Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest i povijesne teme

Povijest i povijesne teme Politička, društvena, kulturna, univerzalna povijest.
Podforumi: Vojna povijest i tehnologija, Domovinski rat

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.09.2007., 11:42   #1
Pravila podforuma Povijesnih tema - 18.08.2008./14.03.2011.

Poštovani forumaši Povijesnih tema!
Da bi svima bilo ugodnije diskutirati na ovom forumu, molili bi cijenjene forumaše da se pridržavaju idućih pravila:


Generalno:
 • Vrijeđanje drugih forumaša nije dozvoljeno - premda, to već znate.
 • Također, nazivanje naroda, nacija i društvenih skupina derogativnim i pogrdnim imenima također nije dozvoljeno i biti će sankcionirano.
 • Krivotvorenje tuđih citata nije dozvoljeno. Namjerna promjena tuđeg nicka u svrhu omalovažavanja također nije dozvoljena.
 • Molili bi, bez pretjeranog politiziranja. Kratka i pristojna politička diskusija vezana uz temu će se tolerirati ali ne i pretjerano ohrabrivati i poticati. U prijevodu - ako je neka tema vezana uz politiku, diskutirajte, ali ne politizirajte tamo gdje to nije potrebno. Sva politiziranja van teme će se brisati.
 • Chat nije dozvoljen.

Postavljanje tema:
 • Kada postavljate temu, potrudite se u nazivu pobliže objasniti o čemu se radi. Tema kojoj je naslov Pogledajte! ili nejasan naslov s hrpom uskličnika i upitnika poput Što mislite!!!!???? nije poželjno stoga jasno i smisleno definirajte naslov postavljene teme.
 • Naslov teme pisan velikim slovima nije poželjan (kao i postovi napisani velikim slovima), i kao takav biti će sankcioniran. Pisanje velikim slovima u internet komunikaciji smatra se deranjem, stoga ugasite Caps Lock.
 • Pogledajte da li tema koju želite otvoriti već postoji, ukoliko postoji, postajte ju u već postojeću temu. Ako nema postojeće teme, otvorite novu.
 • Izbjegavajte otvaranje tema u političke svrhe jer takve će biti zatvorene i brisane. Ovo je prije svega povijest, a ne politika.

Slike i linkovi:
 • Molim vas da ne šaljete slike veće od 100 kb na Forum i da dimenzije ne prelaze 800 x 600 piksela. Stavite link ili thumbnail ako ga ima. Također, ako je neka golema slika (>1 MB), poželjno je staviti upozorenje tipa "velika slika" ili slično.
 • Ukoliko želite postaviti sliku sa vašeg hard diska, koristite servis Imageshack. Za detaljnije upute korištenja ovog servisa, upute korištenja i postavljanja slika pogledajte ovdje.
 • Sadržaj koji nije primjeren osjetljivijim želucima molimo da naznačite jasno i pregledno. To pogotovo vrijedi za slike - stavite link i upozorenje bez obzira na veličinu slike.
 • Ukoliko u postovima navodite tekstove na stranim jezicima, potrebno je napisati kratak sažetak na hrvatskom zbog forumaša kojima strani jezik nije domaći teren. Svi tekstovi na stranom jeziku bez sažetka na hrvatskom jeziku, bit će brisani.

Upozorenja od strane moderatora:
 • Ukoliko dobijete upozorenje pisano plavim slovima (ovima kako je sada napisano), molim da postupite po njemu.
 • Ako vam fali post ili tema, znači da je obrisano s razlogom. Forum ne jede postove i teme sam od sebe. Nemojte ih ponavljati već pošaljite PM moderatoru ako vas baš zanima zašto je obrisano, ili upitajte ovdje.
 • Na upozorenja moderatora ne odgovarajte na temi (sankcionirat će se), pošaljite privatnu poruku moderatorima ukoliko smatrate da se nešto može riješiti ili raspraviti.


Pravila će se po potrebi mijenjati i nadopunjavati bez prethodne najave. Naslov ovog topica će nositi datum zadnje izmjene, tako da znate da li se išta promjenilo.

Moderatori podforuma Povijest i povijesne teme
__________________
Wollt ihr den totalen Krieg? Ihr werdet totalen Krieg haben.

Zadnje uređivanje Scotsman : 25.03.2011. at 17:09.
Scotsman is offline  
Old 18.08.2008., 17:04   #2
Quote:
Cats kaže:
Poštovane forumašice i forumaši,

sve je više podforuma na kojima možete direktno postavljati slike (img kod je On), i svaki dan se pojavljuju novi topici čija je isključiva svrha postavljanje slika.

Želim vam skrenuti pažnju na činjenicu da je na ovom forumu najveća dozvoljena veličina slika 640 x 480. Veće slike bespotrebno izobličavaju stranice, a i forumaši s sporijim vezama imaju probleme prilikom učitavanja takvih stanica.

Dakle, zapamtite taj podatak jer od danas nećemo dodatno upozoravati nego će moderatori prevelike slike izbrisati a autore postova nagraditi s kartonom od 20 bodova. Ukoliko ipak osjećate nezadrživu potrebu da svoj glomazni fajl podijelite s forumskim pučanstvom, umjesto slike postavite link .

Kako preformatirati sliku da bude manja i udovolji forumskim uvjetima - e, tu će vam dobro doći forumska tražilica. A i Google je vaš prijatelj, ne zaboravite

Želim vam svima ugodnu zabavu.

Cats
administrator, forum.hr

Molim obratiti pozornost na obavijest na vrhu od strane administratora u vezi veličine slika. Od danas se primjenjuje to novo pravilo na razini cijelog foruma. Znači dopuštena veličina slika je 640 x 480, sve iznad toga se briše. Upute za postavljanje prevelikih slika kao thumbnail slike, imate u ovoj temi.
__________________
Wollt ihr den totalen Krieg? Ihr werdet totalen Krieg haben.
Scotsman is offline  
Old 14.03.2011., 21:19   #3
Poštovane forumašice i forumaši,
od danas na snagu stupa proširenje pravila podforuma "Povijest i povijesne teme".

Postavljanje teme

1. Prilikom postavljanja nove teme, početni post mora sadržavati najmanje 100 riječi.
2. Početni post mora sadržavati konkretno pitanje ili hipotezu za raspravu. Ako to niste u stanju učiniti, navedite opravdani razlog.

Način rasprave
1. Cilj ovog podforuma je učenje i međusobna razmjena znanja, stoga raspravljajte argumentirano.
2. U raspravi se nastojte osloniti na relevantnu literaturu i izvore. Ustrajanje na raspravi tipa "ja mislim" ili "čuo sam", bez provjerljivih argumenata, će se sakcionirati.
3. Falsificiranje literature i izvora strogo se kažnjava.
4. Ako želite raspravljati o neprovjerenoj informaciji ili jednostavno imate kratko pitanje koje se ne uklapa u postojeće teme, učinite to na topicu "Info pult".

Srdačno,
vaši moderatori.
Dilecto Filio is offline  
Old 21.03.2017., 08:04   #4
Poštovane forumašice i forumaši,

ukoliko trebate konvertirati tekstove s ćirilice na latinicu i obratno, možete koristiti ovu stranicu.
__________________
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Life is a road of many signs
Cika Strile is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:17.