Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Magija i mistika

Magija i mistika Od parapsihologije do metafizike

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.08.2012., 15:07   #1361
pitanje

Pozdrav svima koji imaju iskustva u spiritizmu..
pitao bih dali postoje neke grupe vas koje se tu i tamo nađu na prizivanju duhova i slično?
Oduvjek sam iz "pozadine" pratio te stvari i čitao, no nikad prakticirao.
želio bi upoznati ljude koji su u to upućeni za zajedničke seanse i slično.
može i na PM.
(p.s. nisam neki zaigrani maloljetnik)
Weer is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2013., 18:45   #1362
duhovi?

evo ovako, vjerovatno svako od nas to zeli probati, iako znamo da ne moze proci dobro znatielja je jaca
tako i ja zelim probati to, imati novo iskustvo. mozda nije najpamtnije, ali ipak ''bez skokova u nepoznati, zivot bi bio svise dosadan''
juditaluccija is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2013., 23:39   #1363
zelis li i iskustvo skoka pod vlak?

ako zelis iskustvo voznje zavrsi auto skolu i koristi pojas.
Beljki is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2013., 14:58   #1364
Ne znam jesam li vec tu slala ovaj link, no evo za svaki slucaj...dosta dobrih tekstvova, pa toplo preporucujem http://www.alexanthorn.com/alexanthorn/prepiska/r31.htm
__________________
"Istinska inteligencija djeluje u tišini."
Anog Ite is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2013., 17:01   #1365
Moja sestra je prije 6 godina sa drugaricama prizivala duhove.U toku prizivanja sva drva su se digla(oko 3 metra prizivali su u supi).A kad smo se vratili kuci i moja sestra i ja,te svi koji su ih prizivaliimali su nocne more.Necete prizvat duhove nego DJAVOLE koje ce vas proganjati dosta vremena.Mozete ih prizivat ali vam nebih preporucio iz licnog iskustva. Pozzz

Zadnje uređivanje FunKGking : 05.04.2013. at 17:14.
FunKGking is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2013., 20:44   #1366
Quote:
Beljki kaže: Pogledaj post
zelis li i iskustvo skoka pod vlak?

ako zelis iskustvo voznje zavrsi auto skolu i koristi pojas.
Sandiran is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2013., 00:03   #1367
Wink

