Muški kutak Za poklonike piva, daljinskog i muških spika...
Podforum: Pivnica |
|
|
20.03.2017., 19:15
|
#3561
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
Postova: 26,156
|
Quote:
tisi kaže:
Zasto bas saran kraj sve ostale finije slatkovodne ribe
Mozda baraba ima neki tajni recept pa da podijeli s nama.
|
ja volim sarana i soma
|
|
|
20.03.2017., 21:10
|
#3562
|
VaQuita Marisol
Registracija: Nov 2011.
Postova: 17,192
|
Quote:
edi_bosanceros kaže:
ja volim sarana i soma
|
Ja soma i smuđa
|
|
|
20.03.2017., 22:21
|
#3563
|
Grahče z kobasicama
Registracija: May 2009.
Postova: 15,768
|
Quote:
tisi kaže:
Zasto bas saran kraj sve ostale finije slatkovodne ribe
Mozda baraba ima neki tajni recept pa da podijeli s nama.
|
šaran s kajganom
__________________
Bol u šupku pokreće svijet
|
|
|
20.03.2017., 22:40
|
#3564
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
Postova: 657
|
Saran na rasljama... nije li to jedan od poznatijih nacina spremanja doticnog?
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
|
|
|
20.03.2017., 22:44
|
#3565
|
comfortably numb
Registracija: Aug 2006.
Postova: 20,286
|
Recept za šarana, mora biti iz prirodnog staništa:
Posoliš, popapriš i odneseš na drugi kraj dvorišta da ti muhe ne smetaju dok tareš po janjetini.
|
|
|
20.03.2017., 23:22
|
#3566
|
Grahče z kobasicama
Registracija: May 2009.
Postova: 15,768
|
Quote:
DonDuck kaže:
Saran na rasljama... nije li to jedan od poznatijih nacina spremanja doticnog?
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
|
je, ali bogamu nećemo palit šarana u stanu.
Al da se nadovežem za najbolje ribe, meni je pastrva najbolja riba općenito, kad se speče, pa onda čvrstoća a ujedno i sočnost mesa plus korica
__________________
Bol u šupku pokreće svijet
|
|
|
20.03.2017., 23:31
|
#3567
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Split
Postova: 66,293
|
Quote:
crazy_borna kaže:
je, ali bogamu nećemo palit šarana u stanu.
Al da se nadovežem za najbolje ribe, meni je pastrva najbolja riba općenito, kad se speče, pa onda čvrstoća a ujedno i sočnost mesa plus korica
|
I onda to sve staviš dikod da ne smeta i udreš po zubacu.
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.
|
|
|
20.03.2017., 23:35
|
#3568
|
VaQuita Marisol
Registracija: Nov 2011.
Postova: 17,192
|
Pohani smudj
|
|
|
20.03.2017., 23:35
|
#3569
|
Grahče z kobasicama
Registracija: May 2009.
Postova: 15,768
|
Quote:
Cuka kaže:
I onda to sve staviš dikod da ne smeta i udreš po zubacu.
|
aha od te morske ribe, ako nije srdela ili papalina da se cijela jede ili morski pas ostaneš gladan. Imaju i pastrav i šaran kosti, ali njima toleriram
__________________
Bol u šupku pokreće svijet
|
|
|
20.03.2017., 23:38
|
#3570
|
Grahče z kobasicama
Registracija: May 2009.
Postova: 15,768
|
Quote:
tisi kaže:
Pohani smudj
|
čtam o smuđu na wikipediji i piše da žive u jatima, jebala ih jata, ribe žive u plovama
__________________
Bol u šupku pokreće svijet
|
|
|
21.03.2017., 00:08
|
#3571
|
VaQuita Marisol
Registracija: Nov 2011.
Postova: 17,192
|
Quote:
crazy_borna kaže:
čtam o smuđu na wikipediji i piše da žive u jatima, jebala ih jata, ribe žive u plovama
|
Znat cu ti reci kad bude u udzbeniku iz prirode
|
|
|
21.03.2017., 00:35
|
#3572
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Split
Postova: 66,293
|
Quote:
crazy_borna kaže:
aha od te morske ribe, ako nije srdela ili papalina da se cijela jede ili morski pas ostaneš gladan. Imaju i pastrav i šaran kosti, ali njima toleriram
|
Neš se ljutit ali ti o morskoj ribi kurca ne znaš. Poanta je kako je spremljena i kako je servirana i tu more ljudi ima problem jer ih drače izjebu i ogade im spizu.
