Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja. Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo, Radno, socijalno i obiteljsko pravo, Nekretnine

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.10.2016., 14:49   #3401
jedna godina je zastara ali pripazi gleda se kad je javni bilježnik zaprimio prijedlog za ovrhu a ne kad si ti potpisao...
__________________
Ako nemože drugačije onda čemo pošteno.
Opaki is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 18:57   #3402
a zar se ne računa vrijeme zastare od dospijeća? pošto je prema ovim papirima taj zadnji račun dospio za plačanje 16.9.2011.godine, zar se ne računa zastara od 17.9.2011.godine ( pa bi prema tome zastara nastupila 17.9.2014? )

koliko vidim na kuverti, oznaka spisa je 24326/2012, to znači da je bilježnik to zaprimio 2012 ili?
hrc987 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 20:44   #3403
e po svemu sudeći nije zastara jer očito da postoji predmet od 2012 godine pa samim time izgleda (ovako na prvu) da je sve u roku podneseno, doduše trebalo bi vidjeti taj predmet. I računa se zastara onako kako sam ti napisao da se ne ponavljam...
__________________
Ako nemože drugačije onda čemo pošteno.
Opaki is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2016., 21:22   #3404
1.kako da ja provjerim kada je to podneseno?

2. ja sam iz tog stana iselio godinu dana prije - kako je moguce da su sporne samo te 3 rate, a ostalo uredno pomirivano? bivsa gazdarica tvrdi da nikakve opomene nisu dolazile za te 3 rate.

proslo je 5godina od rih spornih uplata, vise od 6godina od kako ja nisam u tome stanu i na toj adresi. kako se opce postaviti u ovoj situaciji?

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
hrc987 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2016., 00:13   #3405
1. Na prvoj strani ovršnog prijedloga trebao bi biti otisnut datum kada je prijedlog za ovrhu podnesen/zaprimljen kod javnog bilježnika, ali kao što ti je već rečeno, ako su dugovanja za rate iz 2011., a ovr broj je iz 2012. sigurno je sve podneseno na vrijeme, odnosno u roku od godine dana...a u tom slučaju došlo je do prekida zastare koji i dalje traje tako da zaboravi na taj prigovor...

2. ako u to vrijeme više nisi živio na toj adresi (ako sam dobro shvatio) očito si i sam pridonio ovome jer trebao si odjaviti pretplatu na svoje ime...

Ono što me interesira, a što bi ti u konačnici i eventualno mogao biti neki tračak nade jest kako si ti uopće postao obveznik plaćanja na toj adresi?? Jesi li išta potpisao (npr. prijavu prijamnika)?
sasa80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.10.2016., 20:28   #3406
odjava hrt pretplate

pozz


Trebam pomoć ne radi se o hrt ovrsi jer sam sve ovrhe poplačao i sad ih se želim riješiti zauvijek jer već godinu dana ne živim u Hrvatskoj.Želio bih odjaviti hrt pretplatu, sa njihove web stranice sam skinuo formular odnosno zahtjev za odjavu prijamnika. Ispunio sam ga i potpisao. Sada bih ga trebao poslati na hrt. Ono što mene brine je dio izjave u kojoj stoji da pod kaznenom i materijalnom odgovornošću dopuštam ovlaštenoj osobi hrt-a provođenje kontrole posjeda prijamnika što bi po meni značilo da hrt može ući u moju kuću i provjeriti dali imam prijamnik. Naravno ja to ne želim i ne dopuštam. Moje pitanje glasi dali ja mogu u toj izjavi prekrižiti kemiskom dopuštam i napisati ne dopuštam i takav zahtjev poslati na hrt . Dali će hrt priznati takav zahtjev. Ako netko ima takvo iskustvo sa hrt-om bio bih zahvalan na informacijama. Unaprijed zahvaljujem.
pauk999 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2016., 20:30   #3407
Moraš potpis ovjeriti, čisto da znaš,i takav poslati HRT-u. Iskreno kad sam to radila sam potpisala ali sam se odnosila prema tome kao nistavom dijelu cijelog formulata, to je zaista jedna protuzakonita klauzula, da ako ja tri puta nor ne otvorim vrata ( mogu but na moru npr) da se obnavlja placanje pristojbe....
Ali ako te to tješi nisam vidjela ni čula da bi ikome na taj način obnovili plaćanje pristojbe
Ivana335 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2016., 09:52   #3408
Hrt-prijetnje

