Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.06.2016., 23:12   #1321
Ovisnost upravlja tobom. Ovisnost nije odabir. Odabirima upravljaš ti. Tu je granica.
__________________
Mornari na zvijezdama
sa slomljenim jedrima,
signale šalju u noć...

Zadnje uređivanje Pringles : 12.06.2016. at 23:23.
Pringles is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 05:13   #1322
Zanimljiva tema. U zadnje vrijeme dosta pijem. Otprilike gajbu pive tjedno, odnosno 10 L. Nekad više, nekad malo manje, ali obično je tu negdje prosjek. Počelo se piti davno, još prije nekih 12-13 godina kad sam bio 1. srednje. Bilo je normalno da se uz druženje pije. Negdje prije 5-6 godina sam počeo malo više piti jer sam imao nekih privatnih problema koje sam između ostalog "liječio" i alkoholom.

Zadnjih godinu dana pijem više nego ikad. Ne pijem svaki dan, niti imam potrebu svaki dan piti, no ako sam vani, zadnjih godinu dana nema stajanja nakon 4-5 piva, nego se pije do kraja, do izmaka snaga. Tako da obično večer završim negdje na 4-5 L pive. Zna se dogoditi da svi odu doma nakon što pijemo u kafiću, a ja odem do pumpe po još 1-2 pive i solo pijem, puštam muziku na mobitelu i uživam u pijanoj euforiji.

Nikad nisam razmišljao o tome da imam problem s alkoholom, ali sad mi ovo što se događa u zadnjih godinu dana ne djeluje normalno. Nije normalno prilikom svakog izlaska piti do izmaka snaga, niti nakon 6-7 piva ići još sam piti 8. ili 9. pivu.

Zašto pijem? Zato što se tada bolje osjećam i svijet djeluje ljepši. Kad pijem lakše uspostavljam komunikaciju s drugim ljudima jer sam inače zatvoren, šutljiv, napet, hipersenzibilan, a pod utjecajem alkohola bez problema komuniciram s drugima, nije me briga što će mi netko reći, što će netko o meni misliti, nego pričam sve što mislim. S lakoćom prepričavam priče, dok kad sam trijezan imam problema s izražavanjem.

Posebno se to odnosi na žene koje mi se sviđaju. S njima mi je teško komunicirati kad sam trijezan jer sam previše napet i previše se opterećujem što će o meni misliti tako da se bez alkohola nikako ne mogu opustiti. Nisam u životu bio puno puta na dejtu, ali kad idem moram malo popit prije da se riješim stresa, a i na dejtu bar koju pivu. Sreća da su neke od njih isto pile pa nisam djelovao čudno.

Zapravo su žene najčešće glavni uzrok zašto tako puno vani pijem. Imam želju prići im, ali to radim tek kad se jako napijem, kad nestanu sve inhibicije, strahovi, osjećaj srama i nelagode. Trijezan sam previše ukočen, napet, ne znam što bih govorio, ne znam što bih radio sa ženom, a kad se napijem sve ide samo od sebe. Da nema alkohola još bih bio nevin. Žene ostavljaju muškarce jer puno piju, a ja ne bih nikad ni došao u kontakt sa ženom da nisam puno pio. Zanimljiv paradoks.

Nisam razvio fizičku ovisnost, ali psihička je u velikoj mjeri prisutna. Ključno pitanje kod mene mi se čini to kako se riješiti napetosti, anksioznosti, osloboditi strahova, opustiti se i imati sposobnost normalnog komuniciranja s drugim ljudima, a pogotovo sa ženama koje mi se sviđaju? Kad bih to riješio, mislim da bi se u velikoj mjeri izgubila tolika potreba za alkoholom. Mada naravno da nije samo u tome stvar, jer uživam i u toj pijanoj euforiji koja nema veze s ovim problemima koje sam naveo, no kad bi se ovo sve riješilo, mislim da bih rjeđe pio. Na kraju krajeva, zabava uz alkohol je zbog svoje dugotrajnosti postala sastavni dio moje ličnosti. U nekoj sam vrsti začaranog kruga jer se sve to ne može riješiti dok se trijezan ne suočiš s problemima koje imaš.

