Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.09.2013., 23:32   #6761
Quote:
Gerry Conlon kaže: Pogledaj post
Ajde ne trkeljaj, 1996. je usao u HDZ, a ne 1991. kad bi jos ta floskula o "ugrozenom zivotu" mozda i prolazila...

Istinu je nasao u HDZ-u i Tudjmanu, kada mu je stisnuo ruke i do dana danasnjeg ga brani gdje god stigne, a buduci da je ovaj mrtav vec poduze vrijeme, nema "opasnosti" da Dedakovic po Tudjmanu danas udari svim sredstvima. Ali interesantno, on to ne cini, nego cini nesto potpuno suprotno - brani ga i hvali uvijek i u svim prigodama, kao sto ga brani i hvali i Gotovina, a obojici je zajednicko to da je onaj o kojem misle sve najgore i na kojeg ne zele trositi niti rijeci upravo onaj kojeg ti glorificiras - licki rom i najveci lazljivac Stevan Mesic Ujdurovic kojemu nitko ziv ne vjeruje osim njegove jadne naivne zene koju zalim sto mora zivjeti s takvim lazovom i kriminalcem.
Za Dedakovića je Mesić govorio da je ukrao novac za naoružanje i da je pucao po Hrvatskoj. Imate na you tube sve, i dokaz kako jedan udbaš što je Mesić tamo slavi NDH i glumi najvećeg Hrvata.
I pokrao je čekove i torbe s novcima koji su Hrvati poslali za naoružanje i onda je optužio Dedakovića da je ukrao i ženu od Ante Gotovine ako se ne varam.
Panula is offline  
Old 24.09.2013., 23:41   #6762
Quote:
Panula kaže: Pogledaj post
Još dok sam bio u dijaspori znali smo da su najveći udbaši ovi koji se izdaju za najveće Hrvate. Tako i taj Paraga. Fin neki čovjek. Najprvo je s Boljkovcem organizirao ubojstvo Paradžika, pa s Manolićem rušio Tuđmana i onda sjetio 20 godina nakon toga protiv njih podnijeti kaznene prijave da zametne trag.

A je li njemu suđeno za podnošenje lažne prijave protiv Vice Vukojevića? Ili ga udba i dalje štiti?
Quote:
Panula kaže: Pogledaj post
Za Dedakovića je Mesić govorio da je ukrao novac za naoružanje i da je pucao po Hrvatskoj. Imate na you tube sve, i dokaz kako jedan udbaš što je Mesić tamo slavi NDH i glumi najvećeg Hrvata.
I pokrao je čekove i torbe s novcima koji su Hrvati poslali za naoružanje i onda je optužio Dedakovića da je ukrao i ženu od Ante Gotovine ako se ne varam.
Sve je to u redu, zanimljive teze, samo si promašio temu. Nije znao Tuđman Franjo ništa što se zbiva.
Može li tvoje mišljenje što su učinili ili što nisu učinili i kakvom se ishodu nadaš. Suđenja naravno, ovoj šestorki.
__________________
+ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away." - sedam sekretara skoja -

+++++ NEČASNE MAĐARIĆ MARGARETA , MURGANIĆ NADA i ČASNA ANTONIJA MATIĆ POKRALE SIROMAŠNU DJECU HRVATSKE
saugaro is offline  
Old 26.09.2013., 16:19   #6763
Na temi o FT netko je pokrenuo pitanje Tuđmanovog zahtjeva iz 2.lipnja 1993. da se UNPROFOR rasporedi na granice sa RH sa BiH .
Evo što možemo zaključiti iz tavog zahtjeva Tuđmana a posebno s obzirom na datum .

Datum je vrlo bitan za razumijevanje laži o Tuđmanovoj politici prema BiH !

Dakle, Tuđman se zalaže za "zatvaranje" granice od strane UNPROFOR-a u vrijeme prve muslimanske strateške ofanzive, odnosno na vrhuncu tog sukoba koji su strateški započeli muslimani.
Sam ovaj potez Tuđmana u tom trenutku govori u prilog činjenice da nisu hrvati započeli sukob , već muslimani.

Druga stvar, ovaj Tuđmanov potez dolazi mjesec dana nakon što ga je Manolić u svibnju nagovarao na podjelu Bosne , nakon čega bi ostala ""neka mala muslimanska zemljica" !
To govori u prilog činjenice da Tuđman nije htio ni podjelu BiH !

Treća stvar, UNPROFOR zatvara granicu prema BiH čime je nemoguće da Tuđman na vrhuncu sukoba sa muslimanima neprimjećeno šalje HV u Bosnu.
Ta činjenica govori u korist istine da službena HV nije sudjelovala u sukobima sa muslimanima.