Pozdrav, situacija je ovakva:
Jednog dana dosao je inkasator na adresu gdje ne zivim i naravno dobio je nogu pred vratima.
Poslana je opomena od 240kn na prezime moga decka koji tamo zivi.
Obzirom da zivim s mamom s kojom placam pristojbu, poslala sam ima mail s upitom oko te opomene na njegovo ime i oni su moje ime iz maila uzeli i poslali mi opomenu na moje ime...zovem ih radi toga i objasnjavam a on meni da mi zovu policiju da dodje provjerit zivim li ja na toj adresi s mamom.
Što ako me nema kada dodju? Što meni Hrt moze u ovom trenutku?
__________________
"To the well organized mind, death is but the next great adventure."
Hvedica is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2017., 14:43   #3409
Quote:
phiber kaže: Pogledaj post
Ekipa, pitanje - meni je bio uletio kontrolor, zapravo cistacici. Mene nije bilo doma, ona ga nije pustila (mogu joj vjerovati), cuo je muziku na youtube - komp. Dosla je obavijest o pokretanju prekrsajnog postupka na 240 kn da je utvrđeno da imam TV prijamnik doma. Inkasator koji se predstavio imenom i prezimenom sad meni na telefon, tvrdi da je on utvrdio da imamo TV i da moramo platiti. Na papiru pise da je on utvrdio da se ne placa 1 TV prijamnik, bez da je usao u stan.

Da li se ista moze napraviti? TV imam al nikad ne palim TV, sluzi za gledanje filmova i serija koje skinem. Lik je na telefon bio vrlo neugodan i bio je zapravo kreten. Da li ikako mogu odjaviti TV i ovo ne platiti? Da li mogu platiti i odjaviti?

Edit: Nitko nije dao svoje osobne podatke, lik je popunio sve to na svoju ruku.
Dakle nastavak ove price. Prije cca tjedan dana mi je preporuceno stigao dokument od HRTa i zapisnik od inkasatora.

Dokument, nekakva obavijest od HRTa (mogu dodati sliku, ako ce trebat):
- dokument racuna da ako mi nije urucen (tj ne podignem ga) da se svejedno racuna kao da jesam
- da ce me tuziti vidom zapisnika jer je utvrđeno da imam TV
- da se mogu javiti i nagoditi
- gomila zakonskih clanaka

Zapisnik od inkasatora s druge strane mulja i petlja na veliko:
- pise da nije usao u stan, ali da je 'cuo TV'
- da je otvorila moja supruga (u 2015. nisam bio ozenjen, tak da mulja)
- da ga nisam nazvao na mobitel koji je ostavio (laze jer smo se itekako sporjeckali na telefon kad nije zelio reci dal je usao u stan ili ne)

Sto ciniti? Odvjetnik kaze da ne otpisujem nista, nego da tek ako mi se jave s tuzbom da onda idem u sluzbeno ocitanje. Ali da moze biti problem jer je njegova rijec protiv moje.

Hvala svima.
__________________
All You Zombies.
phiber is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2017., 19:42   #3410
Quote:
phiber kaže: Pogledaj post
Sto ciniti? Odvjetnik kaze da ne otpisujem nista, nego da tek ako mi se jave s tuzbom da onda idem u sluzbeno ocitanje. Ali da moze biti problem jer je njegova rijec protiv moje.

Hvala svima.
Ja bi na tvom mjestu poslušala odvjetnika. Ignore.
I na temelju čega on tvrdi da ga nisi zvao na mob? Šta si im već nešto slao?
__________________
"Da, poreze treba plaćati. Ali, u ovom slučaju ne treba plaćati porez." - poslanje po Kolindi, 30.04.2015.
HDZ počinje tamo di asfalt prestaje https://www.youtube.com/watch?v=jUc5867hNik&ab_channel=PIXIX
kiss me is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2017., 10:23   #3411
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
Ja bi na tvom mjestu poslušala odvjetnika. Ignore.
I na temelju čega on tvrdi da ga nisi zvao na mob? Šta si im već nešto slao?
Situacija je bila u tome da je on dosao, pozvonio. Cistacica otvorila vrata, rekla da ne moze nista potpisati jer gazde nema. Nije ga pustila. On je kao 'cuo TV' i ostavio broj moba. Ja mu se nisam javio pa je poslao da platim 400 kn zaostataka i da im dam pravo da me zapisu u pretplatnike. Tu sam ga nazvao i sporjeckali smo se jer sam mu ja rekao da molim da mi se izjasni da li je fizicki usao u stan.

