Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dječje zdravlje

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.01.2016., 09:29   #1
Exclamation Pravila na Dječjem zdravlju

Osim općenitih pravila koja vrijede na cijelom forumu, navest ćemo još neka kojih se treba pridržavati na podforumu Dječje zdravlje.


1. Zabranjena je prodaja, razmjena ili poklanjanje lijekova, preparata i/ili stvari. Ako vam je ostala kutija "viška" nekog lijeka i želite je nekomu pokloniti/prodati, molimo vas da ne pišete o tome.


2. Zabranjeno je vrijeđanje bilo koga, uključujući i imenovane zdravstvene djelatnike s kojima ste imali loša iskustva. Takve ćemo postove ukloniti i sankcionirati bez posebnog obrazloženja.


3. Strogo je zabranjeno izravno i neizravno svjedočiti u pozitivnom svjetlu (podijeliti osobna iskustva, "Pa samo pišem o onome što je meni pomoglo, to ne znači da to namećem i drugima") i/ili tražiti pozitivna iskustva ("Samo se želim raspitati je li to ikad ikom pomoglo") i/ili nametati i/ili pozitivno i afirmativno pisati:

a) o svim oblicima "liječenja" koji ne spadaju u medicinu, a ista ih smatra opasnim po život i zdravlje ljudi (između ostalog, nije dopušteno pisati o MMS-kapima, koloidnom srebru/srebrnoj vodi, "vitaminu B17" i drugim otrovima), neovisno o tome što netko smatra da su mu ti oblici "liječenja" pomogli;

b) o svim oblicima "liječenja" koji ne spadaju u medicinu, izuzevši iz toga samo biljne pripravke, vitamine, minerale i dodatke prehrani (između ostalog, nije dopušteno pisati o homeopatiji, bioenergiji, biorezonanciji i sl.), neovisno o tome što netko smatra da su mu ti oblici "liječenja" pomogli;

c) nije dopušteno izravno ili neizravno odgovarati ostale od terapije koju prema svim pravilima struke propisuju liječnici.

O biljnim preparatima, vitaminima, mineralima i dodacima prehrani dopušteno je raspravljati pod uvjetom da se ne radi o otrovima koji su opasni po život i zdravlje i da se u postovima izravno ili neizravno ne sugerira postupanje suprotno odredbama liječnika koji je postupio prema pravilima struke.


4. Zabranjene su rasprave o štetnosti i izbjegavanju cjepiva kao i zagovaranje necijepljenja.


5. Nije dopušteno ponavljati isti post na više tema niti za isti problem tražiti odgovore na više različitih tema. Ako imate pitanje, postavite ga jednom i pričekajte da netko odgovori na Vaš upit. Identične postove na više tema moderatori će obrisati i ostaviti samo jedan!


6. Prije postavljanja nove teme obavezno u popisu tema pogledajte postoji li već takva tema.

Zadnje uređivanje El Gato Félix : 30.01.2016. at 14:30.
gargamišamel is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:12.