Četvrto, upravo tih dana službeno je proglašeno da je Vance-Owen (prihvatili ga hrvati) plan propao i kreće nova runda kaosa u BiH.
Ta činjenica govori o tome da Tuđman nije koristio taj kaos za postizanje vojnih ciljeva za razliku od ABiH koja je pokrenula stratešku vojnu ofenzivu na hrvate !
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?
hr1u00 is offline  
Old 26.09.2013., 16:22   #6764
Sljedeća stvar je činjenica da je Karađorđevo i 18.11.1991. u nepravomoćnoj presudi odbačeno i kao početak UZP-a uzet sukob u Prozoru.


Iz ove depeše (POVJERLJIVO) se vidi da je ta inicijalna informacija o tome da "hrvati nastavljaju (!?!?) etničko čišćenje u Prozoru nad muslimanima" došla iz Beograda (vidi REF=Beograd)
Evo malo iz te depeše "The Ugly Virus Of Moral Symmetry -WHO IS DOING THE "ETHNIC CLEANSING" IN B-H?" iz 3.12.1992.
Quote:
WE ARE FRANKLY APPALLED BY THE THRICE-REPEATED CLAIM IN REF A THAT THE EVENTS IN AND AROUND PROZOR OVER 6 WEEKS AGO CONSTITUTE HARD EVIDENCE OF PAST AND LIKELY FUTURE CROATIAN ETHNIC CLEANSING IN BOSNIA. FROM A POLICY STANDPOINT, THIS PERSISTENT ALLEGATION IS DANGEROUSLY DISTRACTING. AND PLAINLY INACCURATE IN FACT.
BASED ON THE INFORMATION AVAILABLE TO US, IT IS THE CONCLUSION OF ALL INTERESTED ELEMENTS OF THIS EMBASSY THAT CROATIAN FORCES IN BOSNIA HAVE NOT ENGAGED IN ETHNIC CLEANSING -- EITHER AS A MATTER OF POLICY DIRECTED BY SENIOR LEADERS OR AS A WIDESPREAD PRACTICE ON THE GROUND...
CULPABILITY FOR THE EVENTS IN NOVI TRAVNIK AND PROZOR IN MID-OCTOBER IS DISPUTED...
NOTWITHSTANDING WHO IS MORE GUILTY FOR THIS BOUT OF CROATIAN/MUSLIM MADNESS, BOTH SIDES ARE PAINFULLY AWARE THAT IT CONTRIBUTED DIRECTLY TO THE FALL OF JAJCE. ..
IT IS TO SAY, HOWEVER, THAT BY NO REASONABLE STRETCH OF MIND OR LANGUAGE DOES "PROZOR" CONSTITUTE EVIDENCE OF CROATIAN ETHNIC CLEANSING, LET ALONE A LIKELIHOOD OF "CONTINUED" CROATIAN ETHNIC CLEANSING. ..

THE PERVERSE IRONY IN THIS TIRESOME CHARGE IS EVIDENT IN WHAT UNHCR SPECIAL ENVOY MENDILUCE TOLD EUR/EE DIRECTOR HABIB NOV 20. MENDILUCE OBSERVED THAT SOME 350,000 MUSLIMS ARE NOW LIVING OR SHELTERING IN CROATIAN-DEFENDED B-H (IN ADDITION TO THE OVER 350,000 B-H MUSLIM REFUGEES IN CROATIA)
MENDILUCE NOTED THAT ONE OF THE KEY PROBLEMS WITH THE BOSNIAN CROATS WAS THEIR APPARENT DETERMINATION TO KEEP OUT THE VAST NUMBER OF SERB-GENERATED MUSLIM REFUGEES SEEKING TO FLEE DISPUTED OR B-H GOV'T-DEFENDED TERRITORY FOR THE RELATIVE SECURITY OF BOSNIAN CROAT-DEFENDED TURF. ...
US je već tada točno dijagnosticirao korijen tadašnjih i budućih sukoba hrvata i muslimana - JAJCE ,odnosno ogroman priliv muslimaskih izbjeglica koje mijenjaju demografsku sliku, ali iz izvor kompletne propagande za raspirivanje sukoba hrvata i muslimana - KOS/Beograd ! Istovremeno potvrđujući da nema nikakvog etničkog čišćenja posebno u svjetlu činjenica da HZHB zbrinjava 350 000 muslimaskih izbjeglica !