Eto čisto sam htio podijeliti svoje iskustvo. Savjeti i konstruktivni komentari dobrodošli. Moraliziranje suvišno.
Ben Johnson is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2016., 08:37   #1323
Quote:
Ben Johnson kaže: Pogledaj post
Savjeti i konstruktivni komentari dobrodošli.
Za problem s prilaženjem - većina cura više voli iskrenost nego miris ustajalog alkohola. Probaj joj priznati da si sramežljiv, da se 'pogubiš' kad je neka lijepa pokraj tebe sl. Puno je simpatičnije nego prilaziti u pijanom stanju
Za problem s alkoholom - dobro je da imaš uvida u svoj problem, da si ga svjestan. To je dobro polazište da ga počneš riješavati. Reagiraj. Poduzmi. Raspitaj se gdje se možeš obratiti. Kreni.
Pigsy is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2016., 19:56   #1324
Quote:
Ben Johnson kaže: Pogledaj post
i. U nekoj sam vrsti začaranog kruga jer se sve to ne može riješiti dok se trijezan ne suočiš s problemima koje imaš.

Eto čisto sam htio podijeliti svoje iskustvo. Savjeti i konstruktivni komentari dobrodošli. Moraliziranje suvišno.
Gle. Super da si svjestan. No, to nije dovoljno.
Samodisciplina te traži. Jedino kad se dovoljno odmakneš vidiš bolje.
Tvoje rješenje je prestati piti jedno vrijeme. Drugog rješenja nema osim prestati.
Kako bi sebi olakšao taj period prestanka koji bi mogao biti izazovan i netrpeljiv bilo bi dobro kad krenu neugodna stanja uzeti sedativ i pomoći sebi.
Mislim da je sedativ manje zlo od alkohola iako i sedative možeš zloupotrebljavati.
Drugi korak je istjerati anksioznost i napetost konstruktivnim razgovorima sa osobama kojima vjeruješ.
Treći korak je izdržati "teške" dane zbog lakših dana.
Četvrti korak je micanje od ljudi koji piju.
Peti korak je: ajme.....što sam ja radio sam sebi.....hvala bogu da sam na vrijeme napravio rez. Bravo ja.
__________________
Eci peci pec, ti si mali zec. A ja mala vjeverica, eci peci pec.
Muškica is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2016., 00:54   #1325
Druga godina bez alkohola, strasno sam ponosan i sretan. Napokon mogu reci, vrlo jednostavno "ne zelim" - prije sam trazio izgovore pred drugima, ne smijem jer vozim, pa ovo ono a sad lijepo samo ne zelim i ne zanima me sto drugi misle. Potrebe nema niti malo, osjecam se sto puta bolje.
MihaOfficial is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2016., 09:31   #1326
Moj tata pije i to je višegodišnji problem. Uz piće, tu je i česti problem kod alkoholičara: depresija. Zašto pije? Zato što je nesretan, a zašto je nesretan, to stvarno ne znam. U glavnom, pije u fazama što znači da ima razdoblja trezvenosti (prema njegovim riječima 6 mjeseci) i u tim je razdobljima super. Čovjek s njim može o svemu popričati, zabavan je ali i ponekad naporan (često zapitkuje o potpuno nebitnim stvarima). U mirovini je već 5 godina i živi sam. Nema prijatelja, ne druži se baš, dane u glavnom provodi kod kuće gledajući TV ili filmove koje skine s interneta. Interese za druge stvari (sviranje) je odavno izgubio. Ok, mora se brinuti za baku i djeda koji su zašli u duboku starost što je teško s obzirom da se on u razdobljima svojih pijanstava ne može brinuti ni za sebe. Nije „klasični“ pijanac koji se opija po birtijama (iako ima i toga ponekad) već ode u dućan, troši tekući račun, kupi što mu treba pa se doma natače do besvijesti. Kada pije, ne javlja mi se ni na telefon ni na mobitel, ne odgovara na poruke i što je najgore, vrlo često ne otvara ni vrata stana. Kada se najavim da ću doći (i kada se javi) zna reći da ne dolazim jer nije u nekom stanju. Prijatelje nije imao ni ranijih godina kada je pio manje, kaže da voli biti sam i ne voli gužvu. Koliko nema interesa ni za što, svjedoči i da se ljeti okupa možda jednom-dva puta na dan i to samo ako je u vikendici. Zna se dogoditi i da bez vidljivog povoda na mene urla (jer očito popije). Da pije, znaju i susjedi, i moj stric, i naravno djed i baka koji su se, nažalost, tek prije mjesec dana osvijestili da on doista ima velik problem. Tada se nije trijeznio sedam dana i da bih uopće ušla u stan, morala sam se popeti na ljestve i ući kroz na sreću, otvoreni prozor.
Koliko traju razdoblja trezvenosti, ne znam, ali znam da često pronalazim zaostale (prazne) boce vina i piva. Također, stan mu bude užasno zapušten i prljav. Čim mu prigovorim da pije, da bi se trebao liječiti i da time uništava mene i sebe, kaže da griješim i da on ne treba doktora. „Ja nisam alkoholičar“. Do neke je mjere svjestan problema, jer zna da ne smije popiti ni kap. Čim popije kap, sve krene nizbrdo. On se ne može kontrolirati.

