Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.12.2016., 19:34   #3821
Quote:
AirBag kaže: Pogledaj post
Srbija se odlučno sprema odgovoriti na hrvatsko naoružavanje, jer prateđi samo ovaj podforum svako me je i ole pismenom jasno da se Hrvatska napokon odlučila vojno preuzeti inicijativu u regionu, svojim novim akvizicijama naoružanja oržanih sustava i vrhunskom NATO uigranošću koja je prikazana na vježbi IE2016 na poligonu Eugen Kvaternik u SLunji, gdje je čak i udarna zračnodesantna postrojba američke vojske stacionirana u Europi iskazala respak.

Ovih dana svjedoci smo ukazanja i odgovora iz Srbije kojim će adekvatno odgovoriti na nađe prijetnje, prvo su odmah prikazali specijalni avion za obuku padobranaca koji sebi Hrvatska nemože priuštiti i koji je i dalje na čekanju za mjesto u proračunu:



Recentnim vježbama srbijanske specijalne postrojbe iskazale su visoki stupanj obučenosti gdje su ispred hrvatskih i nekoliko razina više osposobljeni, posebno poradi činjenice da Hrvatska nema avione pogodne za padobransku obuku stoga se ni vpjni padobranci ne mogu vidjeti u akcijama kao srbijanski.



Poseban akcent u ovom trenutku stavlja se na razvoj i opremanje specijalnih postrojbi za djelovanje protiv Hrvatske ratnne mornarice na moru na Jadranu, naime kako Srbija nakon raspada Zajednice s Crnom Gorom nema more, tako su i naši stručnjaci za sigurnost potpuno smetnuli su uma mogućnosti asimetričnog napada baš na naše naj ranjivije područje koje je HRM zapustio dielom nakon napuštanja instalacija oko Pule i slabog održavanja baro komora i roničkih sposobnosti uopće, propustili smo primjetiti opremanje Srbije da nas napadne baš na tim područjima gdje smo slabi:



Na kraju je ali ne manje važno, pitanje ishrane specijalnih snaga svake Države koja drži do svoje vojne sile, tako su ovih dana nakon dugotrajnog dubinskog izviđanja naša postrojba za Obavještajno djelovanje došla je do iznimno rijetkih fotografija tajnog pripravka kojim srbijanski institut djeluje na pojačavanje snage pripadnika specijalnih postrojbi .. ovom prilikom donosimo exkluzivnu fotografiju tajnog propravka odnosno novog obroka za komplet snagu:

Na kraju da ne kažu kako se ne držim teme, exkluzivna fotografija dijela iz posljednje pošiljke američke donacije na Zemunik kojim će mo preuzesti dominaciju u regionu i sve koji nam sutra prijete zastrašiti odmazfom ovim strašnim dijelom donacije.



I da se priključim trolanju predhodnika kao pravi Domoljub i Hrvat i mi imamo svoje Dronove pa evo i svježe fotografije najnovijeg Bojnika u našim postrojbama za Izvižanje:



I ja Vama želim Sretan Božić i Novu 2017, u MIRU i ZDRAVLJU i da manje prosipate ratne budalaštine po Web bespućima..
Black Point is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 19:35   #3822
Quote:
AirBag kaže: Pogledaj post
Odmah po dobijanju informacije kako Vučić pregovara o nabavi sastojaka za nesmetanu proizvodnju tajnog borbenog obroka snage, hrvatski ministar je od saveznika na NATO sastanku u Afganistanu zatražio organizaciju velike vježbe Odlučna potpora boljoj probavi 2017. koja se u veljači planira "odigrati" na prostorima Slavonije i Baranje na tik do granice sa Srbijom, kako bi ukazali na odlučnost i mogućnosti nove sposobnosti ispaljivanja ultrazvučnih projektila s posebnom aromom.

Za tu prigodu Hrvatska je iz Nizozemske uvezla značajnu količinu municije i repromaterijala te je danas održana i prezentacija u krugu vojarne Petar Zrinski.