A naravno tu je neizbježni Mesić sa svojim lažima o Prozoru i Vukojeviću u Haagu kojima je kreirao tu laž po receptu iz Beogradske škole.
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?
hr1u00 is offline  
Old 26.09.2013., 16:23   #6765
A istina o Prozoru je sljedeća

Quote:
Zejnil Delalić, zapovjednik TG-1 ABiH je 25. listopada 1992. obavijestio Štab Vrhovne komande oružanih snaga RBiH da je od zapovjednika Općinskog štaba obrane dobio podatke da je u Prozoru učinjen “jeziv genocid i procjena je više stotina mrtvih Muslimana. Najmanje tri sela do temelja
srušena. Neuračunljivi pripadnici koji ostavljaju drogiran utisak, kolju, na
licu mjesta siluju i odvode”, kao i da je oko “3.000 izbjeglica po kojima puca
ju PAM-ovima i drugim oružje bježe preko Hera u pravcu Buturović Polja
”.
Delalić je predlagao da se pozove UNPROFOR i propagandno iskoristi
zapovjednik Općinskog štaba iz Prozora.
U dopisu članova Štaba Vrhovne komande OS RBiH, Amidže (Vehbija Karić) i Ognja (ime nepoznato) od 3.studenoga 1992. se kaže: “Stanje u Prozoru je bolje nego što smo informisani na početku. Poginulo je naših boraca 11+3 civila, HVO tvrdi da je poginulo njihovih 6 bojovnika. Takođe rušenja i paljevina kuća je manje, nego što je bilo u prvim izvještajima ali se još nastavlja”.
Po muslimanskim podacima iz ožujka 1993. u Prozoru je poginulo osam civila i tri vojnika, a ranjeno je 13 vojnika i 10 civila.
Obratite pažnju na crveno jer ću u nastavku to obrazložiti.

A nakon interpretacije sukoba koja je došla iz kuhinje KOS-a u Beogradu (vidi gornji post - wikileaks depešu) kao "etničko čišćenje koje provode hrvati" to je postala mantra i muslimanske propagande i historigrafije koju je dalje vodio Silajdžić pričajući istu KOS-ovu laž o 300 ubijenih muslimana u US i svjetskim medijima !
Upravo tada Vlada u Sarajevu je potpisala govor sa jednom od najjačih PR kuća u USA koje promovirala Silajdžića kao jedini glas istine iz BiH , a projekt je financiran od novca islamskih zemalja !

Quote:
On 23 June 1992, Izetbegovic's government in Sarajevo in turn signed a contract with Ruder Finn in order to promote a stronger leadership role for the United States in the Balkans. To this end, the agency undertook an impressive array of actions, notably setting up a "Bosnia Crisis Communication Center" in contact with American, British, and French media; media appearance coaching for Bosnian foreign minister Haris Silajdzic; sending press releases to U.S. Congressmen and "Fax Updates" on developments in Bosnia-Herzegovina to over 300 addresses, including the most important world media and parliamentarians; writing 17 letters to be signed by Izetbegovic and Silajdzic and addressed to top world representatives at international conferences; organizing personal contacts between Silajdzic and Al Gore, Margaret Thatcher, and other influential personalities, including 17 U.S. Senators; placing articles on in the editorial pages of the New York Times, the Washington Post, USA Today, the Wall Street Journal, and so on.

Siladjdzic revealed the effects of his Ruder Finn training in subsequent conversation with the French writer Bernard-Henry Lévy, who had undertaken volunteer public relations for Izetbegovic in Paris. Silajdzic boasted naively of being a "star" in the United States, and claimed that he was able to change millions of votes by merely appearing on television. Silajdzic startled Lévy by reproaching him for failing to exploit sufficiently the "propaganda" theme of "genocide". This showed his "American side", commented Lévy.

Eighteen months after taking the Croatian contract, Ruder Finn was able to boast to having "developed a reputation as the international public relations agency with the greatest experience and involvement with the crisis in the Balkans. Our work has helped put Ruder Finn on the map in Washington, DC, and internationally." The agency claimed to have gained "dozens of close contacts in Congress and among the news media".

In March 1993, as hostilities sharpened between Croatia and Muslim forces disputing territory in Bosnia-Herzegovina, the Croatian government turned to another American agency, Waterman and Associates, to stave off eventual Muslim accusations that Croatia shared equal responsibility with Serbia. The campaigns on behalf of Tudjman's Croatia enjoyed financial and political support from Croatian American organizations in the United States and Canada.
Nakon što je i Mesić to potvrdio svojim lažima u Haagu to je postala i nepravomoćna presuda Šestorki.

E to, to je taj početak UZP-a !
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?
hr1u00 is offline  
Old 26.09.2013., 16:31   #6766
E ajmo sad na ono označeno crveno a to je "zapovjednik općinskog štaba obrane - Prozor".
Njegovo ime je Muharem Šabić i smjenjen je od strane vrha armije zbog grešaka u vođenju ABiH tokom sukoba, što je na neki način i priznanje odgovornosti ABiH za sukob i izbubljenu bitku koju su dugo pripremali !
E sad kronologija priprema ABiH u Prozoru za sukob, što je očito dio šireg plana sudeći po koordiniranosti sa Beogradom.