Moje bi pitanje bilo: ima li itko ikakav savjet? Postoji li način da se osobu nagovori da se ide liječiti? Što ja mogu napraviti osim razgovarati s njegovim liječnikom?
Funny Queen is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2016., 12:46   #1327
Quote:
Funny Queen kaže: Pogledaj post

Moje bi pitanje bilo: ima li itko ikakav savjet? Postoji li način da se osobu nagovori da se ide liječiti? Što ja mogu napraviti osim razgovarati s njegovim liječnikom?
Ne možeš mu pomoći ako se ne želi dobrovoljno liječiti.
Za prisilnu hospitalizaciju je potrebno da ga uhvatiš pijanog i agresivnog (opasan po sebe i druge).
No...sve i da ga hospitaliziraju, očiste od alkohola, dovedu u red, po izlasku iz bolnice on je taj koji odlučuje hoće li ostati trijezan.
Imala sam identičan problem sa svojim ocem. Bila sam kod njegovog liječnika koji mi je rekao da je piće njegov odabir i da nema vremena za kućne posjete jer mu je gužva. Iako sam naglasila da je životno ugrožen. Zvala sam hitnu koja mi je rekla da oni ne dolaze ukoliko osoba nije opasna i da se ljudima ne može zabraniti da piju u svojoj kući.
Ima nešto i u tome....moj stari je bio na liječenju više puta. Upozoren je na zadnjem liječenju da ukoliko opet počne piti može očekivati kraj svoga života. Jebiga....sam je odabrao.
Dugo sam se pitala jesam li mogla još nešto učiniti da mu pomognem...nisam. Nije do mene. Do njega je.
Šteta što se on malo pitao kako je drugima oko njega, zbog njega.
Jebalo mu se živo. No...to je opet zbog alkohola
Krivci alkoholizma: teško djetinjstvo, rat, svi su drugi krivi što ja pijem, puno sam toga teškog prošao.
Rezime: što ti možeš napraviti da on zauvijek prestane piti?
Dati mu podršku u toj odluci. Sve ostalo jest na njemu, a ne na tebi.
__________________
Eci peci pec, ti si mali zec. A ja mala vjeverica, eci peci pec.
Muškica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2016., 13:05   #1328
Quote:
MihaOfficial kaže: Pogledaj post
Druga godina bez alkohola, strasno sam ponosan i sretan. Napokon mogu reci, vrlo jednostavno "ne zelim" - prije sam trazio izgovore pred drugima, ne smijem jer vozim, pa ovo ono a sad lijepo samo ne zelim i ne zanima me sto drugi misle. Potrebe nema niti malo, osjecam se sto puta bolje.
Miha, baš mi je drago. Posljednjih par dana pročitao sam cijelu temu, iz razloga što imam 2 alkoholičara u najužoj obitelji. Sam nemam nikakvih problema s alkoholom.

No prestao sam pušiti, pa otprilike znam što je ovisnost i kako je teško riješiti se iste. Iako vjerujem da je neusporedivo s alkoholizmom, jer prestanak pušenja nema fizičkih nuspojava.

Sve u svemu, ne poznam te, ali baš mi je drago da i dalje apstiniraš.
Vidim da Šeika nema više, šteta...
Eugenio isto apstinira, super.

Čuvajte se ljudi.
Arhont1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2016., 00:30   #1329
Quote:
Arhont1 kaže: Pogledaj post
Miha, baš mi je drago. Posljednjih par dana pročitao sam cijelu temu, iz razloga što imam 2 alkoholičara u najužoj obitelji. Sam nemam nikakvih problema s alkoholom.

No prestao sam pušiti, pa otprilike znam što je ovisnost i kako je teško riješiti se iste. Iako vjerujem da je neusporedivo s alkoholizmom, jer prestanak pušenja nema fizičkih nuspojava.

Sve u svemu, ne poznam te, ali baš mi je drago da i dalje apstiniraš.
Vidim da Šeika nema više, šteta...
Eugenio isto apstinira, super.