To što spominješ s iglom nisam znao da s radi. Kao klinac se sjećam da su dvojica iz moje škole završila na psihijatriji. S nama je bio mlađi brat jednog od njih koji je tek nakon tjedan dana uspio priznati meni i još nas nekoliko što se u stvari dogodilo. Njih trojica su nekoliko puta eksperimentirali s zazivanjem duhovima iz znatiželje i želje da vide "da li se to može napraviti." (Tada sam ja imao 10 godina kao i on.) Uglavnom nekoliko puta su zazivali, prvi puta neuspješno, drugi puta u redu, treći puta im se dogodio užas. radili su to na način koji su negdje "čuli" od "bapskih" priča. Zamisli samo ideju koju su kreirali - djeca. Iz osmrtnice u novinama su uzeli sliku jednog pokojnika i umočili bi je u vodu lavor pun vode pored kojeg se nalazila prazna staklena boca i voštana svijeća. Zamračili bi prostoriju i pogasili sva svjetla. Zatim bi ulijeli bočicu svete vode iz Crkve i molili bi "Očenaš" tri puta. Nakon toga bi se držali za ruke i glasno zazivali u isti glas da se pojavi preminula duša. Prvi puta se ništa nije dogodilo, pa su sve ponovili skupa na isti način. Nakon toga se osjetila nečija prisutnost u sjeni u prostoriji i glas koji im je rekao da je stigao i pitao zašto to rade. Rekao im je da sada ide i da to više ne rade jer je umoran. Nakon nekog vremena je nestao. Najstariji od trojice je tražio da ga nešto pitaju budući da su svi već sledili s njegovom prisutnošću pa nitko ništa nije ni stigao reći. i krenuli su ponovno s zazivanjem imena i tada se dogodilo da je prvo boca se pokrela na stolu vrtjeti sama od sebe, neka sila ih je prikovala za stolice i udarcem porušila na pod. Počeli su vrištati i razgrnuli zavjese. Onda je krenula cijela histerija s njima. Strah od mraka, spavanja, priviđenja, halucinacije, kao svakodnevnica, psiha im se uništila u potpunosti, nitko od njih nije bio u stanju završiti školsku godinu, bojali su svega i bili kod pedagogice koja ih je uz roditelje jednostavno otpravila u psihijatrijsku bolnicu. Roditelji su ih preselili u domove u druge gradove, i postupak liječenja je potrajao, o tim stvarima nismo smili pričati jer j e to bio tabu tema koja se izbjegavala. Dvojica od njih saznao sam kroz godine su se ubila, otišli su u dijasporu, jedan u Švicarsku, drugi u Njemačku. Droga, piće, nasilje, samoubojstvo, 2002. i 2006. a ovaj školski moj je jedini koji je to prilično dobro podnio, iako se koliko mi se čini potpuno potisnuo sjećanje na taj cijeli događaj i dan danas tvrdi da se ne sjeća ničega što se tada događalo,(1993.) i ratno vrijeme je u nekoj "magli" samo po sebi u toj cijeloj godini, iako je ponavljao školsku godinu jer je nije bio u stanju završiti, nego se preselio iduće godine u Split skupa s svojim bratom koji je sudjelovao a i dan danas u toj sredini je ta priča tabu tema za koju se kako mi se čini čak i sve obitelji i vole pretvarati da se nikada nije ni dogodilo.
Ja iskreno njega i njegovo ponašanje nikada nisam uspio zaboraviti koliko puta je imao napadaj histerije i u kolike sitne detalje je danima opisivao svaku sitnicu u ritualu zazivanja i kasnije noćnih zvukova, grebanja, štipkanja, mljackanja, kuckanja, smijeha i režanja pa se i danas s 28 godina dobro sjećam cijele "strke" učitelja, pedagoga, liječnika i svega uz taj događaj a najviše njegovog zazivanja da mu neko pomogne i neka to zaustavi

Procijenite sami koliko se isplati, koliko ne, i da li mislite da je ovo bila njihova sugestija ili ne

Zadnje uređivanje proffcad : 14.05.2013. at 00:33.
proffcad is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2013., 16:09   #1368
Jednom prilikom sam pričao sa svećenikom o ovim stvarima. On mi je rekao da je svako prizivanje manifestacija zla koje se hrani ljudskom dušom uništavajući ga kroz psihu, i da je jedini štit protiv utjecaja zla stvaranje "duhovne opreme" kroz samodisciplinu molitve i analiziranja savjesti svojih postupaka u svakodnevnici i vjere u Boga kao jedinog nositelja stvaranja i života. [I]"Vaša riječ neka bude: 'Da, da, – ne, ne!' Što je više od toga, od Zloga je.«Glavni razlog u alijenaciji katolicizma i kršćanstva vidi u istinskom gubitku vjere u Boga i zanemarivanjem molitve kao osnovnog "održavanja opreme".
Rekao je da osoba koja upoznaje vjeru u Boga ima izgrađen "štit" da nema ni potrebu pokušavati kontaktirati duhove prizivanjem jer mu se to trebalo gaditi a nije, jer sami ne posjeduju "duhovnu zrelost" pa iluziju o "pomaganju kroz moći" dobivaju od demona, koji se mogu pretvarati da im služe i mnogo stvari znati o ljudima dajući im vizije koje mogu doista i biti "točne" jer je to cijela igra opsjene, da ih učvrsti u njihovom udaljavanju od Boga.

Inače rekao je i da su duše psihički nesigurnih i slabih mlađih osoba najutjecajnije prisustvu zla jer nemaju izgrađenu "duhovnu opremu" koja se stiče disciplinom vjere i molitve i najskloniji su traženju moći kroz eksperimentiranje vračanjem jer sami ni ne posjeduju "psihičku zrelost" poštovanja prema sebi i svojim obiteljima kao prvo.

