Poljoprivreda Kako privređivati plodovima zemlje |
|
|
08.11.2014., 00:01
|
#161
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
Anja kaže:
Ja bih volila kupiti Med od hrastovog ploda (zira) cula sam da je jako zdrav i kvalitetan.
Kad med kupujem gledam da ima unutra onu satinu od meda,mislim da se tako zove satina.
|
Od kad to žir medi ?????
Sače se zove
|
|
|
08.11.2014., 00:02
|
#162
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
JKD01 kaže:
|
Drugi u kojem smislu ?????
|
|
|
08.11.2014., 21:37
|
#163
|
Muajtaidžija
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: U korumpiranom smeću od države
Postova: 25,130
|
Quote:
koka36 kaže:
Drugi u kojem smislu ?????
|
Od drugog proizvođača/pčelara
__________________
T. 20.11.2004.-1.12.2013. S. 2014?-7.1.2023. Sometimes maybe good, sometimes maybe shit
|
|
|
09.11.2014., 00:23
|
#164
|
☆☆☆☆☆
Registracija: Apr 2006.
Lokacija: Sugar City , I u arhivi foruma !
Postova: 1,549
|
Quote:
koka36 kaže:
Od kad to žir medi ?????
Sače se zove
|
Netko ga zove sace a netko satina .
A sto se tice meda od zira, to sam gledala emisiju "sasvim prirodno" pa sam tu cula da postoji med od zira . Evo pogledaj ako ti se da . http://www.youtube.com/watch?v=LoWWgaVq3Ik
|
|
|
09.11.2014., 00:37
|
#165
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
Anja kaže:
Netko ga zove sace a netko satina .
A sto se tice meda od zira, to sam gledala emisiju "sasvim prirodno" pa sam tu cula da postoji med od zira . Evo pogledaj ako ti se da . http://www.youtube.com/watch?v=LoWWgaVq3Ik
|
gluposti, to je ko i "med" od maslačka... Nema to veze s medom ...
|
|
|
24.02.2015., 13:52
|
#166
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
Postova: 79
|
pozdrav! ako može netko objasniti ovu situaciju s medom.
ovako, kupio sam od jednog pčelara prije dva mjeseca med i to dosta teglica od jednom. neke je navodno počeo topiti, ali sam mu rekao da ne treba jer nemam ništa protiv kristaliziranog meda. kad sam ih preuzeo, tako je i izgledalo, par teglica je imalo otopljeni med, ostatak je imao kristalizirani med i to se moglo lako vidjeti.
nešto se odmah koristilo i stvarno nisam imao nikakvih primjedbi, trošili smo i otopljeni i kristalizirani med i sve je bilo ok.
teglice sam držao u podrumu na mračnijoj polici. prije par dana sam išao po novu teglicu i vidim da je med "iskipio" iz teglice i dosta ga je izašlo van, a u drugoj teglici se napravila nekakva separacija, pa je donji dio teglice gust, kristaliziran, a gornji je jako tekući.
te dvije nisam otvarao jer ih mislim vratiti na reklamaciju, da li netko zna zašto je do toga. nikad nisam doživio da med tako izgleda. inače, taj čovjek se bavi pčelarstvom od kada ja znam za sebe i vrlo često sam kupovao kod njega, nikad nikakvih problema.
jednu teglicu sam dao prijateljima i ista stvar se dogodila, s tim da su oni teglicu otvorili i rekli da ima malo drugačiji, jači miris, ali su je potrošili i nikome nije bilo ništa.
|
|
|
24.02.2015., 17:53
|
#167
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Prvi koji kipi je vjerovatno nedozreo vrcan pa je zakipio....
Drugi je proljetni mješani med od uljane repice i još nečeg. Uljana repica brzo kristalizira pa se događa ta seperacija....
|
|
|
24.02.2015., 23:42
|
#168
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
Postova: 79
|
Hvala, a da li je to sigurno za konzumaciju ili da reklamiram?
Još nisam otvorio te tegle, pa ne znam kakav je miris. Jedan kolega mi je rekao da postoji mogućnost da se med i pokvari ili fermentira ili nešto slično pa onda smrdi.
|
|
|
25.02.2015., 17:14
|
#169
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
kazoj kaže:
Hvala, a da li je to sigurno za konzumaciju ili da reklamiram?
Još nisam otvorio te tegle, pa ne znam kakav je miris. Jedan kolega mi je rekao da postoji mogućnost da se med i pokvari ili fermentira ili nešto slično pa onda smrdi.
|
Siguran je.
Ovaj kaj je zakipio provjeri da se nije skiselio, nezreli med može se skiseliti i takav nije za konzumaciju...
ovaj kaj je kristaliziran stavi u toplu vodu (teglicu) na pola sata i dekristalizirat će se
|
|
|
06.04.2015., 15:06
|
#170
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
Postova: 4
|
Na ocjenjivanju meda, med koji ima vlagu 20% bio je diskvalificiran.Med sa večim postotkom vlage fermentira (kipi). Med može imati veći postotak vlage ako se vrca prije vremena (nepoklopljen) a može i iz okoline povući vlagu jer je higroskopan (ako je relativna vlažnost zraka velika). O patvorenju nebi raspravljao. U svakom slučaju med je neispravan i treba ga reklamirati.
Med je neispravan, ako se raslojava, bez obzira ako je mješani (cvjetni ili livadni).