Čuvajte se ljudi.
Hvala

U zadnjih par mjeseci, upoznao sam neke nove ljude i puno sam radio. Znao sam otici na cugu i popiti koje pivo. Vjerojatno iz razloga jer dugo nisam, pa me privlacilo. Nakon nekoliko puta sto sam probao (nisam sam sebi htio uvoditi vise nikakve zabrane), totalno sam shvatio da mi ama bas nista ne znaci i da uvijek i zauvijek mogu bez svega toga i jako jako mi je super

Ljudi, bjezite od alkohola. Uvijek donosi samo jedno - loše. Ima toliko odlicnih nacina za druzenje bez alkohola i ispunjavanje vremena bez alkohola. Ovo je samo glupa kolektivna drustvena gadost koja uzima zivota iz dana u dan. Fuj.

Podrska svima koji su to ostavili po strani
MihaOfficial is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2016., 16:05   #1330
Opet počinje, što učiniti?

Pozdrav svima, situacija je sljedeća:

Tata mi je liječeni alkoholičar. Pio je dugo, a izlječio se prije nešto više od 3 godine. Samo liječenje je bilo brzo, možda dva tjedna na psihi, kratko vrijeme kasnije pio je tablete i sve super.

Unazad pola godine ponovno ga je počeo privlačiti alkohol. Počelo je s jednim bezalkoholnim pivom na obiteljskim druženjima pa je bezalkoholno prešlo u radler. Mi smo ga još koliko toliko mogli kontrolirati, iako sada mi je jasno da mu ni to bezalkoholno nismo trebali dopuštati. Ono što nismo mogli kontrolirati su ljudi koji ne shvaćaju ozbiljnost problema pa inzistiraju na tome da popije „barem jednu rakijicu“. U početku se kontrolirao, no u zadnje vrijeme čuli smo da popije te da si čak sam toči. Do tada kući je dolazio normalan što vjerojatno znači da se zaustavio na jednoj-dvije.

U posljednjih mjesec dana nekoliko puta je došao kući i smrdio na alkohol, no još uvijek se normalno ponašao i rekao bi da je popio radler. Prošli tjedan došao je malo pripit i rekao da je popio jedno pivo (obično), još uvijek donekle normalan, negirao bi da je pijan. Prije dva dana došao je vidno pripit, svjestan toga pokušao nas je izbjeći i otići odmah u spavaću sobu. Znači, nova razina, popio je sigurno pivo i još koju rakiju.

Ono što me plaši je što će biti sljedeće ako nešto ne poduzmemo. Očito je van kontrole i mogao bi se vratiti na staro, a to su padanja po cesti i slično. Stalno smo ga upozoravali, ali očito ne vrijedi.

Trebamo li ga domah poslati liječniku? Hoće li ga on poslati ponovno na liječenje? Što biste vi napravili?
neine is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2016., 13:06   #1331
Quote:
neine kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima, situacija je sljedeća:

Tata mi je liječeni alkoholičar. Pio je dugo, a izlječio se prije nešto više od 3 godine. Samo liječenje je bilo brzo, možda dva tjedna na psihi, kratko vrijeme kasnije pio je tablete i sve super.

Unazad pola godine ponovno ga je počeo privlačiti alkohol. Počelo je s jednim bezalkoholnim pivom na obiteljskim druženjima pa je bezalkoholno prešlo u radler. Mi smo ga još koliko toliko mogli kontrolirati, iako sada mi je jasno da mu ni to bezalkoholno nismo trebali dopuštati. Ono što nismo mogli kontrolirati su ljudi koji ne shvaćaju ozbiljnost problema pa inzistiraju na tome da popije „barem jednu rakijicu“. U početku se kontrolirao, no u zadnje vrijeme čuli smo da popije te da si čak sam toči. Do tada kući je dolazio normalan što vjerojatno znači da se zaustavio na jednoj-dvije.

U posljednjih mjesec dana nekoliko puta je došao kući i smrdio na alkohol, no još uvijek se normalno ponašao i rekao bi da je popio radler. Prošli tjedan došao je malo pripit i rekao da je popio jedno pivo (obično), još uvijek donekle normalan, negirao bi da je pijan. Prije dva dana došao je vidno pripit, svjestan toga pokušao nas je izbjeći i otići odmah u spavaću sobu. Znači, nova razina, popio je sigurno pivo i još koju rakiju.

Ono što me plaši je što će biti sljedeće ako nešto ne poduzmemo. Očito je van kontrole i mogao bi se vratiti na staro, a to su padanja po cesti i slično. Stalno smo ga upozoravali, ali očito ne vrijedi.