Sličnu stvar mi je ispričao i jedan kolega koji je eksperimentirao s onom vrstom magije koju je nazivao "bijela magija".Nikada u detalje nisam pričao o tim stvarima s njim kakvim se vrstama i načinu radi, kao ni ritualima. Danas to više ne radi i potpuno je priznao da da vrsta "duhovnog štita" koji vjeruje da je posjedovao je bila samo iluzija i obmana jer su sve osobe kojima je pomagao u međuvremeu se ili razbolile ili postale opsjednute utjecajem nadnaravnog da su loše završile. Postale su opsjednuti simbolima i kauzalnosti događaju na način da su u svemu tražile duhovnost do te mjere da su se bojali hodati po "lošim" mjestima jer obitava loša energija u njima, na poslu loša energija u kući loša energija, prometne nesreće, požari na električnim aparatima i "napastovanja" u snu su postali svakodnevnica. On sam je od prošle godine u jednoj vrsti izolacije i zadnji put kad sam pričao s njim mi je rekao da nema namjeru nikada više koristiti bilo kakvu "magiju" jer nikada i nije imao stvarne moći pomaganja ljudima već samo iluziju da im pomaže, a u stvari su se oni u potpunosti zbog njegove pomoći odrekli "duševnog mira" i podredili novoj gladi za nove probleme koji su ih opsjedali, u drugim oblicima i u njima su ponovno tražili moć "životne energije".

Idući mjesec ide u Njemačku na neku vrstu "čišćenja" od tih stvari i priključio se baptističkoj ili evangelističkoj crkvi jer tvrdi da nije mogao pronaći mir zbog osjećaja krivnje da je zaveo ljude na grijeh.

Zadnje uređivanje proffcad : 14.05.2013. at 16:21.
proffcad is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2013., 20:20   #1369
prizivanje duhova je sotonizam,veliki grjeh za vjernike zapravo smrtni grjeh.
zato ne vjerujem da je svečenik baš pričao s tobom o tome,osim što te
savjetovao da ne radiš to.
ali ako već želiš radit to radi negdje gdje su navodno neću reći sigurno ljudi
primjetili neobične pojave,moraš prvo odabrat neko staro mjesto kohe je po
legendi i pričama ukleto,izvedi neki način prizivanja,ako duhovi ne postoje
neće se ništa posebno dogodit,ako postoje onda ćeš nahebat.
zabogi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2013., 23:10   #1370
rado bih i ja svog demona/ ANDELA pa da me netko uputi u sve to slala sam pp YourAngel ali nema je. odakle se pocinje?
dayria is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2013., 09:10   #1371
Quote:
zabogi kaže: Pogledaj post
prizivanje duhova je sotonizam,veliki grjeh za vjernike zapravo smrtni grjeh.
zato ne vjerujem da je svečenik baš pričao s tobom o tome,osim što te
savjetovao da ne radiš to.

ali ako već želiš radit to radi negdje gdje su navodno neću reći sigurno ljudi
primjetili neobične pojave,moraš prvo odabrat neko staro mjesto kohe je po
legendi i pričama ukleto,izvedi neki način prizivanja,ako duhovi ne postoje
neće se ništa posebno dogodit,ako postoje onda ćeš nahebat.
zašto svećenik ne bi pričao o tome?
__________________
Jer ljubav gleda srcem , a ne očima...i baš zato Amora, krilatog i lijepog slikaju s povezom na očima, slijepog.
karolina-lina is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2013., 09:48   #1372
Nije mi baš jasno zašto se duhovi prizivaju u mraku i uz svijeću. Ako netko ima muda neka lijepo otiđe negdje u hladovinu na podne i neka onda zove duhove.
Izgleda da su duhovi neke strašljive zvjerke. Boje se sunca kao da su Drakula