01.06.1992.
Muharem Šabić, glavni zapovjednik "Štaba Teritorijalne odbrane opštine Prozor", potpisuje dokument pod brojem: 1-01-1/92 s naznakom "-STROGO POV-", a pod imenom "PLAN ODBRANE OPŠTINE PROZOR" u kojemu između ostalog stoji: 'Plan odbrane opštine Prozor, zbog situacije na rubnom području opština Prozor i Kupres, kao i situacije unutar same opštine Prozor, ima dvije varijante:
Prva je PLAN "ELIF", koji se primjenjuje u sadejstvu sa jedinicama - formacijama HVO i to po priloženom dokumentu "Alfa".
Druga varijanta je PLAN "BE", koji se primjenjuje samostalno ili u sadejstvu sa jedinicama TO susjednih Opština (G. Vakuf, Konjic i Jablanica), a po priloženom dokumentu "Beta".'
U spomenutom dokumentu "Beta" stoji: 'Uspostaviti sve vidove veza (putne, informativne, kurirske i sl.) sa Štabovima opština: G. Vakuf, Konjic, Jablanica i drugima. Formacije TO Prozor povezati sa formacijama gore navedenih opština. Uz dobro izvršenu procjenu moći neprijateljskih snaga djelovait i samostalno.'

15.06.1992.

Zapovjednik štaba teritorijalne obrane općine Prozor, Muharem Šabić, na temelju točke 1. Plana rada broj 1-01-1/92 a u svezi s primjenom opcije "BE" sukladno zapovjedi 'štaba teritorijalne odbrane Republike Bosne i Hercegovine' broj 02/313-1/92 od 26.05.1992. godine donosi, pod naznakom "NAREDBA BR-11/92 STR.POV.", dokument broj 1-01-11/92 kojim 'naređuje' formiranje prve dobrovoljčke čete TO Prozor a za njenog zapovjednika određuje Saliha Ruvića, rođenog 1940., iz Prozora, po činu 'kapetan' I klase. Zapovjedniku navedene 'dobrovoljačke čete' se nalaže žurno priključivanje i stavljanje pod zapovjedništvo 'operativnoj grupi TG-1' u Tarčinu (općina Hadžići).

18.06.1992.
Zapovjednik štaba teritorijalne obrane općine Prozor, Muharem Šabić, na temelju točke 1. Plana rada broj 1-01-1/92 a u svezi s primjenom opcije "BE" u ime 'štaba teritorijalne odbrane opštine Prozor' donosi, pod naznakom "NAREDBA broj:12/92 STROGO.POV.", dokument broj 1-01-12/92 kojim poništava svoju odluku o upućivanju 'prve dobrovoljačke čete TO Prozor' u Tarčin (općina Hadžići) i stavljanju pod zapovjedništvo 'operativne grupe TG-1', već se nalaže da 'prva dobrovoljačka četa TO Prozor' krene 16.06.1992. u Konjic te da se tamo stavi pod zapovjedništvo bataljuna "GAJRET".

24.06.1992.
Zapovjednik štaba teritorijalne obrane općine Prozor, Muharem Šabić, na temelju točke 1. Plana rada, te dokumenta "Beta" 'Štaba TO-e, opštine Prozor', a u svezi formiranjem postrojba, kao i upotrebi istih donosi, pod naznakom "NAREDBA broj:21/92 STROGO.POV.", dokument broj 1-01-21/92 odluku o formiranju 'voda od 15 pripadnika TO-e' za čijeg zapovjednika imenuje Esada Hadjića, rođenog 1958. godine, iz Prozora. 'Naredbom' se nalaže 'komandiru voda' da se uputi u Konjic i stavi pod zapovjedništvo 'komande TO Konjic' u svrhu 'obezbeđivanje punktova u gradu, te obezbeđivanje samog grada'

29.08.1992.
U gradu Prozoru je pod predsjedanjem Muharema Šabića održan sastanak predstavnika Muslimana Općinskog štaba obrane Prozor na kojem su doneseni određeni zaključci i zadaci rada općinskih postrojbi Armije BiH za naredni period. Ovim činom "Opštinski Štab obrane Prozor" je prouzročio tragične posljedice, obzirom da je od trenutka donešenja navedenih zaključaka i zadataka došlo do raskola u dotadašnjoj zajedničkoj obrani prostora općine Prozor od srpske agresije i do stvaranja ključnih pretpostavki za provedbu plana "BE" tj. do oružanog napada postrojbi Armije BiH na Hrvate općine Prozor i nasilnog preuzimanje vlasti.