Trebamo li ga domah poslati liječniku? Hoće li ga on poslati ponovno na liječenje? Što biste vi napravili?



Otac vam je ponovno zaglibio. Možda je to sad jedno pivo ( rakija), uskoro će to biti mnogo više. Qsoba koja je liječeni alkoholičar je zauvijek izgubio kontrolu pijenja alkohola. Nikakve bezalkoholna piva, radleri ne dolaze u obzir kod osobe koja želi apstinirati.Esperal se pije najmanje godinu dana, klub se pohađa najmanje 5 godina.Dal tata pohađa sastanke KLA? Dal hoda kod psihijatra na kontrole?

Trebali bi ga poslati kod doktora, svakako kod psihijatra kod kojeg se kontrolira. On će odlučiti dal treba stacionarno ili ambulantno liječenje.
__________________
Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Zadnje uređivanje Azz : 28.09.2016. at 13:55. Reason: edit quote
any201 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2016., 17:07   #1332
Davanje bezalkoholnih piva liječenom alkoholičaru naziva se SUHI RECIDIV.

Quote:
neine kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima, situacija je sljedeća:

Tata mi je liječeni alkoholičar. Pio je dugo, a izlječio se prije nešto više od 3 godine. Samo liječenje je bilo brzo, možda dva tjedna na psihi, kratko vrijeme kasnije pio je tablete i sve super.

Unazad pola godine ponovno ga je počeo privlačiti alkohol. Počelo je s jednim bezalkoholnim pivom na obiteljskim druženjima pa je bezalkoholno prešlo u radler. Mi smo ga još koliko toliko mogli kontrolirati, iako sada mi je jasno da mu ni to bezalkoholno nismo trebali dopuštati. Ono što nismo mogli kontrolirati su ljudi koji ne shvaćaju ozbiljnost problema pa inzistiraju na tome da popije „barem jednu rakijicu“. U početku se kontrolirao, no u zadnje vrijeme čuli smo da popije te da si čak sam toči. Do tada kući je dolazio normalan što vjerojatno znači da se zaustavio na jednoj-dvije.

U posljednjih mjesec dana nekoliko puta je došao kući i smrdio na alkohol, no još uvijek se normalno ponašao i rekao bi da je popio radler. Prošli tjedan došao je malo pripit i rekao da je popio jedno pivo (obično), još uvijek donekle normalan, negirao bi da je pijan. Prije dva dana došao je vidno pripit, svjestan toga pokušao nas je izbjeći i otići odmah u spavaću sobu. Znači, nova razina, popio je sigurno pivo i još koju rakiju.

Ono što me plaši je što će biti sljedeće ako nešto ne poduzmemo. Očito je van kontrole i mogao bi se vratiti na staro, a to su padanja po cesti i slično. Stalno smo ga upozoravali, ali očito ne vrijedi.

Trebamo li ga domah poslati liječniku? Hoće li ga on poslati ponovno na liječenje? Što biste vi napravili?
trazite od dr opce prakse B1 uputnicu Za bolnicu Rab. Ima najdugotrajniji alkoholni program, 3-4 mj i najbolju stopu postizanja apstinencije. Tek onda Ima smisla dnevna bolnica na nekoj klinici. Potrebno je dugotrajno lijecenje sa svakodnevnom psihoterapijom da pacijent razvije Uvid i Kritičnost.

Zadnje uređivanje Azz : 02.10.2016. at 17:55. Reason: spajanje postova
Austrheim is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2016., 10:54   #1333
Eto i mene ovdje.

Majka mi je alkoholičarka. Zena će navršit 70-tu slijedeće godine i stvarno ne znam što da radim. Otac je već na rubu živaca s njom jer ju mora stalno pazit da ne pije. ŠTO JE NAJGORE, ONE TO NE PRIZNAJE. Pijana je da joj se spotiču noge ali ne, svadljiva i agresivna urla da nije popila ništa i da joj je OK. A tetura, blebeče bez veze i nepovezano i fuflja. Užas, sramim se da mi je mater.

Pitanje, otkuda da krenem jer ona negira da postoji problem?