Lik je na zapisnik uredno napisao 'nije mi se javio,' iako na kraju jesam.
__________________
All You Zombies.
phiber is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2017., 11:55   #3412
Jucer je junak dosao i ostavio ceduljicu da ga nazovem. Sta je najbolje napraviti, ignore ili nzvati pa se svađati?
jeremija8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2017., 12:06   #3413
Ovo je jedan forumaš napisao u staroj temi.
Ne sjećam se imena autora pa mu se ispričavam...
Ovo imam u svojim dokumentima pa sam copy-paste.
Daklem...

Provjerena metoda kontra HRT inkasatora, kad ti pokucaju na vrata otvoriš i
1. Pitaš ih tko su i koga trebaju (najčešće ne znaju koga trebaju več pročitaju prezime).
2. Nakon toga ih tražiš osobnu iskaznicu (ne onu HRT plastičnjaru) i lijepo zapiši ime, prezime, adresu i broj OI. Ako Vam ne žele dat OI onda lijepo kaži da je razgovor završen i zatvori vrata.
3. Nakon šta si im zapisao osobne podatke pitaj ih šta trebaju, lijepo ih saslušaj dok blebeću.
4. Tvoj odgovor je: "Nemam komentara, hvala." i zatvori vrata
5. Nakon toga dolazi famozna HRT obavijest o pokretanju prekršajnog postupka gdje piše da je veliki grozni i nepobjedivi svemogući HRT "ustanovio" dana tog i tog da se na adresi toj i toj ne plača pretplata za 1 prijemnik. Da je pokrenut prekršajni postupak i da je slučaj dan pravnoj službi HRT-a na rješavanje. Unutra je i uplatnica na najčešće 240 Kn (možda i više, ako su bila dva inkasatora može bit 480 Kn) za "predhodno razdoblje" (to je u biti provizija inkasatora za upisanog novog pretplatnika). Tamo piša da ako platiš da se smatra da si im dao suglasnost da te upišu kao pretplatnika. Dakle NE PLATITI po uplatnici jer je to isto kao da si se i sam prijavio.
6. Arhiviraj Obavijest i čekaj.
7. 99 % šansa da se ne desi ništa i da te ne pozovu na sud, odnosno za godinu dvije će ponovno doći inkasator pa ponovi stavke od 1 - 6.
8. Ako se realizira ovih 1 % to znači da je inkasator lažirao tvoj potpis na prijavi (poznata mi je ta situacija). Na sudu izjaviš da to nije tvoj potpis i tražiž dokaz kojim suprotna strana neosporno dokazuje postojanje prijemnika. Tu se ti ne braniš tipa ja nemam prijemnik, nego tražiš koje oni dokaze imaju. Kako ih nemaju sud donosi odluku da si odlobođen zbog nedostatka dokaza. Nakon toga pogledajte izraz lica onih kokošara od Hanžekovića kad svate da su izgubili spor. Obavezno od suda tražite naknadu putnih troškova i oportuitetnog troška jer ste izgulili dan. Putne troškove možda dobijete, opotruitetni trošak sihurno nećete.
__________________
__________________
Odnia đava prišu
SmartFart is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2017., 12:33   #3414
^
tako je

a najpametnije je ne otvarat.

ja im otvaram jer znam zakon, znam šta mogu i šta ne mogu.
što je najvažnije, znam sve njihove metode zastrašivanja.
to je bezobrazna nekulturna stoka.
neće da se predstave, što prvo moraju po svom pravilniku o radu.