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.
|
|
|
21.03.2017., 01:02
|
#3573
|
Grahče z kobasicama
Registracija: May 2009.
Postova: 15,768
|
Quote:
Cuka kaže:
Neš se ljutit ali ti o morskoj ribi kurca ne znaš. Poanta je kako je spremljena i kako je servirana i tu more ljudi ima problem jer ih drače izjebu i ogade im spizu.
|
pa znam da kurca ne znam, ali nisam fan riba, to je to.
Ali ja ni ne spremam sebi morsku ribu o tome se radi, a jeo sam je bezbroj i jendostavno m ije pastrva ukusnija riba, stvar ukusa
__________________
Bol u šupku pokreće svijet
|
|
|
21.03.2017., 09:14
|
#3574
|
neoflašist
Registracija: Apr 2008.
Postova: 32,545
|
Quote:
Cuka kaže:
Neš se ljutit ali ti o morskoj ribi kurca ne znaš. Poanta je kako je spremljena i kako je servirana i tu more ljudi ima problem jer ih drače* izjebu i ogade im spizu.
|
Najbolja riba je friška.
Za za, pri i ostale gorce: drače su kosti, ne radi se o korovu.
|
|
|
21.03.2017., 16:05
|
#3575
|
James Marshall Tito
Registracija: May 2009.
Lokacija: all along the watchtower
Postova: 33,091
|
Quote:
edi_bosanceros kaže:
ja volim sarana i soma
|
I ja, ali samo upecane, iz čiste vode.
Quote:
crazy_borna kaže:
je, ali bogamu nećemo palit šarana u stanu.
Al da se nadovežem za najbolje ribe, meni je pastrva najbolja riba općenito, kad se speče, pa onda čvrstoća a ujedno i sočnost mesa plus korica
|
I još da probaš pravu pastrvu, a ne ove tovljene svinje iz dućana...
Quote:
tisi kaže:
Pohani smudj
|
Kaj ti briješ?
Pohani smuđ?
Evo ti dobar recept, s tim da se ne isplati zajebavati s filetiranjem, dovoljno je smuđa narezat na odreske.
A friškoga smuđa dovoljno je samo narezat, posolit, uvaljat u brašno i ispržit. Dodaj malo kruha i uživaj, sve drugo je višak.
__________________
I nerođena djeca su pederi!
|
|
|
21.03.2017., 16:14
|
#3576
|
registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
Postova: 1,728
|
znači vako: idući jučer trotoaraon u par navrata osjetija san se prefeminizirano od strane drugih, na ključnim točkama, i to kod pješačkog prijelaza, neugodno, kakoli još nisan dosad a da bi izbjega takove i slične situacije, odlučija san da mi danas najbolje ostat doma, bar do večeras, šta se opet nije baš pokazalo skroz dobro, jer san obeća sebi da neću više postat šta se inače postalo na ovu khhmušku temu Uglavnom znači, oni koji ovde ne postaju, bolje da dalje ne čitaju a da bi in olakša, uključija san poseban pseudomod i označija ga crveno.
/pedermod/
Kukuruzni kruv ca čvarcima bez kvasa
_________________________________________
200 g kukuruznog brašna
300 g glatkog (pšeničnog) brašna
1 vrićica praška za pecivo (15 g)
1 žličica soli
3 žlice ulja
400 ml mlaćenice
150 g čvaraka
Za kalup:
1 žlica ulja
1 žlica brašna
Pomišat sve suve sastojke. Ulit ulje i mlaćenicu i drvenom žlicom zamisit tisto. Smjesa je lipljiva i relativno meka.
Na kraju u to dodat i čvarke. Ulit malo ulja u duguljast kalup, razmazat ga, pa po tome posut malo brašna.
Ubacit ono tisto u kalup i stavit peć oko 40 minuti na oko 200°c. Izvadit iz kalupa i kad se oladi na to namazat prave domaće svinjske masti.
Mišani kruv bez kvasa
___________________________
250g bilog brašna
250g integranog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
400 ml mlaćenice
Sve isto ka i gori, osim ulja, kukuruza i čvaraka, pa nije. Tisto bude malo gušće a ako nije, dodat brašna pa posušit i pribacit na radnu površinu
i malo zamuljat pa napravit balotu.