Mogu li je onako pijanu izbacit pred bolnicu u Vrapče pa da ju oni krenu liječit ili što da radim? Otkuda da krenem?
miš mekinjaš is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2016., 18:43   #1334
Quote:
miš mekinjaš kaže: Pogledaj post

Mogu li je onako pijanu izbacit pred bolnicu u Vrapče pa da ju oni krenu liječit ili što da radim? Otkuda da krenem?
Cak i da to uspijes uciniti i da ju Vrapce primi lijeciti tesko da ces ista postici s tim. Prvi i najtezi korak jest da si alkoholicar sam prizna da ima problem. Strpati ju u bolnicu bez njenog pristanka ne samo da je protuzakonito nego i vrlo rijetko donosi pozitivne rezultate.

Pošto imam dosta iskustva s necim sto bi se moglo nazvati high-functioning alcoholic (sto tvoja majka izgleda da nije pa prema tome je njen problem uocljiviji) cak i onda kada ukazes da bi osoba mogla imati problem s alkoholom cesto ta ista osoba to negira i postane jako agresivna.

Pitala si od kud krenuti. Jedino mozes krenuti od sebe. Njoj stalno govoriti da ima problema s alkoholom te nece nigdje odvesti. Imaj jasan stav o njenoj situaciji i daj joj to do znanja. Distanciraj se ako te previse pogadja. Nazalost, brojni alkoholicari si nikad ne priznaju da imaju problem. Nekad je jednostavno prekasno. No, ako se dogodi da ona osvjesti da ima problem budi joj tu kao podrska.
__________________
His arms flexed slightly as he felt something heavy, strangely warm, and smooth along its length. ''Oh, this is, hmm, familiar, okay, yes, I know that part - an enchanted sword!'' Raven released the glowing weapon from one hand, letting it swing in front of him. Marcus looked down and raised his eyebrows. ''Certainly not the first time you've held?'' ''Never one like this.''
Eugen C is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2016., 21:20   #1335
Neznam sto je to
Ali najvjerovatnije strah od promjene
potreba kontrole drugih
teska emotivna stanja
Koja su olaksana ili samo tako misle ako se napiju
Svjetlosni is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2016., 22:19   #1336
Gdje je granica alkoholizma? Gubitak kontrole. Kada čovjek više ne može obavljati svoje zadatke, poslove, obaveze, (ili prići curi) bez alkohola. Kada trijezan više nemože pratiti svoju svakodnevicu, nego mora piti i tu gubi svaku kontrolu nad sobom i svojim postupcima. Onda je u alkoholizmu.
__________________
You´re never allone with a shizofrenics
Hotimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2016., 18:35   #1337
Poštovano društvo LA.
Eto već je prošlo 25 let moje apstinencije. (od 1990).
Jer ako nije bilo druge boce vina, osim one načete, pila bi se radije voda nego započeti bocu a ne imati drugu za nastavak.
Jedno pitanjce: Vinski ocat KISKO nema oznake da sadrži alkohol, međutim meni jako paše popiti taj razređeni ocat u CIKLA salati.
Pitam se pitam se.......
Medokava is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2017., 18:53   #1338
Tražio sam odgovor na "ocat KISKO" i evo službenog odgovora:
Prema zakonskoj regulativi max., dopuštena koncentracija alkohola u vinskom octu je 1 %.
Međutim, prema našoj tehnologiji proizvodnje sadržaj alkohola u KISKO VINSKOM OCTU ne bi trebao biti veći od 0,5 %

Kako stari Mačak nanjuši alkohol....Znači vrlo oprezno i sa octom !





Srdačan pozdrav,
Medokava is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2017., 21:32   #1339
Vrlo važna stvar oko alkohola za one koji prestanu. Nikako nemojte se dati navuci na onu "ma popi jedno pivo, nece ti nis bit. sad se znas kontrolirat" - gluposti. Kad tad to prijeđe u par komada i onda se na to nastavlja, pa onda danas je rodjendan, sutra je neka godisnjica, pa svadba, pa docek nove godine, pa ovo pa ono i opet si cuger ko sto si bio i prije. Meni se skoro omaklo da se vratim pod staro
Na svu srecu, nije. I nece
MihaOfficial is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2017., 20:34   #1340
Quote:
MihaOfficial kaže: Pogledaj post
Hvala

U zadnjih par mjeseci, upoznao sam neke nove ljude i puno sam radio. Znao sam otici na cugu i popiti koje pivo. Vjerojatno iz razloga jer dugo nisam, pa me privlacilo. Nakon nekoliko puta sto sam probao (nisam sam sebi htio uvoditi vise nikakve zabrane), totalno sam shvatio da mi ama bas nista ne znaci i da uvijek i zauvijek mogu bez svega toga i jako jako mi je super
Ti si u recidivu.
__________________
You´re never allone with a shizofrenics
Hotimir is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:12.