21.10.1992.
U kući Zibe Kormana u selu Blace (općina Rama/Prozor) je održan sastanak "Štaba Teritorijalone odbrane opštine Prozor" (prvobitni naziv Armije BiH) sa zapovjednicima postrojbi Armije BiH susjednih općina. Sastanakom je predsjedavao Mustafa Hero, načelnik štaba TO Prozor, a zapisnik vodio Alija Emrić. Mustafa Hero je između ostalog, govorio nazočnima kako će u petak 23.10.1992. doći do sukoba u gradu Prozoru i da će 'čaršijom vladati Muslimani', te da je dogovorena pomoć u ljudstvu koja će doći iz Gornjeg Vakufa (oko 1000) i Konjica (oko 500). Tijekom sastanka je dogovoreno da se 23.10.1992., u vrijeme održavanja dogovorenog sastanka zapovjedništava HVO-a i TO-a općine Prozor, otpočne s provođenjem tajnog plana "BE" razrađenog u dokumentu "BETA". Podjeljene su i zone napada i zauzimanja određenih prostora općina Prozor pa su tako pripadnici Armije BiH iz sela Pridvorci (općina G. Vakuf) zaduženi za prostor Menjik, oni iz sela Voljevac i Boljkovac (općina G. Vakuf) za prostor Crnog Vrha i Goline, oni iz grada Gornjeg Vakufa za prostor prijevoja Makljen, oni iz prozorskih sela Here, Kute i Šćipe za prostor Uzdola i Jurića, oni iz prozorskog sela Kranjčići za prostor Donje Vasti, oni iz prozorskog sela Crni Most za prostor Perića i Kranjčiće, a oni iz Prozora te iz sela Lug, Lapsunj i Varvara za prostor grada Prozora.

22.10.1992.

23.10.1992.
Počeli su oružani sukobi između pripadnika Armije BiH i pripadnika HVO-a u samom gradu. Nakon prestanka sukoba (25.10.1993.) veći dio općine Prozor je pod kontrolom pripadnika HVO-a. Sam sukob je eskalirao nakon što su pripadnici Armije BiH, u blizini sela Dobrašin, iz zasjede ubili četiri pripadnika HVO-a i onemogućili prolaz snagama HVO-a prema gradu Jajce koje je doživljavalo vrhunac oružanih napada srpskih snaga.

A 2.rujna 1992. Muharem Šabić preko Splita traži strahovito veliko pojačanje u naoružavanju za TO Prozor - EVO !

Ovo je jedna zaokružena priča o lažnom prikazivanju sukoba u Prozoru što je eto rezultiralo i da se tako navodi i u nepravomoćnoj presudi.
Istina je da se radilo o prvom koraku u ostvarenju muslimanskog strateškog plana za osvajanje teritorija i izazivanje raskola sa hrvatima , a plan je razrađen u kuhinji KOS-a, dok je ABiH bila prepuna kadrova KOS-a koji su očito ostali na vezi sa centralom.
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?

Zadnje uređivanje hr1u00 : 26.09.2013. at 16:50.
hr1u00 is offline  
Old 26.09.2013., 19:21   #6767
Tjeh, ne znam jesam li postao ili su me izbrisali ali cijeneći tvoj trud špstavlja se pitanje jesu li su događaji zbili. Kao da se ponavlja končano riješenje Adolfa. Mesić je svedočio istinu, ako je lagao mogao ga je svatko tužiti Hagu.
No pisci šunda imaju daleko više putra na glavi. Nisu svi u Hagu, ali biti će ... go ahead Viviane :top.

Ono što je vam je nejasno. Daleko od toga da je "Izet" nevin, njega su odmah trebali maknut, ali u ratu najčešće stradavaju nevini, krivci se izvuku i to je bit. I sve zbog novca i vjere ... učimo li? srbi su daleko najveći krivci ali Muslimani i "naši" su "aupari".
__________________
+ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away." - sedam sekretara skoja -

+++++ NEČASNE MAĐARIĆ MARGARETA , MURGANIĆ NADA i ČASNA ANTONIJA MATIĆ POKRALE SIROMAŠNU DJECU HRVATSKE
saugaro is offline  
Old 26.09.2013., 21:11   #6768
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
Sljedeća stvar je činjenica da je Karađorđevo i 18.11.1991. u nepravomoćnoj presudi odbačeno i kao početak UZP-a uzet sukob u Prozoru.


Iz ove depeše (POVJERLJIVO) se vidi da je ta inicijalna informacija o tome da "hrvati nastavljaju (!?!?) etničko čišćenje u Prozoru nad muslimanima" došla iz Beograda (vidi REF=Beograd)
Evo malo iz te depeše "The Ugly Virus Of Moral Symmetry -WHO IS DOING THE "ETHNIC CLEANSING" IN B-H?" iz 3.12.1992.


US je već tada točno dijagnosticirao korijen tadašnjih i budućih sukoba hrvata i muslimana - JAJCE ,odnosno ogroman priliv muslimaskih izbjeglica koje mijenjaju demografsku sliku, ali iz izvor kompletne propagande za raspirivanje sukoba hrvata i muslimana - KOS/Beograd ! Istovremeno potvrđujući da nema nikakvog etničkog čišćenja posebno u svjetlu činjenica da HZHB zbrinjava 350 000 muslimaskih izbjeglica !