jedan mi se predstavio tek nakon što sam 3 puta pitao tko je. (što je za zvat policiju jer tako može doć bilo tko i tvrdit da je bilo tko)
onda sam tražio iskaznicu da pokaže.
onda mi je pokazao iskaznicu al prekrio je prstom ime.
al ako vam se ne igraju te igre, do viđenja i zalupite vratima, opomene pokidajte, pisane prijetnje ignorirajte, kao i uplatnice.,,,,

jednom dok sam radio ko dostavljač, vidio sam 2 inkasatora kako se penju po balkonima u niskom prizemlju jedne zgrade da vide imaju li ljudi TV unutra.
prvo sam pomislio da su lopovi jer su se tako ponašali, jedan je držao stražu, drugi se penjao.
u splitu u jednoj zgradi, toliko su prevršili mjeru da su svi stanari zvali policiju, policija ih je naravno privela.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2017., 16:05   #3415
Quote:
SmartFart kaže: Pogledaj post
Ovo je jedan forumaš napisao u staroj temi.
Ne sjećam se imena autora pa mu se ispričavam...
Ovo imam u svojim dokumentima pa sam copy-paste.
Daklem...

Provjerena metoda kontra HRT inkasatora, kad ti pokucaju na vrata otvoriš i
1. Pitaš ih tko su i koga trebaju (najčešće ne znaju koga trebaju več pročitaju prezime).
2. Nakon toga ih tražiš osobnu iskaznicu (ne onu HRT plastičnjaru) i lijepo zapiši ime, prezime, adresu i broj OI. Ako Vam ne žele dat OI onda lijepo kaži da je razgovor završen i zatvori vrata.
3. Nakon šta si im zapisao osobne podatke pitaj ih šta trebaju, lijepo ih saslušaj dok blebeću.
4. Tvoj odgovor je: "Nemam komentara, hvala." i zatvori vrata
5. Nakon toga dolazi famozna HRT obavijest o pokretanju prekršajnog postupka gdje piše da je veliki grozni i nepobjedivi svemogući HRT "ustanovio" dana tog i tog da se na adresi toj i toj ne plača pretplata za 1 prijemnik. Da je pokrenut prekršajni postupak i da je slučaj dan pravnoj službi HRT-a na rješavanje. Unutra je i uplatnica na najčešće 240 Kn (možda i više, ako su bila dva inkasatora može bit 480 Kn) za "predhodno razdoblje" (to je u biti provizija inkasatora za upisanog novog pretplatnika). Tamo piša da ako platiš da se smatra da si im dao suglasnost da te upišu kao pretplatnika. Dakle NE PLATITI po uplatnici jer je to isto kao da si se i sam prijavio.
6. Arhiviraj Obavijest i čekaj.
7. 99 % šansa da se ne desi ništa i da te ne pozovu na sud, odnosno za godinu dvije će ponovno doći inkasator pa ponovi stavke od 1 - 6.
8. Ako se realizira ovih 1 % to znači da je inkasator lažirao tvoj potpis na prijavi (poznata mi je ta situacija). Na sudu izjaviš da to nije tvoj potpis i tražiž dokaz kojim suprotna strana neosporno dokazuje postojanje prijemnika. Tu se ti ne braniš tipa ja nemam prijemnik, nego tražiš koje oni dokaze imaju. Kako ih nemaju sud donosi odluku da si odlobođen zbog nedostatka dokaza. Nakon toga pogledajte izraz lica onih kokošara od Hanžekovića kad svate da su izgubili spor. Obavezno od suda tražite naknadu putnih troškova i oportuitetnog troška jer ste izgulili dan. Putne troškove možda dobijete, opotruitetni trošak sihurno nećete.
__________________
Taj dio znam, al taj dio je kod mene prosao, cak i ovo pod broj 5. Kako sam to ignorirao, dosla je Opomena da ce bit tuzba i zapisnik.
__________________
All You Zombies.
phiber is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2017., 18:00   #3416
Quote:
phiber kaže: Pogledaj post
Sto ciniti? Odvjetnik kaze da ne otpisujem nista, nego da tek ako mi se jave s tuzbom da onda idem u sluzbeno ocitanje. Ali da moze biti problem jer je njegova rijec protiv moje.
Na tužitelju je teret dokazivanja.
Sama njegova riječ nije dovoljan dokaz za postojanje prijemnika.
Opomena HRT-a o pokretanju tužbe ne znači ništa dok ne dođe do stvarne tužbe i poziva na sud.
Ukoliko ništa nisi potpisao, ne vidim način na koji će neosporno dokazati postojanje prijemnika kojeg nisu vidjeli, ne znaju mu boju, veličinu, proizvođača niti išta drugo o njemu.
Ono...časni sude čuo sam muziku iz stana i to mora bit TV.
Ignoriraj i ako dođe do poziva traži da neosporno dokažu postojanje prijemnika. To je sud. Oni moraju to dokazati. Ukoliko postoji i najmanja sumnja, sud presuđuje u korist okrivljenika.
__________________
Odnia đava prišu
SmartFart is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2017., 18:35   #3417
Jel' to oni love u mutnom ? Otkrili su presvete mogucnosti statistike, i od 10 pokucanih vrata, 2 nek upale, 20 % ucinak vrhunski...
__________________
" Stupid people do stupid things. Smart people outsmart each other, then themselves." - " The more wisdom you attain and the more conscious you become the crazier you will appear to others. "
Usuditi se je cijena napretka.
john newman is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2017., 11:32   #3418
upravo to, oslanjaju se na taktiku zastrašivanja i element iznenađenja da bi vas ili zastrašili i tako priznali "krivnju"* ili uhvatili nespremne i iznenađene i tako priznali "krivnju"*

