
Postova: 385
|
Quote:
Barba Branko kaže:
I ja, da prostiš, uvijek stavim malo meda, kada pečem nekakovo meso u pečnici.
Da danas:
Tagliatelle sa pestom Genovese (Barilla). Ali, ja nebih bio ja, da taj pesto malo ne popravim. Popravio sam ga sa jednim trokutom Zdenka specijal sira. I inače, u svaki ovakav umak za paštu, ja obavezno stavim i jedan trokut ovog sira. Daje jednu punoću, fini okus i šugo bude gladak.
|
Ja kaj god bi probao peći s medom u pećnici, taj med siđe i ostane zakoren za pleh, pa kaj da se radi?
__________________
živjeti svaki novi dan najbolje
kao da je zadnji u životu
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:31.
|
|
|
|