Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Kuhinja bez mesa

Kuhinja bez mesa Vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotika i ostala bezmesna prehrana

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.07.2005., 12:21   #21
Nisam ni ja rekao da ne mogu bez mesa. Pače. ALi meso zna biti jako ukusno. I zato mi ga se ne pada na pamet odreći. A i puni želudac na dulje vremena. Zamisli samo da svakih sat-dva izlazim iz ambulante da bi pojeo još šaku zrnja i suhih marelica. A onda još odem na wc da istovarim sva ta silna vlakna.
__________________
Optimist says this is the best of worlds. Pessimist believes him.
Khan is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2006., 14:06   #22
Makrobiotika - pitanja

Trenutno sam (u neku ruku prisilno) na makrobiotičkoj prehrani, a imam puno pitanja...pa ako ima makrobiotičara ovdje, ili bilo koga tko zna nešto više o tom načinu prehrane nek se javi!
femmelatin is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2006., 10:23   #23
makro

evo, i ja sam oko mjesec dana u tome, citam, proucavam, ucim...)))
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2006., 23:22   #24
makro

a bokte, di su pitanja?
evo, ovaj vikend idem na makrovikend u makronovoj u zg, svaki mjesec je seminar, svasta naucis i vidis
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2006., 11:46   #25
Ovo sam otvorila na zdravlju, a onda vidim vas ovdje...

Eh, ovako, voljela bih se bolje upoznati s makrobiotičkom prehranom i našla sam dvije škole u zg, no koju odabrati? Svaki svoga konja hvali, a čini mi se da su programi vrlo slični. Zato, ako netko ima iskustva, dobra ili loša , bila bih zahvalna:klap: Ovo oni kažu o sebi:
Makronova: originalan, jedinstven i najkvalitetniji program iz područja prirodne prehrane koji se u Makronovi odvija od 1992. godine! Njegova autorica i voditeljica je Jadranka Boban Pejić, prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj, učiteljica makrobiotike i ravnateljica Makronove. Škola prirodne kuhinje odvija se u 2 dijela, svaki dio traje po 4 dana, što ukupno iznosi 60 sati programa i 100 jela za demonstraciju i degustaciju.
Sirion: Voditeljica je Maja Maštroić. Makrobiotikom se počela baviti 1987. a seminare održava od početka 90-ih. Napisala je Vodič kroz prirodnu prehranu, prvu takvu publikaciju u nas. Individualno savjetuje o problemima ravnoteže zdravlja, kao i o promjenama i prilagodbama u načinu prehrane pri prelasku s konvencionalne na prirodnu i cjelovitu prehranu. Cijena za 2 uvodna vikend seminara je 850 kn. Cijena pojedine radionice je 200 kn.

...makronova suptilno ne navodi cijenu...
wardancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2006., 14:36   #26
makro

Evo, vratila sam se sa seminara u zagrebu.
Makrovikend košta 750 kn, a osobna konzultacija sa Zlatkom Pejićem 550kn.
Za radionice neznam, jer nisam iz zg, pa mi to malo teže dolazit češće.

Prvi dan je teorija , predavanja cijeli dan , Zlatko Pejić je vrlo obrazovan predavač, tako da je vrlo korisno slušati sve što ima za reci.
Drugi dan je kuhanje, vodila je Ana Janjatović Zorica, kuhali su oko 12 jela.
Mnogo se detalja nauči gledajući kako se dozira i na koji način kuha.

Ovo smatram jako dobrim početkom i temeljem , tako da sad s puno više razumijevanja čitam literaturu koju sam nabavila, i kuham.

Zlatko Pejić daje i osobne konzultacije, tako da sam u razgovoru s njim dobila program prehrane koji meni odgovara, jer svako dolazi sa svojim problemima, i , eventualno, nalazima i dijagnozama nekih bolesti.

Sad, ko je bolji, ne mislim suditi, jer sam preporuku za Makornovu dobila od ljudi koji su već prije prošli seminar i konzultacije
eto, toliko od mene
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 17:06   #27
cvrkula

ppppppp

Serse is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 17:33   #28
šiške

ne šiške, zabogaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 17:39   #29
to mi je novi figurativni imidz

koji je naravno produkt mog makrobiotizma
Serse is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 17:42   #30
šiške

losa kombinacija yina i yanga
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 17:46   #31
imas li prijedlog kako da to poboljsam? ocajan sam
Serse is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 18:08   #32
friz

mislim da trebas dat minival, to je idealna kombinacija yina i yanga po makrobiotici
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2006., 18:19   #33
a sta je sa šiškama? i njih minivaliram?

komplicirana ta makrobiotika
Serse is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2006., 03:43   #34
šiške

narafski, sve nafrckati, da budes ko cvecka
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2006., 18:00   #35
u 5 ujutro, ka prava makrobioticarka
Serse is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2006., 00:05   #36
šiške

pa oli neznas, kod makro nema pavanja, neprijatelj je uvik budan
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2006., 00:47   #37
Quote:
cvrkula kaže:
pa oli neznas, kod makro nema pavanja, neprijatelj je uvik budan
kako se odmaras? meditacijom? makrobiotika, the way of life
Serse is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2006., 08:54   #38
Da li je netko upoznat sa Ayurveda načinom makrobiotičke prehrane?
Martinn is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2006., 12:39   #39
ayurveda

ayurveda je vegeterijanski nacin prehrane, ne makrobioticki.
mislim da ne jedu meso ni jaja, ali mlijeko je svetinja
i sir se jede.
a pronadji na google-u
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2006., 05:26   #40
makrobiotika

pa bokte, otvori temu zbog pitanja, pa nestane ......
cvrkula is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:15.