Exkluzivna fotografija nove hrvatske sposobnosti ..

Black Point is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 20:40   #3823
Želio bih još samo dodati u svjetlu ovih nabavki Helfajera, dvomotornih lovaca 4 generacija naoružane Amramima, modernih fregata s raketama more-zemlja dometa 200 kilometara namijenjenih obrambenim djelovanjima, da smo ostali bez metaka za puške u međuvremenu, (iako sam čuo da VHS imaju čvrste kundake kao i da se mogu dosta daleko baciti na neprijatelja jer nisu preteške), a navodno su nam ponudili opciju i da možemo posuditi metke od nekih NATO članica, pa ne bi bilo zgoreg da možda ipak uzmemo jednomotorce(nove naravno), a za ostatak novaca kupimo metke za puške.

Evo čisto jedna ideja za razmatranje u ovo blagdansko vrijeme.
__________________
"Ako te je žena ostavila jer si kladioničar, neradnik i debilčina, ti uzmi svoju pedestrojku i otresi rafalčinu!
Osjećat ćeš se bolje"
pinzgauer is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 20:51   #3824
.
Ako Informer ili Defemder objavi neku od exkluziva iz mojih postova, želim kredit na kraju teksta !


Ove informacije su sam vrh istraživačkog novinarstva i uklapaju se u dnevno politički mainstream praćenja vojno geopolitičkih tijekova !

Thread je i tako sjeban da pomoći više nema.
__________________
extraordinary and plenipotentiary ambassador of Croatia
AirBag is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 21:10   #3825
Srbija postaje dio lanca u proizvodnji nadmoćnog ruskog Lovca uništitelja Sukhoi PAK T50 i naručuje prvu eskadrilu koja se očekuje krajem 2029. da bude uvedena u naoružanje. Čeka se reakcija Hrvata, oni kako doznaje naš list grčevito traže od amerikanaca da otvore dio linija za proizvodnju novog nevidljivog interkontinentalnog bombardera B-3 kojeg bi stručnjaci rado vidjeli u sklopu HRZa ..

Suhoj Aviejšn Militari Industrial Combine (Sukhoi AIMC) u Srbiji najviše zanima proizvodnja dijelova za zrakoplove i kapaciteti za održavanje letjelica.

U Privrednoj komori Srbije održan je skup Suhoj Group - Dan dobavljača na kojem su predstavnici svjetskog zrakoplovnog diva sastali s predstavnicima 40 kompanija iz srpske zrakoplovne industrije i Vojske Srbije.

Suhoj kao najveći ruski proizvođač u zrakoplovnoj industriji te njihovi borbeni zrakoplovi lete u velikom broju zemalja. Surađuje s nekoliko tisuća dobavljača iz više 500 gradova diljem Rusije. Jedan od dugoročnih ciljeva kompanije je rast udjela dobavljača izvan granica Rusije i to u ukupnom iznosu od 40 posto do 2020. godine. Zato su boravak u Srbiji predstavnici Suhoja iskoristili za upoznavanje s mogućnostima srpskih kompanija od kojih će neke postati njihovi novi dobavljači. Nenad Bjelogrlić, v.d. direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, rekao je da zrakoplovstvo u Srbiji ima dugogodišnju tradiciju i da se proizvode borbene i školske letjelice, te da postoje kompanije koje proizvode kompozitne sklopove.

Najveći problem je što srpske kompanije iz zrakoplovne industrije nemaju potrebne certifikate. "Kompanije srpske zrakoplovne industrije, proizvođači dijelova za zrakoplove od metala, nemetala i kompozitnih materijala, kao i prozvođači elektronskih uređaja, imaju priliku u izravnim razgovorima s predstavnicima Suhoja doznati o mogućnostima i procedurama za ulazak u lanac dobavljača te renomirane kompanije", rekao je Miroslav Miletić, potpredsjednik PKS-a.