Evo i ovaj duh obožava se javljati u pola noći: http://www.24sata.hr/news/zivio-sam-...krivace-315500

Živio sam s duhom u kući: Po noći lupa, vuče pokrivače...
Prije više od stotinu godina u selo je stigao mladi župnik. Svi su ga voljeli jer je bio radišan i dobar. No teško je obolio. Imao je jake bolove, objesio se u podrumu

Kako mještani objašnjavaju neobične zvukove u župnom dvoru? Prije više od stotinu godina u selo je stigao mladi župnik. Svi su ga voljeli jer je bio radišan i dobar. No teško je obolio. Kako kaže sadašnji svećenik Milan Juranić, vjerojatno je imao rak, ali se tad to nije znalo niti se znalo liječiti.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2013., 14:02   #1373
Quote:
krena kaže: Pogledaj post
Nije mi baš jasno zašto se duhovi prizivaju u mraku i uz svijeću. Ako netko ima muda neka lijepo otiđe negdje u hladovinu na podne i neka onda zove duhove.
Izgleda da su duhovi neke strašljive zvjerke. Boje se sunca kao da su Drakula
Neki znalci tvrde da se ''ljusture'' mrtvih lakse vide (ljudskom oku) po mraku.

Zasto ne dan? Valjda bi to bilo nesto kao da pises bijelim slovima na bijelom papiru...
__________________
Every fact of science was once damned. Every invention was considered impossible. Every discovery was a nervous shock to some orthodoxy. The entire web of culture and ‘progress,’ everything on earth that is man-made and not given to us by nature, is the concrete manifestation of man’s refusal to bow to Authority
emnasut462 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2013., 14:36   #1374
Imam u dnevnoj sobi veliki sat na baterije sa klatnom.Sat je točan na sekundu samo klatno se ne giba po 10 i više dana a kad se i giba znam da će se nešto dogoditi.Evo tako i jučer klatno se počelo gibati,a znam onda moram zapaliti svijeću tako sam i napravio.Inače se bavim magijom svijeća,a i gatam utorkom i petkom.Evo danas bio je potres na Kamčatki,cijeli kontinent se tresao,a klatno se još uvijek giba.
____________________
Predanja predaka oči su mudrosti
bela_mac is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2013., 15:27   #1375
Quote:
bela_mac kaže: Pogledaj post
Imam u dnevnoj sobi veliki sat na baterije sa klatnom.Sat je točan na sekundu samo klatno se ne giba po 10 i više dana a kad se i giba znam da će se nešto dogoditi.Evo tako i jučer klatno se počelo gibati,a znam onda moram zapaliti svijeću tako sam i napravio.Inače se bavim magijom svijeća,a i gatam utorkom i petkom.Evo danas bio je potres na Kamčatki,cijeli kontinent se tresao,a klatno se još uvijek giba.
____________________
Predanja predaka oči su mudrosti
Zasto gatas iskljucivo petkom i utorkom?
__________________
Every fact of science was once damned. Every invention was considered impossible. Every discovery was a nervous shock to some orthodoxy. The entire web of culture and ‘progress,’ everything on earth that is man-made and not given to us by nature, is the concrete manifestation of man’s refusal to bow to Authority
emnasut462 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2013., 15:51   #1376
Quote:
emnasut462 kaže: Pogledaj post
Zasto gatas iskljucivo petkom i utorkom?
KADA SE GATA