Stavit u okrugli pleh i sl. (pleh posut samo sa brašnom), zarizat dublje ukriž, posut brašnom i stavit peć na oko 200/220°C jedno 40 minuti. /pedermodgotovo/
Mlaćenica* - nusprodukt koji ostane iz mlika kod proizvodnje masla.
To kad mliku dušu izvadu i u njemu ništa ne ostane, e to je to. Ma lažen. Djetetičari i svi ini šta se rane nekom, rečemo, modernom ishranom, rekli bi, sinko daj mlaćenice, utjehe nema u vodi.
Zadnje uređivanje mento : 21.03.2017. at 16:25.
|
|
|
21.03.2017., 17:50
|
#3577
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
Postova: 24,454
|
Quote:
mwm kaže:
Recept za šarana, mora biti iz prirodnog staništa:
Posoliš, popapriš i odneseš na drugi kraj dvorišta da ti muhe ne smetaju dok tareš po janjetini.
|
Koji si ti tikvan
Mento, šta ne treba kukuruzno brašno pofurit prvo?
__________________
@Anderlon: Ne sanjajte o demokraciji na Forumu. To nikad nije postojalo i neće postojati.
|
|
|
21.03.2017., 20:43
|
#3578
|
registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
Postova: 1,728
|
e ali je u pravu 100%
Ovim amaterima pečenja kruva i meni ne triba potapat kukuruz, mi i tako volimo meso, pardon, tu su čvarci u pitanju a ja san svoje naša u lokalnog mesara (a ne ovi njihovi zapakirani) koji ima puno bolju ponudu nego oni moj prethodni.
Međutim, moram priznat da im kruv na videu izgleda rahlije nego šta znan da je ovi moj, utoliko koliko njima vrićica praška za pecivo ima 15g a moja 12g i zato šta san malo više posušiva brašnom jer san mora.
Inače, uvik mi kukuruzni ispadne nekako gumast, prezbiven, više nego bi tribalo a i ovde ne vidin svrhu ulju I profi-pekari potapaju kukuruz (ovisi koliko im je brašno oštro), obično i dan ranije ako već ne koriste gotovu kukuruznu smjesu sa dodatnim poboljšivačima i solju. Drugom zgodom možda potopim.
|
|
|
21.03.2017., 21:06
|
#3579
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
Postova: 24,454
|
E da, baš me napeo kruh. Ovi tvoji recepti će dobro doć kad zaboravim zamijesti navečer za sutra.
E da, nabavila sam na Dolcu kojekakvog brašna. Ječmeno, heljdino, od bučinih koštica, raženo i uglavnom tip koji prodaje veli, kako kukuruzno treba pofurit s 0,8 L kropa na 1 kg brašna, po prilici. Obavezno pričekad da se ohladi i onda dodat sve ostalo.
__________________
@Anderlon: Ne sanjajte o demokraciji na Forumu. To nikad nije postojalo i neće postojati.
|
|
|
21.03.2017., 22:05
|
#3580
|
pickozder
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Venerin brezuljak
Postova: 21,719
|
Quote:
Mamekica kaže:
E da, baš me napeo kruh. Ovi tvoji recepti će dobro doć kad zaboravim zamijesti navečer za sutra.
E da, nabavila sam na Dolcu kojekakvog brašna. Ječmeno, heljdino, od bučinih koštica, raženo i uglavnom tip koji prodaje veli, kako kukuruzno treba pofurit s 0,8 L kropa na 1 kg brašna, po prilici. Obavezno pričekad da se ohladi i onda dodat sve ostalo.
|
Ej Mamek es tu slusaj ocu napravit veceras ovin mojin klincima Zagrebacki sad ovoje u mojoj glavi presicen snicl stavin prsut isir povezen cacakalicaman i poham ono brasno jaja prezle el tako usto pecen kronpir plus zelena salata,el to ok il ima jos neka caka
__________________
Cika Strile kaže: ja imam pravo i izraziti svoje mišljenje na ovom Forumu.
..." ne može se raditi o slobodi govora jer ti nju na ovom forumu zapravo nemaš." by moderator Pizvo
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:17.
|
|
|