Med treba kupovati od proizvođača, ali od onih koji imaju pčele.
|
|
|
25.10.2015., 13:49
|
#171
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
Postova: 13,505
|
Quote:
djuro buha kaže:
kraljev med je "hrvatski" samo po pitanju ambalaže..
lopine su shvatile da je isplativije uvozit..
|
Odgovaram na post od prije tri godina al da probam...
Kakav je PiPov med?
http://www.pip.hr/index.asp
Ili bolje, koji kupovni med od ovih koji su po trgovačkim centrima uzeti, jel postoji neki koji valja?
|
|
|
27.10.2015., 20:31
|
#172
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
ako na teglici piše med iz EU i zemalja izban EU onda znaš da je kineski...
U kvalitetu se nebi mješao jer ga nikad nisam probao ali analize su pokazale da taj bagremov med umjesto peludi bagrema ima pelud kivia....
Pip otkupljuje naš med a sad dal i uvozi neznam...
|
|
|
03.10.2016., 22:02
|
#173
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
Postova: 655
|
Uglavnom, volio sam med, ali sada vise niti sam nisam siguran sto je pravo, a sto lazno. Ne vjerujem trgovinama, oglasnicima, dolcima itd.Tko zna tko tu koga mulja. Trebaju mi iskrene preporuke za pravi kvalitetan med, a da prva narudzba ne treba biti preko 200kn i sl.
S druge strane, jedna strana kaze da je zdravo jesti med, druga strana kaze da nije jer to manje vise cisti secer, treca strana kaze da je hrana kompleksnija od onoga sto je zdrastveno istrazeno. Tj navodno med utjece pozitivno na zdravlje pa cak i doprinosi mrsavljenju.
Da li ima netko iskustva sa ovim prodavacima?
https://www.pcelarstvo-radosevic.hr/
http://pcelarstvosertic.com/
Ovaj drugi je navodno osvojio nagradu u zupaniji prije par godina.
|
|
|
09.02.2017., 21:44
|
#174
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
Postova: 102
|
Quote:
SubSV kaže:
Odgovaram na post od prije tri godina al da probam...
Kakav je PiPov med?
http://www.pip.hr/index.asp
Ili bolje, koji kupovni med od ovih koji su po trgovačkim centrima uzeti, jel postoji neki koji valja?
|
Ovo i mene zanima, isplati li se uzimati Pipov med ili bilo koji iz dućana. U zadnje vrijeme koristim puno kupovni med iz dućana, a žao bi mi bilo ako to znaci da još samo i više unosim šećera u sebe a baš sam se navukla, svako jutro i vecer limunada s medom...
|
|
|
10.02.2017., 01:42
|
#175
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
Cupka kaže:
Ovo i mene zanima, isplati li se uzimati Pipov med ili bilo koji iz dućana. U zadnje vrijeme koristim puno kupovni med iz dućana, a žao bi mi bilo ako to znaci da još samo i više unosim šećera u sebe a baš sam se navukla, svako jutro i vecer limunada s medom...
|
Med je med
__________________
Ja sam mentalni uhljeb..
|
|
|
10.02.2017., 11:29
|
#176
|
Osebujno normalan
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: Marsa
Postova: 60,755
|
Quote:
Cupka kaže:
Ovo i mene zanima, isplati li se uzimati Pipov med ili bilo koji iz dućana. U zadnje vrijeme koristim puno kupovni med iz dućana, a žao bi mi bilo ako to znaci da još samo i više unosim šećera u sebe a baš sam se navukla, svako jutro i vecer limunada s medom...
|
ako piše da je med iz HR i zemalja koje nisu EU onda jedeš kineski med
__________________
Awakening
|
|
|
10.02.2017., 14:32
|
#177
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
Postova: 102
|
A na većini upravo to piše
|
|
|
10.02.2017., 20:59
|
#178
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
Cupka kaže:
A na većini upravo to piše
|
Prošle godine u RH je prinos meda bio minimalan tako da domačeg meda ima na kapaljku....
Recimo ja umjesto planiranih 600 kg imao sam 50 kg prinosa....
__________________
Ja sam mentalni uhljeb..
|
|
|
23.02.2017., 21:48
|
#179
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2012.
Postova: 1,313
|
Pronasao sam med , LIPOV med , pcelar Luka Sebetic, sakupljeno 2013., best before 2015., probao ga , nije los. Potpuno je tecan i zlatne boje!! Pitanje za znalce; jel bi on zbog starosti, a da je kvalitetan trebao bit zgusnut, tj. pretvoren u secer?? Ovako nisam siguran dali je pravi, da nije neka smjesa secera i sirupa i aroma ?? Zna li netko sta poblize??
|
|
|
23.02.2017., 21:52
|
#180
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
Lokacija: zagreb
Postova: 21,325
|
Quote:
BONBONCIC kaže:
Pronasao sam med , LIPOV med , pcelar Luka Sebetic, sakupljeno 2013., best before 2015., probao ga , nije los. Potpuno je tecan i zlatne boje!! Pitanje za znalce; jel bi on zbog starosti, a da je kvalitetan trebao bit zgusnut, tj. pretvoren u secer?? Ovako nisam siguran dali je pravi, da nije neka smjesa secera i sirupa i aroma ?? Zna li netko sta poblize??
|
Med je jedna id rijetkih namirnica koja se nemože pokvariti i nema rokka trajanja.....
Neki med se ušečeri u roku mjesec dana neki nikada .....
Med koji je ušećeren se zagrije na 40 stupnjeva i on se dekristalizira i postane isti ko kad je vrcan....
__________________
Ja sam mentalni uhljeb..
|
|
|
|
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:26.
|
|
|
|