1.Najpogodnije vrijeme za gatanje je u vrijeme vladanja punog mjeseca,i to od izlaska do zalaska sunca.
2.Najpovoljniji dani su utorak i petak.
3.Jedini dan kad se ne gata je nedjelja.
4.Ako je proricanje otežano i nakon učestalih pokušaja,provjeriti da li je osoba kojoj se gata rođena u utorak.Tko je rođen utorkom,neka traži drugi način proricanja budućnosti jer njemu kava ne daje odgovor.
bela_mac is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2013., 16:07   #1377
Kako stupiti u kontakt sa "višim bičima" galaktickim "starseed" vječem

u glavnom prenapet i moze se reci opsjednut sam sa pojmom buducnosti, dosta sam tehnokratski nastrojen, i imam cili zivot osjecaj kao da vibra i atmosfera planete, ljudi, socijale u kojoj živim nije niti malo u mojoj prirodi niti se osjecam kao "doma"


a imam neopisivi podsvjesni osjecaj da sam rođenjem "ispljunut" na ovu planetu koja je za nekih cca 150-200 godina tehnički, automatizacijski, urbanisticki, infrastrukturno, socijalno i plemenito-duhovno nazadna od onoga što ja osjecam u svojoj prirodi.
Najviše me i nervira u svkaodnevnom životu kronicni nedostatak socijalne direktnosti, automatizacije, tehnologije i glorificirajucih infrastrukturnih građevina.


Kako stupiti u kontakt s višim bicima, i kako se uskladiti sa kozmickom energijom, postoji li neki nacin kako se pomocu meditacije ili neceg slicnog moze zatražiti "vodić" od energija/duša naprednih civilizacija koji ubiti žive na drugacijoj frekvenciji i realmu van spektra vidljive svjetlosti (fizickog spektra)

Ovdje ne mislim na ono dječje prizivanje duhova s olovkom, papirom, držanjem rukama i tim bajkama kakve nemaj uveze s duhovnoscu, kozmickom energijom.
Ima li koji Hrvat ovdje da je clan tog starseed galaktickog vječa, i kako uopce znati koji sam potomak koje kozmicke civilizacije.

Mozda sam na krivoj temi, molio bi admine da prebace ovaj post na odgovarajucu temu ukoliko mislite da ova nije prava, nemam vremena baš satima kopati po forumu pa uglavnom lupim post po aktualnoj temi pošto su mi nade da dobijem odgovor puno vece.

Hvala i Peace.
ShadowBroker is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2013., 10:34   #1378
Quote:
bela_mac kaže: Pogledaj post
KADA SE GATA

1.Najpogodnije vrijeme za gatanje je u vrijeme vladanja punog mjeseca,i to od izlaska do zalaska sunca.
2.Najpovoljniji dani su utorak i petak.
3.Jedini dan kad se ne gata je nedjelja.
4.Ako je proricanje otežano i nakon učestalih pokušaja,provjeriti da li je osoba kojoj se gata rođena u utorak.Tko je rođen utorkom,neka traži drugi način proricanja budućnosti jer njemu kava ne daje odgovor.
To nije odgovor na moje pitanje pitanje, vec nabrajanje dogmi, a mene zanima zasto treba gatati utorkom i petkom, a nikako nedjeljom?
__________________
Every fact of science was once damned. Every invention was considered impossible. Every discovery was a nervous shock to some orthodoxy. The entire web of culture and ‘progress,’ everything on earth that is man-made and not given to us by nature, is the concrete manifestation of man’s refusal to bow to Authority
emnasut462 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2013., 11:49   #1379
Quote:
emnasut462 kaže: Pogledaj post
To nije odgovor na moje pitanje pitanje, vec nabrajanje dogmi, a mene zanima zasto treba gatati utorkom i petkom, a nikako nedjeljom?
ovo je uvijek i mene zanimalo ali nikada konkretnog odgovora, samo nabrajanje nekih "pravila" koja tko zna od kuda potiču i zašto glase upravo ovako,
koji je smisao tih pravila uopće?
__________________
"Forumaš ima pravo kad ga ima,
ako ga ima! (no obično ga nikad nema)"
RedSonia is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2013., 13:27   #1380
Da,nešto mi je ostalo od te dogme,ali proricanje koje sam naslijedio ne sprečava me u predviđanju odgonetavanjem znakova iz taloga kave.Proricanje,mistična znanja i tajne primjenom astrologije,intuicije i predosječajem želim sebi upotpuniti dan.
______________________________
Predanja predaka oči su mudrosti.
bela_mac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:43.