A naravno tu je neizbježni Mesić sa svojim lažima o Prozoru i Vukojeviću u Haagu kojima je kreirao tu laž po receptu iz Beogradske škole.
Odakle tebi da je odbačeno Karađorđevo.Mislim pitam jer nisam čitao presudu i volio bih ako je to istina,da konačno začepimo usta Mesićevcima i sličnima.Možeš li staviti neki link
no_game22 is offline  
Old 26.09.2013., 21:34   #6769
Quote:
no_game22 kaže: Pogledaj post
Odakle tebi da je odbačeno Karađorđevo.Mislim pitam jer nisam čitao presudu i volio bih ako je to istina,da konačno začepimo usta Mesićevcima i sličnima.Možeš li staviti neki link
Prvo se moram ispraviti.
Nije Prozor uzet kao striktni početak UZP-a već samo kao nekakav uvod u UZP (ali to ne mijenja poantu o sukobu u Prozoru)
Quote:
Vijeće je zaključilo, i dalje većinom glasova, da su već u decembru 1991.članovirukovodstva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i čelnici Hrvatske ocijenili da je za ostvarivanje krajnjeg cilja, to jest za uspostavljanje hrvatskog entiteta kakav sam maločas opisao, neophodno
promijeniti nacionalni sastav stanovništva na teritorijama za koje se tvrdilo da pripadaju Hrvatskog zajednici Herceg-Bosni. U najmanju ruku od kraja oktobra 1992., Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković i Slobodan Praljak znali su da je ostvarivanje ovog cilja u suprotnosti sa mirovnim pregovorima koji su se vodili u Ženevi i da podrazumijeva premještanje muslimanskog stanovništva izvan teritorije Herceg-Bosne.
Dakle, korijen je u laži o etničkom čišćenju muslimana iz Prozora i lažnim zločinima HVO-a !

A polovina siječnja 1993. se uzima kao stvarni početak UZP-a (podudara se sa prvim ofenzivama ABiH u SB za mrvljenje hrvatskog prostora na više manjih enklava i prekid komunikacija sa Hercegovinom)
Quote:
Iz dokaza se vidi da su, počev od sredine januara 1993.,čelnici HVO-a i neki hrvatski čelnici imali namjeru da učvrste kontrolu nad područjima na koja su polagali pravo i započnu etničko čišćenje datih područja kako bi ona postala većinski ili gotovo u cijelosti hrvatska. Prema tome, udruženi zločinački poduhvat počeo je sredinom januara 1993.
Dakle, otpada i Karađorđevo 23.3.1991. i proglašenje HZHB 18.11.1991. kao dio UZP-a !

LINK

Tako dolazimo do dvostruko suludog zaključka da je agresija na BiH započela tek sredinom siječnja 1993. i to od strane RH i hrvata iz BiH , budući da je Srbija abolirana od agresije na BiH !?!?!?
I drugo, da je UZP i međunarodna agresija RH na BIH započela upravo strateškom ofanzivom ABiH na hrvate u SB ?!?!
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?

Zadnje uređivanje hr1u00 : 26.09.2013. at 21:55.
hr1u00 is offline  
Old 26.09.2013., 22:01   #6770
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
Prvo se moram ispraviti.
Nije Prozor uzet kao striktni početak UZP-a već samo kao nekakav uvod u UZP (ali to ne mijenja poantu o sukobu u Prozoru)

Dakle, korijen je u laži o etničkom čišćenju muslimana iz Prozora i lažnim zločinima HVO-a !

A polovina siječnja 1993. se uzima kao stvarni početak UZP-a (podudara se sa prvim ofenzivama ABiH u SB za mrvljenje hrvatskog prostora na više manjih enklava i prekid komunikacija sa Hercegovinom)


Dakle, otpada i Karađorđevo 23.3.1991. i proglašenje HZHB 18.11.1991. kao dio UZP-a !

LINK

Tako dolazimo do dvostruko suludog zaključka da je agresija na BiH započela tek sredinom siječnja 1993. i to od strane RH i hrvata iz BiH , budući da je Srbija abolirana od agresije na BiH !?!?!?
I drugo, da je UZP i međunarodna agresija RH na BIH započela upravo strateškom ofanzivom ABiH na hrvate u SB ?!?!
Ispričavam se sada sam vidio Marasovčev post.

Zadnje uređivanje no_game22 : 26.09.2013. at 23:07.
no_game22 is offline  
Old 27.09.2013., 11:19   #6771
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post

Dakle, otpada i Karađorđevo 23.3.1991. ...
Još jedan ispravak - Karađorđevo je bilo 25.3.1991. naravno, moj lapsus u brzini pisanja
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?
hr1u00 is offline  
Old 27.09.2013., 13:09   #6772
Evo jedan zanimljiv i neutralan pogled (R. Gallivan) na postupke suca Treschela tokom postupka koji dobro razotrkriva strategiju ABiH za nasilnim ovladavanje teritorijem još od sukoba u Prozoru koji je očito bio uvod u širi strateški plan Sarajeva
http://rgallivan.blogspot.com/2012_03_01_archive.html

