Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Parlamentarni izbori 2024. Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

 
 
Tematski alati Opcije prikaza
Prev Prethodni post   Sljedeći post Next
Old 20.02.2017., 17:25   #11
Quote:
somied kaže: Pogledaj post
To je zato sto puno vise pricas nego slusas. IMZ nema nista posebno vrijedno od pripravaka. Ionako ne proizvodi gotovo vise nista. Koliko ja znam citat izjave ministra zdravstva, IMZ ce biti zatvoren.
Jedino ako totalno igoriras cinjenice mozes se palit na teorije zavjere (IMZ je ionako pre beznacajan da bi se itko uzrujavao oko njega).
Veledrogerija je svejedno od koga kupuju, od domaceg proizvodjaca ili stranog. Prodaja IMZ i u najboljim godinama je bila beznacajna prema potrosnji ljekova (manje od 1% potrosnje u Hr). Pliva proizvede 50 puta vise nego IMZ u najboljim godinama.
A ti izgleda slušaš propagandu uvoznog lobija. Veledrogerijama je svejedno, ali Hrvatskoj valjda nije svejedno da li nešto sama proizvodi, ili ta radna mjesta ugasi pa uvozi.
Evo što sada kada je u opoziciji kaže nekadašnji SDP-ovski ministar zdravstva Varga:
Quote:
Varga: Lani smo uvezli hemoglobina za 970 milijuna kuna

Iz SDP-a upozoravaju da smo u prošloj godini samo na uvoz hemoglobina iz Južne Koreje potrošili 970 milijuna kuna, dok proizvodnja krvnih pripravaka u Imunološkom zavodu stoji dulje od tri godine.

Pozivaju vladajuće da objasne zašto se hemoglobin uvozi i kamo se dalje plasira. Ja nemam podatke o uvozu proizvoda iz inozemstva koje je inače proizvodio Imunološki zavod. Mislim da treba vidjeti tko i iz kojeg razloga provodi interes te grupacije protivno javnom interesu građana RH, rekao je Siniša Varga, saborski zastupnik SDP-a.
(Ima i video na originalnom linku http://vijesti.hrt.hr/375414/varga-l...-milijuna-kuna )
valli is offline  
Odgovori s citatom
 



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:25.