To se odnosi i na predstavnike manjih privatnih kompanija koje se bave proizvodnjom lakih aviona, komponenti i dijelova, kao i tvrtke koje se bave zračnim prijevozom. Mikhail Aslanovich Pogosyan, potpredsjednik Suhoja, kao najveće potencijale srpske industrije vidi proizvodnju dijelova i kapacitete za PAK T50, a prema njegovim riječima neke srpske zrakoplovne kompanije već rade kao poddobavljači Suhojovog originalnog dobavljačkog lanca.

Najpoznatija srpska tvornica zrakoplova dugo godina bila je Utva iz Pančeva, koja se počela oporavljati tek prošle godine. Proizveden je prvi prototip aviona Lasta, a potom je 20 zrakoplova toga tipa izvezeno u Irak. Danas radnici Utve ne znaju kakva sudbina čeka njihovu tvornicu. Naime, država više ne štiti tvrtku u restrukturiranju od prisilne naplate dugova jer nije uvrštena u strateški važne kompanije. Problem je u tome što Utva, čiji je većinski vlasnik država, nije niti kandidat za stečaj jer ima proizvodnju, vrijednu imovinu i 260 zaposlenih.

Prošle godine se u srpskim medijima navodilo da će Utvu preuzeti kompanija Mubadala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali se ne zna zašto su Arapi odustali. Utva je dužna oko milijun eura, ali država se ne izjašnjava o zahtjevu iz tvornice da se prodajemo dijela suvišnih nekretnina taj dug otplati. Druga važnija srpska kompanija koja proizvodi zrakoplove je proizvođač ultralakih letjelica Aero Eaest Europe iz Kraljeva.

Riječ je o privatnoj kompaniji, utemeljenoj na kapitalu vlasnika, koja je dosad proizvela pedesetak malih zrakoplova, piše portal Avijaticar.net. Najveći problem Aero Eaest Europa je certifikacija ultralakog zrakoplovnog proizvoda, kojeg je vlasnik konačno riješio u Njemačkoj. Postoji i treća kompanija koja proizvodi male zrakoplove, riječ je o Nestoru Slepčevu iz Čarneja kod Novog Sada, koji je licenciju za proizvodnju donio iz Australije. Njegovi ultralaki zrakoplovi zapravo su replike zrakoplova iz Drugog svjetskog rata, ali je razvio i svoj mali zrakoplov koji je proizvodio i prodavao. Tržište mu je bilo u zapadnoj Europi i Americi, ali je kako navodi Avijaticar.net iz nepoznatih razloga smanjio proizvodnju, a možda i potpuno prestao raditi.
__________________
extraordinary and plenipotentiary ambassador of Croatia
AirBag is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 21:16   #3826
:klap:
Kolega Zračni ne dajte da Vas Nečastivi ispuni bijesom i ljutnjom u vrijeme došašća. Dajte mu dvojku.
Vidite, demokracija bez odgovornosti vodi u destrukciju i u ispraznost nad ispraznošću.
Ovaj me Vaš dio najviše zainteresirao;
kako bi ukazali na odlučnost i mogućnosti nove sposobnosti ispaljivanja ultrazvučnih projektila s posebnom aromom..
Ako biste mogli reći koju riječ više o projektilima sa aromom- imamo li u arsenalu tip-grah Tetovac-koji se odlično pokazao u svim zemljama "regiona"?
Zahvalan na opsežnom i brzom odgovoru.
__________________
Pola sata ćete ostati na ručku i onda možete otići, Franjo Tuđman generalima, Brijuni 31. VII 1995.
"Prije će Sava uzvodno poteći nego Hrvati dobiti državu", J. B. Tito, Karađorđevo, 2. XII 1971.
"Republika Hrvatska najveći je pobjednik u ovom ratu, najveći su gubitnik hrvatski Srbi, najviše zbog vlastite nesposobnosti i tvrdoglavosti", lord David Owen, 27. I 1996, UN, New York. "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, na blagdan sv. P&P 1942.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 21:35   #3827
Quote:
pp5d6 kaže: Pogledaj post
tip-grah Tetovac-
Zar tu nije riječ o dum-dum grahu koji je zabranjen međunarodnim konvencijama?
__________________
Veliki inkvizitor budno pazi da se forumom ne proširi nikakva hereza.
otok_kiril is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 22:03   #3828
Quote:
pp5d6 kaže: Pogledaj post
:klap:
Kolega Zračni ne dajte da Vas Nečastivi ispuni bijesom i ljutnjom u vrijeme došašća. Dajte mu dvojku.
Vidite, demokracija bez odgovornosti vodi u destrukciju i u ispraznost nad ispraznošću.
Ovaj me Vaš dio najviše zainteresirao;
kako bi ukazali na odlučnost i mogućnosti nove sposobnosti ispaljivanja ultrazvučnih projektila s posebnom aromom..
Ako biste mogli reći koju riječ više o projektilima sa aromom- imamo li u arsenalu tip-grah Tetovac-koji se odlično pokazao u svim zemljama "regiona"?
Zahvalan na opsežnom i brzom odgovoru.