Obratiti pozornost na postupke vrha ABiH neposredno pred sukob u Prozoru i nakon , polovinom siječnja 1993.
Quote:
In October 1992 the first clashes between Muslims and Croats in Bosnia occurred in Prozor, a municipality that borders Konjic to the West. At this time, Zahir Hrnjica, commander of the 1st Klis Battallion in Konjic, failed to carry out an order from the Main Staff of the Supreme Command of the Bosnian Army (ARBiH) to escort a company from Gornji Vakuf, a municipality bordering Konjic, to the village of Parsovici on the border between Konjic and Prozor, because he did not want to provoke a conflict with local Croats. The deputy commander of the ARBiH, Jovan Divjak, ordered that the refusal to carry out the order be investigated. Divjak also signed an order on 25 October removing Salko Zerem as the commander of the Jablanica municipal defence staff for failing to carry out an order assisting ARBiH forces in Prozor. Zerem was replaced by Safet Idrizovic.

By January 1993, tensions had heightened and the main command of the ARBiH remained suspicious of local Muslims’ cooperation with Croats in the Konjic area. On 28 January, ARBiH commander Sefer Halilovic warned the commander of the 4th Brigade of the ARBIH, which covered Herzegovina, of “cadres” from the ARBiH and the MUP (interior ministry) in the Konjic region who had put themselves in the service of “Greater Croatian” politics. He named Rusmir Hadzihuseinovic, the mayor of Konjic, Jasmin Guska, the head of MUP in Konjic, Refik Tufo, the commander of the MUP in Hadzici, a municipality between Konjic and Sarajevo, and ARBiH 7th Konjic Brigade commander Midhat Cerovac. He ordered the 4th Brigade to coordinate with Zulfikar Alispago, who commanded the “Zulfikar” special purposes unit.

Safet Idrizovic, who commanded the municipal defence in Jablanica, which was also brought under the control of Safet Cibo, offered a different perspective on cooperation with the Croats when questioned in the Prlic trial. Though critical of Croat actions in northern Herzegovina, Idrizovic said that his forces did not “feel any consequences of the HVO authority” adding that “there was a parallel power structure and apparently that was unacceptable because they [the Sarajevo government] thought we had accepted HVO authority.” Describing Bosnian Muslim forces that arrived in Jablanica from outside the municipality, he said that he and his men “were terrified of those people.
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?
hr1u00 is offline  
Old 27.09.2013., 16:02   #6773
I još je jedna stvar izuzetno bitna za samo suđenje, a praktički je prešućena.
Upravo je to istaknuo Sudac Antonetti.

Radi se o tome da je u cijelom postupku Sudu bilo dostupno samo 6 (šest) službenih dokumenata RBiH. !?!?!

dakle potpuno je prešućeno i neistraženo djelovanje službenog muslimanskog Sarajeva u tom sukobu, što dovodi do zaključka, što ja cijelo vrijeme tvrdim, da se bez detaljnog razumijevanja odluka Sarajeva i Izetbegovića ne može ni Tuđmana i RH promatrati iz ispravne perspektive.
Tuđman i Izetbegović, RH i BiH su jednostavno bili u trajnoj međuovisnosti !
Svaka akcija Izetbegovića imala je Tuđmanovu reakciju i obrnuto !
__________________
Zašto je danas kino Zvezda prazno ?
hr1u00 is offline  
Old 27.09.2013., 16:21   #6774
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
I još je jedna stvar izuzetno bitna za samo suđenje, a praktički je prešućena.
Upravo je to istaknuo Sudac Antonetti.

Radi se o tome da je u cijelom postupku Sudu bilo dostupno samo 6 (šest) službenih dokumenata RBiH. !?!?!

dakle potpuno je prešućeno i neistraženo djelovanje službenog muslimanskog Sarajeva u tom sukobu, što dovodi do zaključka, što ja cijelo vrijeme tvrdim, da se bez detaljnog razumijevanja odluka Sarajeva i Izetbegovića ne može ni Tuđmana i RH promatrati iz ispravne perspektive.
Tuđman i Izetbegović, RH i BiH su jednostavno bili u trajnoj međuovisnosti !
Svaka akcija Izetbegovića imala je Tuđmanovu reakciju i obrnuto !
To samo govori o tome da su Srbija i BiH vodile racuna da zastite svoje drzavne interese i pomno su birale sto ce od dokumenata dati na uvid sudu i tuziteljstvu, dok je Hrvatska, zahvaljujuci onom notornom veleizdajniku, falsifikatoru, lazljivcu i ratnom profiteru, sve svoje vojne i drzavne tajne dijelila sakom i kapom.
John_Wayne is offline  
Old 27.09.2013., 18:43   #6775
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
Još jedan ispravak - Karađorđevo je bilo 25.3.1991. naravno, moj lapsus u brzini pisanja
sjeti se Alamoa, za Mesića naravno ..
__________________
+ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away." - sedam sekretara skoja -