* niste vi ništa krivi, zakon o HRT-u je protuustavan.
ne plaćajući ovaj namet zapravo pokazujete koliko ste patriot i koliko vjerujete u demokraciju, borite se za nju.

inače, dobro je znati da zakon glasi na posjedovanje uređaja koji mogu primati RTV (radiotelevizijski) signal.
nije bitno gledate ili slušate li HRT, ako imate bilo šta (TV, laptop, mobitel, radio u autu, smartwatch...) šta može primati RTV signal zakonski ste dužni plaćati ovaj lihvarski reket.

-ne otvarajte vrata, ako ste već otvorili, ne dajite ime i prezime, tražite od kamatara da se predstavi i pokaže iskaznicu (tu ćete ih već omekšat jer se boje prijave), izjavite da nemate nijedan uređaj koji može primati RTV signal, zalupite vrata.
informirajte ukućane da im isto zalupe vrata, najbolje bez ijedne riječi.
ne uzimajte ništa od njih, ne dajite im ništa.
opomene pokidajte, pisane prijetnje pokidajte, na verbalne prijetnje, nasmijte im se u lice.
ja sam imao svakakvih scenarija s njima.
2+2=3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2017., 20:52   #3419
jednom je jedan cudan tip snjofao u ulazu moje zgrade, bas je bio sumnjiv pa sam ga pitala ko je i koga treba
'pametnjakovic' je odgovorio da ne treba mene, ali se predstavio tek nakon sto sam ga par puta pitala ko je i sta treba
djelovao je bas ko neki sumnjiv tip koji kontrolira ko je doma da izvidi u koji stan ce provalit, a kad ono hrt inkasator
WIKY is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2017., 21:32   #3420
Quote:
2+2=3 kaže: Pogledaj post
upravo to, oslanjaju se na taktiku zastrašivanja i element iznenađenja da bi vas ili zastrašili i tako priznali "krivnju"* ili uhvatili nespremne i iznenađene i tako priznali "krivnju"*

* niste vi ništa krivi, zakon o HRT-u je protuustavan.
ne plaćajući ovaj namet zapravo pokazujete koliko ste patriot i koliko vjerujete u demokraciju, borite se za nju.

inače, dobro je znati da zakon glasi na posjedovanje uređaja koji mogu primati RTV (radiotelevizijski) signal.
nije bitno gledate ili slušate li HRT, ako imate bilo šta (TV, laptop, mobitel, radio u autu, smartwatch...) šta može primati RTV signal zakonski ste dužni plaćati ovaj lihvarski reket.

-ne otvarajte vrata, ako ste već otvorili, ne dajite ime i prezime, tražite od kamatara da se predstavi i pokaže iskaznicu (tu ćete ih već omekšat jer se boje prijave), izjavite da nemate nijedan uređaj koji može primati RTV signal, zalupite vrata.
informirajte ukućane da im isto zalupe vrata, najbolje bez ijedne riječi.
ne uzimajte ništa od njih, ne dajite im ništa.
opomene pokidajte, pisane prijetnje pokidajte, na verbalne prijetnje, nasmijte im se u lice.
ja sam imao svakakvih scenarija s njima.
laptop ne može primati RTV signal, kao ni komp (bez TV kartice), vecina mobitela nema FM radio ugrađen, pa također ne mogu primati RTV signal
physicPhD is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:38.