Vojna Tajna Strogo Povjerljivo NATO Classified information !!!

Oprosti kolega nesmijem o tome dalje ništa više, čak sam otkrio i previše u ovoj osjetljivoj i početnoj fazi ..


Iznenađuje me s druge strane potpuno ne poznavanje materije od strane stručnjaka koji ovdje danima objavljuju potpuno tajne i nepoznate mogućnosti i strategije koje postoje na Google, svih vrsta naoružanja a nisu primjetili da je prvi avion na fotografiji, koji prikazuje specijalni padobranski obučni avion a koji sad Hrvatska NEMA, ukraden 1991. s Plesa !!

Naime 71373 i 71374 su od 1977. godine vrijedno obučili na stotine padobranaca Aero klubova na Lučkom, odradili desetke državnih svjetskih europskih prvenstava i kupova u padobranskim disciplinama a danas kao i naš Školski brod Jadran krase nečije tuđe vrtove !!

Eto koliko ovdje ima razuma !

U boj U boj U boj !!!
__________________
extraordinary and plenipotentiary ambassador of Croatia

Zadnje uređivanje AirBag : 18.12.2016. at 22:15.
AirBag is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2016., 22:14   #3829
Talking

A jesam se ismijao.Nema boljeg lika od zdravog humora:klap:
Sad sam plaka čitajući portal B92 o nabavci 6 migova.
http://www.b92.net/info/
Au sine al' izbija garež iz motora! Izgleda da pušta ulje.
(Pametnjaković mladji, 18. decembar 2016 19:34)
# Link komentara

Preporučujem (+261)

Ne preporučujem (-892
__________________
Pola sata ćete ostati na ručku i onda možete otići, Franjo Tuđman generalima, Brijuni 31. VII 1995.
"Prije će Sava uzvodno poteći nego Hrvati dobiti državu", J. B. Tito, Karađorđevo, 2. XII 1971.
"Republika Hrvatska najveći je pobjednik u ovom ratu, najveći su gubitnik hrvatski Srbi, najviše zbog vlastite nesposobnosti i tvrdoglavosti", lord David Owen, 27. I 1996, UN, New York. "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, na blagdan sv. P&P 1942.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 09:11   #3830
Quote:
otok_kiril kaže: Pogledaj post
Zar tu nije riječ o dum-dum grahu koji je zabranjen međunarodnim konvencijama?
budući da sam stručnjak u svezi nedozvoljenog streljiva ako smijem primjetiti da "komšije" uvoze zabranjeno streljivo,iz Čajne,pod hitno uputiti diplomatsku notu Čajnezima,
__________________
Srbija/četnici/pregovori=nemoguća misija
Tupson is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 10:59   #3831
Quote:
pinzgauer kaže: Pogledaj post
Želio bih još samo dodati u svjetlu ovih nabavki Helfajera, dvomotornih lovaca 4 generacija naoružane Amramima, modernih fregata s raketama more-zemlja dometa 200 kilometara namijenjenih obrambenim djelovanjima, da smo ostali bez metaka za puške u međuvremenu, (iako sam čuo da VHS imaju čvrste kundake kao i da se mogu dosta daleko baciti na neprijatelja jer nisu preteške), a navodno su nam ponudili opciju i da možemo posuditi metke od nekih NATO članica, pa ne bi bilo zgoreg da možda ipak uzmemo jednomotorce(nove naravno), a za ostatak novaca kupimo metke za puške.

