Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Europska unija

Europska unija Ujedinjeni u različitosti

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.04.2013., 13:27   #1
Zašto nam je važan ulazak Hrvatske u Europsku uniju?

S obzirom da Republika Hrvatska 1. srpnja 2013. postaje punopravna članica Europske unije, koliko nam je taj događaj važan i na koji način, osobito u aktualnoj gospodarskoj situaciji. Kada možemo očekivati da će se ulazak Hrvatske u EU osjetiti u svakodnevnom boljem životu u zemlji? Za dvije-tri godine? Je li ovaj događaj najvažniji za mlade? Kako najbolje iskoristiti hrvatsko članstvo u EU, od fondova do projekata? Prokomentirajte ovu temu zajedno sa Dagom Hammarskjöldom!
__________________
Opširnije o sponzoriranim temama na Forum.hr i naručivanju
Sponzorirana tema is offline  
Old 02.04.2013., 13:39   #2
Dobrodošli na temu! Očekujemo vaša pitanja i komentare.
__________________
Dag Hammarskjöld is offline  
Old 02.04.2013., 15:35   #3
zanimljiva tema....samo može malo detaljnije...taman mi je klinac u tim vodama, definitivno ga vidim negdje u Europi, e sad što kako gdje....to me muči
vatreni98 is offline  
Old 04.04.2013., 15:53   #4
Ja sam sad 2. razred i zanima me otvraju li se kakva vrata za neko kvalitetno studiranje u zemljama članicama Europske unije? Svi me doma nagovaraju da odem van na studij pa sam nešto gledao po internetu i sve zemlje uglavnom ili ne primaju strane studente ili je studij nepriuštiv.
__________________
Bili smo negdje blizu Barstowa na rubu pustinje kad su droge počele djelovati.
Filip is offline  
Old 04.04.2013., 16:45   #5
Mene zanima pozicija pravnika na inozemnom tržištu radne snage. Znam da je pravo usko vezano uz svaku državu, ali me zanima koliko će hrvatski pravnici biti zanimljivi stranim firmama, u smislu pomoći prilikom snalaženja u "šumi" hrv.propisa i državnih institucija?
myrra is offline  
Old 05.04.2013., 09:25   #6
Quote:
Filip kaže: Pogledaj post
Ja sam sad 2. razred i zanima me otvraju li se kakva vrata za neko kvalitetno studiranje u zemljama članicama Europske unije? Svi me doma nagovaraju da odem van na studij pa sam nešto gledao po internetu i sve zemlje uglavnom ili ne primaju strane studente ili je studij nepriuštiv.
Pogledaj teme o studiju u Austriji i možda Njemačkoj. Za Austriju: moraš upisati fax u RH i onda njima šalješ potvrdu o tome + dokumente koje traže. Dobar dio nema prijemne ispite nego "samo" moraš upasti na fax u RH. Neki imaju prijemne (medicina itd), ne znam kak to onda ide. Preporučljivo je da znaš bar nekaj njemački, ako ne znaš baš dobro imaš mogućnost učenja prvih 1,5 godinu (slušaš predmete, ali ih ne možeš polagati dok ne položiš jezik). Faks se plaća u rangu naših školarina na fakultetu, život u Austriji je ipak skuplji nego kod nas, ali imaš više vremena nego na faksu kod nas, možeš raditi (nisam ziher kolko legalno) i tak si zaraditi za dio životnih troškova.

Ovo nije osobno iskustvo nego ono što sam pročitala na forumu.

Postoji i mogućnost studiranja u Italiji, ali o tome doista ne znam ništa.

Sretno!
Camellia1 is offline  
Old 05.04.2013., 23:20   #7
Nije nam važan i dao Bog da nekim čudom nikad ni ne uđemo .

Dok jos nismo u EU imamo mogućnost besplatnog studiranja u austriji i Pragu, ulaskom u EU gubimo tu privilegiju i sve se plaća. Obmana je i propaganda EU da se može studirat na bilo kojem stranom sveučilištu... naravno može se i sad samo ako imaš love tako će i bit poslje ko ima love ide studirat ko nema ne ide i bok.
__________________
Mora da je teško osobama koji u autoritete gledaju kao u istinu, umjesto da u istinu gledaju kao u jedini autoritet.
trust is offline  
Old 06.04.2013., 16:15   #8
Quote:
Filip kaže: Pogledaj post
Postoje li fakulteti u europskim zemljama na kojima se predaje na engleskom? Znam njemački, ali ne vjerujem da bi studiranje na nj bilo uspješno.
Postoje Erasmus program svim studentima predaje se na engl. u bilo kojoj zemlji!Jasno moraš si platit stan ,a i školovanje uskoro u EU.
__________________
"I have seen the enemy...and it is me."
zaboky is offline  
Old 07.04.2013., 23:52   #9
Finska ti ima besplatan studij a masters programi su im većinom na ENG
Dawar is offline  
Old 08.04.2013., 16:04   #10
navodno ulaskom u EU neće biti važna diploma već kompetencije i osnovat će se HKO - hrvatski kompetencijski odbor, prema kojemu će sposobni biti nagrađeni, bez obzira na papir. To mi je super, jer ima masa diplomiranih koji nemaju pojma o poslu i nisu za to a mnogo je onih koji su sposobni a ali iz nekog razloga nisu završili studij.
tasha0705 is offline  
Old 08.04.2013., 17:53   #11
a tko ce bit u tom odboru? nekompetentni
__________________
run 4 ur life
Lilit is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:17.