+++++ NEČASNE MAĐARIĆ MARGARETA , MURGANIĆ NADA i ČASNA ANTONIJA MATIĆ POKRALE SIROMAŠNU DJECU HRVATSKE
saugaro is offline  
Old 27.09.2013., 18:46   #6776
Quote:
John_Wayne kaže: Pogledaj post
To samo govori o tome da su Srbija i BiH vodile racuna da zastite svoje drzavne interese i pomno su birale sto ce od dokumenata dati na uvid sudu i tuziteljstvu, dok je Hrvatska, zahvaljujuci onom notornom veleizdajniku, falsifikatoru, lazljivcu i ratnom profiteru, sve svoje vojne i drzavne tajne dijelila sakom i kapom.
koje bljezgarije ...pa tko je potpisao Dayton?
Kada bi uspio otvoriti oči barem na tren, jasno ja kako Tuđman Franjo iskazuje sve kvalitete koje si nabrojao.
__________________
+ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away." - sedam sekretara skoja -

+++++ NEČASNE MAĐARIĆ MARGARETA , MURGANIĆ NADA i ČASNA ANTONIJA MATIĆ POKRALE SIROMAŠNU DJECU HRVATSKE
saugaro is offline  
Old 27.09.2013., 18:48   #6777
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
I još je jedna stvar izuzetno bitna za samo suđenje, a praktički je prešućena.
Upravo je to istaknuo Sudac Antonetti.

Radi se o tome da je u cijelom postupku Sudu bilo dostupno samo 6 (šest) službenih dokumenata RBiH. !?!?!

dakle potpuno je prešućeno i neistraženo djelovanje službenog muslimanskog Sarajeva u tom sukobu, što dovodi do zaključka, što ja cijelo vrijeme tvrdim, da se bez detaljnog razumijevanja odluka Sarajeva i Izetbegovića ne može ni Tuđmana i RH promatrati iz ispravne perspektive.
Tuđman i Izetbegović, RH i BiH su jednostavno bili u trajnoj međuovisnosti !
Svaka akcija Izetbegovića imala je Tuđmanovu reakciju i obrnuto !
Sir Isaac Newton? Znaš zakone mehanike prirode ...?

Pa gle ovo što pišeš je princip krvne osvete. Vrlo jednostavno za raščlambu. I vrlo kažnjivo, obojca su zavrijedila Hag.
__________________
+ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away." - sedam sekretara skoja -

+++++ NEČASNE MAĐARIĆ MARGARETA , MURGANIĆ NADA i ČASNA ANTONIJA MATIĆ POKRALE SIROMAŠNU DJECU HRVATSKE
saugaro is offline  
Old 29.09.2013., 19:01   #6778
danas sam skroz slučajno naletio na jedan članak iz hrvatskog lista još iz lipnja koji je jako zanimljiv i ako vas zanima ova tema morate ga pročitati. radi se o tekstu urednika marjačića koji je jedan na jedan odgovorio nobilu i iznio neke jako zanimljive podatke. koliko ja shvaćam najprije su u hrvatskom listu objavili jedan tekst o slučaju blaškić. onda je na taj tekst reagirao odvjetnik nobilo tako što je demantirao neke stvari koje su u tom tekstu navedene i hrvatski list je objavio njegovu reakciju. a onda ja na taj nobilov tekst odgovorio urednik marjačić i to dosta oštro i izravno. koliko mi je poznato nobilo na ovo nije kasnije odgovarao niti je išta demantirao a radi se o stvarima za koje bi se i tužbe mogle dizati kada ne bi bile istina. marjačić tako otkriva kako je rh blaškiću pružala veliku i svu moguću pomoć, kako nijedan dokument nobilu nije odbijen niti zatajen kako je za taj slučaj nobilo plaćen hrpu novca međusotalim i od herceg-bosne koju danas naziva fašističkom kako je sam nobilo tražio da rh prikrije neke ljude iz srednje bosne a kasnije je to prikazao kao da bilo upereno protiv blaškića pa čak i to kako su ga tajne službe zbog sumnji na zloupotrebe pratile pa i snimile njegove susrete s ljubavnicom i kako ta snimka i danas postoji u našim službama.
http://ch-slike.com/images/2013/09/29/3ylEc.jpg
http://ch-slike.com/images/2013/09/29/27vLs.jpg
http://ch-slike.com/images/2013/09/29/w5slu.jpg
crvenBILIplavi is offline  
Old 29.09.2013., 19:21   #6779
Da li je netko ima profil na Vecernjem ili ima premium izdanja slobodna za citanje pa da otkljuca ovaj tekst, mislim da je itekako zanimljiv.

http://www.vecernji.hr/vijesti/da-je...-clanak-619814
John_Wayne is offline  
Old 29.09.2013., 19:45   #6780
dokumenti i izvješća su u svakom slučaju zanimljivi
Alfa157 is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:03.