Evo čisto jedna ideja za razmatranje u ovo blagdansko vrijeme.
Svi pokušaji nabave municije propali su zbog uzastopnih žalbi zagrebačke tvrtke Benthos, zastupnika kompanije Prvi partizan iz Užica

Tvrtka Igman iz Konjica sljedećeg tjedna u skladišta Oružanih snaga dostavit će oko 5 milijuna bojevih i manevarskih metaka za jurišne i snajperske puške kako bi Oružane snage mogle nastaviti s redovnom obukom i vježbama. Ministarstvo obrane direktnom je pogodbom za 11,2 milijuna kuna prošlog mjeseca ugovorilo nabavu tog streljiva.
a za to je kriv Pero Mršo sa tvrtkom koja je lani imala promet od 780000 kn
s tim da su im u prihode uračunati 175.902
kn koje su im kao srbi oprostili dugovanje a ovi potrošili na reklamu a uvezli robe 393.644 (osobno vozilo i gumenjak)

Drugi put nek ministarstvo stavi obvezu da se mogu javiti na natječaj samo tvrtke koje imaju minimalni promet roba x2 vrijednosti robe i gotovo ili da tvrtke koje javljaju na natječaj dostave odobrenje VSOA da nisu rizik za sigurnost Republike Hrvatske.
__________________
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš
more is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 11:15   #3832
Quote:
AirBag kaže: Pogledaj post
Srbija postaje dio lanca u proizvodnji nadmoćnog ruskog Lovca uništitelja Sukhoi PAK T50 i naručuje prvu eskadrilu koja se očekuje krajem 2029. da bude uvedena u naoružanje. Čeka se reakcija Hrvata, oni kako doznaje naš list grčevito traže od amerikanaca da otvore dio linija za proizvodnju novog nevidljivog interkontinentalnog bombardera B-3 kojeg bi stručnjaci rado vidjeli u sklopu HRZa ..
Daj ti link da mi to sami pročitamo ili se sprdaš.Ako se sprdaš briši post jer je to trolanje.i za to imaš podforum pizdarije.
__________________
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš
more is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 12:10   #3833
Quote:
more kaže: Pogledaj post
Daj ti link da mi to sami pročitamo ili se sprdaš.Ako se sprdaš briši post jer je to trolanje.i za to imaš podforum pizdarije.
Ma kolega se malo šali. Svašta se dalo pročitat na ovoj temi pa je on dao svoj obol ruganjem.
TomcatF14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 13:47   #3834
AirBag veliko ti hvala nasmija sam se na tvoja zadnja tva-tri posta da su me slezena zabolila!
__________________
Copyright © an_02. All rights reserved.

Slike, tekstovi i ostali podaci sa ovog sajta se ne mogu kopirati i koristiti u bilo kom smislu bez dozvole vlasnika.
an_02 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 13:47   #3835
Red face

Quote:
more kaže: Pogledaj post
Daj ti link da mi to sami pročitamo ili se sprdaš.Ako se sprdaš briši post jer je to trolanje.i za to imaš podforum pizdarije.
Što ja tebi imam davati link ? Tko si pak pa ti da ti dajem link ??

Nedilje ti ?!?!

Pa jesi ti stavio link na priču o Igmanu Konjicu Užicama *

Jesi stavio link na priču o firmi Bethos ?

Odakle ti pravo da nas zajebavaš za 5 miljuna metaka ?

Što će nam ? Pa ne idemo na Kinu u napad ? Čovječe ?

Da ja trolam temu o oH-58D(R) zbog takvih kao ti jer ovo više nema veze s vezom a ja nemam blage veze o temi o kojoj pišem za razliku od tebe koji sve znaš o Užicu i Konjicu !


Red. 2

Quote:
TomcatF14 kaže: Pogledaj post
Ma kolega se malo šali. Svašta se dalo pročitat na ovoj temi pa je on dao svoj obol ruganjem.
Evo pametan čovik ničim izazvan ..




Red. 3

Quote:
an_02 kaže: Pogledaj post
AirBag veliko ti hvala nasmija sam se na tvoja zadnja tva-tri posta da su me slezena zabolila!
Nema frke kolega, to je glavno da se smijemo Svako dobro tebi i tvojima !
__________________
extraordinary and plenipotentiary ambassador of Croatia
AirBag is online now  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 14:05   #3836
Quote:
Tupson kaže: Pogledaj post
budući da sam stručnjak u svezi nedozvoljenog streljiva ako smijem primjetiti da "komšije" uvoze zabranjeno streljivo,iz Čajne,pod hitno uputiti diplomatsku notu Čajnezima,
Kvragu, treba pod hitno javit Trumpu, pa ćeš vidjet kad nam on pošalje 20 F-16, svi troškovi plaćeni...
__________________
Veliki inkvizitor budno pazi da se forumom ne proširi nikakva hereza.
otok_kiril is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 14:26   #3837
inače ono što mi zovemo tetovac na engleskom se zove navy bean..... tako da neka veza sa vojskom postoji
dk1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 14:32   #3838
Quote:
dk1 kaže: Pogledaj post
inače ono što mi zovemo tetovac na engleskom se zove navy bean..... tako da neka veza sa vojskom postoji
Još kad to prevedemo Trumpu na taj način, odmah stižu i bar 2 razarača klase Burke.
__________________
Veliki inkvizitor budno pazi da se forumom ne proširi nikakva hereza.
otok_kiril is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 16:06   #3839
I tako se mi sprdamo, ni manje ni više ,nego na temi o lakim borbenim helikopterima iz donacije s elektronikom kakve nije bilo na ovim prostorima u zrakoplovstvu borbenom.
__________________
Pola sata ćete ostati na ručku i onda možete otići, Franjo Tuđman generalima, Brijuni 31. VII 1995.
"Prije će Sava uzvodno poteći nego Hrvati dobiti državu", J. B. Tito, Karađorđevo, 2. XII 1971.
"Republika Hrvatska najveći je pobjednik u ovom ratu, najveći su gubitnik hrvatski Srbi, najviše zbog vlastite nesposobnosti i tvrdoglavosti", lord David Owen, 27. I 1996, UN, New York. "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, na blagdan sv. P&P 1942.
pp5d6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2016., 16:57   #3840
Quote:
pp5d6 kaže: Pogledaj post
I tako se mi sprdamo, ni manje ni više ,nego na temi o lakim borbenim helikopterima iz donacije s elektronikom kakve nije bilo na ovim prostorima u zrakoplovstvu borbenom.

Točno tako a ekipa udarila ko Fadil sjekač po balvanima pilati o Helfajerima Hidrama vođenim satelitom onlajn, Mi-24 jel brži jel sporiji pa svašta nešto čuda od doktrine, uvezali ih s dalekovodima nekim klještima, usporedbe da ti pamet stane ni Google nezna gdje su našli sve one budelaštine i opise em može ovo em sutra napadamo Dedinje uvezani žicom vodljivom sa dronovima koje vuku tenkovi neki ma sambajle MMSom vatamo migrante u kombijima letimo u reguliranom zračnom prostoru zrakoplovom bez IFR certifikata po retnim pravilima iako noću u Hrvatskoj nije rat ne još .. ma moj kolega nemožemo mi pročitati koliko ovi pitomci i polucijaši mogu izguglati kako će mo jebat sve po spisku kad kajova iskoči iza nekog zelenog rasta a piloti prdnu onaj pasulj ..
__________________
extraordinary and plenipotentiary ambassador of Croatia
AirBag is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:07.